nevedel by sem niekto hodiť názvy DVD RIPPEROV, ktore dokažu pracovať s x264 kodekom a ripuju film priamo za chodu devedečka v mechanike, niečo podobne ako je DVD FAB, ale musi vediet pracovat aj s x264.
nemyslim h264, ktory má napr. aj DVD FAB, ale x264.
nakolko si myslim, že h264 a x264 je rozdiel, alebo ak aj nieje, tak potrebujem program, ktory dokaže nastavovat aj kvalitu kodovania v danom kodeku, kedže som skusal ripovať cez DVD FAB s kodekom h264 skoro 2 hodinovy film a vysledok bol len same kocky a rozmazavanie.a potom som skusal konvertovat ten isty film cez konverter, ktory pracuje aj s x264 a vysledok bol vyborny, žiadne kocky ani rozmazavanie, ale samozrejme nechcem konverter ale ripper.dik
niečo take čo dokaže nastavovať kodek x264 tak, ako je na obrazkoch.
x264
Re: x264
Na zaciatok by si mohol uviest dovod tohto enkodovania. Ak to nepotrebujes hadzat do mobilu, psp alebo nejakeho media boxu, tak by som sa tomu uplne vyhol. Mpeg2 je fajn kodek a menej narocny na HW ako h264 alebo bezplatny x264.
Softy urcene na zalohovanie dvd vacsinou rataju prave so zalohovanim bez enkodovania a hore spominane kodeky sa pouzivaju so specifickymi nastaveniami pre konkretne zariadenie.
Ak sa ti s tym predsa chce hrat, tak si demuxny video stopu cez ReJig a enkoduj cez nejaky soft, teraz ma napada akurat megui, ale s nastaveniami sa bude potrebne pohrat.
Softy urcene na zalohovanie dvd vacsinou rataju prave so zalohovanim bez enkodovania a hore spominane kodeky sa pouzivaju so specifickymi nastaveniami pre konkretne zariadenie.
Ak sa ti s tym predsa chce hrat, tak si demuxny video stopu cez ReJig a enkoduj cez nejaky soft, teraz ma napada akurat megui, ale s nastaveniami sa bude potrebne pohrat.
-
Ch.Daniels
Medium Expert
nič v zlom, ale pytal som sa na konkretnu vec, tak načo tu pišeš o niečom inom.
ked nepoznaš soft, ktory dokaze to čo potrebujem, tak pises zbytocne
ked nepoznaš soft, ktory dokaze to čo potrebujem, tak pises zbytocne
Neviem ci si si ujasnil co pozadujes. Potrebujes program, ktory priamo z dvd ti bude enkodovat mpeg2 do h264. Ja ti poradim softy, ktorymi to mozes dosiahnut, no a som offtopic...
V dvdfab s tym x264 (h264 akurat bezplatna verzia x264)je asi jedine takto uskutocnitelne riesenie, ale kvalitu urcuje prave nastavenia kodeku, ktore su v tom dvdfabe odflaknute a rovnako mi to este za cias enkodovania do psp drbalo videa.
Z tebou pozadovanych all-in-one rieseni tu je XviD4PSP_5037_full s Avisynth_258. Nacita ti dvd nastavis par veci (format a encoding settings) a priamo ti to bude enkodovat. Nedaju sa zachovat bonusy ani menu.
V dvdfab s tym x264 (h264 akurat bezplatna verzia x264)je asi jedine takto uskutocnitelne riesenie, ale kvalitu urcuje prave nastavenia kodeku, ktore su v tom dvdfabe odflaknute a rovnako mi to este za cias enkodovania do psp drbalo videa.
Z tebou pozadovanych all-in-one rieseni tu je XviD4PSP_5037_full s Avisynth_258. Nacita ti dvd nastavis par veci (format a encoding settings) a priamo ti to bude enkodovat. Nedaju sa zachovat bonusy ani menu.
-
Ch.Daniels
Medium Expert
dakujem.idem vyskušať 
//autoeditácia príspevku (15 Júl 2010, 19:23)
je to dobry program,ale da sa nastavit rozmer videa a orezavanie aj ručne? lebo ono mi to orezalo automaticky.
take niečo ako ma dvd fab, že vidim obraz a postupne orezavam.
da sa pridat aj externy zvuk? napr. vo formate mp3?dik
//autoeditácia príspevku (15 Júl 2010, 19:23)
je to dobry program,ale da sa nastavit rozmer videa a orezavanie aj ručne? lebo ono mi to orezalo automaticky.
take niečo ako ma dvd fab, že vidim obraz a postupne orezavam.
da sa pridat aj externy zvuk? napr. vo formate mp3?dik
Video -> Resolution/aspect (tam si mozes vyskusat rozne nastavenia, ale ja som menil iba polozku HOW FIX ASPECT DIFFERENCES na BLACk to udrziava povodny pomer stran a neroztahuje obraz.
Zvuk sa priamo vlozit neda, ale ak nastavis format na MKV (matrosku), tak ho tam lahko pridas pomocou mkvmerge (vyhni sa verziam 4.1.0 a 4.1.1
).
Zvuk sa priamo vlozit neda, ale ak nastavis format na MKV (matrosku), tak ho tam lahko pridas pomocou mkvmerge (vyhni sa verziam 4.1.0 a 4.1.1
-
Ch.Daniels
Medium Expert
tak ti velmi pekne dakujem za rady.fakt si toho cenim.dik