>>>AKO ZAČAŤ?!<<<

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
broken.heart
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

>>>AKO ZAČAŤ?!<<<

Príspevok od používateľa broken.heart »

Dobry den, volam sa Peter a uz dlhsiu dobu ma trapi jeden sukromny problem, no samemu sa mi ho nepodarilo vyriesit, tak dufam, ze sa tu najdu dobri ludia, ktori budu ochotni podat pomocnu ruku.

Takze, ako uz asi mnohi tusite, vzhladom k titulu sekcie, v ktorom je tato tema umiestnena, mojim problemom je iste dievca, konkretne nadviazanie prveho kontaktu. Toto dievca pochadza z mojej skoly, avsak tento rok uz dostudovala a odmaturovala (ma 20 rokov, studovala 4-rocne gymnazium). Ja som stale este na doticnej skole a maturujem na buduci rok (mam 17 rokov, studujem 8-rocne gymnazium). Pocas doby, kedy sa nase studia krizovali, som s nou hovoril asi iba 3-4x, aj to boli rozhovori typu "otazka-odpoved". Na viac som sa nezmohol, kedze som dost handblivy.

Raz som jej len tak zo srandy (alebo skor zo zvedavosti) poslal na facebook ziadost o prijatelstvo, ktore bolo necakane potvrdene. No vsak vzhladom k svojej handblivosti som jej este ani raz nenapisal a pravdupovediac ani neviem co by som mal napisat. Je to velmi pekne dievca, takze som predpokladal, ze uz bude mat chlapca, no preverenie na facebooku tomu nenasvedcilo, kedze ma zaciarknutu kolonku "nezadana".

Na spominanom dievcati mi dost zalezi (nevie si pomoct, stale na nu myslim, aj ked nechcem), no vsak neviem ako zacat a navyse sa dost bojim odmietnutia, kedze vekovy rozdiel je (myslim) dost velky. Myslite, ze mam u nej volaku sancu? Ak j, ako mam zacat? (Momentalne jediny kontakt, ktory na nu mam je facebook, kedze skolu uz dostudovala.) Prosim, poradte. Za rady dopredu dakujem.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Re: >>>AKO ZAČAŤ?!<<<

Príspevok od používateľa Janio »

Tak spravil si peknú blbosť že si nevyužil šancu a nepozval si ju napríklad na prechádzku osobne... teraz cez fb to bude dosť blbé no už inu možnosť nemáš. K tomu veku máš pravdu 3 roky je rozdiel, ale keď si vyspeli tak problem by nemal byť. (môj kamarát je druhák na strednej, a chodí s vysokoškoláčkou 1 rončík) Či to bude vadiť jej ti nikto nepovie kedže ju nepoznáme možno je na starších, možno na mladších - uvidíš sám nechaj sa prekvapiť ;)

Taktiež neviem prečo si jej aspoň nenapísal (síce hanba robí svoje) no na pár viet si sa zmôcť mohol. Takže zajtra jej napíš, s čím začať ? Tak jasne nepíš jej perverzné sprostosti, ale niečo zmysluplné. Napríklad ako sa ma, ako prazdninu, či ide niekde na dovolnku, či plánuje ísť na vyšku atď. Tém je veľa len treba zaujať, po čase jej napíš či by neišla niekde vonku (ale to teraz ani nerieš) Šancu máš určite, len záleži ako ju využiješ. Myslíš že niečo stratíš, alebo pokašleš ? Omyl! Nemáš čo stratiť len ziskať buď dobrú kamarátku/priateľku/manželku, záleži ako ju spracuješ. A hanbiť sa nemáš prečo na FB ti môže byť jedno čo si myslí pravdepodobne ak ju niekde nepozveš ju už nikdy neuvidíš. Ak neuspeješ tak aspoň získaš prax/ponaučenie. A je stále lepšie vedieť načom si, a nie si do smrti vyčítať že si to ani neskúsil nemyslíš ?
Takže choď do toho a ničoho sa neboj - veri si, pretože ak sa podcenuješ tak sám si to pokazíš. Držím palec ;)

