Zdravím, mám tu taký "problém". už pred časom som si všimol , že mi po testovaní hardvéru na webe canirunit.com detekovalo pamäť grafickej karty ako 763mb, pričom mám len 512mb (Sapphire HD4730 Value Edition (OC) ). Vtedy som mal 1gb fyzickej pamäte, no z nej mi neubúdalo, takže som mal za to že to nemôže byť žiadna forma zdielania z RAM do GPU. Teraz som pridal ďalší 1gb modul, a canirunit.com mi už hlási pamäť GPU na 1,2gb.
V evereste 512, klasika, je to len chyba meraní?
Prebytok pamäte na GPU ?!
Re: Prebytok pamäte na GPU ?!
Myslím že to je iba chyba merania.
Na testy priamo z internetovej stránky by som sa nikdy nespoliehal.
Na testy priamo z internetovej stránky by som sa nikdy nespoliehal.
everest to isti 
Keď si chceš byť istý, pozri to v programe GPU-Z. Ale imho by som veril viac Everest-u.
Hneď som napísal že v Evereste klasicky pôvodných 512. Takže je to len chyba merania, OK. lebo som sa bál že si berie z pamäte, čo by mi nevyhovovalo.
s tym GPU-Z by som si tiez nebol isy.. pred nedavnom som preinstalovaval starsi notebook kde bola VGA 128mb (everest povrdil) no GPU-Z mi vypisalo ze je tam len 8mb:)
Grafika ti bere z RAMky, rébus vyriešený.....
fyzická pamať grafiky 512MB
zdielaná pamať grafiky xxx z pamate RAM
fyzická pamať grafiky 512MB
zdielaná pamať grafiky xxx z pamate RAM
a ja neviem naco otvarate stare temy... felko ked nenainstalujes driver na grafiku a k MB tak si bud isty ze ti nevypise vsetko 
// btw: moja grafika -> sapphire radeon hd 4730 + gpu-z / cpu-z -> 512mb ako ma byt
// btw: moja grafika -> sapphire radeon hd 4730 + gpu-z / cpu-z -> 512mb ako ma byt