HTC HD2 vs HTC Desire (alebo WM vs Android)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
zabzo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

HTC HD2 vs HTC Desire (alebo WM vs Android)

Príspevok od používateľa zabzo »

Myslím že názov témy hovorí za všetko, čítal som pár diskusií na nete ale neviem aj tak ktorý ... Napíšte ktorí by ste brali a prečo ... Ja by som sa viac prikláňal k HD2 pretože na Desire ma asi najviac ťahá tých 16M farieb , čo je neporovnateľne viac ako 65K u HD2.
Skúste mi teda nejako poradiť :)
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: HTC HD2 vs HTC Desire (alebo WM vs Android)

Príspevok od používateľa Shwollo »

Tie mobily sú takmer rovnaké. Desire má akurát viac ram, trochu lepší desplej a ako si spomínal... viac farieb. Ale to je väčšinou len marketingový ťah. Skús sa v predajni spýtať, či by ti nezapli tie mobily a pozri sa aký je tam rozdiel.

U týchto mobilov ide iba o to, aký chceš OS. Inak žiadny podstatný rozdiel tam nevidím. Skús si niečo o nich naštudovať a potom sa rozhodni.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nie je o čom Desire. Prečo? Lebo:

- HD 2 má 16k farieb TFT, Desire má True Color AMOLED [24 bit] [rozdiel v kvalite obrazu dramatický]
- HD 2 má shitdows [nula bodov], Desire má Android [100 bodov]
- HD 2 je obrovský, Desire je kompaktnejší
- HD 2 je ťažký, Desire je ľahký
- HD 2 má zmapovaných len 80% OS a prispôsobených na thumbs, Desire má 100%
- HD 2 neustále stláčaš dlaňou pravý dolný roh, na Desire nie
- HD 2 je prakticky bez podpory [žiadne apps čo by stáli za to], Desire má super apps
- HD 2 má na kkt hry, Desire ich má super

Android prevalcuje OS X do roka a do dňa a stane sa dominantným, ďalší dôvod prečo ísť do Desiru.

Prakticky "sečteno a podtrženo" pokiaľ si neni developer .net, a pod windowsáckych halúz, tak nie je ani jeden dôvod nezobrať Desire. HD 2 je pre zarytých zástancov Mikrošrotu, ináč ruky preč.

P.S.: Tieto telefóny majú od seba na míle ďaleko, od spracovania, kvality OS, váhy, designu až po funkcionalitu a využitie. Bol som majiteľom HD2ky a hrávam sa často s Desirom.
zabzo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

ÁÁÁááá bože teraz neviem, ja som chcel skor to HD2 neviem prečo ... Viem že Desire je fakt asi lepší ale proste na HD2 čiže na WM je podstatne viac aplikácií ako na Android a Android je nový OS čiže myslím že má nejaký tie muchy , no na druhej stránke WM ich má určite tiež (ak nie viac) ... Uplink , teraz si mi dal chrobáka do hlavy :?
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Však si pozri review na youtube na obidva fony. Ajtak sa rozhodnes pre Desire :)
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

jednoznačne Desire. WM nedokáže pracovať s viac ako 65k farbami, preto má tak málo. Hovoríš, že Android je nový OS a má svoje muchy, no ver tomu že ich je o 100% menej ako ich má WM. A navyše, Android chystá nový update 3.0 Gingerbread koncom roka. A za chvíľu tu bude Win Phone 7. Nad WM by som ani neuvažoval. Keby si si aj vzal HD2 a inštaloval tam to množstvo aplikácií, ako píšeš, ich je veľa, tak by si videl ako by ti mobil často mrzol a spomaľoval sa, až by to vyžadovalo hard reset.

OT: Inak všimnite si názvy Androidov, všetko sú to názvy jedál, zákuskov :). Donut, Froyo (frozen youghurt)
zabzo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Neviem no ... Ono hľadal som nejaké video s tým ako funguje tá "optical mouse" na Desire ale nenašiel som,práveže som videl množstvo review - ov na oba ale každý má iný názor... Prdele s Vami :D .. A tá optická myš ma práveže skor odrádza ako láka ... :?
P.S : HD2 sa mi viac páči , čo sa vzhľadu týka ...
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

zabzo, WM ma viac aplikacii? :D sak v Android store je tusim okolo 70 000 aplikacii .. aj ked urcite bude vacsina blbosti, ale najdes tam aj take, co sa ti zidu .. ja by som jednoznacne bral Desire, WM je piece of crap
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Kašli na nejakú optickú myš. Veď HD2 je veľká krava neskladná, zbytočne veľký displej. Pozri sa, ak si veľký podnikateľ a potrebuješ WM ako pracovný nástroj, ber HD2. No ak chceš mobil pre zábavu (web, facebook, hudba, filmy), ber Desire. Ešte môžeš porozmýšľať nad iPhone 3GS, no ja mám k nemu silnú antipatiu :D
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

uplink napísal: - HD 2 je obrovský, Desire je kompaktnejší
- HD 2 je ťažký, Desire je ľahký
- HD 2 je prakticky bez podpory [žiadne apps čo by stáli za to], Desire má super apps
Dost divne tvrdenie o velkosti a hmotnosti, ked HD2 ma 120 x 67 x 11 mm a 157g a Desire ma 119 x 60 x 12 mm a 135g. Objemovo je to 88,44cm3 voci 85,68cm3, takze dojem vo vrecku asi rovnaky.

