Rýchlovybavenie občianského preukazu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
[email protected]
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rýchlovybavenie občianského preukazu

Príspevok od používateľa [email protected] »

Čaute,

chcem sa opýtať do koľko dní sa dá vybaviť občianský preukaz, myslím čo najrýchlejšie a aký je za to poplatok ... podarilo sa mi stratiť preukaz a som momentálne v zahraničí, takže asi na koľko min. si mám booknuť letenku. Má niekto s tým skúsenosť?? Dikes za rady ...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Rýchlovybavenie občianského preukazu

Príspevok od používateľa ramaya »

Do 30 dní. Ale zvyčajne aj menej. Záleží koľko majú roboty. Dajú ti taký papier , ktorý ti bude za tých pár týždňov slúžiť ako náhrada za občiansky. Ale v zahraničí ten papier asi nebude platiť. Keď bude hotový pošlú ti SMS. Aspoň u nás to tak robia , neviem či všade.
http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default. ... 39&aid=306

Niekde som počul , že sa to dá aj urýchlene do dvoch týždňov za nejaký poplatok , ale to neviem na isto. Treba sa spýtať.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Takze, asi pred 2 mesiacmi som stratila, alebo mi niekto ukradol obciansky v Nemecku a to som mala zhodou okolnosti uz asi mesiac neplatny pas, cize som ostala bez preukazu totoznosti. Napriek tomu sa mi 2 krat podarilo prejst cez hranice /v autobusoch stale kontroluju colnici doklady/, bud su taki slepi, alebo im to bolo suma-fuk :D .
Tete na policii som vykladala, aky mam problem, ze potrebujem OP do 2 dni, lebo inak sa nemozem vratit do Nemecka bez dokladu. Bohuzial, uzasny nas system, neexistuje expresny priplatok ako pri pase, zeby ho spravili do 48 hod. Preco? Lebo odkedy sa robia cipove preukazy, nevyrabaju ich na okresnych pobockach, ale vsetko sa posiela do centraly v Ba.
Tak som prosila, ci by mi nespravili pas do 2 dni, tam je to mozne, ale vraj bez platneho OP mi pas vystavit nemozu, ani ked odovzdam stary. A ten neplatny pas mi chcela hned zhabat, ze som povinna podla zakona ho odovzdat policii a v ziadnom pripade ho nemozem dalej pouzivat. Povedala som jej, ze jej ho nedam, lebo Nemci ho akceptuju kvoli tomu, ze tam je fotka, kedze iny doklad nemam. A uz ma nebolo. Asi za tyzden mi dosla SMS, ze obciansky je hotovy.
Stalo ma to kopu nervov, casu a penazi, uz to nechcem nikdy viac zazit. :nono:
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Mne prestal platiť OP nedávno, tak som rovno menil aj trvale bydlisko. Zmena bydliska trvala 10 minút, a vybavenie OP asi dva týždne na to asi 5 minút (teda okrem čakania) a za týždeň bol hotový... :smt015
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa badboy007 »

Mne vybavili obciansky za 4 dni :) . A ked stratis obciansky musis zaplatit cca 30 evri za novy :wink: .
Napísať odpoveď