Problém s veľkokapacitnými USB diskami...Všeobecný?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Googler1
Star
Star

Problém s veľkokapacitnými USB diskami...Všeobecný?

Príspevok od používateľa Googler1 »

caute chcem sa spýtať uz dlhsie riesim problem ze ked do stoloveho pc zapojim velkokapacitny 2.5" USB disk (zatial som takyto problem zaznamenal u diskoch s kapacitou 500GB a 1TB ine som ani nemal) tak mi ho stolovy pc nenacita a robi mi to pri viacerych diskoch na roznych pc niekedy sa mi stane ze ked ten disk skusim zapojit do vsetkych portov tak v jednom sa chyti viem ze moze byt rozdiel ci ten disk zapajam priamo dozadu do dosky alebo predneho USB hubu preto taketo disky zapajam vzdy radsej priamo do dosky no plati to co som uviedol vyssie...Ale na notebookoch mi tie disky funguju okamzite bez problemov.

ked zapojim tieto disky do stoloveho pc tak diody na diskoch svietia ale ani OS mi nehlási ze nasiel novy hardver a po pripojeni takychto diskov do pc bud svietia len diody a ani nie je pocut ze by sa tocili alebo svietia diody a disk vydava taky zvuk ako keby sa nedal precitat nejaky sektor alebo proste nejake miesto neviem ci sa jedna o sektor a ako keby sa stale dokola snazil precitat ten necitatelny sektor (miesto) je to taky zvuk ako niekedy vydava opticka mechanika ked nedokaze precitat nejake medium ale stale sa o to snazi. Chcel by som este raz podotknut ze v NTB tie disky bezia normalne takze hW chyby by som vylucil. V pripade mojho USB 2.5" disku to môže byť nejaka HW zalezitost pretoze ten ma vadne sektory ale ten mi v NTB takisto bezi v poriadku normalne ho precita len pri kopirovani suborov su s tym problemy (riesilo sa to aj tu na fore) ale ako som spominal takyto problem mam s viacerymi diskami, ktore vadne sektory nemaju.

Takze sa pytam kde je problem ked v NTB USB disk bezi v poriadku a v PC nie???
Shano
Darca
Darca

Re: Problém s veľkokapacitnými USB diskami...Všeobecný?

Príspevok od používateľa Shano »

hmm napada ma iba jedna vec... ako mas ten disk zapojen? Priamo USB kablom alebo Y-usb kablom ? Ak mas normalne tak odporucam ti zaobstarat y-usb kabel
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

pripadne mozno by stacil aj co najkratsi kabel ... ked disk pripajas k notebooku kratsim kablom tak to moze byt aj kvoly tomu, cim dlhsi kabel tym vacsia strata napatia
Googler1
Star
Star

prepajam to klasickym usb kablom ktory je dodavany od vyrobcu tie original kable su dost kratke niektore nemaju ani 20cm :D takze straty napatia sa nebojim...skusim vygooglit nieco viac o tom Y-usb kably este som sa s tym nestretol.
Este jednu vec na ktoru som pozabudol tie disky mi nefunguju ani v externom USB hube 7 portovom ani v NTB ani v PC

//autoeditácia príspevku (20 Júl 2010, 10:09)
aha Y USB je kabel s tromi konektormi take mam ale pouzivam iba ten primarny nikdy som neprisiel na to naco su tie osotatne ani ma netrapilo naco to je?
Shano
Darca
Darca

tak skus ten Y je to nato lebo klasicke usb da max prud 500mA co je na niektore disky malo predo ked mas Y kabel tak ho vlasne zapojis do 2och portov USB a tak dostanes prud 1A co uz na pracu disku staci bohate :)
Googler1
Star
Star

