FreeBSD
FreeBSD
prosím vás má OS FreeBSD nejakú možnosť grafického rozhrania okrem textovej konzoly? ak áno ako sa do neho dostanem?
Re: FreeBSD
pkg_add -r xorg
samozrejme ked nechces kompilovat z ports
a ak si vo freebsd zaciatocnik vyskusaj distribuciu PC-BSD
tam uz mas grafiku vo forme KDE4 
okrem toho > http://www.freebsd.org/doc/en/books/handbook/
a ak si vo freebsd zaciatocnik vyskusaj distribuciu PC-BSD
okrem toho > http://www.freebsd.org/doc/en/books/handbook/
vyskusal som a stale sa mi neda dostat do grafickeho rozhrania viem ze to tam urcite je ale asi nepoznam sparvne prikazy alebo neviem postup som totalny zaciatocnik vcera som si to len prvykrat nainstaloval ked zadam do konzoly startx tak ma vyhodi do nejakeho rezimu ale neni to prostredie kde:/
vies pracovat aspon s linuxom?
toto kde si sa dostal je jednoduche graficke rozhranie, ty ked chces KDE tak:
okrem toho budes musiet mat zapnute dbus a hal daemony, pozri sa do /etc/rc.conf ci tam mas riadky:
a ked po po zadani startx chces KDE tak vytvor subor .xinitrc v tvojom home priecinku a daj tam toto:
hoci s freebsd vela skusenosti nemam myslim ze po tomto by uz malo vsetko nabehnut (pokial mas spravne nastaveny Xserver)
toto kde si sa dostal je jednoduche graficke rozhranie, ty ked chces KDE tak:
Kód: Vybrať všetko
pkg_add -r kde4Kód: Vybrať všetko
dbus_enable="YES"
hald_enable="YES"Kód: Vybrať všetko
PATH=/usr/local/kde4/bin:$PATH
export PATH
startkde4Re: FreeBSD
praveze s linuxom nemam takmer ziadne skusenosti dostal somsa snim asi potial ze som to nainstaloval aj to iba distribuciu SuSe a trocha sa preklikal medzi programami ni vazne ziadne konzoly skriptovanie nic absolutne ale vyskusam
s *bsd v tom pripade radsej nezacinaj, linux ma ovela vecsiu podporu uzivatelmi zatial co pri bsd je strasne biedna
je toto možné?!!!!!!
Tak celé poobedie sa tu kašlem s tým OS PC-BSD a snažím sa to rozbehať:/ pri končiacej inštalácii keď už nahrá všetky komponenty tak sa mi sám od seba resetne komp!!! to čo má byť?? ja už an to nemám nervy:/ niečo neni v poriadku ale čo? povie mi to niekto?
BSD nie je system pre novacika.
sam sa resetne... daj vypis z logov.
"problem" BSD je najme to ze je to system na server a nie na domace pc (za to ma neukamenujte). od toho sa teda odvija aj podpora ovladacov k desktopom.
sam sa resetne... daj vypis z logov.
"problem" BSD je najme to ze je to system na server a nie na domace pc (za to ma neukamenujte). od toho sa teda odvija aj podpora ovladacov k desktopom.