Komunikácia
Komunikácia
zdravím
v poslednej dobe som si všimol, že moja komunikácia je na slabej úrovni...
a o čo ide?
v spoločnosti sa bavíme o hocičom a fakt neviem čo povedať:
- vtipné komentáre ma v tom momente nenapadnú (neskôr však áno)
- dakedy iba mlčím (neviem či je to lepšie ako trepať kraviny)
- neviem ako sa mám zapojiť do rozhovoru
- o veľa vecí sa nezaujímam takže som mimo
- je mi dosť vecí jedno...
- viem rozprávať iba o veciach, ktoré podľa mňa danú spoločnosť nezaujímajú
chcel by som to zmeniť, chcel by som vedieť rozprávať zaujímavo, a o niečom, zábavne a vedeť reagovať na situácie správne, ako na to ?
problém vidím v tom, že ma v poslednej dobe nič nebaví, a fakt neviem nájsť zmysel života...prípadne niečo čo by ma bavilo.
v poslednej dobe som si všimol, že moja komunikácia je na slabej úrovni...
a o čo ide?
v spoločnosti sa bavíme o hocičom a fakt neviem čo povedať:
- vtipné komentáre ma v tom momente nenapadnú (neskôr však áno)
- dakedy iba mlčím (neviem či je to lepšie ako trepať kraviny)
- neviem ako sa mám zapojiť do rozhovoru
- o veľa vecí sa nezaujímam takže som mimo
- je mi dosť vecí jedno...
- viem rozprávať iba o veciach, ktoré podľa mňa danú spoločnosť nezaujímajú
chcel by som to zmeniť, chcel by som vedieť rozprávať zaujímavo, a o niečom, zábavne a vedeť reagovať na situácie správne, ako na to ?
problém vidím v tom, že ma v poslednej dobe nič nebaví, a fakt neviem nájsť zmysel života...prípadne niečo čo by ma bavilo.
-
Lick
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: Komunikácia
nemen seba, zmen spolocnost s ktorou si budes mat co povedat 
Seems genial,ale aj obcas si trosku na sebe popracovat nie je nikdy na skodu..hmLick napísal:nemen seba, zmen spolocnost s ktorou si budes mat co povedat
-
Lick
Light Expert
tak samozrejme
o tom niet pochyb ale proste ak to s istymi ludmi nejde tak to proste nejde a treba si najst ludi s ktorymi si mas co povedat ale ako vravis .. skus si nastudovat aj nieco o com sa bezne rozpravaju oni a ak to nevyjde tak ako si si prial .. poobzeraj sa inde
-
bolek
Guru
Niekedy je mlčanie najlepšia odpoveď, takže sa zbytočne netráp. Keď chceš niečo povedať, tak vystihni chvíľku, keď niekto dorozpráva alebo je chvíľka ticha a povedz to. Možno je to len tvoj pocit, že tvoje názory ostatných nebudú zaujímať, ale nemusí to byť pravda. Tak, ako si zvyšok vypočuje iných, tak si vypočuje teba.
Čo je to za spoločnosť? Sú to nejakí kamaráti v tvojom veku alebo skôr starší mladší? Niekedy je lepšie mať pár blízkych ľudí okolo seba, ako zbytočne veľkú partiu, v ktorej sa necítiš dobre. Možno si len introvert a nemáš rád veľký okruh ľudí. V každom prípade sa dá, podľa mňa, naučiť zlepšiť svoje komunikačné schopnosti. Treba sa naučiť odbúrať "bariéru", že to ľudí nebude zaujímať a že ťa nebudú počúvať a primerane sem tam niečo povedať.
Čo je to za spoločnosť? Sú to nejakí kamaráti v tvojom veku alebo skôr starší mladší? Niekedy je lepšie mať pár blízkych ľudí okolo seba, ako zbytočne veľkú partiu, v ktorej sa necítiš dobre. Možno si len introvert a nemáš rád veľký okruh ľudí. V každom prípade sa dá, podľa mňa, naučiť zlepšiť svoje komunikačné schopnosti. Treba sa naučiť odbúrať "bariéru", že to ľudí nebude zaujímať a že ťa nebudú počúvať a primerane sem tam niečo povedať.
Lick, to akože má poslať do hája svojich kamarátov len preto, že sa bojí niečo povedať? Imho dosť drastické riešenie nemyslíš?
