WYSIWYG editory
WYSIWYG editory
Sú nejaké editory aj pre prog, jazyky (js, php...) alebo len html a css?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: WYSIWYG editory
Ak smiem vedieť, načo presne Ti je wysiwyg editor na js a php?
čo presne chceš vidieť v phpčku, bez Ui, ktorý sa programuje v html, jave, foxke, céčku, alebo inom programovacom jazyku, prípadne vývojárskom prostredí? JS vidíš len prostredníctvom prehliadača a obvykle na nejakom html elemente, tak isto php vidíš len prostredníctvom prehliadača, alebo nejakého enginu, na nejakom elemente.
Ak chceš len vývojárske prostredie pre js a php, tak skús dreamweaver, alebo niektorí z mnohých programov, ale nič viac ako texty a svoj vlastný výstup Ti nezobrazia.
Ak chceš len vývojárske prostredie pre js a php, tak skús dreamweaver, alebo niektorí z mnohých programov, ale nič viac ako texty a svoj vlastný výstup Ti nezobrazia.
Nanič mi to nieje. Len v tom chcem mat jasno. Pretoze ja uprednostnujem sa znackovacie a prog. jazyky ucit a sam si ich pisat ale spoluziak sa somnou hadal ze to robim zbytocne ze su nato editory atd... No a nevedel som ci to plati aj pri prog. jazykoch.
-
uplink
VIP
No okrem photoshopu a čmarkania je najlepšie pri všetko vedieť holú syntax a vedieť danú vec nakódiť bez wysiwyg editoru. Wysiwyg je pomôcka pre profíkov, nie pre debilov čo bez what you see is what you get nevedia spraviť ani boldové písmo v html. Takže ak to myslíš s kódením vážne, tak php/html/css rob v PSpade napríklad, alebo niečom easy, vždy v kódovom režime a wysiwig časť používaj len ako checkup. A aj tak je to nanič, lebo Ti neukáže nikdy ako to vyzerá v tom ktorom prehliadači/prostredí. A čo sa týka ostatného skutočného programovanie [php, html a css a hlavne html a css je len zložitejšia forma kreslenia] tak tam existujú špecifické vývojárske prostredia, knižnice a rôzne editory, bez ktorých sa nepohneš.
php nie je skutoce programovanie zaujimave
nvm preco si ludia myslia ze php je lahky jazyk, to mozno tak na tie uplne najjednoduchsie veci typu kniha navstev
ale robit v nom zlozitejsiu aplikaciu nie je o moc lahsie, tam sa vyhody typovych jazykov viac dostavaju do popredia. a na php samozrejme tiez existuju vyvojove prostredia a kniznice.
a k teme: samozrejme tieto wysiwyg editory maju vyznam len pre uplnych amaterov a nic seriozne sa v tom spravit neda... spoluziak ti narozpraval bludy
a k teme: samozrejme tieto wysiwyg editory maju vyznam len pre uplnych amaterov a nic seriozne sa v tom spravit neda... spoluziak ti narozpraval bludy
-
uplink
VIP
porovnaj php a javu [nie java script], alebo c/c++/# [z ktorého php vychádza] a pochopíš o čom som písal. php je oproti týmto dvom "programovací jazyk" na úrovni detského počítadla. Navyše som ešte nevidel phpčko použité v serióznych webových [klientských], alebo serverových projektoch, maximálne ho stretávam na webových portáloch a vo forme malých webových rozšírení, na seriózne kódenie som väčšinou videl použitý Microsoft asp, vbscript, jsp - gava, alebo cgi - Perl. Resp.
http://100days.de/serendipity/archives/ ... -Java.html
celkom dobré vysvetlenie prečo phpčko nie je až také super, aj keď je dva roky staré.
http://100days.de/serendipity/archives/ ... -Java.html
celkom dobré vysvetlenie prečo phpčko nie je až také super, aj keď je dva roky staré.
-
L.E.n
Light Star
phpDesigner - http://mpsoftware.dk/
PHP 5.3.2 - http://php.net/
Nainštaluješ phpDesigner, potom PHP. V phpDesigneri vyberieš debuger, nájdeš cestu k php.exe a keď napíšeš nejaký PHP kód a dáš ho debugovať, okamžite ti ukáže výsledok.
Rovnako tak aj JavaScript pokiaľ viem...
Inak dá sa to debugovať aj tak, že vyberieš debugnút do Firefoxu a ukáže ti, ako to bude vyzerať vo Firefoxe (pretože vstavaný debugger beží na engine IE6).
PHP 5.3.2 - http://php.net/
Nainštaluješ phpDesigner, potom PHP. V phpDesigneri vyberieš debuger, nájdeš cestu k php.exe a keď napíšeš nejaký PHP kód a dáš ho debugovať, okamžite ti ukáže výsledok.