// A FB nič nerieši, takže nato že tam ma "single" sa nespoliehaj. Keby tam mala že je vydatá by si jej veril ?
Je to len môj názor na vec a ako by som ja postupoval. Píše sa mi to ľahko kedže taký problem nemám. Dúfam že som pomohol
broken.heart
Novice
Novice

Janio napísal:Tak spravil si peknú blbosť že si nevyužil šancu a nepozval si ju napríklad na prechádzku osobne... teraz cez fb to bude dosť blbé no už inu možnosť nemáš. K tomu veku máš pravdu 3 roky je rozdiel, ale keď si vyspeli tak problem by nemal byť. (môj kamarát je druhák na strednej, a chodí s vysokoškoláčkou 1 rončík) Či to bude vadiť jej ti nikto nepovie kedže ju nepoznáme možno je na starších, možno na mladších - uvidíš sám nechaj sa prekvapiť ;)

Taktiež neviem prečo si jej aspoň nenapísal (síce hanba robí svoje) no na pár viet si sa zmôcť mohol. Takže zajtra jej napíš, s čím začať ? Tak jasne nepíš jej perverzné sprostosti, ale niečo zmysluplné. Napríklad ako sa ma, ako prazdninu, či ide niekde na dovolnku, či plánuje ísť na vyšku atď. Tém je veľa len treba zaujať, po čase jej napíš či by neišla niekde vonku (ale to teraz ani nerieš) Šancu máš určite, len záleži ako ju využiješ. Myslíš že niečo stratíš, alebo pokašleš ? Omyl! Nemáš čo stratiť len ziskať buď dobrú kamarátku/priateľku/manželku, záleži ako ju spracuješ. A hanbiť sa nemáš prečo na FB ti môže byť jedno čo si myslí pravdepodobne ak ju niekde nepozveš ju už nikdy neuvidíš. Ak neuspeješ tak aspoň získaš prax/ponaučenie. A je stále lepšie vedieť načom si, a nie si do smrti vyčítať že si to ani neskúsil nemyslíš ?
Takže choď do toho a ničoho sa neboj - veri si, pretože ak sa podcenuješ tak sám si to pokazíš. Držím palec ;)

// A FB nič nerieši, takže nato že tam ma "single" sa nespoliehaj. Keby tam mala že je vydatá by si jej veril ?
Je to len môj názor na vec a ako by som ja postupoval. Píše sa mi to ľahko kedže taký problem nemám. Dúfam že som pomohol
Pytat sa na podobne veci mi za normalnych okolnosti nerobi problemy, avsak teraz mi to pride dost blbe vzhladom k tomu, ze ju teoreticky ani nepoznam, nehovoriac ona mna... (pozna ma maximalne z videnia na skole, co je aj pravdepodobne dovod preco si ma pridala na FB, bohuzial nic viac...) :smt017

Dnesne deti, teenageri a mladistvi si na FB davaju do sekcii "rodicia" (kedze vacsina starsej generacie FB nepouziva) a "surodenci" (kedze povazuju svoj vztah k niektorym kamaratom za surodenecky) svojich dobrych kamaratov a priatelov. No vsak, co sa tyka sekcie "stav" tam si davaju svoje druhe polovicky (niekedy "vo vztahu s...", dakedy "zasnubena s...", inokedy "vydata za..." Hoci spominane 3 "stavy" su odlisne, no jedno maju spolocne a to, ze poukazuju na partnerstvo). Volako nevidim dovod preco by si davalo zadane dievca "stav: nezadana"... Alebo mozno, ze len nechcem vidiet... :roll:
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

No tak ja FB nemám takže presne neviem... niekto tam môže napísať pravdu niekto iní zase nie. (Síce väčšinou ženy to vyplnujú pravdivo, takže pravdepodobne je voľná)

To že ju nepoznáš nevadi, veď nejak sa zoznámiť musíš :) Ehm, a vyletieť naňu hneď že čo bude robiť a starať sa tak nie.
Predstav sa pripomeň jej kto si, možno začne písať sama. Len to treba skúsiť ;) A ako sa predstaviť napr. "Ahoj ty si to pekné dievča z gympla" alebo "Ahoj, ja som... bla bla" Vymysli niečo si šikovny ja nato nemám rozum, ale keď to potrebuješ tak niečo zo seba vyprodukuj veď od toho predsa máš rozum ;)
NEVO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa NEVO »

