novy renault thalia
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: novy renault thalia
preco?
v par z nich som sa viezol a sam skusal/testoval...
nechcem sa vyjadrovat co presne a s akym autom/motorom, ale ako novinari, tak bezny ludia davaju autu dost silne kapky, ktore by som si ja domov isto nebral...
nechcem sa vyjadrovat co presne a s akym autom/motorom, ale ako novinari, tak bezny ludia davaju autu dost silne kapky, ktore by som si ja domov isto nebral...
čo?Ved mi moji rodicia kupili pred 3mesiacmi novu thaliu.Jazdim na nej aj ja a v este som nemal plyn na podlahe a motor ma celkom slusny tah a 8.5L spotrebu nemame ani v meste aj auta taha na 5prevode celkom dobre.A v pohode pojde 175 na max.erytrocyt napísal:No, pred dvoma dňami som mal možnosť prejsť sa na novej Thalii 1,2 benzín. Hmm. Kde začať![]()
Takže skúsim od začiatku.
Exteriér automobilu je celkom pekný. Nehrá sa na to, na čo nemá. A Thália naozaj na veľa nemá.
Interiér. Odpudivé plasty všade kde sa len pozrieš. Už pri dotyku musí byť všetkým jasné, že lacnejšie a škaredšie plasty sa už vyrobiť nedajú. Volant sa držal celkom v pohode, sedadlá, na svoju triedu neurazia. Sedelo sa v nich obstojne.
V kufry sú niektoré plechy odkryté, čím sú vystavené škrabancom od prepravovanej batožiny, nákladu. Samotný kufor je prekvapivo veľký.
A teraz to najdôležitejšie. A to je motor. Po naštarovaní ho takmer nepočuť. Je pekne odhlučnený.
Zaradil som jednotku, pridal som plyn, pustil som spojku, a čo sa stalo? Takmer nič. Tak som pridal viac plynu, auto sa ledabolo pohlo. Tak som chcel dať plynu viac, ale zistil som, že už mám pedál na podlahe. Po vláčnom rozbehu na jednotke, v čase, keď už na svojom aute dávam štvorku, som opatrne preradil do dvojky. Znova sa neudialo takmer nič. Auto je neuveriteľne lenivé. Škoda Fabia 1,2 HTP je neporovnateľne živšia. Po dlhom rozbehu som sa dostal do štvorky. V meste päťku ani nemá význam dávať. Na cca 6 kilometrovej trase som ju zaradil len raz, ale auto nevládalo, tak som radšej ostal vo štvorke. Radenie je relatívne presné. Či sa dá hovoriť o presnosti neviem, ale zažil som aj horšie.
Podvozok, no zákruty som bral radšej pomalšie, nemal som v tom aute istotu. Na nerovnostiach to skákalo ako koza.
Takže asi také sú moje dojmy.
Tak, ak si niekto chce kúpiť francúzske menštruačné vozidlo určené na prepravu potravy pre psov, smelo do toho. Za takmer štvrť milióna majiteľ dostane motor na tuškové baterky, ohavné plasty, celkom veľký kufor, a uspokojujúcich 8,5 litra na sto kilometrov. Podľa slov majiteľa sa pod túto spotrebu nedostal a 3 Mato 3, ty si vybav papiere na hlavu
-
erytrocyt
VIP
Takže, bolo mi cťou previesť sa na tomto aute z Košíc na Krakovské letisko.
Trasa : Košice, Prešov, Jánovce, Vrbov, Kežmarok, Spišská Belá, Tatranská javorina, Poronin (PL), Nowy Targ (PL), Krakow (PL).
Spotreba 7,4 na 100 km. Rýchlosť po diaľniciach zhruba 110 -130. Po okreskách cca 80-90. V Krakowe som dve hodiny stál v zápchach.
Trasa : Košice, Prešov, Jánovce, Vrbov, Kežmarok, Spišská Belá, Tatranská javorina, Poronin (PL), Nowy Targ (PL), Krakow (PL).
Spotreba 7,4 na 100 km. Rýchlosť po diaľniciach zhruba 110 -130. Po okreskách cca 80-90. V Krakowe som dve hodiny stál v zápchach.
