no dobre vediet
Ake mate auto?
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ake mate auto?
Tak to ma oje***, ja som kupoval kupe
no dobre vediet
no dobre vediet
to nikto netvrdi ze su len pre dvoch ludi.. samozrejme su to auta pre styrochHolubar napísal:reagoval som skor na to, ze vsetky coupe su automaticky iba pre dvoch ludi.
ale len pre dvoch pohodlne
To Holubar: Este ze som to kupoval pre seba, vpodstate mna ty v zadu nezaujmaju kedze chodim vacsinou sam nanajvys dvaja 
obdivujem ked si niekto kupi viac ako 5-6 rocne auto, nemate strach ohladom nakladov? Je ine servisovat skodovku ako Bmw,Audi atd. lebo nahradne diely aj hodiny su v uplne inej cenovej kategorii..
-
chlapec10
Addict
ono podla mne neni 5 rocne ako 5 rocne, vysvetlim.
Je napriklad rozdiel ked kupis 5 rocne auto z nemecka ako 5 rocne na slovensku. moj nazor, ze napriklad rok na slovenskych cestach je ako 3 roky v zahranici(obrazne povedane), takisto auto v zahranici je vseobecne lepsie servisovane(su aj vynimky)
Takisto je rozdiel ak 5 rocne auto bolo napr firemne a najazdilo za tych 5 rokov 200k kilometrov ako nejake sukromne co za 10 rokov najazdi 100k kilometrov, atd atd
Takze podla mna sa to neda takto generalizovat. Napr aj KIA ponuka 7 rocnu zaruku na auta.
Moj pripad, kupil som auto co malo necelych 10 rokov, dovoz z nemecka, auto bolo predtym dokladne zkontrolovane na hrdzu a ine chyby a usetril som peknu ciastku. Samozrejme naklady na udrzbu nejake su, ale tak to su pri kazdom aute.
Je napriklad rozdiel ked kupis 5 rocne auto z nemecka ako 5 rocne na slovensku. moj nazor, ze napriklad rok na slovenskych cestach je ako 3 roky v zahranici(obrazne povedane), takisto auto v zahranici je vseobecne lepsie servisovane(su aj vynimky)
Takisto je rozdiel ak 5 rocne auto bolo napr firemne a najazdilo za tych 5 rokov 200k kilometrov ako nejake sukromne co za 10 rokov najazdi 100k kilometrov, atd atd
Takze podla mna sa to neda takto generalizovat. Napr aj KIA ponuka 7 rocnu zaruku na auta.
Moj pripad, kupil som auto co malo necelych 10 rokov, dovoz z nemecka, auto bolo predtym dokladne zkontrolovane na hrdzu a ine chyby a usetril som peknu ciastku. Samozrejme naklady na udrzbu nejake su, ale tak to su pri kazdom aute.
-
RATZINGER666
Darca
gogo: nie, ceny ND na jazdene auta s kazdym rokom klesaju a vzajomne sa vyrovnavaju, ja servisujem mojho japonca za lepsie ceny, ako sa da oservisovat napr. taka fabia... podobne je to aj so starsimi mercedesmi, bavorakmi apod. ... staci len vediet ako a kde servisovat, ake znacky vyhladavat a akym sa vyhybat...
-
chlapec10
Addict
s tym suhlasim,
Inac ND az na vynimky tiez nekupujem na Slovensku
Neoriginalne diely beriem vacsinou Rakusko/Nemecko/Taliansko
ak original tak tieto + Polsko
Inac ND az na vynimky tiez nekupujem na Slovensku
Neoriginalne diely beriem vacsinou Rakusko/Nemecko/Taliansko
ak original tak tieto + Polsko
a mozem sa spytat k tomu -"treba vediet kde servisovat"? Taketo znacky dokaze pri zlozitejsich opravach servisovat iba ten-ktory autorizovany servis, a nie hocijaka autodielna a tam tu hodinu mas drahu vzdy, ci sa mylim?
-
RATZINGER666
Darca
co su to podla teba "zlozitejsie opravy" ?
