Pridanie akcie po vložení disku
Pridanie akcie po vložení disku
Prosím vás neviete mi niekto poradiť s tým? Jednoducho chcem pridať akciu do toho menu ,,čo má windows urobiť" po vložení disku do mechaniky. Mám XP-čko.
Ďakujem
Ďakujem
Re: Pridanie akcie po vložení disku
To záleží na tom čo máš na tom disku ...
Napríklad ak je to klasický AVI film:
Start -- Nastavení -- Ovládací panely -- Možnosti zložky -- Typy souború -- označíš si AVI -- a dáš Upřesnit -- a tam si to môžeš pridávať a meniť tie akcie
A keď už máš vybraté ktorým programom budeš otvárať konkrétny súbor , tak si to môžeš presne nastaviť ako sa bude Windows správať v:
Tento počítač -- kliknúť pravou myšou na mechaniku -- Přehrát automaticky -- a tam to nastavíš konkrétne
Napríklad ak je to klasický AVI film:
Start -- Nastavení -- Ovládací panely -- Možnosti zložky -- Typy souború -- označíš si AVI -- a dáš Upřesnit -- a tam si to môžeš pridávať a meniť tie akcie
A keď už máš vybraté ktorým programom budeš otvárať konkrétny súbor , tak si to môžeš presne nastaviť ako sa bude Windows správať v:
Tento počítač -- kliknúť pravou myšou na mechaniku -- Přehrát automaticky -- a tam to nastavíš konkrétne
Dobre, upresním to
.
Hodím do mechaniky prázdny disk a chcem aby som v tom menu mal možnosť, ho otvoriť v Nero-vi.
Hodím do mechaniky prázdny disk a chcem aby som v tom menu mal možnosť, ho otvoriť v Nero-vi.
Pri inštalácii Nera sa to asi dá zvoliť , ale už si nepamätám presne ...
V menu ti to síce nepribudne , ale v NeroStartSmart - kliknúť na Nastavenia a tam zaškrtnúť -- Spustit po vložení disku vhodnou aplikaci Nera
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2010, 13:28)
A asi treba reštartovať PC
V menu ti to síce nepribudne , ale v NeroStartSmart - kliknúť na Nastavenia a tam zaškrtnúť -- Spustit po vložení disku vhodnou aplikaci Nera
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2010, 13:28)
A asi treba reštartovať PC
používam Nero micro
(tam je len burning room a expres, viac naozaj nepotrebujem)
Je to skutočne také ťažké to tam nejak pridať?
Chcem si personalizovať PC, ako sa hovorí, ,,ako riť na šerbel" a toto je jedna z vecí, ktorá mi chýba.
Je to skutočne také ťažké to tam nejak pridať?
Chcem si personalizovať PC, ako sa hovorí, ,,ako riť na šerbel" a toto je jedna z vecí, ktorá mi chýba.
Už sa to zobrazuje a funguje to.
Ale treba zásah do registrov. Keby som nemal nainštalovaný ALCOHOL , tak to v živote nenájdem , je to dobre ukryté.
Ja mám ten progran nero.exe umiestnený v:
C:\Program Files\Ahead\Nero\nero.exe
Ak ho máš umiestnený inde , tak v tom súbore 01.reg ručne zmeniť cestu ( treba dodržiavať malé , veľké písmená !! ). Pravá myš -- Upraviť. Alebo treba tie chýbajúce zložky vytvoriť a nainštalovať to tam. Ale asi bude lepšie zmeniť tú cestu.
Treba postupne dvojklik na súbory:
01.reg
02.reg
03.reg
Keď sa spýta či pridať informácie do registrov , tak potvrdiť Áno.
Ale treba zásah do registrov. Keby som nemal nainštalovaný ALCOHOL , tak to v živote nenájdem , je to dobre ukryté.
Ja mám ten progran nero.exe umiestnený v:
C:\Program Files\Ahead\Nero\nero.exe
Ak ho máš umiestnený inde , tak v tom súbore 01.reg ručne zmeniť cestu ( treba dodržiavať malé , veľké písmená !! ). Pravá myš -- Upraviť. Alebo treba tie chýbajúce zložky vytvoriť a nainštalovať to tam. Ale asi bude lepšie zmeniť tú cestu.
Treba postupne dvojklik na súbory:
01.reg
02.reg
03.reg
Keď sa spýta či pridať informácie do registrov , tak potvrdiť Áno.
