Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Diskusie na politické témy...
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pravicovy zlepenec 2010-201x

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

MakeFake napísal:Dzurinda pisal tu basnicku ked mal 17 rokov. A 17 rocny clovek zvycajne nevie nic o politike a ani sa vacsinou o to nezaujima. Takze tento tvoj argument 0 bodov.
Tak ja som sa ako 17. rocny zaujmal o politiku (aj ked nie tak ako teraz) takze mi chces povedat ze 17. rocny nevedel co bol socializmus ?
Takze tento tvoj argument 0 bodov.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Verím, že si v 17tich nemal tak sformovaný politický názor, ako keď máš 25, alebo viac. Takže aj v tvojom prípade je použitie tej básničky argument za nula bodov a to Mikiho nemám veľmi v láske. Zaujímať sa o politiku a mať zdravo vytvorený prehľad, to je podľa mňa dosť veľký rozdiel. Poučku o socializme a komunizme naučíš aj 10-ročné dieťa a aj tak nebude vedieť, o čo ide...
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Hossa1881 napísal:
Tak ja som sa ako 17. rocny zaujmal o politiku (aj ked nie tak ako teraz) takze mi chces povedat ze 17. rocny nevedel co bol socializmus ?
Takze tento tvoj argument 0 bodov.
Ak si myslíš si že pre 40 timi rokmi mal 17 ročný človek možnosť rozvíjať svoj svetonázor taký ako má dnes, tak si bez urážky veľmi obmedzený. Nebola slobodná tlač, slobodná literatúra knihy, slobodný názor ľudí, slobodný názor učiteľov, nebol internet, ľudia necestovali tak po svete. Komunistická propaganda od útleho detstva po smrť a dodnes ľudia čo žili v socíku sú tým zaťažení. A ty povieš takúto hlúposť. :?
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

seth už mi je to trošku smiešne ako sám najlepšie vieš čo je najdôveryhodnejší fakt a aký máš krásny nadhľad. Keď ti poviem svoj názor tak začneš s tým, že to nieje žiadny potvrdený fakt - veď to viem aj ja, a keď už máš volaký fakt "na stole" tak ho považuješ za nedôveryhodný. Reaguješ vždy na to najnepodstatnejšie, alebo nereaguješ vôbec keď sa ti to nehodí (viď reakcia na môj posledný príspevok - žiadna). Som za debatu aj keď sa názory ľudí odlišujú ale musí byť konštruktívna (tým myslím o.i. aj priznanie chýb, omylov toho čo ty považuješ za lepšie).
Keby si mal zdravo vytvorený prehľad tak niesi antificista, ani silný pravičiar rsp. nezastávaš sa predstaviteľov slovenskej pravice. ;)
Človek so zdravo vytvoreným prehľadom by na slovensku pravdepodobne ani nevolil lebo nieje čo voliť.
Ak si myslíš si že pre 40 timi rokmi mal 17 ročný človek možnosť rozvíjať svoj svetonázor taký ako má dnes, tak si bez urážky veľmi obmedzený. Nebola slobodná tlač, slobodná literatúra knihy, slobodný názor ľudí, slobodný názor učiteľov, nebol internet, ľudia necestovali tak po svete. Komunistická propaganda od útleho detstva po smrť a dodnes ľudia čo žili v socíku sú tým zaťažení. A ty povieš takúto hlúposť. :?

:D :D aha, vtedy ľuďom mlynčekmi sunuli názory do hlavy, však? Ak si už nemal možnosť "slobodného prejavu" (veď priznajme si, aký je to len slobodný prejav v dnešnom svete?) tak aspoň si si mohol hocičo myslieť.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

KaptMichal: smiem sa spýtať, aké fakty si ty predložil? Pretože som si kvôli tebe pozrel tvoje príspevky na predchádzajúcich stranách a okrem nepotvrdených kecov o tom, že Sulík je človek, ktorému ide iba o zisky, že je totálne neznalý veci, som tam nič faktické nenašiel. Ďalej si písal svoj názor, že je rozdiel byť dobrým v matike a dobrým politikom. Dokonca som napísal, že ťa za nič neodsudzujem a že je to normálna, bežná diskusia. Narážal som na to, že v predchádzajúcej vláde bol obrovský počet komunistov, ty si mi to nijako nevyvrátil, iba si vymenoval komančov z terajšej koalície. Môj názor, že komunizmus je svinstvo, ktoré v tebe navždy zostane, si ohodnotil ako divný, nie však za nepravdivý a neverím, že sa ti ho podarí nejako vyvrátiť.

