Akú školu naštevujete, alebo...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Akú školu naštevujete, alebo...

Príspevok od používateľa seth82 »

rockonhustla: zmixoval si dva rôzne typy finančnej podpory dohromady, takže vysvetlím:
1. Existuje Student Grant pre študentov z EÚ, ktorý je nenávratný a jeho výška sa derivuje od tvojho ročného príjmu - čo zároveň treba podotknúť, že na ten grant máš nárok iba v prípade, že si zamestnaný a pracuješ viac ako 30 (asi, už si to nepamätám) hodín týždenne. Bez práce teda na ten grant nárok vôbec nemáš. Čím menej zarobíš za rok, tým viac dostaneš, tých katégórií je tam viacero, ale maximálna čiastka grantu je 2900 libier (v troch splátkach počas roka). TO sa samozrejme nevracia a je to dostupné IBA pre undergraduate, NIE pre postgraduálne štúdium.

2. Ďalšou možnosťou je pôžička, ktorá je tuším tiež podmienená zamestnaním, ale s tým som si nie celkom istý. V každom prípade je jej maximálna hodnota 3900 libier a to už vrátiť musíš a práve nej sa týka to splácanie až po ukončení štúdia - úroky sú tam minimálne a splácať to začneš az začneš pravidelne zarábať tuším minimálne 16 000 libier ročne. Výšku pôžičky si určuješ sám. AVŠAK toto je znovu dostupné IBA pre undergraduate, nie pre postgraduálnych študentov.

3. Jediná možnosť, ktorá existuje pre postgraduálnych, je tzv. Career Development Loan, ktorý je až do výšky 10 000 libier a poskytujú ho tu momentálne 2 banky (Barclays a Co-Operative Bank), v spolupráci so štátom, ktorý zároveň aj platí úroky banke počas tvojho štúdia a ešte aj 3 mesiace po jeho ukončení, ktoré máš na to, aby si si našiel prácu a začal ho splácať. Splátky a výšku pôžičky si určuješ sám pri podpise zmluvy. ALE na tento loan sú ešte horšie podmienky ako na tie dva horeuvedené - Zaprvé, musíš byť aspoň 3 roky v UK pred požiadaním, predtým, ako ho požiadaš, musí už tvoja budúca univerzita registrovať tvoju žiadosť o štúdium a mala by danej banke poskytnúť potvrdenie o podmienečnom prijatí (vysvetlím neskôr) a mal by si mať účet v jeden z bánk, u ktorej budeš o pôžičku žiadať. Samozrejme, výška loanu je zvyčajne limitovaná pre rôzne odbory, mne dali k dispozícii plnú sumu, pretože právo sa tu považuje za dosť lukratívne...

Podmienečné prijatie - cez tento proces prechádzam už skoro pol roka, je tu neskutočná byrokracia s prijímaním na tretí stupeň v Higher Education (teda Masters), hlavne pre ľudí z EÚ. To je proste tak, že podmienečne prijatý na Uni (pokiaľ si už predtým na nej nerobil prípravné 3 roky, teda BA stupeň) si vtedy, ak ti dá tvoja predchádzajúca univerzita dostatočné odporúčania pre tú nasledujúcu a ak splníš väčšinu z podmienok prijatia. Keďže ja už som splnil všetko okrem odovzdania diplomu (ktorý dostanem až o 2 mesiace, po odovzdaní Dissertation), tak som podmienečne prijatý, ale pokiaľ budem mať nahovno konečný priemer (nesmie byť horší ako 1-2), tak podmienečné prijatie zrušia, alebo to budú chcieť so mnou prediskutovať....Takže bez toho podmienečného prijatia sa nedostaneš ani k tej posledne spomenutej pôžičke.

Ešte existujú rôzne scholarships a bursaries, ale tie sú veľmi zriedkavé, zvyčajne sú pre natrhlé odbory typu Event Management, Human Relations a podobné vecičky, v prípade Medicíny, Práva, MBA nie sú skoro vôbec k dispozícii. Angličania majú ešte výhodu podpory zo strany Royal Society, tá je ale dostupná výhradne iba pre študentov s Britskou národnosťou...

//LOL, človek je po pár rokoch štúdia a po pravidelnom prechádzaní týchto byrokratických úkonov tak dobre informovaný, že si normálne môžem otvoriť poradenskú službu na Slovensku :lol:
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

cawte chcel by osm sa vás spýtat od ktorej triedy potrebujem mat notebook na SPS stavebnej v BB
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Ja mam taky pocit ze ho potrebovat vobec nebudes... Ja chodim na SPS Stavebnu v KE... a nemyslim ze by to bola nutnost... Na nasej skole by nemal ntb ziadne vyuzitie... Teda zatial... Skoncil som druhy rocnik
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

metrix0007: nutnosť to určite nebude...skôr niečo ako tvoje + keď ho budeš mať, a čo sa týka toho že od kedy tak my sme až v druhom roč. začali rysovať na PC. Neviem ako to bude u vás.

D4vid: ja som tiež z SPŠSaG KE...ja ntb používam na GRS (Grafické a informačné systémy pre tých čo nevedia), ako som povedal je to moje +, aj keď teraz som domácu prácu v AllPlane až tak nevyužíval ale v 3. roč. sa mi to zíde viac (ročníkové projekty) a naviac ak je nuda cez prestávky, abo cez "volnejšie" hodiny vytihnem ntb a niečo si nájdem :)
metrix0007
Expert
Expert

teda myslel som ot tak odkedy budem musiet praco vat na noteoboku aj doma.
a neviem aké tam máte odbory ale mi budeme mat iba 1 a to stavitelstvo a až potom po nejakom ročníku si dám na pozemné stavitelstvo
mLuks
Addict
Addict

kedy aj doma?? to ti asi nikto tu nepovie... v podstate aj u nás všetko máš stíhať robiť v škole na školských PC, ale keď dajme tomu chýbaš týždeň (si chorý) tak už si pozadu za ostatnými v skupine a musíš ich dobehnúť a v prípade že máš ntb a pracuješ na školských veciach na svojom ntb máš vyhodu lebo ich dobehneš hneď (ak si dobrý tak aj predbehneš :) )...u nás je to podľa mňa výhoda ale nie nutnosť.
metrix0007
Expert
Expert

no tak dík ja nastupujem teraz do BB do 1 ročníka
mLuks
Addict
Addict

nz...prajem úspešné zvládnutie až k maturám
PS: daj si pozor na Deskriptivnu geometriu :)
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

LuksKE: No my sme na GRS toho vela nerobili... Spravili sme 3 podorysy za cely rok... Stihal som to v skole... A GRS nebol jeden z tych predmetov na ktore si treba davat nejak extra pozor aby nebol problem (aspon pri Kovarikovej).
Neviem ako to bude dalej... Ale myslim si ze predtym ako mu ten NB bude treba sa mu ho neoplati kupovat. Teda ak ho chce naozaj hlavke koli skole...
A suhlasim DEG je zakerny predmet...
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

soš drevarska vranov mechanik počitačovych sieti zajtra nastupujem!
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

SOŠ Juraja Ribaya - Mechanik PC Sieti - Banovce nad Bebravou (Tatrovka :D)
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

SPU - Technická fakulta
Bilingo
Star
Star

Príspevok od používateľa Bilingo »

Spojená škola Elektrotechincká - Grafik digitálnych médií
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

UMB EF
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

UKF - detasovane SNV :)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Informačné systémy a služby 3.ročník (nesťažujem sa pracujeme s PC a to ma baví :cookies: )
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

masarykova univerzita, fakulta informatiky
puls
Light Star
Light Star