Janio ma pravdu s tym fb.
A aj v tom ze ak jej nenapises asi ju uz tazko len tak niekde stretnes, kolko casu uplynulo od toho ked ti potvrdila priatelstvo?
A povedal si si niekedy preco ty ho vlastne potvrdila, mozno si ta na skole tiez "vsimla" a ked videla ze si si ju dal do priatelov, tak bola rada a cakala (mozno este caka) na tvoj dalsi krok.
Tak teda "vykroc smerom k nej" a neobzeraj sa ak sa aj nieco nepodari, tak budes mat pre druhy krat skusenost :oops:
PS: baby napiste mu aj vy nieco, od vas ho to viac povzbudi :P
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

K tomu vekovemu rozdielu,mne napriklad nikdy nesedelo ked bol chalan odomna mladsi,ale stalo sa mi ze ma balil o styri roky minus,teda nevyzeral ze je ucho ani vyzorovo ani podla spravania,len ked som sa dozvedela tak amen tma..ani pocut lol,ale bol vytrvaly,inteligentny pohotovy,suveren a furt ma povzbudzoval hajzlik :D ze sa mam na nejaky vekovy rozdiel vybodnut,fakt keby ze vtedy nemam ine plany asi by ma aj ukecal
a jasne chod nato nez si zmeni kolonku na "zadana",nepremarni sancu,druha uz nemusi prist
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Na FB mi potvrdí priateľstvo kadekto, veľa krát som len tak zo srandy pozval niekoho koho som vôbec nepoznal, len sa mi páčila fotka a skoro vždy mi to priatelstvo potvrdili. Skús ju pozvať von, ale z toho čo tu hovoríš, veľkú šancu nemáš... Odjakživa väčšina báb potrebuje aby bol chlap dominantný vo vzťahu a s tou tvojou hanblivosťou a vekovým rozdielom to budeš mať ťažké... Nechcem ťa odhovárať, práve naopak napíš jej :) Ale nevkladaj do toho veľa ber to ako by to bolo tvoja kamarátka a keď povie nie, tak sa nič nedeje :)
mizuno
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa mizuno »

no ja si myslim ze zacinas od takeho zaciatku, ako keby nejaky chalan stretol babu na ulici a prihovoril sa jej... jedine co jej mozes povedat ze sa ti pacila kedysi na skole ale ze si si myslel ze o teba ani nezakopne tak si radsej nic neskusal...
a musis byt originalny aj v tom co pises a tak lebo ked ma 20 tak ju urcite balia chlapi s bytikom a autickom :D cize by si sa musel podla mna velmi velmi snazit aby si ju dostal von:) ale fakt ak by si ju niecim ohuril a bol by si zlaty a vedel by si co mas pisat tak mas sancu... vela stastia
broken.heart
Novice
Novice

NEVO napísal:Janio ma pravdu s tym fb.
A aj v tom ze ak jej nenapises asi ju uz tazko len tak niekde stretnes, kolko casu uplynulo od toho ked ti potvrdila priatelstvo?
A povedal si si niekedy preco ty ho vlastne potvrdila, mozno si ta na skole tiez "vsimla" a ked videla ze si si ju dal do priatelov, tak bola rada a cakala (mozno este caka) na tvoj dalsi krok.
Tak teda "vykroc smerom k nej" a neobzeraj sa ak sa aj nieco nepodari, tak budes mat pre druhy krat skusenost :oops:
PS: baby napiste mu aj vy nieco, od vas ho to viac povzbudi :P
Odhadom 2-3 mesiace. :?

