prehrievanie NB

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ronye
Expert
Expert

prehrievanie NB

Príspevok od používateľa Ronye »

problém č.1.
zdravíčko v poslednej dobe sa mi moc prehriava Notebook až sa obávam aby sa niečo nestalo pri bežnom browsovaní po nete má teplota procesoru cca 90stupnou a grafika 70-80 stupnou a to je NB položený na stole ako predtým... čo može byť za príčinou prehrievania ? NB som otvoril a ventilátor funguje :) a zavíreny taktiež zrejme nieje

problém č.2.
v NB mám 4GB ram ale windows 7 píše použitelná len 3 ? prečo neberie aj ten zvyšný 1gb ?

ide o notebook MSi GX630
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: prehrievanie NB

Príspevok od používateľa Sapo »

Prehrievanie notebooku je sposobene bud zaprasenym pasivom, popripade celym notasom, (rozobrat, vyfukat), alebo teplovodna pasta straca ucinnost, (treba prepastovat CPU, GPU) alebo mas nejaky virus, ktory ti zatazuje CPU na taku mieru, ze ti to notebook nestiha chladit. To by si si ale vsimol ze sa notebook spomalil.

To ze ti windows ukazuje 3GB ram viem jednoducho vysvetlit. Zrejme pouzivas 32bitovy OS a ten podporuje len 3.2GB RAM. Zvysnych giga sa "strati". Mozes to riesit tak, ze si preinstalujes OS na 64 bitovy.
Ronye
Expert
Expert

no tak zrejme problém by mohol byť vyriešený pretože tá pasta je ozaj ako žuvačka
a 32bitoví os mám tak

ďakujem za vysvetlenie :)
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JAnci3D »

kým je ako žuvačka je to v pohode :) horšie by bola keby bola ako kameň.. pri prehrievaní noťasa väčšinou stačí povysávať vetrák vysávačom a najlepšie je ho používať pridvihnutý na njakej podložke aby lepšie zo spodu ťahal teplo a taksito odvádzal :)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Aj tak si myslim, ze by nebolo od veci tu pastu vymenit.
Ronye
Expert
Expert

stou pastou som sa mýlil jak som dal dole chladič tak ozaj bola ako kameň :/ prepastoval som to a je to omnoho lepšie
tak ďakujem :D
Napísať odpoveď