www.zdrojak.sk - súťaž v programovaní

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: audiotrack.hojko.com - súťaž v programovaní

Príspevok od používateľa mirak2 »

ja som robil v jave vsetky okrem dvojky asi, aj obrazkove
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pri tých trojuholníkoch mňa osobne najviac irituje to, že je to jpeg (a ani 100% kvalita to nezachránila) a to, že tie čiary sú "deravé" (takže som sa na to ani príliš nepozeral), ale na zmenu je už príliš neskoro. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

chrono napísal:Pri tých trojuholníkoch mňa osobne najviac irituje to, že je to jpeg (a ani 100% kvalita to nezachránila) a to, že tie čiary sú "deravé" (takže som sa na to ani príliš nepozeral), ale na zmenu je už príliš neskoro. :)
a možno je to schválne jpg. Možno tam nejde o obrázok, ale o niečo čo si si nevšimol. Možno to vôbec nie je obrázkový level. Možno..
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

To hej, som si to uz vcera priblizoval a videl tam tie farby, ale i tak mi nedocvaklo ako by som to mohol spravit...

btw: ja som robil tie obrazkove v Pythone + PIL
chrono
VIP
VIP

audiotrack napísal:a možno je to schválne jpg. Možno tam nejde o obrázok, ale o niečo čo si si nevšimol. Možno to vôbec nie je obrázkový level. Možno..
Schválne to určite nie je (pretože ty máš rád jpeg), ale už vidím, čo tam je navyše (pretože som sa donútil sa na to pozrieť). :)
paralen napísal:To hej, som si to uz vcera priblizoval a videl tam tie farby, ale i tak mi nedocvaklo ako by som to mohol spravit...

btw: ja som robil tie obrazkove v Pythone + PIL
Tiež som pri dvoch použil PIL (a pri jednom Javascript + canvas).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a okrem jpegu mám rád tvoj večný alibizmus ^
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa programator »

Musim povedat, ze minisutaz ma velmi zaujala, je dobre spracovana. Hned prvy den som urobil takmer 8 levelov a to som tie obrazkove levely robil prvy krat, cize som sa nieco nove naucil... Skoda len, ze niektore levely su viazane na windows (teda nevadilo to len pri leveli c.4 ktory som spustil aj cez wine)... Tiez ma iritoval level c.8, ale ked dal audiotrack hint, tak uz je to jednoduche... :) Rozmyslal som, ako by sa to ale fakticky dalo "vycitat" z obrazka, len to by musel byt obrazok kvalitnejsi a trojuholniky s malou vyskou vyssie a skusal by som to urcit tak, ze by som pocital iba krajne body ciar a trojuholnikov a da sa zistit, ci krajny bod je bod trojuholnika, alebo ciary za vyssie uvedenych podmienok... potom len pocet bodov trojuholnikov/3 a pocet bodov ciar/2 a mame vysledok... len problem niekedy nastava, ked sa aj krajne body prekryju... :)

Inak tiez som na riesenie vacsinu uloh pouzival PHP - aj s obrazkami sa robi pohodlne...
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

a ake su to vlastne tie ciary ktore netvoria trojuholnik pretoze to uz dlho nejak neberie vysledok
chrono napísal:A pri tej 9. úlohe bolo viac-menej jasné, že na jeden znak bude 7 bitov, pretože malé a veľké písmená + čísla potrebujú minimálne 6 bitov (a najbližší vhodný násobok je práve 7).
tak preco si to potom donedavna nemal vyriesene
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

programator napísal:... Skoda len, ze niektore levely su viazane na windows (teda nevadilo to len pri leveli c.4 ktory som spustil aj cez wine)...
okrem 4 a 12 nevidím žiaden viazaný na win. 4 vravíš že ide cez wine, 12 spravil chrono sám pod windowsom a bol tuším ako prvý kto ho vyriešil (ako to spravil písal pár príspevkov dozadu). Takže nemyslím že by bol niektorý vyslovene riešiteľný iba na windowse. Môžem ťa ale potešiť, lebo plánujem spraviť aj level ktorý bude zase primárne pre linuxákov ale bude riešiteľný aj windowsákmi
juho napísal:a ake su to vlastne tie ciary ktore netvoria trojuholnik pretoze to uz dlho nejak neberie vysledok
Prílohy
Bez-názvu-1.jpg
Bez-názvu-1.jpg (19.42 KiB) 1588 zobrazení
juho
Star
Star

tak to si mi teda vobec nepomohol som myslel napriklad dve skrizene ciary alebo aj 3 skrizene ktore netvoria trojuholnik alebo tri ciary spojene na krajoch ale netvoriace trojuholnik ze ci sa pocitaju do vysledku ci nie pretoze jak pocitam tak pocitam stale to nejak nevychadza
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