Potom si na mňa nereagoval a teraz si akosi začal útočiť, že vraj sám viem, čo je fakt a že mám krásny nadhľad. Nikdy som to nikde nenapísal, tak si nevymýšľaj. Nemôžem považovať niektoré veci za nedôveryhodné? Ako vieš, či to, čo oní považujú za dôveryhodné a iná zasa nie, je faktom a definitívnou pravdou? Prepáč, ale ja veci ako prop za fakty nepovažujem.

Pri mojich reakciách vždy reagujem na každú stať v tvojich príspevkoch a reagujem vždy, takže znovu - nevymýšľaj si. To, že som nereagoval na tvoje príspevky - kdesi som to tu aj písal, bol som na dovolenke a potom som na tie tvoje 3 vety zabudol (na ne som zareagoval teraz), prepáč, kvôli tebe si dám na tom záležať. Ešte si mi tu nedal NIČ, čo by bolo dôvodom, aby som priznal nejaké svoje "chyby a omyly" a chcem vedieť, že v čom sú vlastne tvoje príspevky viac konštruktívne ako tie moje.

Keby si vedel čítať, X krát som sa v tejto diskusii o politike vyjadroval, že neobľubujem ani KDH, ani SDKÚ, ani Radičovú, ani Dzurindu. Aj na SAS sa mi mnoho vecí nepáči a možno sa ten počet bude vzďaľovať. Ale na tomto fóre podpisy neexistujú a ja nemienim svoje politické stanovisko citovať a zverejňovať v každom mojom príspevku, len aby som vyvrátil tvoje nesprávne domnienky a pripomínal ti, že nie som silný pravičiar, hoci na zmiernenie anti-ficovského postoja nemám žiaden rozumný dôvod.

Volil som pre mňa osobne najmenšie zlo. Ak by som pristúpil k nevoleniu, k čomu ma aj ťahalo, tak by som nemal právo diskutovať tu a kritizovať všetko, pretože by som neprispel k snahe o zmenu, nech je už podľa mojich predstáv akákoľvek.

Na záver k tomu, ako reaguješ na to, ako to fungovalo v minulom režime - žil si už počas toho režimu a vieš, ako zo všetkých strán sálala propaganda? Je ťažko si vytvárať názor, ak žiješ v spoločenstve, ktoré sa jej nebráni a nebráni proti nej ani teba, pričom nemáš prístup k niečomu revolučnému (dediny, lazy, mestečká mimo kultúrnych centier). To sa dá celkom ľahko pochopiť a slobodné myšlienky ti nepomohli k ničomu.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

KaptMichal napísal: :D :D aha, vtedy ľuďom mlynčekmi sunuli názory do hlavy, však? Ak si už nemal možnosť "slobodného prejavu" (veď priznajme si, aký je to len slobodný prejav v dnešnom svete?) tak aspoň si si mohol hocičo myslieť.
Ty si v živote toho asi veľa neprečítal všakže. A áno, obrazne povedané sunuli mlynčekmi. Dnes sa mlynčekuje tiež, ale mlynček nie je jeden ale je ich tisíc rôznych z každej strany. Dnes slobodný prejav určite máš ak chceš. Napríklad teraz píšeš verejne nezmysly. Myslieť si si mohol hocičo? To určite áno, ale nič sa k tebe nedostalo. Nevieš o tej dobe ani hovno. Pokiaľ chceš na túto tému diskutovať tak si aspoň prečítaj diela intelektuálov popisujúce tú dobu. V ruskej literatúre ich nájdeš neúrekom, ale aj v slovenskej. Skús sa rozprávať s ľudmi a potom porozmýšľaj aké mal možnosti priemerný človek tej doby a aké má dnes. Je to lepšie než bez rozmyslu spamovať fórum múdrosťami hrubého ranku, ktoré sú dielom tvojej fantázie. Začni Solženicynom a Gogoľom, potom nebudeš mať problém pokračovať.
KaptMichal
King
King

Nerozumiem preco na mna utocis ale dobre takze poporade
Ty si v živote toho asi veľa neprečítal všakže
Neboj precital som toho dost.
Dnes sa mlynčekuje tiež, ale mlynček nie je jeden ale je ich tisíc rôznych z každej strany
Tych tisic druhov mlyncekov namelie do hlavy to iste.
Napríklad teraz píšeš verejne nezmysly
To by ma zaujimalo co konkrétne nezmyselne som napisal.
Nevieš o tej dobe ani hovno
Ja tvrdim, ze viem o nej toho dost.
Pokiaľ chceš na túto tému diskutovať tak si aspoň prečítaj diela intelektuálov popisujúce tú dobu. V ruskej literatúre ich nájdeš neúrekom, ale aj v slovenskej. Skús sa rozprávať s ľudmi a potom porozmýšľaj aké mal možnosti priemerný človek tej doby a aké má dnes. Je to lepšie než bez rozmyslu spamovať fórum múdrosťami hrubého ranku, ktoré sú dielom tvojej fantázie
Moja fantazia nema nic s tym, co som tu o komunizme napisal.

