preinštalovanie windowsu
preinštalovanie windowsu
tak čawte som tu znova
rozhodol som sa že už konečne preinštalujem Windows len potrebujem pomoct...a to s tim že ja mam dva Windowsy a dva hardisky a chcel by som si nainštalovat windows tak aby som mal len 1hardisk a 1windows, určite niekto vie ako tak pls napište sem 
Re: preinštalovanie windowsu
Asi myslíš jeden HDD ale dve partície
Keď budeš v inštalačnom menu windowsu, bude sa ťa pýtať na ktorý "disk" chceš nainštalovať Windows, budeš tam mať takého základného správcu partícii, môžeš ich mazať, formátovať, vytvárať, čo len chceš. Doporučujem ti všetky zmazať spolu s oboma windowsami a znova vytvoriť dve partície - na jednej bude Win, na druhej čo len chceš
A dúfam že inštaluješ originálku..
Keď budeš v inštalačnom menu windowsu, bude sa ťa pýtať na ktorý "disk" chceš nainštalovať Windows, budeš tam mať takého základného správcu partícii, môžeš ich mazať, formátovať, vytvárať, čo len chceš. Doporučujem ti všetky zmazať spolu s oboma windowsami a znova vytvoriť dve partície - na jednej bude Win, na druhej čo len chceš
A dúfam že inštaluješ originálku..
pls visvetly to podrobnejšie
ja mam D: a C:
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2010, 17:48)
už to trošku chápem ale ked to vimažem tak jak to potom znova nainštalkujem??to už nepojde ne?
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2010, 17:48)
už to trošku chápem ale ked to vimažem tak jak to potom znova nainštalkujem??to už nepojde ne?
pôjde, budeš to mať v inštalácii Windows.
Najprv obidva "disky" zmažeš, budeš tam mať potom jeden veľký prázdny disk a buď nainštaluješ Windows na ten, alebo ho rozdelíš na dva, tri, štyri malých diskov, koľko chceš, daj si dva
Posielam ti nejaký link, aby si mal šajnu ako to asi vyzerá
http://0.tqn.com/d/pcsupport/1/0/3/6/-/ ... tall-B.jpg
Ty dáš na obidvoch Delete a potom na ten jeden veľký Create, napíšeš si koľko GB chceš aby mal
Najprv obidva "disky" zmažeš, budeš tam mať potom jeden veľký prázdny disk a buď nainštaluješ Windows na ten, alebo ho rozdelíš na dva, tri, štyri malých diskov, koľko chceš, daj si dva
Posielam ti nejaký link, aby si mal šajnu ako to asi vyzerá
http://0.tqn.com/d/pcsupport/1/0/3/6/-/ ... tall-B.jpg
Ty dáš na obidvoch Delete a potom na ten jeden veľký Create, napíšeš si koľko GB chceš aby mal
jj diky a ked tam mas tie moznosti ze delete ,refresh ,format, new , atd.... ako tam dam ten windows lebo tam neni install
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2010, 18:59)
a pojde to aj ked nemam originalku??
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2010, 18:59)
a pojde to aj ked nemam originalku??
Ah, Mathew, gramatika=zrkadlo človeka.
Proste zapneš PC, dáš inštalačné CD-čko od Windowsu do CD-ROM-ky, spustí sa ti boot, je to taká modrá obrazovka a napravo dole ti bude načítávať veci z CD-čka ktoré si vložil. Po načítaní súborov sa ti zjaví text s právami, dáš keď dobre viem F8 je Agree, ďalej sa prestláčaš, dole budeš mať napísané čo máš stlačiť. Potom ťa hodí do takého menu, tam budeš mať svoje 2 HDD, vybereš si niektoré, a tam dole budeš mať D=Delete C=New Particion, teraz už neviem presne ako, dáś to delete a tam ti hodí potom výber akým spôsobom ho chceš vymazať, myslím tie data z HDD, dáš Quick, zmaže to a potom ťa hodí do menu zase, tam zmažeš dáta tak isto aj z druhého HDD a hodí ťa zase do menu, vybereš si C alebo D dáš Enter a inštaluje ti súbory. To je všetko.
Nezabudni, že v Biose musíš mať nastavený Boot na CD-ROM-ku, a áno, ide to aj keď nemáš originálku.
Proste zapneš PC, dáš inštalačné CD-čko od Windowsu do CD-ROM-ky, spustí sa ti boot, je to taká modrá obrazovka a napravo dole ti bude načítávať veci z CD-čka ktoré si vložil. Po načítaní súborov sa ti zjaví text s právami, dáš keď dobre viem F8 je Agree, ďalej sa prestláčaš, dole budeš mať napísané čo máš stlačiť. Potom ťa hodí do takého menu, tam budeš mať svoje 2 HDD, vybereš si niektoré, a tam dole budeš mať D=Delete C=New Particion, teraz už neviem presne ako, dáś to delete a tam ti hodí potom výber akým spôsobom ho chceš vymazať, myslím tie data z HDD, dáš Quick, zmaže to a potom ťa hodí do menu zase, tam zmažeš dáta tak isto aj z druhého HDD a hodí ťa zase do menu, vybereš si C alebo D dáš Enter a inštaluje ti súbory. To je všetko.
