Plazma Rok2010

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jozino91
Light Expert
Light Expert

Plazma Rok2010

Príspevok od používateľa jozino91 »

Caute kupil som si plazmu samsung 107cmx42 stala nejakych 560e.
bol som s nou spokojny len jedna vec ma zarazilo a to ta ze v predajni na digitalnych merakoch skakala spotreba od 0.95 po 120w ale doma som vzadu na TV videl spotrebu 200w.
Tak co na to poviete ma zle napisanu hodnotu vzadu an Tv? alebo ma oklamaly
dik....
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Plazma Rok2010

Príspevok od používateľa uplink »

200W je maximálna spotreba telky, pri absolútnom jase, absolútnom kontraste [rozumej maximálnom] a pri absolútnom striedaní tmavej a svetlej farby [rýchla zmena scén]. Benchmarky spotreby teliek vyzerajú ako stroboskop, alebo pekný filmík. Ja mám Samsunga LCD a spotrebu má 200W a papá 75-90 bežne, otec má LED Samsunga, spotrebu má 150W a papá 60-100W a takto by som mohol písať do nekonečna. Čiže nie, neo*ebali Ťa. Na meranie spotreby používam tie "srandy" do zástrčky, ktoré merajú Waty za hodinu, celkovú spotrebu a pod.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Na plazme máš tú výhodu, že spotreba je premenlivá, tak isto ako aj na LEDku. Čiže môžeš ostať v pokoji, inak sa spotreba dá upravovať nastaveniami - nižšie nastavenia obrazu = nižšia spotreba = nižšia kvalita obrazu.... priama úmera.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nikto ťa neoklamal, a aj na štitku je spotreba uvedena dobre.

Ako už tu bolo napisane, spotreba na štitku je maximalna možna, pri maximalnych hodnotach jasu, kontrastu, zvuku, pri zobrazeni bielej farby... V domacich podmienkach takto TV nastaveny nikto nikdy nebude mať, jedine ak by niekto chcel oslepnuť.
Spotreba na plazme je zavisla na aktualne zobrazovanej scene. U plazmy totiž svieti samotny panel. Ak zobrazuje bielu scenu (napr. hokej a ľadovu plochu), bunky (alebo ak chceš, pixely) svietia naplno a spotreba je vysoka. Pri zobrazovani čiernej sceny (napr. horor), bunky nesvietia a spotreba je minimalna. Plus to všetko ešte do istej miery ovplyvňuje nastavenie jasu, kontrastu, uroveň hlasitosti, senzor okoliteho osvetlenia atd. Spotreba plazmy je teda prakticky v každom strihu filmu/relacie (každu sekundu) ina. Je to normalne, že takto koliše.

Pokiaľ ide o LCD, tam je spotreba viacmenej stala, pretože narozdiel od plazmy u LCD panel nesvieti, ale je zozadu osvetľovany buď katodami (klasicke LCD) alebo ledkami (LCD s LED podsvietenim). A tieto "žiarovky" svietia vždy rovnako (neratam local dimming), aj keď je zobrazovana scena svetla aj keď je tmava. Avšak tak ako u plazmy, aj tu sa spotreba da ovplyvniť. A to nastavenim sily podsvietenia tych "žiaroviek", jasu, kontrastu... Preto aj u LCD plati, že štitkova spotreba je maximalna možna, v domacich podmienkach je však podstatne nižšia.
energy00 napísal:Na plazme máš tú výhodu, že spotreba je premenlivá, tak isto ako aj na LEDku.
Toto je pravda len zčasti. Premenlivu spotrebu maju len tie LCD s LED podsvietenim, ktore maju local dimming (lokalne zhasinanie) a takych je len par modelov. Väčšina LED ma spotrebu stalu, rovnako ako obyčajne LCD.
energy00
King
King

Ryan Giggs napísal: Toto je pravda len zčasti. Premenlivu spotrebu maju len tie LCD s LED podsvietenim, ktore maju local dimming (lokalne zhasinanie) a takych je len par modelov. Väčšina LED ma spotrebu stalu, rovnako ako obyčajne LCD.
Napríklad ? Mám odskúšanú celú radu od Philipsu počnúc 5605 a končiac 8605, Pár modelov od Sony a pár od Samsungu a každý jeden mal premenlivú sporebu...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samozrejme to "stalu spotrebu" netreba brať uplne doslova. Ano spotreba môže kolisať (podľa toho čo sa vysiela-napr. vyššia hlasitosť pri prepnuti programu, vyšši datovy tok...), ale nie radovo v desiatkach wattov ako u plazmy. Vyraznejšie kolisanie spotreby je spôsobene senzorom okoliteho osvetlenia a podobnymi hovadinami.
energy00
King
King

no u Philipsu 40" ked to dam na standardne nastavenia, tak to ide od 40 do 60 W, co je pri takej malej spotrebe dost vysoke.
LEDko je fajn :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