RATZINGER666
no to ja uz presne neviem, nie som od fachu, takze podla Teba dokaze hocijaky neznackovy servis opravit vsetko na akomkolvek aute? nechcem rypat, len sa mi to trochu nezda.. Napriklad mi odislo na Passate elektricke stahovanie predneho okna na spolujazdcovej strane /nechapem preco, lebo skoro vobec nebolo pouzivane/ a v autorizovanom servise to vyslo s pracou na 300€, co sa mi zda vela. Takze ked si niekto kupi starsie BMW a pokazi sa mu nieco na motore, alebo na spojke,posilovaci riadenia tak potom musi calovat asi riadnu sumu? pochybujem ze nieco take opravi bezny univerzalny servis..
no to ja uz presne neviem, nie som od fachu, takze podla Teba dokaze hocijaky neznackovy servis opravit vsetko na akomkolvek aute? nechcem rypat, len sa mi to trochu nezda.. Napriklad mi odislo na Passate elektricke stahovanie predneho okna na spolujazdcovej strane /nechapem preco, lebo skoro vobec nebolo pouzivane/ a v autorizovanom servise to vyslo s pracou na 300€, co sa mi zda vela. Takze ked si niekto kupi starsie BMW a pokazi sa mu nieco na motore, alebo na spojke,posilovaci riadenia tak potom musi calovat asi riadnu sumu? pochybujem ze nieco take opravi bezny univerzalny servis..
-
xH4wK
Ide o sikovnost a skusenosti ludi v tom danom servise ... nevidim dovod preco by to neopravil aj neautorizovany servis ... predstav si ze dany servisak ma prave doma nejake BMW a vie co a ako... len pre priklad.
-
chlapec10
Addict
to s tym sklom ti dokaze spravit zpravidla kazdy autoelektikar, ak to neni mechanicka chyba
ako bolo povedane servisy su rozne, s tym ze niektore mozu mat vysledok lepsi ako autorizovany
ako bolo povedane servisy su rozne, s tym ze niektore mozu mat vysledok lepsi ako autorizovany
-
RATZINGER666
Darca
jako podla mna??? citaj, co pisem, ja som sa tak nevyjadril... nehovorim, ze vsetko, napr. ABCckovy podvozok a milionprvkovu napravu od merklu by som si v inom ako v autorizovanom servise opravit nenechal, lenze to je uz iba otazka toho, komu doverujes... myslis, ze v beznych dielnach maju nejake ine klucne alebo ine nastroje? ked dojdes s cimkolvek do priemernej dielne a si schopny k tomu doniest aj servisne vykresy, nevidim jediny problem v tom, preco by ti to spravit nemali...
300e za stahovanie okna?? no nehnevaj sa, ale bud oj*bavas ty nas alebo oj*bali oni teba... holt, neviem, na co si sa s tym hrnul do autorizaku...
a ty si myslis, ze starsie bmw je nieco ine ako len kasna s motorom na styroch kolesach? a cenu servisu pocitas priamou umerou, ze ked teba stala oprava stahovania okna 300e, tak vymena posilnovaca bude stat 3000e ??
300e za stahovanie okna?? no nehnevaj sa, ale bud oj*bavas ty nas alebo oj*bali oni teba... holt, neviem, na co si sa s tym hrnul do autorizaku...
a ty si myslis, ze starsie bmw je nieco ine ako len kasna s motorom na styroch kolesach? a cenu servisu pocitas priamou umerou, ze ked teba stala oprava stahovania okna 300e, tak vymena posilnovaca bude stat 3000e ??
gogo956
ja zas obdivujem ľudí ktorí dokážu zaplatiť 300e za opravu okna
ja zas obdivujem ľudí ktorí dokážu zaplatiť 300e za opravu okna
Bobr
odisiel cely ten elektronicky mechanizmus a musel sa vymenit za novy,
stalo to aj spracou do 300€, presnu sumu si uz nepamatam, mozno 270€ cca
RATZINGER666
maju v obycajnom servise rovnake diagnosticke pristroje ako v autorizovanom? to je taky ten pocitac na ktory sa auto napoji
RATZINGER666
maju v obycajnom servise rovnake diagnosticke pristroje ako v autorizovanom? to je taky ten pocitac na ktory sa auto napoji
-
RATZINGER666
Darca
aaale nevrav, to vazne?gogo956 napísal: to je taky ten pocitac na ktory sa auto napoji
preco by mat nemohli, hlavne na tie najbeznejsie znacky
a este mi mozes objasnit, co presne na tom elektronickom mechanizme odislo, a ci to bolo zo zlata, ked to stalo tri stovky...
