AMD Overdrive a AMD 64 X2 QL-64 [notebook]

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

AMD Overdrive a AMD 64 X2 QL-64 [notebook]

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Kamarátka má nejaký random pavillion D5-1012ec s procákom AMD 64 X2 QL-64 tikajúcim na 2.1 GHz a v idly 1 GHz+- tuším. TDP je 35W a teplota katastrofálna. V izbe kde je 25 stupňov dáva CPU 70 stupňov v idly a v burne 90-92. Je to v "norme", ale predsa sa chcem spýtať. Nainštaloval som utilitu AMD Overdrive, vzhľadom na to že bios je locknutý od výrobcu [HP 4ever]. Viem tam nastaviť core voltáž na 0.925, alebo 0.95, ale aj keď dám apply, tak to nič nespraví. Čo mám spraviť, aby core voltáž nestúpala spolu s frekvenciou CPU a zapamätalo si to core voltáž, ktorú som nastavil v utilite? Ďakujem za akúkoľvek radu.
phodinux
Expert
Expert

Re: AMD Overdrive a AMD 64 X2 QL-64 [notebook]

Príspevok od používateľa phodinux »

na notebook + amd by som povedal ze hodnoty v normalne
bios je na taktovanie locknuty lebo taktovanie by sposobilo vyssie teploty a vyssiu spotrebu
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ale to vobec nie je o tom, ze v tom notebooku je AMD proceosor. Ja neviem preco si myslia, ze prehrievanie notebooku sposobuje prave AMD procesor :D
Sposobuje si to sam vyrobca notebooku tak, ze zostroji mizerne chladenie.
Napriklad moj pripad. Mam notas Asus K50AF s procesorom AMD Athlon 64 II X2 M320 2.1GHz. Je to 45nm procesor ktory sa zvykne pri hrach zohriat na cca 75°C, je to chyba vyrobcu, pretoze si odflakol chladenie. Take iste teploty ma aj ASUS K50 seria z Intel procesorom.
Alebo aj stryko ma nejaky Asus kde ma Intel C2D a teploty ma este horsie ako ja. Takze nie je vsetko sposobene len vysokym TDP procesora, (Intel aj AMD maju rovnake TDP) ale casto to byva sposobene prave chladenim notebooka. (Priznavam, stare AMD boli piecky, ale ta doba je uz davno za nami).

Uplink: Neviem ako by som ti poradil, ale dokazem moj procak podoltovat z 1.212v na 1.00v na deffaultnom takte. Pouzivam na to program K10Stat. Teploty nejak zazracne neklesli, ale su nizsie o max 5°C. Aspon nieco...
phodinux
Expert
Expert

Príspevok od používateľa phodinux »

sapo: ja som cisto iba AMD (MB, CPU, VGA) a Intel ani nvidiu velmi neuznavam ale fakt je ten ze AMD procesory su stale teplejsie ako Intel

uplik: este jedna vec: ake mas zatazenie procesora v stave pokoja?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Díky moc za rady chalani. Tá utilita od Sapa mi akurát reštartla comp, nejde dať na 1v procák tak na to dlabem, 1.1v z 1.2 nie je žiadna zmena - ale ide s ňou meniť voltáž, to je prostatné :D. Je stále vyťažený na 10-30 % obidve jadrá, neviem prečo. Asi preto že je to mobile a vadí mu Vista atp. Ďakujem ešte raz veľmi pekne za rady. Tieto mobilné procáky sú asi neni moc friendly na OC, resp. downclock. ďakujem k+ obom.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

stiahni si NHC a nastav podtaktovanie procíka, ja som to používal...
Sapo
Addict
Addict

uplink napísal:Díky moc za rady chalani. Tá utilita od Sapa mi akurát reštartla comp, nejde dať na 1v procák tak na to dlabem, 1.1v z 1.2 nie je žiadna zmena. Je stále vyťažený na 10-30 % obidve jadrá, neviem prečo. Ďakujem ešte raz veľmi pekne za rady. Tieto mobilné procáky sú asi neni moc friendly na OC, resp. downclock. ďakujem k+ obom.
NZ aj ked som ti nepomohol. To ze ti resetlo komp bude asi tym, ze nemas K10 jadro ze :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sapo Athlon 64 X2 QL-64 je K10 architektúra, nie? Kamarátka je z Halíča, VNC funguje dobre, aj keď ona bola zhrozená z toho že to resetlo notebook :)
tm_a.s. napísal:stiahni si NHC a nastav podtaktovanie procíka, ja som to používal...
vyzerá to dobre, vyskúšam a dám vedeť :)
Sapo
Addict
Addict

No neviem neviem uplink. Mne sa zda ze to je K8. K10 by mali byt len Phenomy II , Athlony II a niektore tie novsie 65nm Athlony. Ale nechcem sa hadat, mozno mas pravdu :)
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

a kolko ten notebook ma? nie je zapraseny?
ja som mal teploty 90-92 pri zatazi, vycistil som chlade, ventilator... a mam pri zatazi max 72 (a aj to som to cistenie nespravil kompletne, lebo som nechcel rozoberat sasi)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

caesar1987 - má roka a pol, skúsim aj to vyčistenie, díky moc za radu :)
Sapo napísal:No neviem neviem uplink. Mne sa zda ze to je K8. K10 by mali byt len Phenomy II , Athlony II a niektore tie novsie 65nm Athlony. Ale nechcem sa hadat, mozno mas pravdu :)
máš pravdu, je to K8L, až M300 je K10.

tm_a.s.: nevieš prečo mi nejde nastaviť core temp? :?
Prílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
Napísať odpoveď