Vesmir

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Re: Vesmir

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Všimol som si, že viacero ľudí sa tu snažilo definovať slovo nič a nekonečno. Podla mňa sú to jasne definované pomenovania určitého stavu. Ak za vesmírom je nič, tak tam nič naozaj bude a tým pádom koniec vesmíru je buď spojený so začiatkom, čiže ako niektorý to prirovnávali so zemeguľou a neobmedzeným pohybom po ploche, alebo je tam stena, čiže jasne ohraničený priestor.

Osobne verím že celý svet a vesmír stojí na základe prázdnoty, čiže ničoho. A osobne si myslím že to tak je, pretože tak ako teplota má najnižší stupeň 0, tak základ priestoru na ktorom sú základne častice položené, musí byť nič.

Čo sa týka slova nekonečno, táto skutočnosť v akejkoľvek forme sa predstaviť nedá a akonáhle si to predstaviť dokážete, už to nie je nekonečno. Takže podľa mńa, akékoľvek vysvetlovanie je zbytočné, okrem vyvsetlenia, že táto skutočnosť nikdy/nikde nekončí.

Verím že existuje Vesmír ako veľký svet, v ktorom existuje nepredstaviteľné, avšak nie niekonečné množstvo vesmírov, medzi ktoré patrí aj ten náš(vesmír) a nepredstaviteľné množstvo dimenzí.
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

JV napísal:blbost nic nezvnikne same od seba
Niečo z ničoho okolo nás neustále vzniká (a potom sa to zase na to "nič" mení). ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

chrono napísal:Niečo z ničoho okolo nás neustále vzniká (a potom sa to zase na to "nič" mení). ;)
kvantovú mechaniku sem budeš zbytočne ťahať, hlavne v dialogu s ním ^
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

no to ano rastlina ti vyrastie pretoze je zasadena v zemi a ma ziviny s dazda povedzme ale ako moze cely vesmir vzniknut s nicoho proste to je hlupost
Axelik.m
Star
Star

Príspevok od používateľa Axelik.m »

ja si myslím že rovina v našom zmysle ako priamka neexistuje : jadro zeme je nejaká žeravá guľa ktorá všetko ku sebe priťahuje to znamená že to čo je vo vodováhe napr nemôže byť skutočne priame aj keď vzhľadom k rozlohe by ten rozdiel byť veľký nemal. A tak si myslím že je to aj vo vesmíre len tých zakrivení tam je omnoho viac. Vesmír si predstavuje ako nejaký nepravidelne útvar pripomínajúci guľu - v mojom ponímaní nieje vesmír nekonečný len stále chodíme do kruhu ( cesta okolo sveta xD)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Axelik: ty by si mal v prvom rade pochopit, ze vodovaha nevyjadruje to, ze je nieco priame, ta ti iba ukazuje, ze tebou zvolena rovina je kolma na silociaru gravitacnej sily v mieste merania. To, ci sa potom napriklad nejaky nosnik dalej ohyba zavisi iba od jeho pevnosti a ak by bol nekonecne dlhy a nekonecne pevny, tak by vzhladom k povrchu zeme tvoril dotycnicu s bodom dotyku v mieste tvojho merania vodovahou.
A to, ze podla teba priamka nemoze existovat je dane iba obmedzeniami nasich materialov, v buducnosti nemusi byt problem vyrobit niekolko kilometrov dlhu tyc ktora sa vplyvom vlastnej hmotnosti neprehne (v sucasnosti by sme nieco take mohli vyrobit priamo vo vesmire).
Ta druha cast prispevku je uz trochu ina, ale stale tam nezohladnujes to, aku cast vesmiru uz pozname. Zatial je dokazane tusim iba to, ze nasa slnecna sustava obieha iba okolo centralnej hviezdy nasej galaxie a miliardy dalsich galaxii su roztrusene po okoli, pricom je predpoklad, ze ich je este omnoho viac ako vidime. Takze na zaklade coho usudzujes, ze vo vesmire chodime do kruhu, ked pocas celeho zivota Zeme sme nedokazali ani raz obehnut vlastnu galaxiu? (4.5 miliardy rokov vs. 250 miliard rokov). Pricom udaj 4.5 miliardy rokov sa pocita aj ako vek Slnka a celej Slnecnej sustavy.
Axelik.m
Star
Star

ja so nemyslel ze teraz chodime do kruhu vsak teraz sa nedostaneme na konec nasej slnecnej sustavi . jednoducho neverim ze svet existuje tak ako mu rozumieme a x b x c skor si myslim ze A je v skutocnosti nejake zvlastne pi krat nieco alebo ine matematicke upravi Clevek podla mna zle vyhodnocuje iste faktory lebo jeho vnimanie je nedostacne ( sory nejak sa mi to nedari dobre sformulovat aby si presne vedel co myslim )

toto bude asi totalny blud xD :
v tej prvej casti mas pravdu ale myslim ze prave to zakrivenie je ludske chapenie roviny aj ked clovek vie ze to tak neni rozumie tomu inac by som to prirovnal optickym klamom (nedostatku ludskeho ...) ked sa pozeras na kolaje do dialky tak sa ti zda ze sa spaju ale pritom vies ze sa nespoja ale stejne to tak vidis
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

