Ucet v banke

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
karosar
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa karosar »

Killian napísal:Ja prave skusam mBank ucet. Paci sa mi, ze mesacne netreba nic platit.

Hlavny dovod, preco som si otvoril mbank ucet je, ze mam embossovanu VISA debetnu kartu uplne zadarmo, to v inych bankach stoji ca. 500 Sk na rok. A naco mi take nieco je? No vsetko na nete sa plati prave takou kartou, a hlavne - zoberie ju PayPal (a PayPay, Moneybookers, Amazon, Steam...).

Internet banking maju lahko ovladatelny, zatial ziaden problem. Len IBAN a BIC kod banky sa mi nepodarilo nikde vypatrat a vraj ho ani zatial "nemaju". A to prave treba pri bankovych prevodoch vramci EU. Ale momentalne ma to este nejak nestve, pretoze bankove prevody z SR do EU su neunosne drahe a riesim to cez PayPay (maju zastupenie bank v celej Europe a bankovy prevod je zadarmo).

Doteraz som vyuzival UnicreditBank.
no a ked chcem na ucet dostat nejake peniaze tak ako?kde vsade maju pobocky?, je mozne napr.to ze pridem s hotovostou napr.do slov.sporitelne s tym ze mam konto u mbank a chcem na toto konto slahnut peniaze??aky si za to napr. slov sporitelna pyta poplatok?dik
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pobocky mBank skoro nema... takze hotovostne operacie sa robia dost blbo.
Killian
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Killian »

karosar napísal:no a ked chcem na ucet dostat nejake peniaze tak ako?kde vsade maju pobocky?, je mozne napr.to ze pridem s hotovostou napr.do slov.sporitelne s tym ze mam konto u mbank a chcem na toto konto slahnut peniaze??aky si za to napr. slov sporitelna pyta poplatok?dik
Je viacero sposobov. Prevod z ineho uctu. Alebo prides na postu a pomocou postovej poukazky spravis prevod. Alebo osobne v inej banke spravis prevod...
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

Grim-Reaperka napísal:caute, nebudem zakladat dalsiu temu. Ide € a ja chcem zalozit ucet v banke. Urcite to musi byt lacne, ale nejakych 20 sk je v pohode. Vypisy z uctu mi nemusia chodit kazdy mesiac, ale potrebujem kvalitny internet Banking, seriozny pristup pracovnikov (vsetko vysvetlit ako debilovi, lebo v tychto veciach naozaj som byrokraticky analfabet), dost bankomatov (ale neni nutnost), dost pobociek (ale neni nutnost, staci v krajskych mestach), ale zas aby som neplatil "za kazde razitko", cize vybery a vklady by nemali byt moc spoplatnovane. A hlavne aby banka bola seriozna, ziadne chytaky a podobne. Najlepsie by boli recenzie od tych co si nedavno vybavovali ucet, co som pozeral tu na hojku su dost stare temy. Som este student a uz som mal 18, ak to niekomu pomoze pri odporucani. Dakujem za pomoc.
mam studentsky ucet od Tatrabanky, ich internet banking aj jeho ochranu mozem len odporucit. pokial mas na ucte viac ako 20 000 neplatis ani 1SK za nic, ak nemas, platis 11 sk mesacne, co je podla mna za poskytnute sluzby v pohode. v baliku mas aj kartu VISA Electron...
racto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa racto »

Ja som mal 8 rokov študentsky účet u SLSP a bol fajn, jdine čo som platil tak bolo 7sk ked som bol vložiť priamo do banky peniaze, maš kartu, sms banking, mobil banking, internet banking, kartu výbery,poradcu šetko zadarmo:)

Momentálne mám zase Emax od Mbank akurat ta komunikacia je strašna ačet je super.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja som na SVK mal asi 2 roky studentsky ucet v SLSP. Avsak po odchode do CR som si zalozil v oboch krajinach ucet v CSOB. Podla mojich doterajsich skusenosti je rozhodne lepsia SLSP, ktora na rozdiel od CSOB ponuka kvalitny a hlavne prehladny internetbanking a pracovnici v pobockach su ochotni a kompetentni. Zatial ako najvacsia vychytavka mi pride ucet eMax od mBank, ktory som si zalozil na ukladanie vacsich ciastok, ktore sa tak mozu zhodnocovat s celkom dobrym urokom (3,3%) a ked viem, ze budem potrebovat nejaku ciastku v hotovosti tak si ju jednoducho poslem na CSOB CZ (prevody u mBank su zadarmo) a vyberiem z bankomatu. Na bezhotovostne operacie je vhodna aj Visa od mBank pretoze tieto su tiez zadarmo.
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

ma niekto kartu EURO<26 s VISA ELECTRON? ake su tam poplatky? lebo na stranke slsp pise, ze iba 30c na mesiac, no kamarat mi povedal, ze plati za to 250 sk rocne? neeviete niekto ako to je?
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Poradte mi nejake banku v ktorej je zalozenie uctu a vsetky tie veci dookola zadarmo alebo za nejaku nizku sumu.A nech to ma aj internet banking.A aby som ten ucet mohol ist o tyzden zrusit bez poplatku,potrebujem ho len na par dni. A este nech ma pobocku vo Vranove.
A este jedna otazka, vytvoria mi ucet komplet za jeden den alebo to trva viac dni?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Plasmon, účet máš hneď asi v každej banke. No a študentské účty sú väčšinou zadarmo alebo s miernymi mesačnými poplatkami. Ja mám Ready konto od OTP banky a tam mám výbery z bankomatov, všetky transakcie a vedenie účtu zadarmo. Kartu k nemu mám Maestro. Z istých dôvodov som si musel založiť účet aj v Slovenskej sporiteľni a tam som mal doteraz poplatky iba za mesačné vedenie účtu a to 0,3€. Ale pri predložení dokladu o návšteve vysokej školy máš aj to zadarmo. Karta k tomuto účtu je VISA Electron. Internet Banking je v oboch zadarmo. Ale v OTP banke tuším nemôžeš robiť žiadne transakcie cez IB, pokiaľ máš pod 18 rokov.

