DOS attack

Všetko ohľadom Linuxu...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

DOS attack

Príspevok od používateľa hrban »

neviem či som správne zaradil tému (ak nie poprosím moderátorov o presunutie do sekcie internet a siete) ale ide mi o to ako takýto útok spraviť v linuxe konkrétne v Ubuntu a aj ako sa dá takémuto niečomu brániť.
Takže ak niekto vie ako na to porpípade nájdete nejakú fajn stránku poprosil by som link keďže mám ubuntu niečo na debian alebo tieto odnože
Káždá rada K+ a naopak za spam a OT K- thx a poprosím normálnu debatu.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: DOS attack

Príspevok od používateľa 3PO »

v podstate proti (D)DOS neexistuje ucinna obrana. ak prichadza z maleho rozsahu adries mozes ich vyblokovat. bud sa to da spravit na urovni softwaru (iptables, ddos deflate) alebo na urovni hardwaru (dost drahe).
nie na svojej masine ziaden DDOS nespravis. podstatou DDOS je prave velky pocet roznych adries ktore posielaju naraz poziadavky na server. ten v horsom pripade nestiha odpovedat a skolabuje alebo zacne ignorovat i poziadavky realnych uzivatelov danej sluzby na serveri.
vysledok je ale ten isty. nedostupnost alebo ciastocna nedostupnost sluzieb. vlastne to je i pricina preco neexistuje funkcna obrana spomenuta vyssie.
a teraz si nieco precitaj nech nevytvaras hlupe a zbytocne prispevky tak ako to nechces ani ty.
phodinux
Expert
Expert

Príspevok od používateľa phodinux »

ked ale chces DOS utoky tak o tom mas celkom pekne rozpisane v knihe Hacking bez tajemstvi, je tam skor obrana proti nim, ale i tak... mas tam celkom dobre rozpisane ako to funguje, a pomocou googlu uz si najdes ako to praktizovat pripadne napisat program na nejaky SYN Flood alebo Smurf...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

zatiaľ ďakujem K+ čo si zaslúžia
btw existuje zopár ochrán niesú 100% ale existujú a a ide to spraviť aj doma ;)
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

DOS utok je mozny v jednom specifickom pripade aj z jedneho stroja.
Slowloris je perl script ktory zasiela velke mnozstvo pomerne jednoduchych poziadaviek http servru.
Utok na mensi server je mozny aj s pouzitim jedneho PC (otestovane).
V sucasnosti ale existuju vseobecne zname a v praxi myslim pomerne casto aplikovane postupy ako podobnemu utoku zabranit.
Napísať odpoveď