ďakujem za odpovede.
a keď prehovorím tak o 10min by som tu vetu povedal inak - podľa mňa lepšie.. len o 10min sa už o tom nebavíme.
no tiež ma už nebaví počúvať to čo furt rozoberajú, ale sme von a bavíme sa, takže jedným dnu a druhým von... a tak isto cítim že keď vravím ja, tak vravím furt o tom istom a myslím že ľudí to už nebaví ako mňa keď počúvam ich, a vraveť o tom čo bolo včera v TV mi príde blbé....
spoločnosť sú "kamoši" rovnako starý ako ja, zo školy, z mesta... blízkych ľudí moc nemám vďaka mojej výchove kde ma držali za každú cenu doma.
rada celkom dobrá, problém bude asi ten, že keby som zmenil terajšiu spoločnosť, tak nemám nikoho...keďže som bol "kvalitne" vychovaný... a na druhej strane ja som s nimi rád.Lick napísal:nemen seba, zmen spolocnost s ktorou si budes mat co povedat
ako sa dá v tomto popracovať na sebe? mám sa rozprávať sám za sebou ? mám študovať veci ktoré ma úplne nebavia, len aby som sa mohol rozprávať napr. o modelingu.ithory napísal:Seems genial,ale aj obcas si trosku na sebe popracovat nie je nikdy na skodu..hm
mlčať - niekedy, no ale v mojom prípade je to naopak, prehovoriť - niekedy...bolek napísal:Niekedy je mlčanie najlepšia odpoveď, takže sa zbytočne netráp. Keď chceš niečo povedať, tak vystihni chvíľku, keď niekto dorozpráva alebo je chvíľka ticha a povedz to. Možno je to len tvoj pocit, že tvoje názory ostatných nebudú zaujímať, ale nemusí to byť pravda. Tak, ako si zvyšok vypočuje iných, tak si vypočuje teba.
a keď prehovorím tak o 10min by som tu vetu povedal inak - podľa mňa lepšie.. len o 10min sa už o tom nebavíme.
no tiež ma už nebaví počúvať to čo furt rozoberajú, ale sme von a bavíme sa, takže jedným dnu a druhým von... a tak isto cítim že keď vravím ja, tak vravím furt o tom istom a myslím že ľudí to už nebaví ako mňa keď počúvam ich, a vraveť o tom čo bolo včera v TV mi príde blbé....
spoločnosť sú "kamoši" rovnako starý ako ja, zo školy, z mesta... blízkych ľudí moc nemám vďaka mojej výchove kde ma držali za každú cenu doma.
ja sa nebojím nič povedať, otázkou je či má zmysel vravieť dookola na 3-4 témy, keď už to každý počul, a keď neviem o čom a ako mám o tom kecať.pinco napísal:Lick, to akože má poslať do hája svojich kamarátov len preto, že sa bojí niečo povedať? Imho dosť drastické riešenie nemyslíš?
-
Fabo
Hardcore addict
Ked sa s nimi citis dobre, aj oni s tebou, tak sa vykasli na to, ze malo rozpravas a podobne prkotiny.
Ak nie, tak sa ich nedrz nasilu len preto, lebo su to tvoji "jedini kamosi" a "inych by si si nenasiel" (blud)
Ak nie, tak sa ich nedrz nasilu len preto, lebo su to tvoji "jedini kamosi" a "inych by si si nenasiel" (blud)
-
lollo
Professional
podla toho co pises nie si trt ale zase neverim ze nemas co v debate ci nejakej zaveznej alebo len take klabosenie povedat, taktiez ako aj ostatny mas na nieco svoj nazor ktory mozes povedat a uz je na inych ako ta budu brat, mozno ako trt-a mozno ako genia, nezapodievaj sa tym ako by si tu vetu povedal inac, ak je jasne zrozumitelne co si tym chcel povedat tak naco? mozno ti to pride zlozite pre teba ale ostatny s tym problem nemaju.
o tom ze oni rozoberaju nieco ine a ty len pocuvas, poznam (hadali sa hodinu a pol v kuse ci je lepsie AMD alebo INTEL) to v tom pripade ich stopnem nech prestanu a odlozia si to nabuduce, alebo si robim svoje veci... inac sa to neda, taktiez stale sa bavit o technickych veciach alebo o veciach zo zivota a stale to pretrasavat nie je stale zaujimave, a zase najst vhodnu temu ktoru poznaju vsetci aby ju mohli rozvijat zase nie je az take jednoduche..