Nezabudni, že v Biose musíš mať nastavený Boot na CD-ROM-ku, a áno, ide to aj keď nemáš originálku.
ten disk kam to chceš jednoducho označíš a dáš dole Next, nainštaluje sa na ten ktorý máš označený 
Ak budeš inštalovať XP tak dáš Enter, partície mažeš D a vytváraš s C.
Na Viste a Win7 to máš tak ako na tom obrázku - ale aby si tam mal tie možnosti New, Delete, Refresh.. tak musíš kliknúť na možnosť Advanced
Tu máš obrázok:
Potom sa ti ukážu aj tie ostatné možnosti
http://www.theeldergeekvista.com/images ... 0-0025.jpg [Drive options (advanced)]
Nezabudni, že keď budeš mazať tie disky a inštalovať Windows, tak sa ti všetky súbory z disku zmažú.. Tak si ich buď vypáľ na DVD alebo daj na iný PC.
A pôjde ti to aj keď nemáš originál, akurát je to škoda že si nekúpiš origo, teraz sa dajú zohnať fakt lacno...
Ak budeš inštalovať XP tak dáš Enter, partície mažeš D a vytváraš s C.
Na Viste a Win7 to máš tak ako na tom obrázku - ale aby si tam mal tie možnosti New, Delete, Refresh.. tak musíš kliknúť na možnosť Advanced
Potom sa ti ukážu aj tie ostatné možnosti
http://www.theeldergeekvista.com/images ... 0-0025.jpg [Drive options (advanced)]
Nezabudni, že keď budeš mazať tie disky a inštalovať Windows, tak sa ti všetky súbory z disku zmažú.. Tak si ich buď vypáľ na DVD alebo daj na iný PC.
A pôjde ti to aj keď nemáš originál, akurát je to škoda že si nekúpiš origo, teraz sa dajú zohnať fakt lacno...
no mam problem ta tabulka s timy hardiskmy ci co to je my nenaskoci hned zacne instalovat windows (ja idem instalovat win.XP)a aj v biose mam problem dam si BIOS potom Boot a dam cd/dvd..... ale ked dam ulozit a quit tak my nenaskoci instalacia ale norm. sa spusti windows
uff tak na XP to takto mať nebudeš, tam to bude trochu inak ale tak princíp je rovnaký. A v BIOSe nedávaj Uložiť a quit, v BIOSe daj uložiť zmeny všade kde sa dá, tj. aj na základnej obrazovke, a keď sa ťa opýta či má naozaj uložiť zmeny Y/N, napíš Y a daj enter. V inštalačke Windows XP teda zmaž všetky disky klávesou D, potom buď si necháš jeden veľký disk alebo si ho znova rozdelíš na dva menšie. Aby si vybral disk kam chceš inštalovať, tak si ho šípkami označ a daj ENTER. A veď vlastne vysvetlivky tam budeš mať napísané, takže žiadny problém.
A tá tabuľka s diskami ti musí naskočiť skorej ako začne kopírovať súbory. Najprv nabehne uvítacia obrazovka, Welcome in Windows Setup.. Potom si prečítaš podmienky používania, stačí keď si prečítaš vrchný riadok, stlač F8 aby si ich odsúhlasil. A až potom sa ti ukáže tá obrazovka s delením diskov.
A tá tabuľka s diskami ti musí naskočiť skorej ako začne kopírovať súbory. Najprv nabehne uvítacia obrazovka, Welcome in Windows Setup.. Potom si prečítaš podmienky používania, stačí keď si prečítaš vrchný riadok, stlač F8 aby si ich odsúhlasil. A až potom sa ti ukáže tá obrazovka s delením diskov.
no mne vzdicky ked dam vbiose to co si pisal naskocia hned tie moje dva windowsi a potom sa my spusti počitač nezačne to inštalovat a to je bootovacie CD ked tak to mam nainstalovat cez CD?
Nie to je jedno ci ides bootovat cd alebo DVD v biose mozes dat vzdy len moznost bootovat CDROM a nikdy som sa nestretol ze by tam bola moznost bootovat DVDROM
... Ak mas problem s bootovanim tak napis ako mas zapojene HDD a DVDromku co mas na ID1 co mas na ID2 co mas na master a co mas na slave. Dva dni som mal rovnaky problem ze mi stale bootovalo HDD alebo sa snazilo nabootovat nieco cez siet aj ked v biose som mal nieco uplne ine. Ked som sa ale pohral zo zapojenim tak to islo.
no diiiky už to mam preinštalovane fakt moc dik...ako vimažem tuto tému??
-
Dildogripak
Medium Professional