seth : Aj ked sa vo viacerych veciach nezhodneme tak uznavam do diskusie som sa zapojil "in medias res" cieze niektore veci som nemohol postrehnut, len ty si mi hned prvy odpisal aj ked som nemyslel v tom mojom prvom prispevku iba teba. Utok na tvoju osobu to byt nemal ale hovorim, dalo sa to pochopit aj tak.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

KaptMichal: okej, pohoda, diskutujme ďalej o našej slávnej politike...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

cez vikend som zapocul v rozhlase komentar zahranicneho politologa ku zmene vlad v strednej Europe: "...aby mali co cerveni rozdavat, musia to modri nasetrit"
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kruta pravda
KaptMichal
King
King

Ked je kriza nemoze sa setrit, lebo potom nikto nebude kupovat, nebude dopyt, obchody zacnu prerabat, vyrobcovia nebudu mat pre koho vyrabat cize nebudu kupovat potrebny tovar a tak dalej a tak dalej... Do istej miery setrit treba ale nie vo velkom lebo v konecnom dosledku to moze situaciu este zhorsit

btw.

Kód: Vybrať všetko

http://nazory.pravda.sk/dan-z-tmy-c6k-/sk-nana.asp?c=A100719_083235_sk-nana_p23
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Dopyt tu už nie je skoro na nič, obchodné centrá sú poloprázdne, samé voľné predajne, dopyt sa ale znížil celosvetovo, na Slovensku oveľa viacej.

Dopyt nemá vytvárať štát, len čiastočne, dopyt by mal hlavne generovať obyvateľstvo, čo zarába a kupuje veci. Umelo vytvárať dopyt štátnymi zákazkami na úver to je totálna hlúposť. Nejaký únosný deficit musí byť ale tak ako to robil Ficko, že bude ročný deficit 8% z GDP to už je veľa, toto by robil 4 roky a máme tu štátny bankrot.

Taký ozajstný dopyt čo na západe by tu mohol byť, keby tu boli aj také platy ako tam, taká minimálna mzda okolo 1000,- EUR a priemerný plat okolo 1500,- EUR tak by tu bol dopyt po všetkom, po novostavbách, autách atď. V takýchto podmienkach čo sú teraz sme dobrí akurát na to aby sem presunuli výroby kvôli lacnej pracovnej sile a všetko čo sa vyrobí aj vyvážali. Smutné na tom všetkom je, že popri tom, že tu sú oveľa nižšie platy ako na západe tu sú aj veci drahšie, to isté niečo stojí tu viacej aj o 20% ako na západe, kde ľudia zarábajú neporovnateľne viac.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Pravé svetlé zajtrajšky.

13 bodov z 10-tich. Lepsie bych to asi nenapisal. :smt006

:)
Cesar
Addict
Addict

Aj toto je názor. Jediné, čo nechápem je, prečo sa nerealizuje u Fica, s jeho zaručenými radami, prehľadom o všetkom a prečo je všetko tak ako to je by mohol zostaviť vládu "ľavou zadnou". A ešte by aj zabránil vládnutiu pravice, ktorú tak nestranne odsudzuje. Ako ozajstný nestraník kritizuje ale len pravicové strany, Mečiara, Slotu, Fica ani náhodou, oni sú vzoroví, dokonalí politici no nie? :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Pretoze sa vyjadruje k momentalnej politickej a povolebnej situacii?

Ak si nezaregistroval, vlada a politicke zriadenie sa zmenilo.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nechápem celkom, o čo tomu človeku ide. Doslova tendenčne kritizuje Sulíka a SAS (pričom autor rozhovoru mu jeho otázkami doslova nahráva na smeče - žeby zámerná spolupráca bývalej študentky FiF UK Tiny Čornej s jej bývalým profesorom?), pričom sám posúva do úzadia realitu a fakty. Prečo by nemal Sulík (alebo ja, môj brat, hocikto) považovať isté osoby, istú sociálnu skupinu, za príživnícku? Ja si myslím, že niektorí členovia SNS, SMER, SDKÚ, ANO, HZDS, atď príživníkmi boli a vysávali z pokladnice peniaze, ktoré ľudia nahromadili zo svojich daní. Tak isto by som vo všeobecnosti označil aj cigánov. Ak bude príživníkom Sulík a jeho strana, budem sa takto vyjadrovať aj o ňom. Tak čo tomu Tížikovi vadí?

Citujem:"Sulík otvorene propaguje meritokraciu – keď najbohatší majú najväčší podiel na moci." - a Fico, Slota a Mečiar to praktizovali, nie propagovali. Nedotknuteľní, spoločne s kumpánmi á la Majský, sa dostali o krôčik ďalej, ako Sulík.