V tejto veci sa stotoznujem s nazorom Bushida.
ithory napísal:K tomu vekovemu rozdielu,mne napriklad nikdy nesedelo ked bol chalan odomna mladsi,ale stalo sa mi ze ma balil o styri roky minus,teda nevyzeral ze je ucho ani vyzorovo ani podla spravania,len ked som sa dozvedela tak amen tma..ani pocut lol,ale bol vytrvaly,inteligentny pohotovy,suveren a furt ma povzbudzoval hajzlik :D ze sa mam na nejaky vekovy rozdiel vybodnut,fakt keby ze vtedy nemam ine plany asi by ma aj ukecal
a jasne chod nato nez si zmeni kolonku na "zadana",nepremarni sancu,druha uz nemusi prist
Myslim, ze tymto sposobom uvazuje 85% dievcat (nic v zlom, cisto hipoteticky...), a asi prave toho sa najviac bojim. 15% je strasne mala pravdepodobnost ze jej bude sediet mladsi chlapec. Kebyze sme rovnakej vekovej kategorie (bud obaja 17 alebo obaja 20), tak nemam s tym az taky problem. Somozrejme urcity stres by bol, ale to k tomu patri. :) Keby to nevysli, tak co... Pacila sa mi, tak som to skusil... Nic sa nedeje, zivot ide dalej... No tie 3 roky minus, mi prinasaju obavy, ze to bude povazovat za balenie/vyznanie od volakeho teenagera, ktory prechadza pubertou a v ktorom pracuju hormony... Kebyze o mne nadobudne takuto mienku, nezniesol by som to... Viem, pravdepodobne ju uz v zivote neuvidim atd... Ale aj tak... Mam svoju hrdost, a toto by jej sposobilo ujmu... Kebyze mi povie nie ako muzovi, tak to beriem, ale kebyze mi povie nie ako dietatu...

Btw, mozem sa spytat, kolko si mala vtedy rokov a kolko on?
mizuno napísal:no ja si myslim ze zacinas od takeho zaciatku, ako keby nejaky chalan stretol babu na ulici a prihovoril sa jej... jedine co jej mozes povedat ze sa ti pacila kedysi na skole ale ze si si myslel ze o teba ani nezakopne tak si radsej nic neskusal...
a musis byt originalny aj v tom co pises a tak lebo ked ma 20 tak ju urcite balia chlapi s bytikom a autickom :D cize by si sa musel podla mna velmi velmi snazit aby si ju dostal von:) ale fakt ak by si ju niecim ohuril a bol by si zlaty a vedel by si co mas pisat tak mas sancu... vela stastia

originalita hranici s trapnostou... Sem tam si pisem z nejakou babou (o ktoru mi ale vobec nejde) a robim si z nej srandu typu "pockaj svrbi ma oko... jaj, to si ty! spadla si mi do oka! xD" U tyhto bab mi je uplne jedno ako zareaguju (vacsinou pozitivne) pretoze je to len humorny flirt ktory vznikol z nudy... No u tochto dievcata je to ine... Kebyze mam jej napisat nieco podobne, poviem si ,ze je to trapne a radsej nenapisem nic...

mam doma (presnejsie oco) hondu 600-vku a mitsubishi pajero :D na hondu si ale pockam este 4 roky (do 21) a na pajero rok (do 18)... zas tych prekliatych 17... kebyze mam 21 zabiem 3 muchy jednou ranou (1 dievca a 2 vodicaky) :evil:
NEVO
Medium Expert
Medium Expert

a to ti otec len tak da tu motorku :-)
broken.heart
Novice
Novice

NEVO napísal:a to ti otec len tak da tu motorku :-)
To ako teraz? Teraz pochybujem... :) A ked si spravim papiere, tak preco nie... Tak ako samozrejme nie mi ju neda v takom slova zmysle "na, tu mas, je tvoja" ale budem sa na naj vozit, kedy chcem, kde chcem a to podstatne s kym chcem... To bohuzial momentalne nie je mozne... :?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Samé povzbudivé slová, ale ja ti k nim asi nepridám. To, že má v kolónke na FB nezadaná nič neznamená, tam majú ľudia povypisované hocijaké hovadiny a to, že si ťa odklikla ako kamaráta na FB tiež nič neukazuje. Mne by ten vekový rozdiel nevadil, pretože mne celkovo nevadia nejaké odlišnosti, ktoré sa nezhodujú so zaužívanými pravidlami v našej spoločnosti. :) Skús jej napísať správu alebo na chate tak, ako ti radili, niečo nezáväzné. Nebuď pri nej prehnane kŕčovitý a nekontroluj každú svoju vetu. To, že je staršia neznamená, že je nejaká vážna alebo prehnane dospelá. Určite ju viac poteší jemný humor a žartovanie. Držím palce. :)
mizuno
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa mizuno »

broken.heart: ked bude taky ako kazdy iny chalan tak ho bude mat na haku
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No tak jej niečo napíš a uvidíš, či sa chytí. Čo ti tu máme radiť ? :)
broken.heart
Novice
Novice

