Strana SaS

Diskusie na politické témy...
juho
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa juho »

ha pekne nas pan Gasparko so sulikovcami zamietol risko natoto nema sancu zareagovat spravne.. pekne ten prezident odhalil cely plan tejto pseudo strany aj ked dovie kto mu ten prihovor spravil :..:http://www.ta3.com/sk/reportaze/157587_ ... erende-sas
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ten Gašparovič na tej svojej tlačovke preukázal svoju absolútnu neschopnosť rečniť a reagovať na niekoho iného. "Demokracia je rešpekt ústavy a zákonov" - týmto sa Gašparovič oháňa už od doby, keď nechával Ficovi a spol. čas na to, aby ešte mohli podpísať zopár "super" zmlúv, iba preto, lebo "mal na to právo atď". Znovu "právo prezidenta" na toto a tamto - pre kristové rany, čo si on o sebe myslí? Ak chcelo skoro 400 000 ľudí vypísanie referenda, prečo by mal prezident ísť proti nim, ak sám vyhlásil, že jeho hlavným cieľom je politická stabilita a splnenie vôle občanov. A nezabudol brnknúť na národnú nôtu a šiel na akciu o Slovenčine, či o čom. Ďalej mi príde doslova vtipné, ako Gašparovič vyhukoval, že SAS mala pred voľbami politickú akciu a že prečo by sa jej mal zúčastniť. Hlavne, že s kýmsi sa furt otŕčal pred kamerami a fotoaparátmi, sochy, a tak ďalej - to neboli politické akcie? IMHO, ten príhovor si pripravoval sám, pretože v podstate nemal ani hlavu, ani pätu. Svoju politickú orientáciu Gašparovič nezaprie, aj keď by mal byť nestranný. K referendu sa síce akože postavil neutrálne, ale potom minútu na to zadrel, že referendum je v podstate zbytočné a riskantné a že je referendum politicky zneužité. Takže si serie sám do huby.

Ešte ako perlička - Gašparovič tvrdí, že sa pýtal na stav Kováča lekára, pričom nemocnica vydala stanovisko, že nik z ústavných činiteľov sa na jeho stav nedotazoval. Takže klameme?

Zároveň, spýtam sa po stý raz - čím je SAS viac "pseudo strana", ako je "pseudo stranou" SMER? Alebo SNS, HZDS? Čímže sú akože tí lepší?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

inak nechapem SAS a utoky sulika na prezidenta. Sulik hlada vinnika neuspesneho referenda alebo co? Pripada mi to trochu detinske. Prezident musi dodrzat ustavu a ta mu dava urcite lehoty, ktore musi dodrzat a preto referendum spolocne s komunalnymi vyhlasit nemohol a sulik sa moze aj na hlavu postavit....
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Mohol ... Mohol to poslať na ústavný súd aby tieto otázky ústavný súd schválil, že môžu byť v referende. Ale na druhú stranu podľa mňa mu to mali dať až v septembri vtedy by mal to ťažšie pretože si myslím že Ústavný súd by tieto otázky schválil do mesiaca a bol by naňho vyvíjaní tlak aby referendum vyhlásil na deň komunálnych volieb, a ak by tak neurobil bol by za to že je referendum drahšie priamo zodpovedný.Ale takto sa môže kľudne oháňať Ústavou ale taktiež ak by chcel tak by to zariadil tak aby to bolo v deň komunálnych volieb.
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

jasne ved konecne uz pochop ze toto referendum aj ked bude uspesne tak nahradzuje len vladu a aj tak sa to potom musi schvalit v parlamente v nrsr az niekto nevie co to parlament je.
takze namiesto hodiny v miestnosti kde zasada vlada ten blazon suliar vyrobil 210 milionovu korunovu alebo 7 mil eurovu sekeru a to len preto ze si nevie precitat poriadne nieco a naucit sa to dopredu a ze eSeSaci su vychcani a chceli si robit predvolebnu kampan na tom mohli kludne pockat do oktobra alebo septembra ale blaznov normalnym sposobom nenaucis
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vôbec si nereagoval ani na jeden dotaz z môjho predchádzajúceho príspevku, čo fakt oceňujem. Myslím, že každý, kto je v tejto diskusii, vie, že ako sa postupuje v prípade referenda a ako sa uvádza jeho výsledok do platnosti. Taktiež verím, že Sulík vie počítať, minimálne lepšie ako ty. Ak by prezident nebol debil, vyhlásil by to v deň komunálnych volieb a zopár miliónov by sa ušetrilo. No a na záver - ak si 400 000 ľudí myslí, že by to referendum malo byť, tak má byť a ty s tým nič nespravíš, v minulosti sme mali zmarených a zbytočných pokusov zopár, zopár melónikov nikoho nezachráni, hlavne ak si spomeniem na rozkrádanie štátu minulou garnitúrou - v porovnaní so sumami, ktoré za ich vlády mizli do nenávratna, je 7 miliónov EUR bagateľ.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

