Skate Vybava

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Skate Vybava

Príspevok od používateľa Janio »

Tak ako najlepšie mi z tých pripadá: Blind - Silver Reaper SS - cena 102,83€
síce radšej by som mal od Enjoi, ale si myslím že pre začiatok je ten skate až velmi drahý. Ty by si ktorý bral ? :)
mimochodom - pozerám že to je česká stranka, takže mi to budú posielať až z česka ?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

choď do enjoi, enjoi má bohovské skejty :) vždy som po takom túžil a kebyže prestaneš jazdiť tak to má stále hodnotu.
blind som nikdy nemal ani som naňom nestál čiže neviem posúdiť
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Ja som mal zatiaľ Blind iba oblečenie, takže neviem dosky posúdiť. Tak podľa mňa je najlepší ten Enjoi, to je jasné, veď aj cena o tom hovorí, ale máš pravdu, na začiatok je to dosť drahé (súdim podľa seba, neviem v akej finančnej situácií si ty, to posúď sám).
Ten blind môže byť na začiatok dobrý, cena je však tiež podľa mňa trochu vysoká, ja by som kludne vzal aj ten World industries.
Kľudne nájdi na google nejaké skate eshopy, pozri si nejaké komplety a hoď sem linky, rád ti poradím. Možno si nájdeš niečo lepšie a možno aj lacnejšie, skús sa trochu pohrabať na nete, kým sa rozhodneš.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Ehm, čo pozerám tak od enjoiu je lepší skate síce 132 eur je veľa, ale ak by som mal kúpiť ten sivý tak radšej už by som dal o tie 30 eur viac aby bol kvalitnejší, to nie je až tak veľa. Finančne natom nesom najlepšie... no mám niečo ušetrené + oco mi doloži (tiež by radšej zobral enjoi...) No mňa zaujíma: kedže je to česká stránka môžem platiť euramy ? Alebo mám ísť zmeniť na českú menu ? + Kedže peniaze mám na účte môžem platiť z účtu ?

BTW - Zaujímalo by ma kto mi dal K- ! Do rozhovoru sa nezapojíš nič nepomôžeš, ale vysmievaš sa mi, imbecil !

//autoeditácia príspevku (05 Júl 2010, 18:17)
No skate som objednal snaď to bude ok :) Neviete kedy mi príde až do Prešova ?
Filipito
Darca
Darca

ktorý si vzal? :) enjoi?
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Ano, od enjoi som vzal. Síce ta ružová farba mi nevyhovuje a tiež tie pandy tam nemuseli byť... No ak je to kvalita tak som spokojný :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

enjoi. bez pandy neni enjoi. :)
Filipito
Darca
Darca

tebe vadí ta uber super panda? :( :cry:
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Nie nevadí len, chápem že ta panda robi značku, ale myslím že ich je tam až moc. Ale som nato hrdý ;)
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Takže nakoniec si sa rozhodol pre Enjoi? Gratulujem! (niekedy si prídem na ňom zajazdiť :D )
Dúfam, že sa ti na ňom bude dobre jazdiť, Enjoi má kvalitné dosky, myslím, že ti dlho vydrží. Teraz už len naskočiť a začať jazdiť. Nedaj sa odradiť - začiatok je vždy veľmi ťažký, musíš veľa trénovať. Hlavne si tie triky a skoky odpozeraj z videa, alebo z nejakých časákov, aby si aspoň približne vedel ako na to, držím palce! Keď budeš niečo potrebovať, kľudne napíš, ak budem môcť tak rád poradím.
OT: teraz som v prahe a dneska som bol v obchodnom centre na pankráci a v skateshope majú podľa mňa super akciu - ak si kúpiš boty, alebo tričko DC a k tomu si kúpiš hneď aj dosku a zlomíš ju, tak dostaneš na novú dosku zľavu 70%. toto platí ak tú dosku zlomíš do 3 mesiacov. tomuto hovorím akcia jak sa patrí, vole :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Tak dúfam že niekedy si spolu zajazdíme ;)
Za všetko ďakujem :) Vzdať to neplanujem len ja sa učim všetko strašne pomaly (napr. gitara niečo cez rok a viem len aby sa nepovedalo) :( tak dúfam že to bude lepšie. A samozrejme napíšem pretože ako jeden z mála si pomohol.

No tak akcia to je dobrá len pochybujem že taky kvalitnejší sk8 zlomíš + naschval zlomiť dobrý s8 sa mi zda zbytočne.
(ale tak keby napríklad. kamarát mal zlomeny taky istý skate tak by ho vymenili, kebyže poviem že to môj sa zlmil ? :D)
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Nemáš za čo, rád som pomohol. Myslím, že skúseností mám dosť na to, aby som ti poradil zo začiatku, na všetko ostatné prídeš časom sám :)

Čo sa týka tej akcie tak takto - ako začiatočník nemáš šancu zlomiť taký skate. Proste je to kvalita a pokiaľ na tom moc neskáčeš tak ho jednoducho nepoškodíš. Keď si však už lepší, a dávaš napr. kickflip z 5 schodov (nič zložité), tak stačí trochu zle stupiť pri dopade a dosku zlomíš. A to nasere keď máš dosku mesiac.. Ale ak dostaneš na novú 70% zľavu tak je to viac ako fajn.
Nemusíš sa báť, zo začiatku ti vydrží doska dlho, keď sa učíš tak ju toľko nenamáhaš. Ale neskôr uvidíš sám, ako sa ľahko lámu. :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