-
johny541
King
Mohol si napisat aj nejake dojmy z jazdy, toto nam velmi nepomohlo 
boli sme s thaliou v Chorvatsku na Makarskej a pri jazde 160 ukazoval palubny počitač spotrebu 6L a to ze su vnej same plasty mi nevadi ale sedi sa v nej lepšie ako v predchodcovy.A spotrebu 7.4L nema nahodou motor 1.4 16v?erytrocyt napísal:Takže, bolo mi cťou previesť sa na tomto aute z Košíc na Krakovské letisko.
a to si soferoval ty?Do Krakowa.
-
RATZINGER666
Darca
este si nemal plyn na podlahe, motor ma slusny tah, na patke taha tiez slusne, vmax 175... odkedy sa do thalie montuju sestvalcove dvanastventilove dvaapollitre?jancyy napísal:
čo?Ved mi moji rodicia kupili pred 3mesiacmi novu thaliu.Jazdim na nej aj ja a v este som nemal plyn na podlahe a motor ma celkom slusny tah a 8.5L spotrebu nemame ani v meste aj auta taha na 5prevode celkom dobre.A v pohode pojde 175 na max.
TAk pri tej rychlosti sa mi už pedal na podlahu dostaval
-
RATZINGER666
Darca
-
Holubar
Darca
A ked sa tu pise o najbeznejsom motore v Thalii co je tusim 1.4 MPI, tak tam bude treba vymenit aj palubny pocitac, ked ukazuje 6L pri 160ke. Teda pokial si akurat nesiel dole kopcom s hurikanom v chrbte...
-
erytrocyt
VIP
Z Košíc do Kežmarku šoféroval môj známy. Z Kežmarku do Krakowa a späť do Košíc som šiel ja. Motor to bol 1.2 litrový. Dojmy z jazdy som už popísal v tejto téme skôr a až na jednu vec sa nezmenili. A tá vec sú sedadlá. Celú cestu som sa na tom sedadle krútil ako chlista, lebo som si nevedel nájsť pohodlnú polohu.
Inak to auto je na predaj. A to práve k tej spotrebe. To auto žerie ako retardované, a to OD NOVA.
jancyy: 175 na thalii? Vieš prečo som nešiel viac ako 130? Lebo som sa bál. Nie rýchlosti, ale toho auta. Mal som čo robiť aby som dosiahol tachometrových 130. 175 si na tom aute nejak neviem predstaviť. S tou 6 litrovou spotrebou si to trošku prehnal. Ani vysoko objemové motory v rýchlosti 160 nemajú spotrebu 6 litrov, ale viac.
Inak to auto je na predaj. A to práve k tej spotrebe. To auto žerie ako retardované, a to OD NOVA.
jancyy: 175 na thalii? Vieš prečo som nešiel viac ako 130? Lebo som sa bál. Nie rýchlosti, ale toho auta. Mal som čo robiť aby som dosiahol tachometrových 130. 175 si na tom aute nejak neviem predstaviť. S tou 6 litrovou spotrebou si to trošku prehnal. Ani vysoko objemové motory v rýchlosti 160 nemajú spotrebu 6 litrov, ale viac.
No neviem mne sa na tych sedadlach sedi celkom ok.a čo sa tyka tych 175 to som išiel uz na maximun.Prekaza mi len rozmiestnenie pedalov.
-
RATZINGER666
Darca
plyn mas vlavo, brzdu vpravo a spojku medzi nimi?jancyy napísal:Prekaza mi len rozmiestnenie pedalov.
...ale jako moze maloobjemak zozrat na dialnici pri 130kmph 6 litrov pre mna zostava zahadou...
joj bože brzdovy pedal je vyšie ako plynovy ,a prekladanie nohy z plynu na brzdu mi prekaža! stači ti to?
-
RATZINGER666
Darca
brzdovy pedal mas nad plynovym?? 
Brzdový pedál je oproti ostatným dvom, najmä plynovému, príliš vysoko. Noha sa pri prechode z plynu zachytáva o brzdový pedál.
Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/4230097/nova-thali ... z0uFaPnNfE
-
RATZINGER666
Darca
mozno sa ti nan iba prilepila zuvackajancyy napísal:Noha sa pri prechode z plynu zachytáva o brzdový pedál.
Precitaj si ten clanok tam je aj fotografia pedalov tie tvoje reči mi už idu na nervy.
Trocha srandy neuškodi a prečital som si ten test thalie a musim povedat že tie pedale su fatk blbo namontovane
-
moosha
Darca
Mozno mysleli inzinieri na heel&toejancyy napísal:Brzdový pedál je oproti ostatným dvom, najmä plynovému, príliš vysoko. Noha sa pri prechode z plynu zachytáva o brzdový pedál.