Tiez celkom nerozumiem, ako moze mat system WM slabu podporu aplikacii.

Asi by som vzal Desire, kvoli displayu.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

uplink, váhovy rozdiel tam až taký dramatický neni. inak súhlasim :) desire na plnej čiare
zabzo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Hmm vidím to tak že si budem musieť dať poradiť :D ... Aj keď sa mi HD2-ka páči designovo viac ... Ale v takýchto veciach sa nemožem riadiť designom no... :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Filipito - nikdy som si na nich nepozeral parametre, takže fyzicky to je fakt, že sa nelíšia, ale ide o pocit keď ich držíš, len som napísal moje pocity.

Makovnik - mal si ich dlhšie v ruke? Ja obidva. Parametre sú jedna vec, druhá je to ako sadnú do ruky a ako pôsobia, umiestnenie displayu a pod. HD2 mi príde aj opticky ako celý a aj samotný display hrozne široký, ono HTC to uvádza ako plus, ale mne to prišlo pre moje veľké ruky ako mínus. Videl si aké sú apps na windows markete? A aké su v android shope a apple store? To je nebe a dudy. Na windows markete sú apps na úrovni pdačkových aplikácií z roku 1998, apple store je budúcnosť a android ho dobieha.
Filipito
Darca
Darca

uplink - možno sa ti zdal len opticky ťažší , je širší tak sa zdal troška ťažší , ja som mal v rukách len HD2, teda istú dobu som naňom aj fungoval a tie applikácie sa fakt s apple store nedali vôbec porovnávať, osobne si myslím že pred Androidom sú najťažšie 2 roky, buď sa dostane vyššie ako ios alebo sa naňho zabudne
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Filipito - vychádzam len z faktu, že všetko čo rozbehlo google zrovnalo konkurenciu v dohľadnej dobe so zemou. Aby sa Android neuchytil, by musel Google zaniknúť. Práveže to skôr vidím na opačné scenario, Google odkúpi Apple a budú používať ich výrobky so svojím logo, za možno ľudskejšie ceny, ale tak to je len fantasy.
Filipito
Darca
Darca

tak ťažko povedať , nemôžem povedať že to je neuveriteľné, ale myslím že v dohľadnej dobe sa tak nestane, viď predaj ipodov/iphonov/ipadov/macbookov :?
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Tak to je vazne fantasy, kedze Apple je bohatsi ako Google ;) .. ja mam iPhone, ale Androidu by som sa nebranil, prave naopak, celkom tymto zariadeniam fandim .. vid posledne HTC Evo, alebo Motorola Droid X
zabzo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem všetkým teda za radu, ešte teda uvidím ako sa rozhodnem ale aj keď sa mi absolútne ten Desire nepáči ani po designovej stránke ani to menu, myš ... a pod. tak je to lepšia voľba ... :sly:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zabzo - vyhraj sa s HD2kou od niekoho 2 dni a ver mi, už ho nebudeš chcieť. A ako som písal, asi 30% systému nie je doladených na ovládanie prstami, ako sa Ti páči ovládať prstami "nenaštýlovanú" časť telefónu? Pôsobí to hrozne neesteticky a škaredo, ako keby si mal nedokončený telefón v rukách.

Aby sme sa rozumeli, takto vyzerá skoro 1/3 systému v HTC HD 2 [obrázky sú len ilustráky, nie sú to aktuálne zábery z HTC HD 2, tie sa mi nechcelo googliť]. Takýto Ui som mal na 10 rokov starej Cassiopei, staručké PDAčko, jedno z prvých. Toto ma veľmi odradilo na HD2ke. Nie len že to hnusne vyzerá, ale nedá sa to prstami ani ovládať.
Prílohy
1.jpg
2.jpg
2.jpg (14.73 KiB) 1476 zobrazení
3.gif
(17.27 KiB) 1056 stiahnutí
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Aj tak neviem o com sa vlastne bavite, WinMo je mrtvy OS a Microsoft sa zan musel ospravedlnit pred akcionarmi. A s tymi aplikaciami je to mytus. Skutocny pocet aplikacii na WinMo je iba 20 000 podla odhadu Microsoftu. A tie telefony boli pritom na svete dost dlho pred androidom.
Ale suhlasim s uplinkom, potrebujes si "uzit" WinMo na par dni a hned ta prejde chut na HD2.

A mimochodom, Android neumrie, predsa len je to druhy windows, historia sa opakuje. Proste si obsadi ten svoj low end trh kde bude dominovat (kedze sa jedna o absolutne najvacsi trh, tak ziska celkovo najvyssi marketshare) a Apple si bude dominovat v premium casti trhu.
Napísať odpoveď