kazdy sa uci, ucis sa aj ty a mozno natrafis aj na inych ludi, to ze si bol drzany nakratko nic nemeni na to ze nemozes mat priatelov, ja mam kazdu jednu skolu v inom meste niekedy to je zle niekedy fajn ale zase nemozem povedat ze mam nudzu o kamaratov, alebo o temy na ktore mozme pokecat
o tom ze oni rozoberaju nieco ine a ty len pocuvas, poznam (hadali sa hodinu a pol v kuse ci je lepsie AMD alebo INTEL) to v tom pripade ich stopnem nech prestanu a odlozia si to nabuduce, alebo si robim svoje veci... inac sa to neda, taktiez stale sa bavit o technickych veciach alebo o veciach zo zivota a stale to pretrasavat nie je stale zaujimave, a zase najst vhodnu temu ktoru poznaju vsetci aby ju mohli rozvijat zase nie je az take jednoduche..
kazdy sa uci, ucis sa aj ty a mozno natrafis aj na inych ludi, to ze si bol drzany nakratko nic nemeni na to ze nemozes mat priatelov, ja mam kazdu jednu skolu v inom meste niekedy to je zle niekedy fajn ale zase nemozem povedat ze mam nudzu o kamaratov, alebo o temy na ktore mozme pokecat
-
Janio
Zablokovaný
Mudry rozmýšla o tom čo povie, hlupák rozmýšla o tom čo povedal 
Takže ak chceš byť hlupák tak rozprávaj o somarinách a môže ti byť jedno čo si myslia. Takže stále je lepšie si to premyslieť a niekedy mlčať. Ja tiež mávam ten problém že po niekoľkých minutách ma napadne lepšia vec čo som mohol povedať no už s tým n ič spravím tak sa nad tým ani pozastavujem
Takže ak chceš byť hlupák tak rozprávaj o somarinách a môže ti byť jedno čo si myslia. Takže stále je lepšie si to premyslieť a niekedy mlčať. Ja tiež mávam ten problém že po niekoľkých minutách ma napadne lepšia vec čo som mohol povedať no už s tým n ič spravím tak sa nad tým ani pozastavujem
-
bolek
Guru
Nemôžeš nad každou vetou, ktorú povieš rozmýšľať. Proste si to povedal a hotovo. Ak sa ti zdá blbé to, čo vravíš, možno chceš len zdokonaliť svoj spôsob vyjadrovania.mlčať - niekedy, no ale v mojom prípade je to naopak, prehovoriť - niekedy...
-
Soviet
Darca
Tiez som s niektorymi ludmi tak kadejak a sem tam fakt neviem o com sa rozpravat..Preto aj premyslam nad zmenou partnerky, kedze uz to zacina skrypat aj tam..
Jedna z metod je aj opit sa v tej spolocnosti..Ak idu na nejaku chlastacku, chod s nimi a schuti sa dozer..Nie na dno, ale tak, aby sa ti usta same otvarali a trepali kraviny..Ja som nemal s niektorymi ludmi co povedat a ako som sa v ich spolocnosti pripil, tak odvtedy aj v triezvom stave s nimi uz jesto si co povedat..Clovek prekona tu barieru "dokonalosti" ked sa opije a uz sa nehra na slusaka, ktory vsetko premysla, aby nebol za hlupaka..
Jedna z metod je aj opit sa v tej spolocnosti..Ak idu na nejaku chlastacku, chod s nimi a schuti sa dozer..Nie na dno, ale tak, aby sa ti usta same otvarali a trepali kraviny..Ja som nemal s niektorymi ludmi co povedat a ako som sa v ich spolocnosti pripil, tak odvtedy aj v triezvom stave s nimi uz jesto si co povedat..Clovek prekona tu barieru "dokonalosti" ked sa opije a uz sa nehra na slusaka, ktory vsetko premysla, aby nebol za hlupaka..
Jednoduche - ak nemas co povedat, tak mlc. Nic tym nepokazis. Ako uz pisali nadomnou uzivatelia, niekedy je mlcanie viac, ako by si dristal koniny.
A ak ti to naozaj zacne liezt na nervy, tak sa spolocnosti vyhni a mas pokoj.
Rob, co sam chces a nerob, co nechces aby bolo robene tebe.
-
KaptMichal
King
V partii bývajú aj mlčanliví a aj tak bývajú obľúbení
Ak vieš raz za čas tefne niečo povedať 
to je pekné ale sedieť alebo ísť a nemať si čo povedať, resp. nevedieť čo povedať je dosť blbé, a hlavne nudné.Fabo napísal:Ked sa s nimi citis dobre, aj oni s tebou, tak sa vykasli na to, ze malo rozpravas a podobne prkotiny.
