Dobry den
Mal by som zopar otazok:
1] v prvom rade potrebujem vediet ako presne ma vyzerat ziadost o prispevok na UP.
2] potom co presne je a ako to ma vyzerat ten podnikatelsky plan.
3] ci ten prispevok sa vztahuje aj na SROcku alebo len zivnost a aky je v tom presne rozdiel {ja zrejme potrebujem SRO}
4] chcem podnikat a v pripade uspesneho zabehnutia by som mohol zamestnat aj ZTP cloveka na tu pracu,mam to spomenut aj v tom podnikatelskom plane?
5] co to presne znamena zamestnat takeho cloveka je to zvyhodnenie dani? viem ze ked ma firma nad urcity pocet zamestnancov a nezamestnava ZTP tak musi nieco platit statu..tak ma napadol opacny pripad
6] chcel by som podnikat v lm a na nete som napriklad nasiel firmy ktore ponukaju virtualne kancelarie a adresy v BA je s tym problem? pretoze v lm mam len podnajom a trvaly pobyt zase niekde inde a
Moze mi niekto pomoct so ziadostou o prispevok na podnikanie
Re: Moze mi niekto pomoct so ziadostou o prispevok na podnikanie
Skús napísať na porada.sk - tam ti v ekonomických veciach poradia skôr ako tu 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
1. So ziadostou sa obrat na svoj urad, tam maju na to urcenych pracovnikov zaoberajucich sa tymto prispevkom, ale aj poradenstvom.
2. To co ma obsahovat podnikatelsky plan (zamer) najdes na internete za 5 sekund. V tomto tvojom konkretnom pripade potrebujes akysi rozpocet, kde uvedies, na aky ucel pouzijes tieto peniaze aj s presnou sumou. Okrem toho sa skus spytat na urade, ci ti mozu poskytnut vzorovy podnikatelsky plan, pretoze tam taky maju.
3. Rozdiel medzi zivnostou a firmou najdes na internete za par sekund, staci pohladat.
4. a 5. Urad prace poskytoval vyhody, resp. prispevok pre takychto obcanov. Ci sa to dotkne aj dani a odvodov, tak to neviem. Ak to spomenies v podnikatelskom plane, tak to moze byt vyhoda.
6. O prispevok ziadas tusim v meste svojho bydliska, kancelariu a teda sidlo uvadzas ako v podnikatelskom plane, tak aj v ziadosti o prispevok. Okolo tohto boli trochu divne praktiky, pretoze ak si mal miesto podnikania doma a majitelom domu ci bytu bola manzelka alebo svokra, tak si potreboval vypis z listu vlastnictvo, vyjadrenie a sponomocnenie majitela (majitelov), ze v tejto nehnutelnosti mozes podnikat. Opat je to skor otazka na poradenstvo uradu prace.
2. To co ma obsahovat podnikatelsky plan (zamer) najdes na internete za 5 sekund. V tomto tvojom konkretnom pripade potrebujes akysi rozpocet, kde uvedies, na aky ucel pouzijes tieto peniaze aj s presnou sumou. Okrem toho sa skus spytat na urade, ci ti mozu poskytnut vzorovy podnikatelsky plan, pretoze tam taky maju.
3. Rozdiel medzi zivnostou a firmou najdes na internete za par sekund, staci pohladat.
4. a 5. Urad prace poskytoval vyhody, resp. prispevok pre takychto obcanov. Ci sa to dotkne aj dani a odvodov, tak to neviem. Ak to spomenies v podnikatelskom plane, tak to moze byt vyhoda.
6. O prispevok ziadas tusim v meste svojho bydliska, kancelariu a teda sidlo uvadzas ako v podnikatelskom plane, tak aj v ziadosti o prispevok. Okolo tohto boli trochu divne praktiky, pretoze ak si mal miesto podnikania doma a majitelom domu ci bytu bola manzelka alebo svokra, tak si potreboval vypis z listu vlastnictvo, vyjadrenie a sponomocnenie majitela (majitelov), ze v tejto nehnutelnosti mozes podnikat. Opat je to skor otazka na poradenstvo uradu prace.
alebo sa skontaktuj z nieakov auditorkov a ta ty to za par korun spravi a budes mat 100% istotu ze dotaciu aj dostanes
-
Holubar
Darca
Ten prispevok je iba na zivnost, nie s.r.o.
-
Grim
Darca
...aj s.r.o. ...
-
Holubar
Darca
No podla tejto temy http://www.porada.sk/t129492-nenavratny ... prace.html
mas asi pravdu. Tak sorry za zlu info, ked som zakladal sro, tak mi to tak podal niekto iny...
mas asi pravdu. Tak sorry za zlu info, ked som zakladal sro, tak mi to tak podal niekto iny...