Boot disketa
Boot disketa
Zdravim, som u rodiny a chcel som im spustit taky stary comp co maju. Pri spusteni to po mne chce bootavciu disketu. System ta mvraj ale ma byt uz nainstalovany. Pozrel som BIOS a piselo ze Disk C : Not Installed. Neviem ako pokracovat a ani neveim aku disketu tam dat
pretoze v nb Floppy mechaniku nemam
. Je to naozaj stary pc, je to len pre male dieta nech sa pohra a aj ked pokazi nevadi.
-
Corn Flake
Guru wannabe
Re: Boot disketa
Tak potom tam buď nieje OS alebo je niečo z HDD
a take ze Dos, teraz kde zozeniem 
poslem ti ho nadobierku 
a inac ma ten stroj aj CD mechaniku ? ak ano dos sa da nahodit aj na cd ... alebo tam hod windows xp tiny ....
a inac ma ten stroj aj CD mechaniku ? ak ano dos sa da nahodit aj na cd ... alebo tam hod windows xp tiny ....
to je tne problem ze nema 
skus to rozobrat precistit mozno sa zobudi 
zboznoval som hrat sa so starymi pocitacmi
s tym si clovek aj srandy uzil 
kazdopadne bootovaciu disketu s msdosom nemas problem stiahnut z internetu
http://www.allbootdisks.com/
btw: ked ten pocitac ma USB porty neje problem nainstalovat windows 9x/me pripadne nejaky linux
// a myslim ze vsetko co som napisal tak nie k teme
takze podla mna tam nieje nastavena oblast, z ktorej ma bootovat -> to vyriesi disketa windowsu 98 a program fdisk pokial si dobre pametam 
musis nabootovat z tej diskety, spustit program fdisk a nastavit Aktivnu oblast tam, kde mas nainstalovany operacny system
kazdopadne bootovaciu disketu s msdosom nemas problem stiahnut z internetu
http://www.allbootdisks.com/
btw: ked ten pocitac ma USB porty neje problem nainstalovat windows 9x/me pripadne nejaky linux
// a myslim ze vsetko co som napisal tak nie k teme
musis nabootovat z tej diskety, spustit program fdisk a nastavit Aktivnu oblast tam, kde mas nainstalovany operacny system
on pisal ze nema v booku disketoovku takze nema ako tu bootovaciu disketu vytvorit. Ten PC bude total srot skor uverim ze nanom spusti 3dmax ako to ze sa nanom bude dat bootovat z usb. Takze cele to viazne natom ze potrebuje disketu
Popripade vlozit disk do ineho PC ale predpokladam ze ma poruke iba ten notebook a ze vo vacku nema usb ide radic.
kto hovoril o bootovani z usb? ja som to myslel tak ze usb by sa dalo pouzit ako instalacny zdroj, ale nabootujes z diskety (tam bude usb driver)
a to ze nema disketovku som akosi prehliadol.. nuz da sa to poriesit aj inak
vecsina internetovych kaviarni ma zastarale pocitace 
a to ze nema disketovku som akosi prehliadol.. nuz da sa to poriesit aj inak
aha ja uz som sa nalakal ze chces z usb bootnut
No ta kaviaren je celkom good napad