No takže som rád dnes ráno o 7:00 mi prišiel skate, hneď ako otvorili poštu som ho vybral a vozil som sa až do teraz.
(Síce toľko peňazí sa mi jej nechcelo dať :D )

Celý deň som skúšal ollie, ale vôbec mi to nešlo keď ten skate vykopnem tak normálne ide po zemi predomňa a nie do vzduchu :( + ja skončím na sedacom svale :D
Ďalej taktiež už mám veľmi tie boky očucháne, pretože keď stupím dozadu tak hneď sa to čucha :(
Približne kedy sa naučím ollie ? (Tak neviem asi mi nato nikto neodpovie, ale tak podľa seba:) )
Dík ;)
Filipito
Darca
Darca

do týždňa už budeš vedieť ollie :) kopeš zle , musíš kopať úplne na kraj alebo ako to povedať , pri shuv-ite sa kope tak aby nešiel veľmi do výšky
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

ked som zacinal ja jazdit tak som skor trenoval balance na doske a take veci. Udrzat rovnovahu, nacuit sa jazdit ( neviem preco ale do lavej strany som mal strasny problem zabacat :-) ) Ked uz som natom ako tak vedel stat ollie nebol problem.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Súhlasím s pikolikom, treba sa najprv naučiť na tom jazdiť. Keď sa prevezieš pár krát po meste, tak chytíš balance a budeš vedieť prenášať váhu na strany. To je dosť potrebné.
Ollie - Neviem ako si na tom s anglickým jazykom, ale v tomto videu je to krásne vysvetlené a zobrazené Mike Vallely Trick Tips-Ollie. Proste sa musíš skrčiť v kolenách a vyskočiť tak, že zadnou nohou riadne dupneš na tail skateboardu a odrazíš sa a prednú nohu musíš v tom momente odľahčiť. Keď sa ti skate začne dvíhať to vertikálnej polohy, prednou nohou ho v podstate "šuchneš" smerom hore a skate sa zdvihne do vzduchu. Keď je vo vzduchu, zatlačíš trošku prednou nohou, aby sa ti vyrovnal, a dopadneš. Pri dopade nezabudni opäť sa skrčiť v kolenách, tým stlmíš energiu dopadu a je to. :) Viem, že sa mi to ľahko píše, a tebe to znie zložito, ale je to fakt ľahká vec a je to iba o tréningu.
Skús to aj tak, že sa chytíš najprv nejakého múrika, a skúšaj to na mieste tak, že sa budeš držať, ale keď už zistíš princíp, tak to rob bez držania, pretože potom sa ti bude ťažko učiť ollie za jazdy.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Tak stať a otáčať sa som skúšal celý deň tak dúfam že to robím správe, mal som problém zistiť ktorú nohu mám mať na doske, a sktorou sa odrážať, pretože sa mi to zdalo že je to rovnako...

No a skúšal som to a celý deň len skákal a skákal, neviem v čom je chyba myslím že to robím dobre, ale maximálne sa odrazím tak 3 cm a hneď dopadnem, ale aj tak zle (väčšinou do stredu) Ktomu ma teraz strašne bolia členky :(

A pre istotu ollie robim tak že ľavou nohou sa postavím na koniec skatu s pravou do stredu. Prikrčím sa (v kolenách) a vyskočím vo vzduchu buchnem ľavou nohou po konci a pravu sa snažim vytiahnuť po skate hore. Dobré to robim či zle ?

(Anglicky by som aj preložil, ale iba keď píšu, keď vravia nemám šancu. Takže som to video pozeral spomalene... :( A z tvojho návodu som nepochopil to šuchnutie a to ďalej tak sa radšej pýtam :) )
Filipito
Darca
Darca

nemal by si s tou pravou kopnut do predu aby sa ti skate vyrovnal? :)
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Takto... Na povrchu dosky je grip, tak čierny nalepený papier, ktorý je drsný, určite vieš o čom hovorím. Je tam preto, aby sa ti lepšie robilo ollie a ostatné veci. Je drsný preto, aby si šuchnutím nohy ten skate zdvihol/pretočil/zakrútil/hocičo iné. Uvedom si, že keď robíš ollie, tak vykopávaš skate do výšky tak, že nohu potiahneš, resp. šuchneš smerom hore. Keď robíš kickflip, tak skate vykopávaš, resp. šuchneš nohou hore a doprava. Na to je tam ten grip aby sa ti to robilo ľahšie.
V tomto videu, v 16. sekunde je zreteľne vidieť ako týpek šuchne prednou nohou po skate smerom hore, vidíš to? super slow motion ollie presne to sa musíš naučiť.
Ak to robíš tak, ako si to napísal, tak to robíš 100% a už len stačí vychytať techniku a skúšať, skúšať a skúúšať.
Ak niečomu nerozumieš, tak sa kľudne pýtaj :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Áno viem čo to je, len sa bojím že sa mi sčúcha :(
Čo sa týka ollie vyskočím tak 10cm (maximálne) :( A to som skakal celé dni...
Teraz ma hlavne hnevá to že už 4 deň u nás prší, a bojím sa že zabudnem aj to čo viem :(
Napísať odpoveď