Tam kde chodím ja majú všetkogogo956 napísal:Bobr
RATZINGER666
RATZINGER666
ja sa v opravovani aut nevyznam, preto pisem tak, ako to chapem.
Ten Tvoj postup ale uz nie je pouzitelny pre kazdeho, nie kazdy ma moznost si auto zdiagnostikovat "inde" a potom to dat do lacneho servisu.
A ako inac som sa asi tak mal dostat k tomu zariadeniu na stahovanie okna, ked som dovtedy ani nevedel ako to vyzera a co presne to ma byt. Nie kazdy je automechanik..
Vymenili komplet cely ten mechanizmus v dverach, je to taka krabicka a nieco z toho trci, mam to niekde v garazi.
Teraz ma napadlo, ze to bola koncova cena faktury, tj. mohol tam byt zapocitany aj iny ukon, bolo to pred rokom, netreba to riesit je to ok..
ja sa v opravovani aut nevyznam, preto pisem tak, ako to chapem.
Ten Tvoj postup ale uz nie je pouzitelny pre kazdeho, nie kazdy ma moznost si auto zdiagnostikovat "inde" a potom to dat do lacneho servisu.
A ako inac som sa asi tak mal dostat k tomu zariadeniu na stahovanie okna, ked som dovtedy ani nevedel ako to vyzera a co presne to ma byt. Nie kazdy je automechanik..
Vymenili komplet cely ten mechanizmus v dverach, je to taka krabicka a nieco z toho trci, mam to niekde v garazi.
Teraz ma napadlo, ze to bola koncova cena faktury, tj. mohol tam byt zapocitany aj iny ukon, bolo to pred rokom, netreba to riesit je to ok..
-
RATZINGER666
Darca
nevyznas sa, ale spochybnujes polku veci co hovorim... ale to je fuk...
ako to, ze nie je pouzitelny pre kazdeho?? mame v okrese perfektnu diagnosticku stanicu, kazdy jeden tam moze ist a nechat si auto preverit a nasledne si ho opravit bud doma alebo pristavit do servisu...
no ja zhodou nahod viem co to je, iba ti vravim, ze nie je mozne, aby to stalo hentolko kdekolvek... jednym okom som pozrel bazare a nasiel som toto: http://www.autobazar.eu/uk/predam-staho ... 94232.html 11eur / kus
ako to, ze nie je pouzitelny pre kazdeho?? mame v okrese perfektnu diagnosticku stanicu, kazdy jeden tam moze ist a nechat si auto preverit a nasledne si ho opravit bud doma alebo pristavit do servisu...
no ja zhodou nahod viem co to je, iba ti vravim, ze nie je mozne, aby to stalo hentolko kdekolvek... jednym okom som pozrel bazare a nasiel som toto: http://www.autobazar.eu/uk/predam-staho ... 94232.html 11eur / kus
ale ten mechanizmus vyzeral trochu inac.
Ja som len bol zvedavy ci aj neautorizovany servis dokaze to iste ako obycajny, povedal si mi ze ano, tak ok. s tou cenou za tu opravu som sa asi sekol, ale len preto, ze take veci neriesim a asi mi robili aj nieco ine. V kazdom pripade je autor. servis priserne drahy to je podstata.
ale ten mechanizmus vyzeral trochu inac.
Ja som len bol zvedavy ci aj neautorizovany servis dokaze to iste ako obycajny, povedal si mi ze ano, tak ok. s tou cenou za tu opravu som sa asi sekol, ale len preto, ze take veci neriesim a asi mi robili aj nieco ine. V kazdom pripade je autor. servis priserne drahy to je podstata.