E-mail,stopovanie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Hakert
Novice
Novice

E-mail,stopovanie

Príspevok od používateľa Hakert »

Zdravim vas,potreboval by som zistit ci sa da nejako zistit odkial bol poslany e-mail myslim miesto a do akej miery z akou presnostou...napriklad ked mi niekto posle mejl z anglicka z londyna mozem si to nejako overit ze mi ho naozaj poslal odtial...ak sa to da tak by som potreboval nejaky navod ako na to...zatial vdaka
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: E-mail,stopovanie

Príspevok od používateľa hojko »

Zalezi akou formou bol email poslany. Ak bol posielany cez webovy klient ako je gmail.com, centrum.sk, pobox.sk atd..., tak tam nic nezistis. Ak to bolo posielane cez mailovy klient ako je Outlook, The Bat! ci Thunderbird, tak tam sa IP adresa zobrazuje.
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alafangla »

ide ti o to zistit ci bol poslany z anglicka a kadial siel alebo chces len zistit ci ti ho poslal clovek ktory ho poslat mal?
ak je to ten druhy pripad tak doporucujem pouzivat el. podpis. firma startcom ho ponuka uplne zadarmo. ak si chces tento podpis spravit tak napis poradim ti ako to spojazdnit :D
Hakert
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hakert »

No ide mi skor o to odkial bol poslany cize o lokalizaciu ale kedze bol posielany z @yahoo.in tak sa to nebude dat asi zistit....
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

V podstate to, ci sa IP adresa odosielatela objavi v hlavickach e-mailu, zavisi od mailoveho servera odosielatela (smtp). Su webove e-mailove sluzby, ktore IP adresu zobrazuju, a su aj smtp servery, ktore ju nezobrazuju. Ved si pozri zdrojovy kod e-mailu, ci v hlavickach najdes nieco uzitocne.
Napísať odpoveď