co myslis tym a*b*c? a ake faktory vyhodnocuju ludia zle? praveze pocitaju pomerne presne aj ked si niekedy "trosku" domyslia aby im sedeli rovnice.
a na prist na koniec nasej galaxie nie je zas taky velky problem ak mas dost casu
Axelik.m
Star
Star

ano myslim ze ludia to vyhodnocuju zle aj ked nvm dokazat opak ludia si tez mysleli ze zem je placka kym sa nedokazal opak len hacik je v tom ze ten opak nvm dokazat a preto to je len teoria sice pravdebodobne to je blud ale mne to najviac dava zmysel
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

axXis napísal:a na prist na koniec nasej galaxie nie je zas taky velky problem ak mas dost casu
Nestačí ti iba čas...treba rozmýšľať ako keby si išiel na dovolenku: ČO si zobrať? (iba veci na prežitie)
- 3 raketoplány jedla
- 1000 nádrží (aké používa NASA na odpálenie raketoplánu z atmosféry [mezosféry]) paliva
- a potom ten čas...tak 3-5 ľudských životov

S takou technikou ako teraz...neberiem do úvahy nejaké UFO :D
Tento príspevok je recesia a autor neberie na zodpovednosť ujmu na zdraví čitateľa.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

1000 nadrzi? Naco, preboha... ked to dobre vypocitas, staci sa ti dostat z vplyvu zeme a ficis zadara na zotrvacnost... :)
Rad8)
VIP
VIP

OK ty sa na koniec Mliečnej dráhy chceš dostať za koľko tisícov rokov? Pozri toto video a všimni si, za koľko rokov sa dostane svetlo z nášho Slnka na koniec našej galaxie.
Raketoplán Discovery sa vo vesmíre pohybuje pomocou vypúšťania prúdov vzduchu, ale iba aby sa otáčal.

//1 svetelný rok = 9 460 500 000 000 000 m
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ale Discovery sa neustale pohybuje okolo zeme, vo vesmire ho totiz nebrzdi odpor vzduchu ani nic ine. Zober si sondu Voyager ktora sa dostala do dalekych kutov Slnecnej sustavy a pritom nepotrebuje ziadne palivo na pohon vpred.
Najvacsou prekazkou v cestovani vesmirom je pritomnost cloveka, ktory potrebuje jest a pit, samotna raketa potrebuje iba cas (vela casu).
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Tedajsou technologiou sa nedostaneme moc daleko, kedze aby sme sa aspon priblizili na rychlost svetla, treba enormne mnozstvo energie. A to by bola stale iba rychlost svetla... Viac sa mi pacia teorie o zakriveni casopriestoru a podobne, mal by na tom niekto zacat pracovat :D
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

rychlost svetla sa dosiahnut neda, ale ked uz by si siel rychlostou jej podobnou cas by pre Teba plynul len velmi pomaly takze aj za kratky cas by si sa dostal velmi daleko
Axelik.m
Star
Star

tak ja si myslim ze to rychle cestovanie vesmirom zavisi od toho kera teoria o vesmire je spravna v sci fi serialoch sa vecne pouziva hyper priestor to mi zda ze suvisi zo zakrivenim (toto berte z rezervu zdroj tv )
Rad8)
VIP
VIP

Dobre mením názor na menej nádrží, ale stále sa musíš vyhnúť 1 000 000 -om telies (planéty, planétky, hviezdy, asteroidy), ale jedla som napísal ešte málo.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Axelik.m napísal:tak ja si myslim ze to rychle cestovanie vesmirom zavisi od toho kera teoria o vesmire je spravna v sci fi serialoch sa vecne pouziva hyper priestor to mi zda ze suvisi zo zakrivenim (toto berte z rezervu zdroj tv )
a co ich je 50? :D
vsak spravna je teoria relativity ( resp. kvantova mechanika, ale ta je niekde inde )
Qerten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Qerten »

ked uz hovorite o potrebach cestovania cloveka vesmirom, ze potrebuje jest, pit a jeho zivot je prikratky.. Ja vidim dve moznosti
1. rychlost svetla a tym sa zastavi cas
2. zmrazenie cloveka na potrebny cas (hibernacia?)

Inak, vysvetli mi alebo ma odkaze na nejaku stranku niekto, kde je dopodrobna vysvetleny fakt ze sa napr. zem stale toci okolo slnka a nepadne rovno donho pri tej silnej gravitacii, alebo nas neodhodi niekde napriec vesmiru?
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Qerten napísal: 1. rychlost svetla a tym sa zastavi cas
Neviem prečo, ale toto sa mi nezdá. Aj keby cestoval rýchlosťou svetla, tak by čas plynul, iba by si ho nevidel, keby takou rýchlosťou išiel priamo k tebe, pretože svetlo od neho by sa k tebe dostalo tak rýchlo ako on sám. A to nič nemení na tom, že ten človek normálne starne... alebo sa mýlim?
Napísať odpoveď