Výmena zdroja
-
JaQuBe
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Výmena zdroja
Ahojte,pred časom sa mi pokazil zdroj dal som ho reklamovať a doteraz mám požičaný zdroj...ten reklamovaný už mám doma a chcem sa spýtať ako odpojiť ten starý a zapojiť ten nový....nejaký návod alebo to stačí do konektorov pozasúvať dáko? Dík...
Re: Výmena zdroja
Keď budeš vyberať starý zdroj, presne si zapamätaj, ktorý kábel zo zdroja bol kde zapojený..
-
JaQuBe
Medium Star
Aha OK A KED SA VYťAHUJE STAčí IBA ťAHAť a odpájať konektory? Lebo ich je dosť...
Niektore staci ked potiahnes, no niektore musis aj stlacit. (hladaj nejaky cuplik co sa da stlacit) Stlacaju sa:
ATX konektor [to je hlavny konektor do zakladnej dosky, tak siroky ma 20 alebo 24 pinov (novsie PC maju uz len 24 pinov)]
dalej pridavne napajanie, ktore zasobuje hlavne CPU (ma 4 piny , velkostou asi ako necht palca, nachadza sa niekde pri CPU)
a napajanie grafickej karty [len pokial mas silnejsiu grafiku, slabsie grafiky nemaju napajanie, mal by mat 6 pinov]
Viac by ich asi nemalo byt, no mozno ma este niekto doplni
ATX konektor [to je hlavny konektor do zakladnej dosky, tak siroky ma 20 alebo 24 pinov (novsie PC maju uz len 24 pinov)]
dalej pridavne napajanie, ktore zasobuje hlavne CPU (ma 4 piny , velkostou asi ako necht palca, nachadza sa niekde pri CPU)
a napajanie grafickej karty [len pokial mas silnejsiu grafiku, slabsie grafiky nemaju napajanie, mal by mat 6 pinov]
Viac by ich asi nemalo byt, no mozno ma este niekto doplni
najlepšie je, ak máš k dispozícii, zobrať si manuál od matičnej. Tam máš presne rozpísané, čo kam treba zapojiť, ktorý konektor s koľkými pinmi kam treba zapojiť.
-
JanSMD
Light Expert
Posli foto dosky. Je to inac jednoduche.
Laicky:
Napajanie dosky, ovladanie zdroja - to jen taky najvacsi
Prip. napajanie procesora, grafiky
Napajanie diskov, mechanik
Inac akej znacky bol ten pokazeny zdroj?
Ak Eurocase tak ho ani nedavaj naspat!!!
Laicky:
Napajanie dosky, ovladanie zdroja - to jen taky najvacsi
Prip. napajanie procesora, grafiky
Napajanie diskov, mechanik
Inac akej znacky bol ten pokazeny zdroj?
Ak Eurocase tak ho ani nedavaj naspat!!!
-
hornblower
Light Professional
je to tak jednoduche az sa tam neda nic pokazit vsetko je tak nastavene aby sa dalo zapojit iba jednym smerom nie opacne teda pokial postupujem s rozumom- ja som teraz pred mesiacom skladal pravykrat comp a nebol absolutny problem.
-
JaQuBe
Medium Star
Díkes...všetko dopadlo OK...zatiaľ 
-
hornblower
Light Professional
ked ti vsetko "bavi" tak je to ok