Ďalej: "Najväčšie nebezpečenstvo vidím v tom, že postupne, cez drobné ústupky voči strane, čo je vo svojej podstate nedemokratická, bude koalícia opúšťať princípy, na ktorých stoja súčasné moderné západné demokracie. " - kúpim vešteckú guľu od tejto osoby, dúfam, že predpovedá aj šport.

Ďalej: "Na druhej strane je pozoruhodné, ako dokázal Sulík všetkými možnými marketingovými spôsobmi určitú časť ľudí pritiahnuť k voľbám a k tomu, aby ho volili. Môže to byť neférové, no marketing je predovšetkým o efekte, nie o presnosti informácií alebo o ich pravdivosti. " - kupovanie voličov pred 4 rokmi, anyone? Mečiar+obrovské mítingy? Ficov populizmus plný nesplnených sľubov bol férový?

Tyvole, vo zvyšku článku prirovnáva Sulíka k diktátorovi, Radičovú k akejsi maskovanej osobe, "obyčajní ľudia" vykazujú znaky sekty, že zavádzajú, neoliberalizmus a humanizmus vyhlasuje za utópiu, atď atď.

Záver je však najlepší, kde SMER proste podľa neho skrachoval na nestabilite mladých voličov, z toho mi vyplýva, že ostatní, ktorí SMER volili, sú stabilní, vzoroví voliči, ktorí poslušne už roky volia svojho Fuhrera ako stádo oviec.

JEDNOZNAčNE úplne netendenčný, nestranný rozhovor, ktorý na svojich blogoch pravidelne zverejňuje proti-pravicové články a kritiky. Zaujímavé, že na celých Internetoch som nenašiel ani jeden negatívny článok na Fica, prípadne "objektívne" hodnotenie jeho vlády / nástupu ku vláde pred 4 rokmi. Tížik sa vyjadruje iba k veciam sociálnym ako profesor a profesionál, alebo na druhej strane iba kritike pravice.Nemám viac čo dodať.
Cesar
Addict
Addict

kinjeril napísal:Pretoze sa vyjadruje k momentalnej politickej a povolebnej situacii?

Ak si nezaregistroval, vlada a politicke zriadenie sa zmenilo.
Veď nech sa vyjadruje, ale komentuje 2 týždne (alebo koľko tu je nová vláda) ako keby už prešli 4 roky. Vie, že Sulík je proti demokracii tak ako Kotleba a iné zaujímavé hlúposti. Dobre, že za pár dní vládnutia robí takéto definitívne vyhlásenia. To sú reči len ako jedna babka povedala...
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Typek vyjadri nazor a tu sa strhne lavína, skuste vecne diskutovať k tomu, čo povedal, prečo okamžite zmiesť zo stola iny nazor...

K tym našetrenym peniazom, asi tušite kam tie „našetrene“ peniaze z vypredaja majetku poputovali – ano, rovno ku nenažratym bankarom.

A že beo je červena? Na beo kritizuju možno ešte viac Fica ako Dzurindu. Na prope si ohľadom Fica tiež nedavaju servitku pred usta
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prečo by sme na to nemali reagovať? "Chlapík si vyjadril svoj názor" - mne to skôr pripadá, že so všetkým, čo píše, si je absolútne istý, takže to už názorovú rovinu dosť presahuje. O čom mám akože vecne diskutovať? Veď v prípade toho rozhovoru nie je o čom, je tak jednostranne napísaný a vedený, že je krásne vidno anti-pravicovú propagandu, založenú na jeho "dohadoch, názoroch a predpovediach", pričom si z akéhosi nevysvetliteľného dôvodu myslí, že to, čo hovorí, je sto percent pravda. Ale ja si to nemyslím a práve preto som niektoré časti spochybnil a označil ich ak nie za absurdné, tak prinajmenšom otázne. Takže, tehla, máš nejaký "vecný komentár", alebo nás ideš iba kritizovať?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Co viac chces, aby bolo k veci, ako priame odpovede na priame otazky? Precitaj si to este raz.
Samozrejme, ze sa to ti to nepaci, lebo az moc sa trail do sucasneho stavu. (imho)

A este jedna vec, co tu furt melete o Smer-SD? Vlada smeru je pass, takze komentare, ze "smer robil toto, urobil by toto, a oni boli taki a hentaki" nie su imho na mieste.

Aktualne je pri moci Radicova a jej cirkus, chlapik len popisoval aktualnu politicku situaciu a dianie na politickej scene (okrem ineho). Neviem co chcete po nom, aby sa vracal k niecomu, co je minulostou... (Fico a jeho gasparkovia)
Ak chcete citat chvalospevy na vladu "p. Promilovej", citajte smeti a tyzden... tam je tych bludov viac ako dost. :smt006
Napísať odpoveď