- no neviem čo mám povedať a tam vidím problém, určite mám čo ale neviem čo a ako, a keď niečo poviem tak o 5min by som to povedal inak.lollo napísal:podla toho co pises nie si trt ale zase neverim ze nemas co v debate ci nejakej zaveznej alebo len take klabosenie povedat, taktiez ako aj ostatny mas na nieco svoj nazor ktory mozes povedat a uz je na inych ako ta budu brat, mozno ako trt-a mozno ako genia, nezapodievaj sa tym ako by si tu vetu povedal inac, ak je jasne zrozumitelne co si tym chcel povedat tak naco? mozno ti to pride zlozite pre teba ale ostatny s tym problem nemaju.
- robíš si svoje veci ? a to je čo ?
no ja práve rozmýšľam čo povedať na to, ale keď už sa ide meniť téma, tak radšej poviem to načo som prišiel aby som nebol mimo, ale potom zistím že som to mohol povedať inak.Janio napísal:Mudry rozmýšla o tom čo povie, hlupák rozmýšla o tom čo povedal
no možno je to aj v tom, takže ako zdokonaliť svoje vyjadrovacie schopnosti? pretože čítanie kníh a podobné prkotiny v slovenskom jazyku ma moc nebavia.bolek napísal: Nemôžeš nad každou vetou, ktorú povieš rozmýšľať. Proste si to povedal a hotovo. Ak sa ti zdá blbé to, čo vravíš, možno chceš len zdokonaliť svoj spôsob vyjadrovania.
s tým nemám problém, lenže potom vravím dosť otvorene pravdu, ktorá daného človeka môže uraziť keď by to počul, prípadne rozprávam o veciach s môjho súkromia ktoré niesu pre pre každé uši., a hlavne tá spoločnosť je často na triezvo takže čo mne príde vtipné im na triezvo veľmi nieSoviet napísal:Tiez som s niektorymi ludmi tak kadejak a sem tam fakt neviem o com sa rozpravat..Preto aj premyslam nad zmenou partnerky, kedze uz to zacina skrypat aj tam..
Lenže mňa už nebaví počúvať, chcem vedieť ľudí dookola aj zabaviť, chcem dávať nielen príjímať.kinjeril napísal:Jednoduche - ak nemas co povedat, tak mlc. Nic tym nepokazis. Ako uz pisali nadomnou uzivatelia, niekedy je mlcanie viac, ako by si dristal koniny.
ako som už písal viem, ale málokedy, prípadne by som to povedal aj inak, ale nechcem len sedieť a počúvať, a dodávať veci na záver, chcem aj sem tam dačo povedať - len neviem čo a ako aby sa to hodilo.KaptMichal napísal:V partii bývajú aj mlčanliví a aj tak bývajú obľúbeníAk vieš raz za čas tefne niečo povedať
-
KaptMichal
King
Tak ja v novej partii začínam väčšinou tak pozvoľna. Ale ty tam si už asi dlho...
sry, necital som to cele, prvy prispevok a par pod nim...
skus niekomu z partie (zrejme najlepsi kamarat) povedat svoj problem, ako kamarat by ti mal pomoct, ak pred ostatnymi v partii mas nejaky ostych alebo ako to nazvat
skus niekomu z partie (zrejme najlepsi kamarat) povedat svoj problem, ako kamarat by ti mal pomoct, ak pred ostatnymi v partii mas nejaky ostych alebo ako to nazvat
S tymto sa stretavam vzdy ked pridem na prazdniny domov, tiez sa pri niektorych temach nechytam
Vtedy je (tak ako spomenuli aj ludia predomnou) lepsie mlcat, minule som tak bol ticho asi 20 minut, ale nemyslim, ze by mi to uskodilo. Tema sa potom zas zmeni a uz sa da normalne pokracovat. Ale napriklad ak sa bavia o nejakej teme ktora by ta mohla zaujimat ale nemas o nej prehlad, tak nic nepokazis ked sa na nu zacnes rozumne pytat a nechas kamaratov, nech ti to vysvetlia.
No a ked hovoris, ze ta dost veci nezaujima, tak to je uz tvoj problem a musis sa s nim vysporiadat sam, najlepsie je skusit uplne novy konicek, napriklad taky, ktory si kedysi mozno chcel robit, ale nebol cas, atd. Pripadne skusit nieco z toho co robia kamarati, viac sa asi poradit neda, treba na to ist prirodzene a nie tak, ze si nastudujes wikipediu a skusis sa chytit, to nebude dlhodobe.
