Ale k veci: Mam smartphone HTC Touch HD s WM6.1. Pripaja sa k PC cez USB kabel a synchronizuje cez MS Sync Center.
Mojou ulohou by bolo spravit nieco take, aby sa ten telefon tvaril ako kryptograficky token sluziaci na elektronicky podpis, so sukromnym klucom a certifikatom umiestnenym na SIM karte. Rozhodol som sa vziat to z toho jednoduchsieho konca, postupovat po troske, najma ked este nemam potrebne vybavenie (na manipulaciu so SIM kartou).
Potreboval by som teda najprv naprogramovat nejaky PKCS #11 modul, ktory by bolo mozne pouzit trebars v Thunderbirde - to zaisti pouzitelnost vo vsetkych aplikaciach, ktore ovladaju PKCS #11. Tento modul by komunikoval s mojim ovladacom (dalsi kus softveru, ktory treba naprogramovat), a tento ovladac by komunikoval priamo s mobilom pomocou USB (alebo by to mozno bolo mozne napichnut na ten Sync Center?). V telefone by bol dalsi kus softveru, beziaci ako sluzba a reagujuci na poziadavky z pocitaca, a vytvarajuci elektronicky podpis.
Cely vcerajsok som googlil a nenasiel som nic, co by mi pomohlo. Nasiel som specifikaciu PKCS #11, ale ta je mi na houby, ked nemam aspon nejake zdrojaky - nejaky example, na ktorom by som mohol stavat. V prvej faze by som chcel aspon naprogramovat taky PKCS #11 modul, ktory by vratil vzdy rovnaky elektronicky podpis (to je jedno, ze nebude platny, pre testovacie ucely postaci). Celkovo google je velmi, velmi skupy na vysledky a to ma mrzi. Nemam na com stavat, nemam sa odkial dozvediet, co potrebujem, kedze taketo veci sa tykaju vyrobcov hardveru a ti ziadne zdrojaky samozrejme nezverejnia.
Vedel by mi niekto poradit, kde zacat? Naviest spravnym smerom, alebo mozno navrhnut nejake lepsie riesenie tejto celej problematiky. Ako naprogramovat ten PKCS #11 modul (ma to byt jeden dll subor)? Ako naprogramovat ovladac pre windows?