x264

Informácie o software, ankety...
Ch.Daniels
Medium Expert
Medium Expert

x264

Príspevok od používateľa Ch.Daniels »

nevedel by sem niekto hodiť názvy DVD RIPPEROV, ktore dokažu pracovať s x264 kodekom a ripuju film priamo za chodu devedečka v mechanike, niečo podobne ako je DVD FAB, ale musi vediet pracovat aj s x264.
nemyslim h264, ktory má napr. aj DVD FAB, ale x264.
nakolko si myslim, že h264 a x264 je rozdiel, alebo ak aj nieje, tak potrebujem program, ktory dokaže nastavovat aj kvalitu kodovania v danom kodeku, kedže som skusal ripovať cez DVD FAB s kodekom h264 skoro 2 hodinovy film a vysledok bol len same kocky a rozmazavanie.a potom som skusal konvertovat ten isty film cez konverter, ktory pracuje aj s x264 a vysledok bol vyborny, žiadne kocky ani rozmazavanie, ale samozrejme nechcem konverter ale ripper.dik

niečo take čo dokaže nastavovať kodek x264 tak, ako je na obrazkoch.
Prílohy
1.jpg
2.jpg
j@ro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: x264

Príspevok od používateľa j@ro »

Na zaciatok by si mohol uviest dovod tohto enkodovania. Ak to nepotrebujes hadzat do mobilu, psp alebo nejakeho media boxu, tak by som sa tomu uplne vyhol. Mpeg2 je fajn kodek a menej narocny na HW ako h264 alebo bezplatny x264.

Softy urcene na zalohovanie dvd vacsinou rataju prave so zalohovanim bez enkodovania a hore spominane kodeky sa pouzivaju so specifickymi nastaveniami pre konkretne zariadenie.

Ak sa ti s tym predsa chce hrat, tak si demuxny video stopu cez ReJig a enkoduj cez nejaky soft, teraz ma napada akurat megui, ale s nastaveniami sa bude potrebne pohrat.
Ch.Daniels
Medium Expert
Medium Expert

nič v zlom, ale pytal som sa na konkretnu vec, tak načo tu pišeš o niečom inom.
ked nepoznaš soft, ktory dokaze to čo potrebujem, tak pises zbytocne :)
j@ro
Star
Star

Neviem ci si si ujasnil co pozadujes. Potrebujes program, ktory priamo z dvd ti bude enkodovat mpeg2 do h264. Ja ti poradim softy, ktorymi to mozes dosiahnut, no a som offtopic...

V dvdfab s tym x264 (h264 akurat bezplatna verzia x264)je asi jedine takto uskutocnitelne riesenie, ale kvalitu urcuje prave nastavenia kodeku, ktore su v tom dvdfabe odflaknute a rovnako mi to este za cias enkodovania do psp drbalo videa.

Z tebou pozadovanych all-in-one rieseni tu je XviD4PSP_5037_full s Avisynth_258. Nacita ti dvd nastavis par veci (format a encoding settings) a priamo ti to bude enkodovat. Nedaju sa zachovat bonusy ani menu.
Ch.Daniels
Medium Expert
Medium Expert

dakujem.idem vyskušať :wink:

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2010, 19:23)
je to dobry program,ale da sa nastavit rozmer videa a orezavanie aj ručne? lebo ono mi to orezalo automaticky.
take niečo ako ma dvd fab, že vidim obraz a postupne orezavam.
da sa pridat aj externy zvuk? napr. vo formate mp3?dik
j@ro
Star
Star

Video -> Resolution/aspect (tam si mozes vyskusat rozne nastavenia, ale ja som menil iba polozku HOW FIX ASPECT DIFFERENCES na BLACk to udrziava povodny pomer stran a neroztahuje obraz.

Zvuk sa priamo vlozit neda, ale ak nastavis format na MKV (matrosku), tak ho tam lahko pridas pomocou mkvmerge (vyhni sa verziam 4.1.0 a 4.1.1 :wink: ).
Ch.Daniels
Medium Expert
Medium Expert

tak ti velmi pekne dakujem za rady.fakt si toho cenim.dik :)
Napísať odpoveď