[H] Stativ - lacny, ale dobry

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

[H] Stativ - lacny, ale dobry

Príspevok od používateľa jackb »

hladam stativ ku fotaciku HP R507.
kedze to nie je profesionalny fotak, nemusi to byt stativ s vodovahou a dialkovym ovladanim... len daky kvalitny za relativne malo evri...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Re: [H] Stativ - lacny, ale dobry

Príspevok od používateľa masterdead »

Ja som si kupil k mojmu ultrazoomu http://www.fotolab.sk/produkt-5/detail-42/hama-star-62 toto, a som s tym spokojny, ma aj vodovahu.
Kupis to skoro v kazdej predajni fotolabu alebo ti to aj objednaju. Je dostatocne vysoky, a pevny.
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

Mame doma rovnaky ako kolega hore pisal sice ho pouzivame na troska ine ucely ako fotenie ale je velmi kvalitny takze odporucam a za tu cenu sa urcite oplati
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

využijem túto tému. Hľadám nejaký ministatív na kompakt, niečo na tento štýl: http://www.datart.sk/katalog/Stativ-HAM ... -Star.html ale aby mal čo najväčší rozsah. Nech nie sú všetky fotky fotené "zo zeme" ale zase aby bol ľahko prenosný. Táto hama má výšku do 160cm ale nikde som sa nedočítal koľko je minimálna veľkost (pozeral som ho asi na 4 stránkach). Prípadne sa spýtať či by ste radšej kúpili niečo ako spomínaná hama, alebo gorillapod: http://www.fotolab.sk/produkt-5/detail- ... lapod-sedy ten sa síce dá upevniť aj vyššie a teda nie je limitovaný veľkosťou, no na druhú stranu je limitovaný okolým (čo ak nič vyššie nebude a fotka bude musieť byť fotená zo zeme?)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

audiotrack.. mám tú hamu už dva roky, som s ním celkom spokojný, je maličký, skladný, môžem ho zobrať so sebou takmer hocikde, nosím ho aj keď idem na bike. Keď fotím, zvyčajne ho položím niekde na kameň, peň, opriem zboku o strom, stenu, položím na stôl, kapotu auta, na parapetnú dosku a podobne. Inak niekedy dokážu vzniknúť zaujímavé fotky aj vďaka jeho malej veľkosti.

Ja na neho dávam svoj ultrazoom Panasonic FZ-18, čo je už trochu väčšia váha a tak keď vytiahnem nožičky a foťák so statívom niekde položím, zvyčajne sa minimálne jedna nožička sama začne zasúvať. Ale ak máš nejaký ľahší kompakt, nemal by byť problém.

Gorillapad vyzerá tiež zaujímavo, len ja sa bojím, či sa vôbec dá použiť aj ako normálny statív, či sa tie nožičky dajú po skrútení aj narovnať do pôvodnej polohy.

Hehe.. akurát som pozeral, že zajtra bude presne dva roky, čo mám toho Panasonica.. ten čas ale letí..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tie nožičky sa narovnať dajú. Vieš mi povedať aká je minimálna výška tej hamy, a aké ma rozmery keď je zložená? O váhu foťáku sa nebojím, bude to primárne pre malý olympus: http://olympus.katalog-fotoaparatov.sk/ ... at/fe-230/
brm
Darca
Darca

Zložený statív má dĺžku 13,5cm (aj so sklopenou hlavou), ak ho postavím, jeho výška je necelých 11cm.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak to asi nebude ten 160cm, alebo sa fakt tie teleskopické nohy skladajú z toľkých článkov? 13 cm je super, začína sa mi páčiť :)
brm
Darca
Darca

Aha.. teraz som si všimol, že si písal o 160cm.. tento statív Hama 4018 po roztiahnutí teleskopických nôh má síce 160, ale milimetrov. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sa mi to hneď nezdalo :) Asi bude najlepšie vybehnúť do kamenného obchodu a popozerať to, prípadne sa poradiť s predajcom. Designovo je pekný, ale keď ide o taký malý tak to už asi radšej ten gorillapod ktorý sa dá rovnako využiť + upevnenie na rôzne veci
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tú recenziu som videl už skôr. Asi si nakoniec kúpim ten. Uvidím či ma zajtra ohúri niečo iné
Napísať odpoveď