Prevod peňazí Českej sporiteľne na Slovensko
Prevod peňazí Českej sporiteľne na Slovensko
Jeden dotyčný mi posielal peniaze z Česka na Slovensko, konkrétne z Českej sporiteľne do mBank. Chcem sa opýtať, či pri každej takejto zahraničnej transakcii sa musí uviesť IBAN A BIC (SWIFT) čísla, alebo stačí, ak zadal len číslo bankového účtu a kód banky viď. screen v prílohe. Lebo v tom menu vľavo vôbec nevidím nejaký zahraničný prevod. Príkaz odoslal 11.7. a peniaze zatiaľ neprišli, neviem ako to dlho to trvá pri prevode z ČR do SR. Len potrebujem vedieť, či mi tie peniaze prídu, keďže zadal len číslo účtu a kód banky.
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prevod peňazí Českej sporiteľne na Slovensko
ten formular je iba na tuzemske prikazy. Pri mBank pozor. Oni podporuju len obmedzene medzinarodne prenosy. Donedavna to bolo len ce3z system Target 2 a teraz presli aj na SEPA, co je prevod v ramci krajin EU v EUR, cize aj z toho ceskeho uctu by to bolo treba posielat podla podmienok SEPA a teda rovno v EUR, nie CZK.
Ale ak to poslal tamtym prikazom, peniaze isto nepridu, pretoze cez hranice sa vzdy pouziva IBAN.
Ale ak to poslal tamtym prikazom, peniaze isto nepridu, pretoze cez hranice sa vzdy pouziva IBAN.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nechali ste sa odrbat... mozno ty, mozno on, mozno obaja, nepoznam situaciu. Screen z medzinarodnej platby ti neposlem, lebo si neviem spomenut na prihlasovacie cislo do IB a papiere mam doma, ale je to ina obrazovka.
//autoeditácia príspevku (14 Júl 2010, 14:33)
Toz tak som si spomenul.
//autoeditácia príspevku (14 Júl 2010, 14:33)
Toz tak som si spomenul.
Hmm, takže doteraz som čakal či sa niečo stane alebo nie. Tá sviňa mi doteraz peniaze neposlala a od 12.7. mi neodpovedá na maily (poslal som ich 5). Len tak z haluze som napísal do jeho banky, či mi nemôžu poskytnúť nejaké údaje o ňom (stačil by aj mail, keďže ten z ktorého písal bol asi vytvorený na rýchlo alebo ho skoro vôbec nepoužíva). No žiadne údaje mi dať nemohli.
Jedná sa o 26 Eur a neviem čo mám robiť, aby som ich získal.
Jedná sa o 26 Eur a neviem čo mám robiť, aby som ich získal.