ochladzovac vzduchu
-
twardykamen
Medium Professional
ochladzovac vzduchu
viete mi niekto poradit ako to dokaze vychladit ci je to v pohode skusenosti s tymto...
pre priklad http://www.kupelna-zahrada.sk/domacnost ... ac-vzduchu
do klimy nechcem vrazat velke cash..staci mi nejake schladenie hlavne na noc tak by som bol vdacny za skusenosti nazory
pre priklad http://www.kupelna-zahrada.sk/domacnost ... ac-vzduchu
do klimy nechcem vrazat velke cash..staci mi nejake schladenie hlavne na noc tak by som bol vdacny za skusenosti nazory
Re: ochladzovac vzduchu
Vypadá to celkom fajn, určite by to stálo za skúšku a ešte tam píšu, že sa to dá používať ako náhrada normálnej klimatizácie tak by to mohlo byť aj dosť účinné... 
funguje to ako tie ohrivace na zimu len opacne, takze oplati sa
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Hmm celkom by ma zaujímalo ako funguje ten ochladzovač vzduchu. Klimatizácia funguje tak [je jedno či stará, mobilná, splitová, alebo invertorová], že sú v nej dva tekutinové obvody. Vysokotlakový a nízkotlakový. V oboch je tuším chladiaca kvapalina, ktorá sa vo vysokotlakovom obvode stláča, zohrieva a ofukom vo invertory sa ochladzuje a pri rozpínaní sa ochladí do extrémne nízkych teplôt, kde vojde v nízkotlakovom obvode do chladiča vo vnútornej jednotke, kde za pomoci ofukovania vytvára ľadový vzduch o veľmi nízkej teplote. Existuje aj klimatizácia [napr. Daikin Urururu Sarara tuším] ktorá vie cirkulovať aj vonkajší vzduch do vnútra miestnosti, tam je ten obvod ešte trochu zložitejší. Neviete ako funguje tento chladič vzduchu?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
budem varit z vody, ako sa hovori, ale existuju dva najbeznejsie sposoby ako schladit vzduch - klimou, alebo zvysenim vlhkosti vzduchu - ta totiz viaze atmosfericke teplo - povedal by som ale ze to nefunguje v uzavretom pristore, pretoze to teplo by sa nikam nestracalo ... ja si teda myslim ze nasaje vzduch, zvysi jeho vlhkost vypusti ho, vhkost naviaze teplo a tento vzduch musi ist niekam prec
... ale to je len taky napad, v skutocnosti nvm ako to pracuje 
Tak takéto niečo podobné si kúpila babka do ordinácie, ale naozaj neviem ako to funguje. A kupovalo to hlavne kvôli tomu, že to vzduch vraj čistí a skvalitňuje.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
takze je to cyklonovy filter ako vo vysavaci hej ?

uplink: pouzivaju sa rozne plyny (asi najznamejsi freon, ktory sa vsak uz dnes nepouziva z ekologickych dovodov a mame jeho nahrady) a tak ako si spomenul - stlaci sa a pri znizeni tlaku sa zacne odparovat, cim pohlcuje teplo z vonkajsieho vzduchu cez vymennik.
nord: zvysovanie vlhkosti je sposob, ale v lete je relativna vlhkost vzduchu dost vysoka a pri jeho schladeni vodou sa este viac zvysi. Tento system potom musi obsahovat odvhlcovac a potom je to cele zbytocne energeticky narocne. Pri chladeni chladivom sa zas vlhkost znizuje, pretoze kondenzuje na chladici.
Potom este existuje chladenie iba za pomoci elektriny (len teraz si neviem spomenut na nazov toho clanku), ale to tu asi nebude fungovat, pretoze co viem, tak je to iba pre oblast malych vykonov.
Neviem ako moze fungovat toto konkretne zariadenie, ale podla mna to bude klasicky klimatizacny system, ale iba s mensim vykonom, cize vhodny pre jednotlive miestnosti, aj ked ten prikon je dost maly. Trosku sa desim tej nadoby na lad, aby to nebolo tak ako s tou klimatizaciou do auta na 12V, kde sa vzduch chladil prave vdaka tomu ladu. Skus tam zavolat a opytat sa, ci to ma chladivovy okruh alebo nejaky iny system.
nord: zvysovanie vlhkosti je sposob, ale v lete je relativna vlhkost vzduchu dost vysoka a pri jeho schladeni vodou sa este viac zvysi. Tento system potom musi obsahovat odvhlcovac a potom je to cele zbytocne energeticky narocne. Pri chladeni chladivom sa zas vlhkost znizuje, pretoze kondenzuje na chladici.
Potom este existuje chladenie iba za pomoci elektriny (len teraz si neviem spomenut na nazov toho clanku), ale to tu asi nebude fungovat, pretoze co viem, tak je to iba pre oblast malych vykonov.
Neviem ako moze fungovat toto konkretne zariadenie, ale podla mna to bude klasicky klimatizacny system, ale iba s mensim vykonom, cize vhodny pre jednotlive miestnosti, aj ked ten prikon je dost maly. Trosku sa desim tej nadoby na lad, aby to nebolo tak ako s tou klimatizaciou do auta na 12V, kde sa vzduch chladil prave vdaka tomu ladu. Skus tam zavolat a opytat sa, ci to ma chladivovy okruh alebo nejaky iny system.
Známy to kúpil minulý rok a teraz ľutuje vyhodené peniaze. Ako ochladzovanie to vraj stojí za figu. V týchto horúčavách to nie je nanič. Je to len luxusný ventilátor.
