elektrika - svetla
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
elektrika - svetla
Caute, mam Renault Megane I. generacie phase I, r.v. 96, hatch (nepytajte sa preco francuzsku bucoru, dostal som, za symbolicku cenu, je to moje prve auto a doteraz som bol spokojny)
mam taky problem, odparkoval som a asi za 20 min som znovu startoval, no nerozvietila sa mi palubovka, parkovacky, osveltenie spz, zadne hmlovky a ani zadne stretavacie svetla
predne stretavacky, dialkovky, smerovky a aj cuvacky idu bez problemov
zatial som tak zbehne kukol poistky a nevyzeraju byt prepalene, dalej pokukam cez den, napada ma zatial este restartovat RJ odpojenim baterky ak ani to moj problem nevyriesi, tak este pokukam kablovacku a prezriem poistnu skrinu
nemal niekto obdobny problem ? dik za rady
mam taky problem, odparkoval som a asi za 20 min som znovu startoval, no nerozvietila sa mi palubovka, parkovacky, osveltenie spz, zadne hmlovky a ani zadne stretavacie svetla
predne stretavacky, dialkovky, smerovky a aj cuvacky idu bez problemov
zatial som tak zbehne kukol poistky a nevyzeraju byt prepalene, dalej pokukam cez den, napada ma zatial este restartovat RJ odpojenim baterky ak ani to moj problem nevyriesi, tak este pokukam kablovacku a prezriem poistnu skrinu
nemal niekto obdobny problem ? dik za rady
-
RATZINGER666
Darca
Re: elektrika - svetla
hm, pozri este raz tie poistky, preventivne tu konkretnu vymen 
-
Mrk
Professional
tak poistkami to isto nebude, teraz som odpojil baterku nech sa RJ zresetuje
rozmyslal som to premerat ci tam je nejake napatie, ale pochybujem
//no poistky su v poriadku skusal som ich povymienat a na inych poziciach idu, kedtak cela poistna skrina, ale ako pises tak aj packa, ale zase zeby pustilo len predne a zadne nie ?
rozmyslal som to premerat ci tam je nejake napatie, ale pochybujem
//no poistky su v poriadku skusal som ich povymienat a na inych poziciach idu, kedtak cela poistna skrina, ale ako pises tak aj packa, ale zase zeby pustilo len predne a zadne nie ?
mozu to byt poistky, ale aj packa, ked tam je (zaoxidovane, vysuchane kontakty...) alebo nedali ti hajzli este aj rele na parkovacky a vsetko ostatne?
-
RATZINGER666
Darca
skus tie poistky vystriekat kontaktnym sprejom 
-
Mrk
Professional
nie ani ten spej nepomohol, takze uz studujem "Jak na to" zajtra pojde dole volant a prezriem celu tu packu, vystriekam, vycistim spoje
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hmm napada ma este kablovanie - neviem ale ako ho ma riesene konkretna francuzska bucora ((ak su to kablove zvazky a su spajane konektormi tak by som zacal hladat tam. ked si si isty ze to nejni poistkami
))
Predpokladám, že renolty nemajú zadne obrysovky na jednej poistke, resp. cele zadne osvetlenie, čo ti nejde. Problem by som videl buď v poistkovej skrini (studený spoj, prepálený spoj) alebo v kabloch a konektoroch.
V podstate ti nesvieti celý zadok. Blinkre zadné bliakaju? Zobral by som multimeter a od poistkovej skrine začal merať. Ak pojde šťava za poistku, postupuj po kabloch dozadu. Možno je palubovka v rovnakom (poškodenom) zväzku a preto nejde aj ona.
Ak prúd ani do poistky nejde, tak problem bude v poistkovke, konektoroch pred ňou (na nej) alebo vo vedení.
V podstate ti nesvieti celý zadok. Blinkre zadné bliakaju? Zobral by som multimeter a od poistkovej skrine začal merať. Ak pojde šťava za poistku, postupuj po kabloch dozadu. Možno je palubovka v rovnakom (poškodenom) zväzku a preto nejde aj ona.
Ak prúd ani do poistky nejde, tak problem bude v poistkovke, konektoroch pred ňou (na nej) alebo vo vedení.
