modem ide router nie
modem ide router nie
Zdravim, vyskytol sa mi u brata maly problemik.... zije vo viedni, ma triple play od firmy aon a internet mu ide, pokial je napojeny modem... a to este specificky, ze lan kabel do PC musi byt v 2. porte a dalsi ktory ide do set top boxu v tom 3. porte.. v inych portoch to z neznamych pricin nefunguje... resp nejde potom televizia... modem je napojeny normalne telefonnym kablom...ked to cele ako to je prepojim na wifi router(linksys), tak vypisuje, ze DNS server neodpoveda... skusal som aj rozne kombinacie portov, prepojenie modemu a routru, no stale to iste... co som pozeral do menu, tak router nastaveny je, vraj aj bezproblemov fungoval az pokym brat nestahoval vsetko z jednej izby do druhej... babrem sa s tym uz dobre 3 hodiny a vazne ma nenapada nic co by som mohol este vyskusat... nejake napady? rady? kto to rozbeha ma u mna k+ 
-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: modem ide router nie
nechaj tam zapojený ten modem čo dostal, no medzi modem a PC zapoj router (z 2. portu UTP do routra) a odtiaľ si v routri nastav čo chceš.
tak som to spravil, nejde... sak pisem ze som skusal...
-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
máš nejaké zlé nastavenia v routeri...
pozri sa na prideľovanie IP či tam máš automatiku a podobné veci
pozri sa na prideľovanie IP či tam máš automatiku a podobné veci
preboha ziveho chlape... ja niesom debil uplny, jasne ze tam mam automatiku, router je tiez nastaveny dobre... pisem ze siel ako mal az dokym ho brat nevypojil a nepremiestnil o 5 metrov vedla do druhej izby s tym, ze ho zapojil rovnako ako bol.... co na tom nechapes?