- Prílohy
-
- nero regedit.rar
- (1.12 KiB) 5 stiahnutí
no aj to ide aj nejde... zmenil som cestu (v mojom prípade to je C:\Program Files\Nero\Nero 10\Nero Burning ROM\nero.exe) a robí to toto

možno treba zmeniť aj tú druhú cesto čo je v tom súbore 03.reg, pretože taká cesta aká tam je tak u mňa neexistuje. Mám tam len C:\Program Files\Common Files\Nero a tam sú dva priečinky. DolbyFiles10, tam sú tieto veci
a potom priečinok AdvrCntr5 kde je iba súbor AdvrCntr5.dll. Takže neviem no.

možno treba zmeniť aj tú druhú cesto čo je v tom súbore 03.reg, pretože taká cesta aká tam je tak u mňa neexistuje. Mám tam len C:\Program Files\Common Files\Nero a tam sú dva priečinky. DolbyFiles10, tam sú tieto veci
a potom priečinok AdvrCntr5 kde je iba súbor AdvrCntr5.dll. Takže neviem no.Re: Pridanie akcie po vložení disku
Tá cesta v tom 03.reg je cesta ku ikone. Preto ti ani žiadnu ikonu nezobrazuje.
"DefaultIcon"="C:\\Program Files\\Common Files\\Ahead\\Lib\\apreg.dll,-2012"
Dám ti ten súbor apreg.dll do prílohy a ručne ho tam skopíruj do :
Program Files\Common Files\Ahead\Lib\
Ak tam nemáš tie zložky Ahead a Lib , tak si ich vytvor.
Ten parameter ,-2012 je tá ikona. Iné číslo by bola asi iná ikona. Ale to už treba vyhľadať a to číslo ručne zmeniť v registroch , v tom kľúči čo je v súbore 03.reg.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\Handlers\NeroAutoPlay2BurnDisc\"DefaultIcon"="C:\\Program Files\\Common Files\\Ahead\\Lib\\apreg.dll,-2012"
Vyskúšaj čísla 2002 , 2006 , 2010 , 2024 , 2026 - ktorá ikona sa ti bude viac páčiť. Ja som to neskúšal meniť , nechcelo sa mi s tým hrať
Ja mám inakšiu verziu Nera ako ty. Preto tam nemáš tie súbory.Mám posledné 6-kové Nero , konkrétne verziu 6.6.1.15d a mám Win XP SP3. Nikdy som s ním nemal najmenší problém. Iné ani nepoužívam.
Nieviem koľko MB má to tvoje Micro ale táto verzia 6.6.1.15d má 44 MB. Ale koľko miesta zaberie po nainštalovaní , to neviem. Ak chceš tak ho môžem niekde upnúť.
"DefaultIcon"="C:\\Program Files\\Common Files\\Ahead\\Lib\\apreg.dll,-2012"
Dám ti ten súbor apreg.dll do prílohy a ručne ho tam skopíruj do :
Program Files\Common Files\Ahead\Lib\
Ak tam nemáš tie zložky Ahead a Lib , tak si ich vytvor.
Ten parameter ,-2012 je tá ikona. Iné číslo by bola asi iná ikona. Ale to už treba vyhľadať a to číslo ručne zmeniť v registroch , v tom kľúči čo je v súbore 03.reg.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\Handlers\NeroAutoPlay2BurnDisc\"DefaultIcon"="C:\\Program Files\\Common Files\\Ahead\\Lib\\apreg.dll,-2012"
Vyskúšaj čísla 2002 , 2006 , 2010 , 2024 , 2026 - ktorá ikona sa ti bude viac páčiť. Ja som to neskúšal meniť , nechcelo sa mi s tým hrať
Ja mám inakšiu verziu Nera ako ty. Preto tam nemáš tie súbory.Mám posledné 6-kové Nero , konkrétne verziu 6.6.1.15d a mám Win XP SP3. Nikdy som s ním nemal najmenší problém. Iné ani nepoužívam.
Nieviem koľko MB má to tvoje Micro ale táto verzia 6.6.1.15d má 44 MB. Ale koľko miesta zaberie po nainštalovaní , to neviem. Ak chceš tak ho môžem niekde upnúť.
- Prílohy
-
- apreg.rar
- (220.51 KiB) 5 stiahnutí
Ikona tam už je, ale stále mi to robí tú vec, že keď na ňu kliknem, tak mi otvorí okno ,,Otvoriť v programe".
Inak dík moc za pomoc
. Vážim si to!
Inak dík moc za pomoc
A keby si išiel cez to tlačítko Prehľadávať ? A zadal preklikaním cestu k tomu nero.exe.
Nebudeš si tam môcť zaškrtnúť Vždy otvoriť v tomto programe ?
Nebudeš si tam môcť zaškrtnúť Vždy otvoriť v tomto programe ?
Nie, to som skúšal. Tak to nejde. Ja už neviem...