No a ked hovoris, ze ta dost veci nezaujima, tak to je uz tvoj problem a musis sa s nim vysporiadat sam, najlepsie je skusit uplne novy konicek, napriklad taky, ktory si kedysi mozno chcel robit, ale nebol cas, atd. Pripadne skusit nieco z toho co robia kamarati, viac sa asi poradit neda, treba na to ist prirodzene a nie tak, ze si nastudujes wikipediu a skusis sa chytit, to nebude dlhodobe.
No tak, každý sme nejaký, niekto ukecajnejší, niekto menej a ty si taký aký si a zmeniť sa v takomto ohľade nebýva ľahké, lebo to máš už jednoducho v povahe..
Keďže ako si napísal o veľa vecí sa nezaujímaš, tak tým pádom ani nemáš o čom veľmi kecať, ale tak skús si urobiť prehľad o dákych veciach, o ktorých sa často ľudia okolo teba rozprávajú, utvor si na ne vlastný názor, aby si ho potom mohol povedať a zdieľať s ostatnými, alebo o niečom čo sa aktuálne deje, aj o tom sa dá hneď začať...ani ja nie som žiadna klebetníčka a niekedy si radšej kľudne vypočujem rozhovor dvoch ľudí aj bez toho, aby som niečo do toho povedala. Tiež mi to trochu vadí a snažím sa to zmeniť..či sa mi darí, ani neviem, skôr som sa dala na tú zúfalú cestu, že niekedy začnem trepať aj nepodstatné hovadiny, len aby som nebola ticho celý čas...samozrejme, pokiaľ to uznám za vhodné, ak je to fatk volovina, tak radšej som ticho
Do rozhovorov sa zapájaj spontánne, čo ti napadne, len aby si sa nejak do toho dostal a nebolo to zároveň od veci..ale ak iným to aký si nevadí a akceptujú ťa takého, tak si myslím, že je to v poriadku..alebo si predtým alebo aj počas toho, keď ste niekde v bare alebo kde, daj za pohárik a jazyk sa ti trochu snáď odviaže, budeš uvoľnenejší a ľahšie sa budeš zapájať do rozhovorov..samozrejme, neber to ako navádzanie k pitiu alebo niečomu podobnému, ale predsa jeden štamprlik na uvoľnenie nikomu neuškodí(l)
Keďže ako si napísal o veľa vecí sa nezaujímaš, tak tým pádom ani nemáš o čom veľmi kecať, ale tak skús si urobiť prehľad o dákych veciach, o ktorých sa často ľudia okolo teba rozprávajú, utvor si na ne vlastný názor, aby si ho potom mohol povedať a zdieľať s ostatnými, alebo o niečom čo sa aktuálne deje, aj o tom sa dá hneď začať...ani ja nie som žiadna klebetníčka a niekedy si radšej kľudne vypočujem rozhovor dvoch ľudí aj bez toho, aby som niečo do toho povedala. Tiež mi to trochu vadí a snažím sa to zmeniť..či sa mi darí, ani neviem, skôr som sa dala na tú zúfalú cestu, že niekedy začnem trepať aj nepodstatné hovadiny, len aby som nebola ticho celý čas...samozrejme, pokiaľ to uznám za vhodné, ak je to fatk volovina, tak radšej som ticho
Do rozhovorov sa zapájaj spontánne, čo ti napadne, len aby si sa nejak do toho dostal a nebolo to zároveň od veci..ale ak iným to aký si nevadí a akceptujú ťa takého, tak si myslím, že je to v poriadku..alebo si predtým alebo aj počas toho, keď ste niekde v bare alebo kde, daj za pohárik a jazyk sa ti trochu snáď odviaže, budeš uvoľnenejší a ľahšie sa budeš zapájať do rozhovorov..samozrejme, neber to ako navádzanie k pitiu alebo niečomu podobnému, ale predsa jeden štamprlik na uvoľnenie nikomu neuškodí(l)
uz to niekto spomenul naco mysliet na to co si povedal... ja neviem hlavne bud prirodzeny a ja nechapem ze co moze byt take tazka zapojit sa do modelingu? ved modelky vidis kazdy den v tv,casopisoch takze problem zapojitsa? alebo ja neviem skus viacej citat? kup si playboya a ked ta uz prestanu bavit tie pekne stranky
tak si citaj tie clanky niekedy sa tam najdu zaujimave
.
ale musim priznat ze aj mne sa obcas stane ze sa zamyslim nad inym sposobom ako som to mohol povedat i ked to nastane vacsinou hned ako to poviem a je to vacsinou v babskej spolocnosti
ale musim priznat ze aj mne sa obcas stane ze sa zamyslim nad inym sposobom ako som to mohol povedat i ked to nastane vacsinou hned ako to poviem a je to vacsinou v babskej spolocnosti