-
Mrk
Professional
asi som prisiel na to co to je, tieto megany maju problemy s ovladacou packou, uz bola min 1x menena, svetla sa pustaju otocenim casti packy a v prvej polohe, ma rozvietit palubovku, predne parkovacky, zadne stretavacky + oslvetlenie SPZ, a prave tieto mi nesvietia, takze chybu vidim tuto, druha poloha predne stretavacky ide, aj dialkove, aj smerovky )
Frikso, vsetky ostatne vzadu svietia, aj cuvacky, aj blinkre, len stretavacie a hmlovky nie (hmlovky preto, lebo tie sa daju spustit az po zapnuti stretavaciek)
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2010, 15:49)
neviete mi povedat, ci torx na volant je niako normalizovany pre vsetky volanty, ci musim si zohnat priamo pre svoje auto ? ak by nahodou niekto vedel aj niakepresne oznacenie nech viem co mam pytat
Frikso, vsetky ostatne vzadu svietia, aj cuvacky, aj blinkre, len stretavacie a hmlovky nie (hmlovky preto, lebo tie sa daju spustit az po zapnuti stretavaciek)
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2010, 15:49)
neviete mi povedat, ci torx na volant je niako normalizovany pre vsetky volanty, ci musim si zohnat priamo pre svoje auto ? ak by nahodou niekto vedel aj niakepresne oznacenie nech viem co mam pytat
-
RATZINGER666
Darca
pochybujem, ze rozmery torxov budu normalizovane... kup si celu sadu torxov do gola sady, je celkom mozne, ze ta to vyjde este lacnejsie, ako cely srobovak... mimochodom, oznacenia mas opat podla cisel, presne ako bezne kluce...
-
Mrk
Professional
tak uz je to urobene, stacilo nastriekat kontaktovym sprejom konektor od packy a ide to, medzitym kym som zohnal naradie tak som pobehal aj vrakoviska a chceli za tu packu v jednom, ze 33euro, vravim sevas tolko im za to nedam
vo WIP na galvaniho v BA som zohnal za 15-20, ale bolo si ju treba vymontovat, kedze som so sebou nemal naradie tak som siel domov, doma som to rozobral, prezrel a skusil to streknut a voila ide to 
-
RATZINGER666
Darca
ved som ti pisal, ze to staci vystriekat, a hned si aj na to odpisal, ze striekat si to skusal, tak kde bola potom chyba? 
-
Mrk
Professional
poistky som striekal
na toto som nemal doma torxy, ak by niekto zhanal tak treba T20, T25 a T50
///dopisal som, ze konektor na packe
///dopisal som, ze konektor na packe
-
RATZINGER666
Darca
aha, tak pardon, v tom pripade nebolo jasne, co si vlastne striekal
ale hlavne je, ze vsetko slape tak ako ma 
-
Mrk
Professional
moja chyba, ale tak vdaka vsetkym za postrehy, konecne mam nohy
bo som lenivy jak diva svina a MHD je u mna uz neznamy pojem 
MRK vidis aspon ako to na vrakacoch chodi... este si ju musis aj vymontovat a typek z vrakacu zoberie len peniaze,...
Moja prihoda,.. zhanal som lanko tachometra na nissan primeru... kedze nikde nebolo k zakupeniu iba v origos nissane tak som skusal vrakoviska,.. v jednom mi povedal ze ma nech pridem tak cely nateseni utekam na vrakac ze konecne bude lanko a typek mi hovori tam si chod vybrat,.. a na kope cca 200 lank z roznych aut...
Bez slova som odisiel a na druhy den objednal v nissane za 45e ,...
Moja prihoda,.. zhanal som lanko tachometra na nissan primeru... kedze nikde nebolo k zakupeniu iba v origos nissane tak som skusal vrakoviska,.. v jednom mi povedal ze ma nech pridem tak cely nateseni utekam na vrakac ze konecne bude lanko a typek mi hovori tam si chod vybrat,.. a na kope cca 200 lank z roznych aut...
Bez slova som odisiel a na druhy den objednal v nissane za 45e ,...
Mrk asi sa pozname osobne ze ? osobna rada, vyhnit sa hojko.com a otazkach o renaultoch /resp. francuzke auta vo vseobecnosti :!!!!!!
)))))
ale som rad, ze jazdis
ale som rad, ze jazdis
-
RATZINGER666
Darca
nahodou, pokial je uzivatel slusny, dokazeme sa zaobist aj bez zbytocneho flejmu, ako vidis aj v tejto prikladnej teme 
sem tam si mozno trochu rypneme, ale tak ved sranda musi byt, nie?
sem tam si mozno trochu rypneme, ale tak ved sranda musi byt, nie?
ratzi: Ale jojo, sak na renaultovi mi obcas neukazuje rychlost
/nezalezi na teplote motora/ ale uz som si zvykol, ze mam francuza
ale ked to porovnam s puntom, veru nie som na tom horsie
)
-
Mrk
Professional
pozname, pozname
, ale tak rad si vypocujem rady zo vsetkych stran a konktretne tu na hojku, boli pohotovejsi, nez na klube 
//autoeditácia príspevku (19 Júl 2010, 4:03)
tak prezmenu, prestal blikat pravy zadny blinker a svietit prava stretavacka tak som zase prebehol s handrou na hrote klinca, vystriekal Kontexom a voila zase svieti
uz ho vozim pre istotu v kufri
//autoeditácia príspevku (19 Júl 2010, 4:03)
tak prezmenu, prestal blikat pravy zadny blinker a svietit prava stretavacka tak som zase prebehol s handrou na hrote klinca, vystriekal Kontexom a voila zase svieti
uz ho vozim pre istotu v kufri