V štandardnych nastveniach je ale senzor zapnuty. Skušal si aj s vypnutym? Led je fajn pokiaľ ide o spotrebu. Ale aby bol fajn aj obraz, chce to vykešovať peknu kopu eur.
jozino991
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa jozino991 »

Tu JOZINO91 len pisem s noveho nicku vravely my to viacery co vy ale dnes som bol zas pozriet v predajni mal pustenu nejaku velmi kvalitnu rozpravku asi HD a zralo to az 180w tak neviem...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Veď som o tom pisal vyššie. V predajni je tv nastaveny uplne inak ako v domacnosti. V predajni je to tak, že tv je nastaveny v mode "SHOP", kde su všetky hodnoty (jas, kontrast, nasytenie farieb...) nastavene veľmi vysoko. Tam je veľmi veľa svetla, a aby TV vynikli, nastavenia musia byť "vyhulene". V mode "HOME" je tv nastaveny inak, doma je svetla oveľa menej a tv sa často pozera po tme. A za druhe, pri spracovani HD videa sa procesor tv viac zapoti (väčši datovy tok, lepšie zvuk...) ako pri tv vysielani. Spracovava viac informacii ako u vysielania, väčši vykon=vyššia spotreba. To je podobne ako u PC, na HD video je procesor vyťaženy viac ako pri sledovani divx. A z vyššim vykonom rastie aj spotreba.

Stači napisať presny model TV a najsť naň nejaku recenziu. Tam bude aj uvedena namerana priemerna spotreba pri domacich nastaveniach (skalibrovanom obraze).
jozino991
Zablokovaný
Zablokovaný

A neviete my este poradit som nasiel v inej predajni skoro o 2000sk lacnejsie ale je to iny model kus ale TV su rovnake tak by som potreboval vediet rozdiel medzi nimy. Modely su taketo: PS42C430 a PS42C450.
Tak keby ste niekto zistily ktory je vyhodnejsi napiste prosiiim....
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ vyberaš plazmu, priklonil by som sa k radšej LG alebo Panasonicu. Samsungy su najnachylnejšie na vypaľovanie a su kvalitativne horšie.
C450 ma oproti C430 lepši procesor.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ryan Giggs napísal:Pokiaľ vyberaš plazmu, priklonil by som sa k radšej LG alebo Panasonicu. Samsungy su najnachylnejšie na vypaľovanie a su kvalitativne horšie.
C450 ma oproti C430 lepši procesor.
+ viac výstupov
jozino991
Zablokovaný
Zablokovaný

Michaelo105 napísal:
+ viac výstupov
a inak nic? lebo som pozeral ze C430 nema napr hrebenovy filter a C450 ma dokonca 3D hrebenovy filter
Ryan Giggs
VIP
VIP

A prečo ti na ňom tak zaleži? Inak aj C430 ma 3D hrebeňovy filter. Pokiaľ však prijmaš signal cez nejaky STB, je ti taky filter na 2 veci...
jozino991
Zablokovaný
Zablokovaný

Ryan Giggs napísal:A prečo ti na ňom tak zaleži? Inak aj C430 ma 3D hrebeňovy filter. Pokiaľ však prijmaš signal cez nejaky STB, je ti taky filter na 2 veci...
pisal som to hore lebo ten duhy to je C430 je lacnejsi
Ryan Giggs
VIP
VIP

Veď ti vravim, že 3D hrebeňovy filter maju obe, aj C450 aj C430. Rozdiel oproti C450 je len vo vystupoch a obrazovom procesore. A ak sa nemylim aj dizajn maju mierne odlišny.
jozino991
Zablokovaný
Zablokovaný

Ryan Giggs napísal:Veď ti vravim, že 3D hrebeňovy filter maju obe, aj C450 aj C430. Rozdiel oproti C450 je len vo vystupoch a obrazovom procesore. A ak sa nemylim aj dizajn maju mierne odlišny.
a o kolko ma C450 vykonnejsi procesor?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

To chceš v akých jednotkách? Mhz, km, násobkoch?
jozino991
Zablokovaný
Zablokovaný

Michaelo105 napísal:To chceš v akých jednotkách? Mhz, km, násobkoch?
MHZ
Napísať odpoveď