Radšej si priplať a kúp si normálnu klimatizáciu.
Radšej si priplať a kúp si normálnu klimatizáciu.
myslim ze aj ked je vonku peklo tak za chvilu mame jesen takze nevyhadzuj peniaze, skor rozmyslaj ci si to kupis buduci rok. A lepsie to zhanat v zime pretoze ked to zhanas v lete tak ceny su vyssie
Napisal som do eshopu toto mi odpisali:
Dobrý deň,
Tento výrobok nie je klimatizácia. Klimatizácia chladí vzduch pomocou chemikálií ako je freón alebo čpavok a je niekoľkonásobne drahšia. Chadič vzduchu chladí vzduch pomocou studenej vody a ľadu. Vo vnútri jednotky je umiestnená látka ktorá nasáva studenú vodu zo zásobníka a vďaka rotačnému kolujúcemu pohybu sa dostáva pred nasávaciu jednotku. Čím vlastne ochladzovač vyfukuje vzduch ochladený studenou vodou z rotujúcej látky. Pričom zvlhčuje vzduch a filtruje nečistoty kolujúce vo vzduchu.
Čo sa týka výkonnosti, samozrejme klimatizácia je výkonnejšia vďaka chladiacej chemikálii. Ochladzovač vzduchu dokáže v závislosti od teploty studenej vody v zásobníku ochladiť priemernú miestnosť v byte (okolo 33m3) o cca. 2-4 stupne, pričom pomocou ventilátora odvanie vrstvu telesného tepla a ochladzuje priamo a citeľne osoby nachádzajúce sa v blízkosti ochladzovača. Energetická náročnosť je o 15 až 30 násobok nižšia ako klimatizácia. Tento model chladiča vzduchu predstavuje najvyšší štandard vyrábaný spoločnosťou Orion. Týka sa to aj samotnej funkcie, ale aj zníženia hluku, energetickej náročnosti a mobility.
Dobrý deň,
Tento výrobok nie je klimatizácia. Klimatizácia chladí vzduch pomocou chemikálií ako je freón alebo čpavok a je niekoľkonásobne drahšia. Chadič vzduchu chladí vzduch pomocou studenej vody a ľadu. Vo vnútri jednotky je umiestnená látka ktorá nasáva studenú vodu zo zásobníka a vďaka rotačnému kolujúcemu pohybu sa dostáva pred nasávaciu jednotku. Čím vlastne ochladzovač vyfukuje vzduch ochladený studenou vodou z rotujúcej látky. Pričom zvlhčuje vzduch a filtruje nečistoty kolujúce vo vzduchu.
Čo sa týka výkonnosti, samozrejme klimatizácia je výkonnejšia vďaka chladiacej chemikálii. Ochladzovač vzduchu dokáže v závislosti od teploty studenej vody v zásobníku ochladiť priemernú miestnosť v byte (okolo 33m3) o cca. 2-4 stupne, pričom pomocou ventilátora odvanie vrstvu telesného tepla a ochladzuje priamo a citeľne osoby nachádzajúce sa v blízkosti ochladzovača. Energetická náročnosť je o 15 až 30 násobok nižšia ako klimatizácia. Tento model chladiča vzduchu predstavuje najvyšší štandard vyrábaný spoločnosťou Orion. Týka sa to aj samotnej funkcie, ale aj zníženia hluku, energetickej náročnosti a mobility.
No je to tak, ako som si myslel
Kup si radsej ventilator a za usetrene peniaze zmrzlinu, vysledok bude lepsi 
Navyse zvlhcovanie vzduchu v lete je uplna blbost, to este viac podpori potenie.
Navyse zvlhcovanie vzduchu v lete je uplna blbost, to este viac podpori potenie.
-
uplink
VIP
TomAss - díky moc za odpoveď.
-
Mateq
Medium Professional
Čiže efekt rovnaký ako keď zavesíš na ventilátor sáčok z ľadomTomAss napísal:Napisal som do eshopu toto mi odpisali:
...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
mate niekto skusenosti s mobilnymi klimatizaciami ? na bazosi sa daju kupit uz za 100€ a pisu vsade ze nepouzivane , pouzivane tyzden .. to mi logicky vyjde na to ze to nefunguje tak sa toho zbavuju .. v predajniach pisu vacsinou ze vhodne na izbu 10m2 ... nebudu to zbytocne vyhodene peniaze ?
-
PAuLi3
Darca
my sme mali nieco podobne a v pohode to chladilo aj vacsiu miestnost, takze by som sa nebal do toho ist, len potom ze to nie je vhodne do mensich izieb.
Zoidberg: ak si dobre vyriesis odvod tepleho vzduchu, tak by si mal byt spokojny. Ale pocitaj s tym, ze to bude relativne hlucne a ten odvod asi nebude vyzerat najlepsie (je to dost hruba rura).
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
ta rura odzadu teply vzduch vyfukuje ? ja ze nasava vonkajsi a predkom vypluva studeny .. hlucnost ma nezaujima a momentalne ani vzhlad mozno casom by som zacal riesit
Tie mobilne si nasavaju z miestnosti, kazda klimatizacia musi mat nejako vyrieseny odvod tepla a keby mala aj nasavat vzduch zvonku, tak by si musel mat 2 rury.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
nieco taketo bude ok ? http://elektro.bazos.sk/inzerat/8423550 ... izacia.php