juho napísal: takze namiesto hodiny v miestnosti kde zasada vlada ten blazon suliar vyrobil 210 milionovu korunovu alebo 7 mil eurovu sekeru
Vďaka Ficovej vláde vzrastie o takú sumu náš dlh každých cca 12 hodín. Je to veľká cena za vox populi? Možno, pre niekoho. Snáď nie pre tých 400 tis čo sa pod to podpísali. Ja som zvedavý ako sa po výsledkoch referenda k nim postaví NRSR. Kto bude ako hlasovať. Uvidíme kto ťahá pre ľudí.
skuki
Light Professional
Light Professional

juho napísal:jasne ved konecne uz pochop ze toto referendum aj ked bude uspesne tak nahradzuje len vladu a aj tak sa to potom musi schvalit v parlamente v nrsr az niekto nevie co to parlament je.
takze namiesto hodiny v miestnosti kde zasada vlada ten blazon suliar vyrobil 210 milionovu korunovu alebo 7 mil eurovu sekeru a to len preto ze si nevie precitat poriadne nieco a naucit sa to dopredu a ze eSeSaci su vychcani a chceli si robit predvolebnu kampan na tom mohli kludne pockat do oktobra alebo septembra ale blaznov normalnym sposobom nenaucis
Tvoj názor.Ja mám úplne iný. v článku 98 odsek 2 sa píše "Návrhy prijaté v referende vyhlási Národná rada Slovenskej republiky rovnako ako zákon." - z čoho podľa mňa vyplýva že sa o tých návrhoch už nerokuje len sa vyhlásia a sformulujú do podoby zákona. A priamo na to nadväzuje článok 99 odsek 1kde sa píše "Výsledok referenda môže Národná rada Slovenskej republiky zmeniť alebo zrušiť svojím ústavným zákonom po uplynutí troch rokov od jeho účinnosti." - Tu vidíme že výsledok referenda môžu zmeniť, takže priamo výsledok a nie svoje vlastné hlasovanie.A na niektoré tie body potrebujú Ústavnú väčšinu a pochybujem že SMER bude hlasovať za zúženie poslaneckej imunity...A ak sa prijímajú zákony tak musia prejsť niekoľkými čítania, môže sa návrh zákona dopĺňať a podobne.A ak by o tomto referende chceli hlasovať tak by to bol len návrh zákona, ale ten zas musí prejsť tými čítaniami a podobne.Takže nespĺňa tieto náležitosti. Ešte sa musím pozrieť či sa hlasovalo aj o referende o Vstupe SVK do EÚ , ak nie tak nikto sa tu nemôže ohradzovať tým že sa o tom musí hlasovať...
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

zamyslime sa:

1. Referendum aj keby bolo sucasne s inymi volbami musi mat svoju komisiu...povedal to Lipsic...cize cisty amaterizmus (populizmus) zo strany SAS

2. najneskor 120 dni od odovzdania musi byt termin referenda.- nevyjde to na komunalky a zhulik to vedel...aspon dufam ze do 120 vie naratat..

3. Radicova vyhlasila referendum za nepotrebne tak potom koalicia si nezaklada na tom aby nejak sulikovi pomohla...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Hlavne bolo referendum súčasť predvolebnej kampane SaS, a po prekvapivo pozitívnom volebnom zisku je to tak trocha nechcené dieťa. Dokonca si myslím, že aj samotní Sulíkovci by boli celkom spokojný, ak by nakoniec nebolo, bohužiaľ to už nejde zastaviť, a zase otvorene si nasr*ť do úst nie je tiež najlepšie riešenie, takže sa tvárime že OK... :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.sme.sk/c/5469380/matovic-uca ... rcent.html Meh. No krásne, takto verejne, toto pekne doje***. Podkopávajú sa navzájom, len tak ďalej...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No bohuzial...toto je cisty tunel bez snahy nieco zakryt. Takymto stylom sa uz do parlamentu v buducich volbach nedostanu. Pred volbami nas tu masirovali tym, ze je koniec kradnutiu, no kradez sa nezmierni tym, ze o nej budu informovat. Nie su to take horibilne sumy ako pri dialniciach, ale je to drzost, ved ta firma je urcena iba na vyciciavanie statu pocas nasledujucich 4ch rokov.
Vlozili tam 1.275 M €, mesacny zisk je 16*900=14 400 €, za 4 roky to je takmer 700 000 € zisku bez rizika (ak nepadne vlada) + zisky z komercneho prenajmu ostatnych priestorov.
Povazoval som ich za nadej nasej politiky, ale tymto padli na uroven ostatnych, je to skoda, ale hlavne pre nich.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

