VHS RIP

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

VHS RIP

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás chcem sa poradiť..je možné ešte nejako vylepšiť kvalitu videa ripovaného z VHS pokial už zo zdrojového záznamu(teda z VHS pásky) bol záznam dosť nekvalitný( to znamená že obraz preskakuje občas sa objavuje zvláštny typ rozdelenia obrazu na velmi malé ako keby pásiky boli) a preto sa chcem spýtať či neexistuje nejaká možnosčť ktorá by mi to dovolila vylepšiť tuto kvalitu.Prehnať to cez nejaký obrazový filter čo odstranuje taketo veci alebo aspon to nejako kryje aby to nebolo až taaké výrazné..video podotýkam bolo kvalitné ecz ktoré to bolo nahrávané a TV karta tak isto..ak by ste mali nejaké nápady budem rád ak mi sem do tohoto threadu napíšete..Dakujem
lekoklatik
VIP
VIP

Re: VHS RIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

No pokiaľ viem tak z hovna kvietok neurobíš. Čiže keď cez to natiahneš nejaký filter, moc ti to nepomôže.
Ja by som skúsil tú VHS ripnúť znovu. Hovoríš že kvalita na VHS je lepšia ako si ju rippol, takže bude podľa mňa problém v nastaveniach ripu.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

nene zle si ma pochopil praveze uz na VHS je taka blba kvalita
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Nie nezlepsis to. Mozno keby si skusil iny "kvalitnejsi" VHS prehravac, tak by bol vysledok a nieco lepsi ale nie dokonaly.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ak sú tie zlé časti nejaké krátke , pár desatín , sekunda , dve a podobne , tak to skús nejako citlivo povystrihovať to čo nebude chýbať. Napríklad v programe VideoReDo

Tie chyby sú už na páske. S tým už nič nespravíš :(

Najlepšia kvalita sa dá dosiahnuť ak nahrávaš do formátu MPEG 2 s použitím špeciálnej hardwarovej MPEG2 karty. Sú aj interné aj externé. Ale cena je od 500€ hore. Ale chyby ti neodstráni , len ti zlepší kvalitu a dosť výrazne.

Ak nahrávaš do MPEG2 cez tv kartu tak sa to nahrá len softwarovo. Na tv karte je len 8 , 9 alebo 10-Bit AD/DA prevodník , a ten zaveľa nestojí.
Napísať odpoveď