Rovnako tak aj JavaScript pokiaľ viem...
Inak dá sa to debugovať aj tak, že vyberieš debugnút do Firefoxu a ukáže ti, ako to bude vyzerať vo Firefoxe (pretože vstavaný debugger beží na engine IE6).
Tak ďakujem za vysvetlenie 
ok hlavny rozdiel - java - typovy jazyk, php - dynamicky jazyk.uplink napísal:porovnaj php a javu [nie java script]
vsetko co sa da spravit v jave sa da aj v php a naopak (teraz mam na mysli len webove aplikacie). php nema akurat beany a podobne objekty, ktore mozu byt zavedene v pamati istu dobu. v php sa to samozrejme riesi inak, ale ma to vplyv na vykon.
s c/c++ ma php podobnu len syntax a nijak z nich nevychadza jedine interpret php je napisany v c a to nie je moc podstatne. jazyky c/c++ sa na webove aplikacie nepouzivaju tak uz vobec nema zmysel ich porovnavat s php.alebo c/c++/# [z ktorého php vychádza] a pochopíš o čom som písal.
taketo tvrdenia nemaju ziadnu hodnotu ak nie su podlozene konkretnymi prikladmi.php je oproti týmto dvom "programovací jazyk" na úrovni detského počítadla.
vbscript ? really? ved to je len client-side skriptovaci jazyk ktory navyse funguje len pod internet exploreromNavyše som ešte nevidel phpčko použité v serióznych webových [klientských], alebo serverových projektoch, maximálne ho stretávam na webových portáloch a vo forme malých webových rozšírení, na seriózne kódenie som väčšinou videl použitý Microsoft asp, vbscript, jsp - gava, alebo cgi - Perl. Resp.
nic moc clanok, pise tam len o tych beanoch, co som tiez spomenul vyssie, ale takych pripadov kde absencia tejto techonlogie sposobi velky vykonostny problem je uplne minimum. keby napisal ze nema rad php, lebo to nie je typovy jazyk a horsie sa kvoly tomu debuguje, refaktoruje, vznika viac neodhalenych chyb a moze kvoly tomu vzniknut bordel (toto sa ale nemusi vobec stat ked je kod kvalitny a ma kvalitnu dokumentaciu) tak to berem. ale to je zas vyvazene inymi vyhodami.http://100days.de/serendipity/archives/ ... -Java.html
-
uplink
VIP
No nič, skúsim to ináč.
- php všeobecná taxa v rakúsku, nemecku a blízkom zahraničí - 30-70 e/h max
- python všeobecná taxa v rakúsku, nemecku a blízkom zahraničí - 150 - 235 e/h max
- CGi/Perl, VBScript všeobecná taxa v rakúsku, nemecku a blízkom zahraničí - 120 - 200 e/h max
- C/+/# všeobecná taxa v rakúsku, nemecku a blízkom zahraničí - 180 - 400 e/h max
už rozumieš? Tieto ceny sú konkrétne ceny, ktorým firma v ktorej pracuje konkurujeme, preto ponúkame napríklad python coderovi 70-150 e/h, zatiaľ čo php coder u nás začína na 10 e/h. Toľko ku zložitosti, využiteľnosti a cene celého PHPčka.
Ináč povedané, PHPčko vie každý somár, zatiaľ čo ostatné jazyky nie. A opäť sa vraciame ku tomu na čo si hore narážal:
- php všeobecná taxa v rakúsku, nemecku a blízkom zahraničí - 30-70 e/h max
- python všeobecná taxa v rakúsku, nemecku a blízkom zahraničí - 150 - 235 e/h max
- CGi/Perl, VBScript všeobecná taxa v rakúsku, nemecku a blízkom zahraničí - 120 - 200 e/h max
- C/+/# všeobecná taxa v rakúsku, nemecku a blízkom zahraničí - 180 - 400 e/h max
už rozumieš? Tieto ceny sú konkrétne ceny, ktorým firma v ktorej pracuje konkurujeme, preto ponúkame napríklad python coderovi 70-150 e/h, zatiaľ čo php coder u nás začína na 10 e/h. Toľko ku zložitosti, využiteľnosti a cene celého PHPčka.
Ináč povedané, PHPčko vie každý somár, zatiaľ čo ostatné jazyky nie. A opäť sa vraciame ku tomu na čo si hore narážal:
ja som len designér, ale vzhľadom na to že sa v problematike ako tak pohybujem, tak viem čo má akú cenu pre klienta a koľko je ochotný platiť za PHPčko, alebo .net based apps.ropman napísal:php nie je skutoce programovanie zaujimavenvm preco si ludia myslia ze php je lahky jazyk