So zrušením účtu skúsenosť nemám, takže na to by bolo najlepšie sa ísť opýtať priamo do banky, ale predpokladám, že za to nejaký poplatok bude. Ale študentský účet sa Ti bude hodiť aj do budúcna, takže ak tam budeš mať všetko zadarmo, tak nevidím dôvod ho rušiť :)
branoo8
Light Star
Light Star

Re: Ucet v banke

Príspevok od používateľa branoo8 »

Zdravim, chcem si ist zalozit studensky ucet len neviem kde sa to najviac oplati. Kukal som TB, VUB, SLSP vsketko je na jedno kopyto tak poradte co sa oplati thx.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

branoo8: Pozri si kto ma vyber z bankomatov bezplatny, pripadne platby v obchodoch a potom si pozri kolko platis za vedenie uctu. Asi tieto dve veci ta budu len zaujimat.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Popozeral som zbezne temy, tato je najvacsia ,tak sa spytam tu... Chcem si tiez zalozit ucet, vcera som obehal vsetky banky a najviac sa mi pacili

UniCredit (o ktorej nikto nikde nepisal :D ) ma vsetko zadarmo, akurat pocet bankomatov je asi biedny...

Potom Dexia ( http://www.axion.sk/showdoc.do?docid=94 ), ma tiez vsetko zadarmo, ma malo bankomatov, ale ma zadarmo povolene 2 krat do mesiaca vybrat peniaze z cudzie bankomatu, takze to je perfektna vec , plus ma zaroven vkladovy ucet (al. terminovany), ak mam vacsie mnozstvo penazi, dam si napriklad najmenej 150 eur na ten ucet napriklad na zavaznost 12 mesiacov a mam tam vyssie uroky :).

akurat ma hneva, ze maju karty MESTRO s ktorymi sa neda vsade platit (internet) a neviem ci mozem poziadat o kartu VISA a kolko zaplatim za to.

No a potom vela ludi tu odporucilo Slovensku sporitelnu, ale tam som nebol a vela o nej neviem
http://www.slsp.sk/ludia/pohodlne-plati ... ro-26.html
ale ma kartu VISA, plus ako pozeram vsetko tiez zadarmo , plus vela bankomatov

Tak co vy na to? Dakujem za pripadne odpovede
NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

caute, tak aj ja by som na vas mal jednu otazku. Chcem si zalozit studentsky ucet, aby vedenie uctu bolo zdarma. Ide mi hlavne o to, aby som mohol platit cez internet kartou, nakupovat v itunes store a popripade aby som si mohol spravit aj paypal ucet. Chcel by som sa spytat v ktorej banke by to bolo najvyhodnejsie a ci sa to da vo vsetkych bankach. Najviac by mi vyhovovala VUB-ka, no neviem, ci by splnila vsetky moje poziadavky. diky moc.

//autoeditácia príspevku (09 Júl 2010, 19:26)
Nevie niekto poradit? Potreboval by som to vediet, cim skor.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

NTFS napísal:Ide mi hlavne o to, aby som mohol platit cez internet kartou, nakupovat v itunes store a popripade aby som si mohol spravit aj paypal ucet.
toto vsetko robim cez mBank. Je to zadarmo a k uctu mas aj VISA kartu
NTFS
Light Star
Light Star

no ja by som najprv potreboval vediet, ci by to slo aj cez VUB, pokial nie, tak skusim nieco ine, kazdopadne dik za tip, skoda len, ze mbank pobocka kde byvam nieje.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

aha, tu VUBku som trosku prehliadol. Myslim, ze s tym Startkontom by si nemal pri spominanych "operaciach" problem. :)
NTFS
Light Star
Light Star

Mam este 2 otazky. Poziadat aj o tu virtuálnu platobnu kartu VISA WebStandard , nie? A ktoru kartu si radsej zobrat Master Card alebo VISA classic? diky moc

//autoeditácia príspevku (10 Júl 2010, 15:19)
Hladal som na internete, ktora karta je lepsie, ale vsade pisali podla toho na co sa bude pouzivat. Ja ju chcem pouzivat ako som uz spominal nakupovanie cez internet a platenie kartou, itunes, paypal ucet, ked tak niekedy ebay, a sem tam platenie v obchodoch, ale len na slovensku. Ktora by bola pre mna vyhodnejsia?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mas to jedno, obe funguju rovnako a vsade
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mám FUN účet v ČSOB a k tomu VISA Electron kartu.
Zriadil som si aj účet na PayPal a požaduje to po mne ten 4miestny overovací kód, ktorý sa má objaviť vo výpise účtov. 1.5€ mi to už podla e-bankingu stiahlo, teda lepšie povedané odobralo z disponibilného zostatku.

Teraz ale neviem, kde a kedy sa mi ten kód objaví. V ebankingu vo výpise nemám žiadne záznamy (už som vkladal aj posielal inam).
Výpisy mám ešte zatiaľ nastavené defaultne aby mi chodili fyzickou poštou.

Nejaká rada ? Zriaďoval som to len dnes, ale aj tak by som rád vedel ako to je.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

počkaj, mne to trvalo dokonca tri dni, taktiež čsob
Napísať odpoveď