Dakujem vsetkym za hodnotne rady a povzbudzujuce slova, ktore si cennim... Tak to teda dakedy skusim a uvidim ako dopadnem... Na zaver este ale jedna otazka z mojej strany: Myslite si, ze bude lepsie ked jej napisem co mozno najskor, alebo takticky az ked sa vrati z niekolkomesacnej brigady na Cypruse? Pytam sa preto, lebo ked nad tym tak uvazujem logicky by bolo lepsie, kebyze jej napisem az ked sa vrati a bude mat cas, pretoze teraz byva na FB raz za par dni a aj to iba na pol hodinu z coho usudzujem, ze nema cas a vybavuje si iba najdolezitejsie veci... Myslim, ze vascie sance budem mat, ked nebude na brigade a teda casovo omadzena... Pocas tejto doby by som nemal nic stratit - city neochabnu, kedze nemaju ake z jej strany, vzhladom k tomu, ze ma nepozna a chlapca si hadam na Cypruse nenajde ziadneho... Takto to vnimam ja, no moje myslenie moze byt mylne, kedze som priamo zainteresovany a stale ho ovplyvnujú este zvysky hanblivosti... Preto by mi pomohlo vyjadrenie aj z vasej strany... :wink:
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Hmm, tak to je ťažké pretože teraz keď je ďaleko nemôžeš ani nič podniknúť.
Ak nie je radodajka tak si tam chlapca nenájde (ak tam nie je nejaký zo Slovenska...)
Ja si myslím že teraz by bolo lepšie jej nepísať, pretože aj keď príde nemusí sa ti venovať kedže určite bude mať toho veľa
No len zase netreba čakať dlho aby si si nepremarnil šancu :)

Je to len môj názor ako by som to spravil ja, ešte kolegovia napíšu niečo tak sa rozhodni, každopádne držím palce ;)
NEVO
Medium Expert
Medium Expert

A ja by som jej napisal, nech je aj v amerike.
Ale jasne ze nic riesit sa nebude dat, tak len take "nezavazne keci" aby zistila ze vobec "existujes" :-)
A ci si tam najde alebo nenajde chalana, to neovplivnis, ci jej napises alebo nie.
Ja by som siel do toho a neodkladal to, lebo sa moze stat ze kym sa odhodlas a napises jej, ze ti odpise "sorry som uz zadana"
Tak vela stastia a inspiracie v pisani :smt059
kiara24
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kiara24 »

fuuha,no chlapci..zarazaju ma tu niektore vase nazory :) si vazne myslite,ze na to,aby ste zbalili dievca staci mat auto, bytik, ci motorku? :D zaujimave...ja si myslim, ze tym, ze jej nieco napises vobec nic nepokazis...nema dovod ta nijako odkurovat ani nic podobne..ak si s tebou nebude chciet pisat alebo nieco podobne, tak to zistis hned...a suhlasim s Nevom...kludne jej napis aj teraz :) a co sa tyka toho fb...tak my dievcata si nezvykneme vymyslat ze sme zadane alebo nie sme..takze ak tam ma uvedene nezadana...bud si isty,ze zadana nie je :)..vela stastia prajem
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

no su situacie, ked musis zahrat all-in a ako tak citam toto je jedna z nich...
musis prekonat svoju hanblivost a v prvom rade si od nej overit ci je zadana alebo nie. no a ak nie je postupne a pomaly, lebo tlacenie na pilu nerobi doborotu, zistit ci by to malo zmysel. a riesenie cez FB kym vas nedeli aspon 1000km na viac ako 4 tyzdne naozaj nieje riesenie aj napriek tvojej hanblivosti. zahraj all-in a uvidis, lebo nemas co stratit a v konecnom dosledku ti to moze byt jedno...
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

naco cakas uz si jej mal davno napisat ne tu sa pytat, sak ti neodkusne z nosa
Napísať odpoveď