máš tam písané že ak je to trojuholník čo vznikol náhodným krížením čiar, tak taký sa neráta (sú to stále len čiary a počítajú sa ako čiary). Ak sa tie tri čiary dotýkajú vo vrcholoch, tak to je trojuholník (a potom sa počíta ako trojuholník a nie ako čiary). Je tam 800x800 bodov, takže pravdepodobnosť že by vznikol dokonalý trojuholník náhodne (tri čiary by sa presne vo vrcholoch stretli) je mizivá. Level prešli dvaja ľudia a mne moje vzorové riešenie dá presný a správny výsledok vždy (skúšal som snáď 50 vygenerovaných zadaní, a všetky som vyriešil správne). Takže chybu budeš mať niekde ty
chrono
VIP
VIP

juho napísal:tak preco si to potom donedavna nemal vyriesene
Pretože aj keď vieš, že tam niečo bude široké/vysoké 7 bodov, ešte treba zistiť, ako to bude usporiadané a to, čo som skúšal ja to nebolo , takže som si to nechal na neskôr (a samozrejme že ja som netestoval tú najjednoduchšiu možnosť, ale pravdepodobne tú najmenej pravdepodobnú súvisiacu so vzhľadom čo súvisí pravdepodobne s tým, že som kedysi z hier vyberal obrázky a teda mi taká metóda pripadá normálna). :)
juho napísal:tak to si mi teda vobec nepomohol som myslel napriklad dve skrizene ciary alebo aj 3 skrizene ktore netvoria trojuholnik alebo tri ciary spojene na krajoch ale netvoriace trojuholnik ze ci sa pocitaju do vysledku ci nie pretoze jak pocitam tak pocitam stale to nejak nevychadza
Keď použiješ ten najjednoduchší algoritmus, tak správny výsledok získaš vždy (teda ak robíš to, čo robiť máš a nesnažíš sa vytvoriť nejaký zložitý OCR algoritmus, ako som sa nad tým zamýšľal aj ja).
juho
Star
Star

tak .. zas som o nieco mudrejsi z JavaScriptu a tvorbe obrazov cez context canvasu z html_5 a preto mala napoveda k urovni 6 je taka ze text obsahuje 9 znakov
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ľudia nemohli by ste mi niekto poslať v SS svoj kód, ako ste robili to násobenie 32 ciferných čísel? Ja som síce spravil program, ktorý mi vynásobí teoreticky hociaké X-ciferné čísla, ale nemyslím, že som našiel to najlepšie riešenie (a už vôbec si nemyslím, že je to dobré prevedenie :D )
Len chcem vedieť, ako inak by sa to prípadne ešte dalo.
dEVIANT
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dEVIANT »

Ta nejaká online vedecká kalkulačka. Alebo C# ma od .NET 4.0 triedu BigInteger :)
chrono
VIP
VIP

Najjednoduchšie riešenie je to, o ktorom tu už niekto písal (a teda klasické násobenie ako na základnej škole), akurát sa dá trochu vylepšiť o to, že sa to dá urobiť v jednom kroku (prípadne by sa to dalo optimalizovať viac, ale aj ten najobyčajnejší algoritmus je dosť rýchly, takže to je zbytočné).
dEVIANT
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dEVIANT »

No neviem či je to najjednoduchšie riešenie. Podľa mňa vedecká kalkulačka je najjednoduchšia...pár klikov bez kodenia :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

budem sa opakovať, ale asi každý tvoj príspevok ma k tomu núti: tu nejde o to získať hviezdičku, ale naučiť sa niečo nové a overiť si svoje schopnosti. Ak ťa to kliknutie na vedeckú kalkulačku uspokojuje, ok. Naprogramovať to ale tiež nie je zložité. Asi by teda bolo lepšie dať ako riešenie napríklad 15, 30, a 45 krok výpočtu alebo niečo podobné
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Hej len či si nepamatám, ako sme to počítali na základnej :lol: Ja som to robil podľa tohto vzoru (násobenie veľkých čísel) To je ono? Alebo sa to dá ešte inak?
chrono
VIP
VIP

Áno, v podstate tak vyzerá "obyčajné" násobenie akýchkoľvek čísel. Inak to, čo tam píšu vyzerá krajšie, keď si to napíšeš, ako maticu, tak je zrejmé, čo sa s čím násobí a spočítava (a aj to klasické násobenie, čo sa učí na základnej škole je presne to isté, akurát je to trochu inak usporiadané):

Kód: Vybrať všetko

*2684513
9.......
2.......
4......K
5.....LG
4....MHD
1...NIEB
6..OJFCA
(celé sa mi to písať nechcelo) Čiže postup je taký, že vynásobíš 3*6 a vieš, že na konci bude 8 a prenos do vyššieho rádu bude 1. Potom pokračuješ tým B (čiže 3*1) a pripočítaš k tomu C (1*6) a aj ten prenos do vyššieho rádu (teda 1). Dostaneš 10 a teda ďalšie číslo je 0 a prenos zase 1...

Samozrejme môžeš násobiť naraz dve cifry a na počítači ešte viac (ak má napr. len 32 bitové násobenie, tak môžeš naraz násobiť 4 cifry).

A keď sa ten postup dobre naučíš, môžeš ohurovať ľudí, ako rýchlo dokážeš násobiť veľmi veľké čísla. :)
Napísať odpoveď