Vypnutie PC - z ničoho nič
Vypnutie PC - z ničoho nič
Caute, mám nasledovný problém: keď hrám hru dajme tomu Sims 3 tak po určitom čase sa mi PC z ničoho nič vypne. Ale napr. keď hrám GTA IV, PES 2010 môžem to mať zapnuté celý deň a PC ide stále. Kde môže byť problém? Osobne si myslím že prehrievanie CPU lebo keď som dal v Evereste test stability potom som odišiel do obchodu a keď som sa vrátil PC bol vypnutý (Stressoval som len CPU).
Zostava:
AMD Athlon X2 6000+ 3,1GHZ
GIGABYTE M52L-S3
4x1GB Kingston DDR2 CL5
Samsung SpinPoint 320GB SATAII
Seagate 320GB SATAII
ASUS EN8600GT 512MB DDR2
Na CPU je osadený AC Freezer 64 Pro s teplovodivou pastou AC MX-2.
//teraz som nainštaloval Sims 2 zapol som, odbehol prídem a PC vypnuté...
Zostava:
AMD Athlon X2 6000+ 3,1GHZ
GIGABYTE M52L-S3
4x1GB Kingston DDR2 CL5
Samsung SpinPoint 320GB SATAII
Seagate 320GB SATAII
ASUS EN8600GT 512MB DDR2
Na CPU je osadený AC Freezer 64 Pro s teplovodivou pastou AC MX-2.
//teraz som nainštaloval Sims 2 zapol som, odbehol prídem a PC vypnuté...
Re: Vypnutie PC - z ničoho nič
Ten chladič na CPU máš dobre nasadený? Aké teploty dosahuje v pokoji a pri tom teste v Evereste?
je to dost mozne ze to bude prehrievanim lebo mal som doma jedno AMDcko a to sa vypinalo pri 70C takze si dobre pozri ci mas ten chladic dobre osadne
-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ako na tej zostave hráš GTA IV , to by som rád vedel...
pozri si Event Viewer, že prečo sa ti vypne.
pozri si Event Viewer, že prečo sa ti vypne.
chladič je osadený dobre... teda aspoň vyzerá...
tu sú teploty v kľude... a keď som dal na 3 minúty stabilitu systému (CPU, FPU, pamäte, HDD...)
tu sú teploty v kľude... a keď som dal na 3 minúty stabilitu systému (CPU, FPU, pamäte, HDD...)
-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
dosť vysoké teploty...všade, máš zle vetranú skrinku
ehm... no už fakt neviem kde by som mohol dať ventilátor...
vzadu - 1x 120mm AC
na bočnici - 1x 90mm AC 1x120mm AC
vpredu dolu - 1x120mm Cooler Master
v 5,25" - 1x120mm AC
pod HDD - 2x50mm
skriňa - http://www.coolermaster-europe.com/prod ... ct_id=6528
vzadu - 1x 120mm AC
na bočnici - 1x 90mm AC 1x120mm AC
vpredu dolu - 1x120mm Cooler Master
v 5,25" - 1x120mm AC
pod HDD - 2x50mm
skriňa - http://www.coolermaster-europe.com/prod ... ct_id=6528
Hmm.. žeby základná doska? Tých 74°C sa mi zdá byť veľa. Čo je MCP? Ostatné komponenty vzhľadom na súčasné horúčavy sú podľa mňa celkom OK.
Môže to byť zle vetranou skriňou, skús otvoriť bedňu a zahrať Simsa. Ak teploty padnú a Sims sa nereštartuje, bude Ti treba poriesiť lepšie chladenie skrine.
Môže to byť zle vetranou skriňou, skús otvoriť bedňu a zahrať Simsa. Ak teploty padnú a Sims sa nereštartuje, bude Ti treba poriesiť lepšie chladenie skrine.
to by aj mňa zaujímalo čo je MCP... ale skriňu už lepšie nevyvetrám... idem skúsiť s tou bočnicou otvorenou...
btw. tých 74C má len keď dám takýto záťažový test skúsim pozrieť teploty po 30 minutach hrania ak to vydrží...
btw. tých 74C má len keď dám takýto záťažový test skúsim pozrieť teploty po 30 minutach hrania ak to vydrží...
M@rt1n.. a ako sú tie ventilátory nasmerované? Dúfam, že nemáš všetky na fúkanie smerom dnu, ale minimálne ten vzadu na vyfukovanie, môže byť aj to, že veľa ventilátorov Ti ženie vzduch dnu, kde sa zohrieva a iba 2 ventilátory smerom von (vrátane zdroja) a tie možno nestíhajú. Ja osobne som zástanca podtlaku, že smerom von nasmerovať väčšie množstvo ventilátorov ako smerom dnu.
tie AC sa nedajú nasmerovať inak ako na vyfukovanie von... čiže keď sa to tak vezme ani jeden mi nenasáva vzduch do bedne... teda až na ten predný CM
Zase asi ani takýto extrém nebude prospešný.
Aspoň ten v 5,25" ešte nejak otoč, aby fúkal dnu.. a dočasne skús odpojiť ventilátory na bočnici, že čo to spraví.
tak hrám stále a stále ide... bočnica je preč... teploty ako pri záťaži CPU ma cca 50-60 doska 70... ok skúsim to s tými fanmi inak
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2010, 13:00)
vonku 15C aj PC môžem mať zavretý
nj musím to chladenie vymyslieť inak
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2010, 13:00)
vonku 15C aj PC môžem mať zavretý