Dnes som si zase kúpil nový 1TB externý 2.5" USB disk ale ma velmi nizku prenosovu rychlost pocas kopirovania rychlost klesne pod 1MB/s je to dovod na reklamaciu? asi mam na tie disky fakt smolu :(
Shano
Darca
Darca

aka znacka ak model ?
Googler1
Star
Star

mam Seagate FreeAgent Go 1TB 2.5'' externý HDD, USB 2.0, 5400 RPM, 8MB, čierny
P/N: ST910004FAD2E1-RK

//autoeditácia príspevku (20 Júl 2010, 22:49)
Ale HDTune ukazuje priemernu rychlost 27,2MB/s tak neviem kde je chyba
Shano
Darca
Darca

hmm to je fakt malo ... len tak nahodou nemas vistu? lebo vnej som maval taketo problemy
Googler1
Star
Star

uz sa to vyriesilo stacilo restartovat pc teraz mam zase taky problem ze na ten HDD kopirujem cca 160 filmov a asi 30 mi nechce skopirovat (a to ssom este len v polovici kopirovania) vyhodilo chybu ze subor sa neda citat...disk z ktoreho to kopirujem ma vadne sektory takze niektore mi nejdu prehrat cize by som pochopil keby nesli ani prekopirovat ale co s tymi ktore z toho disku idu prehrat a nejdu prekopirovat? Nie je na to nejaky soft cez ktory by to islo prekopirovat? aktualne to kopirujem cez total commander

PS jedná sa tu o dva externe disky
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ramaya »

Stačí , že je kúsok filmu ( napríklad 1 sekunda ) v tom chybnom sektore a už ti to neskopíruje , pretože Windows kopíruje , kopíruje a keď dôjde po tú poškodenú časť tak vyhodí chybu.

Tie filmy sa ti zdajú na prvý pohľad vporiadku , pretože dobrý prehrávač ti to prehrá aj s tou poškodenou časťou , ktorú preskočí , ale Windows je tak blbý , že to berie ako jeden súbor v celosti a tú poškodenú časť nepreskočí , ale vyhodí chybu.
Googler1
Star
Star

1. kopirujem cez total commander
2. prehravac mi to prehra cele nic nepreskoci to je to divne
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Asi som to prehnal s tou jednou sekundou :)
Stačí ak je chybná 1 desatina sekundy , ktorá je umiestnená v bad sektore na HDD.

Jednu desatinu sekundy pri pozeraní filmu nijak nepostrehneš. Možno ani tú jednu sekundu nepostrehneš , ak je práve nejaká statická scéna , ktorá sa vôbec nehýbe.

Prehrávač ťa o tom neinformuje , že tú chybu preskočil.

//autoeditácia príspevku (25 Júl 2010, 2:54)
Tá sekunda alebo desatina vlastne ani nemusí byť chybná. Môže byť aj dobrá , ale stačí , že sa nachádza v bad sektore , takže ako keby neexistovala. Už sa nedá prečítať :(

//autoeditácia príspevku (25 Júl 2010, 2:56)
Teraz ma napadlo , že ak je to video vo formáte .avi , tak existuje program DivxFix , ktorý dokáže opraviť poškodené video. Za skúšku nič nedáš:
http://www.videohelp.com/tools/DivFix

Ak je to video vo formáte .mpg , .ts alebo .vob , tak sa opravuje pomocou programu PVAStrumento :
http://www.videohelp.com/tools/PVAStrumento
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

mam tiez podobny problem, iba s tym rozdielom, ze mam externy 3,5" disk ktory napajam usb kablom A-B ktory ma cca 1m, je to vlastne interny 3,5" disk v externom boxe s napajanim cez adapter zo siete.

ked disk pripojim k ntb tak mi win (XP home) hlasi ze ovladac bol uspesne nainstalovany a velkokapacitne zariadenie je pripravene na pouzivanie, ale disk mi nezobrazi, jedine kde ho mozem vidiet je Sprava diskov, ale tam je disk ako neinicializovany, ked dam inicializovat tak sa nic nestane, neviete ako ten disk spojazdnit? na PC mi ide bez problemov
Googler1
Star
Star

a ten HDD ti interne v pc funguje?
Napísať odpoveď