...
Prílohy
red_soo_lick_2_detail.JPG
skuki
Light Professional
Light Professional

Na TA3 má byť live tlačovka k tomuto kde bude Sulík a Radičová tak uvidíme ako sa to budú snažiť obhájiť ... Lebo s týmto ma riadne sklamali...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Radicova to obhajovat nebude, jej sa to tiez nepaci: http://www.sme.sk/c/5495804/radicova-li ... enazi.html
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Zatiaľ platí, že ak sa niečo popri vládnej koalícii deje, tak to ma súvis jedine so stranou SaS - zaujímave kšefty s neobyčajne obyčajnými ľudmi v čele s Matovičom, ignorácia protokolu slušneho obliekania Sulíka, ultimátum pre Galka ako ministra obrany, ktorý sa ma učiť angličtinu do oktobra, a teraz aj tento kšeft s naliatim peňazí do sro-čky.....ako FO-by si kupia budovu za svoje peniaze a samy sebe budu prenajímať kancelárie a brať od štátu financie na ich chod..., o chvíľu sa dostanú k väčšiemu korytu a pomaly ale isto začnú atakovať SNS v rozkrádaní štátnych peňazí :D

...čista ryža :wink:
skuki
Light Professional
Light Professional

Tie zaujímavé kšefty si zaujímave tak akurát pre Ficka, tá ignorácia protokolu nebola ignoráciou, keďže to bolo priateľské a nie pracovné stretnutie, Galko ajtak bude mať tlmočníka či by angličtinu vedel alebo nie ... btw. strana tam ešte len ponúkla kancelárie poslancom NR SR za SaS, takže možno len čakajú aá bude odozva a podľa toho zareagujú.No uvidíme.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Ksefty su zaujimave pre ludi, ktori Sulika s.r.o volili lebo sluboval inu politicku kulturu nez tu co predvadzal Smer a slusnost v politike...wow, robi to iste. Aky to sok.

Nebolo to priatelske ale pracovne stretnutie, ktore bolo uvedene na stranke NR SR ako pracovny obed.

Galko...s tym tlmocnikom suhlasim, na druhu stranu mi je smiense, ze byvaly sef kauflandu je ministrom obrany...nehovorila SaSka daco o odbornosti...?

To nie je tak, ze estelen ponukla tie priestory poslancom za SaS. Oni za tym ucelom zalozili sro-cku...Cely cas to bolo ich zamerom.

SaS ma vsak nesklamala, robi akurat to, co som uz davno tusil, ze robit bude :) .
skuki
Light Professional
Light Professional

Ja to za kšefty nepovažujem ale považujem to za normálnu dohodu.Keďže v tomto Sulík podľa mňa zlyhal čo potvrdil v rozhovore pre TA3 Martin Poliačik.A tak je jasné že Matovič vedomý si toho akú majú hodnotu on a jeho traja spriatelený poslanci chcel presadiť čo najviac z ich hodnôt.
Áno bolo to tak uvedené o tom viem.Ale neskôr aj diplomati povtrdili že sa jednalo len o neformálne stretnutie a Sulík sa ospravedlnil že to označili za pracovné stretnutie.
No Galko ako minister obrany nebude bojovať niekde v zákopoch v Afganistane.Neviem akú odbornosť by mal mať minister obrany,keď nie takú ako každí iný a to byť dobrým manažérom.Neviem ako by prospelo ministerstvu obrany ak by tam bol na čele nejaký generál.Samozrejme by mal mať ako taký vzťah alebo predošlí styk s armádou. Ale na to podľa mňa bude úplne stačiť ak bude dostatočné komunikovať s vojakmi.
Za hlavný účel by som to nepovažoval, ale taktiež to odsudzujem.Nie je to v rozpore s pozitívnym právom ale s morálnym určite áno.Smeráci to robili podobne len to išlo na účet SMERu.Pekné od SaS je to že dali všetky informácie ale to k transparentnosti nestačí...No ale ešte nie je nič podpísané a sám Sulík povedal že zváži ešte všetky možnosti ...
Napísať odpoveď