pomoc: Instalacia windowsu
pomoc: Instalacia windowsu
Ahojte potreboval by som poradit ako mam nainstalovat windows7. Mam original DVD a v kazdom PC sa to da pekne naisntalovat len v tom do ktoreho ma ist to ist nechce.
Ako som na to isiel:
Vlozim do PC originaln dvd win7 idem do BIOSU tam nastavim bootovaciu prijoritu na 1st: CDROM 2st ID-0 3st disale ( daval som aj 2st a 3st disable a nehal som iba 1st CDROM ale ziadna zmena ) Potom cakam cakam a nabehne mi ze nenasiel ziadne bootovacie medium (pritom je v mechanike original DVD WIN7) a vyzve ma k tomu aby som ho vlozil do mechaniky a stlacil hocijake tlacitko. Po stlaceni
tlacitka mi nabehne toto:
Novell NetWare Ready Fimware v1.00 (940810)
(C) Copyright 1911 - 1994 Novell, Inc. All Rights Reserved.
VIA PCI 10/100Mb Fast ethernet Adapter v3.33 (11/09/2001)
Analyzing network Media type, this will take several seconds...
OK.
RPL-ROM-ADR: 0007 9533 AF59
RPL-ROM_IRQ: 5
RPL-ROM-PIO: DC00
RPL-ROM-FFC: ( tu bezi odpocitavanie od 0 po 200 )
potom mi hned nabehne toto:
CDBOOT: Cannot boot from CD - Code: 5
invalid partition table_
Neviem sa ces to dostat skusal som aj neoriginalny win7 a spravilo to to iste. Skusil som aj Original win XP a taktiez mi to nechcelo ist len tam mi povedalo inu hlasku. Najradsej by som dostal do toho PC win7 moc by mi pomohlo ak by mi niekto z vas vedel poradit a pomoct. Skusil som sa aj kuknut na google ale tam boli take kraviny ako napalit to 4x rychlostov lebo ked sa to pali rychlejsie je to zle. Inde zasa vraveli nieco o tom ze pri napalovani mam vlozit nejaky bootovaci sektor z win vista ale to je tiez kravina lebo ja mam originalku ktora je ( myslim si ) lisovana cize tieto moznosti su pre mna nepouzitelne.
strucne inf. o zostave :
DVD-RW LG
80gb hdd western d.
512 MB RAM 400Mhz PQI
Matsonic MS9147C
CPU: intel celeron ( niesom si isty co konkretne to je ale pri starte pise 1.7 Mhz )
Zapojenie:
DVD ROM mam na pri. Master
HDD mam na sec. master
Ako som na to isiel:
Vlozim do PC originaln dvd win7 idem do BIOSU tam nastavim bootovaciu prijoritu na 1st: CDROM 2st ID-0 3st disale ( daval som aj 2st a 3st disable a nehal som iba 1st CDROM ale ziadna zmena ) Potom cakam cakam a nabehne mi ze nenasiel ziadne bootovacie medium (pritom je v mechanike original DVD WIN7) a vyzve ma k tomu aby som ho vlozil do mechaniky a stlacil hocijake tlacitko. Po stlaceni
tlacitka mi nabehne toto:
Novell NetWare Ready Fimware v1.00 (940810)
(C) Copyright 1911 - 1994 Novell, Inc. All Rights Reserved.
VIA PCI 10/100Mb Fast ethernet Adapter v3.33 (11/09/2001)
Analyzing network Media type, this will take several seconds...
OK.
RPL-ROM-ADR: 0007 9533 AF59
RPL-ROM_IRQ: 5
RPL-ROM-PIO: DC00
RPL-ROM-FFC: ( tu bezi odpocitavanie od 0 po 200 )
potom mi hned nabehne toto:
CDBOOT: Cannot boot from CD - Code: 5
invalid partition table_
Neviem sa ces to dostat skusal som aj neoriginalny win7 a spravilo to to iste. Skusil som aj Original win XP a taktiez mi to nechcelo ist len tam mi povedalo inu hlasku. Najradsej by som dostal do toho PC win7 moc by mi pomohlo ak by mi niekto z vas vedel poradit a pomoct. Skusil som sa aj kuknut na google ale tam boli take kraviny ako napalit to 4x rychlostov lebo ked sa to pali rychlejsie je to zle. Inde zasa vraveli nieco o tom ze pri napalovani mam vlozit nejaky bootovaci sektor z win vista ale to je tiez kravina lebo ja mam originalku ktora je ( myslim si ) lisovana cize tieto moznosti su pre mna nepouzitelne.
strucne inf. o zostave :
DVD-RW LG
80gb hdd western d.
512 MB RAM 400Mhz PQI
Matsonic MS9147C
CPU: intel celeron ( niesom si isty co konkretne to je ale pri starte pise 1.7 Mhz )
Zapojenie:
DVD ROM mam na pri. Master
HDD mam na sec. master
Re: pomoc: Instalacia windowsu
po 1. sa opytam, ze ci ti pri pokuse o bootovanie aj roztoci dvd v mechanike, ak hej, tak pri starte pc skus vyvolat bootovacie menu a vyber si zo zoznamu DVD mechaniku
po 2. ak chces na tvojej masinke rozbehat win 7, tak si musis zvacsit ram aspon na 1 GB
po 2. ak chces na tvojej masinke rozbehat win 7, tak si musis zvacsit ram aspon na 1 GB
1) Jasne rozkruti ho a nejaky ten cas sa aj toci no potom to zacne flakat az sa to prestane tocit uplne ( DVD neni v ziadnom pripade ani len skrabnute ) Skusal som aj to menu a po kliknuti sa opakovalo vsetko to s Novell netWare co som pisal az po code 5
2) j to mi je jasne uz je na stole dalsia 512 no je zbytocne ju tam pchat ked sa mi to neda ani len nainstalovat win:-(
Prave som ale skusil vistu a ta hnusoba tam ide ... tak teraz netusim co mam spravit ked tam chcem mat napriek tomu WIN7
2) j to mi je jasne uz je na stole dalsia 512 no je zbytocne ju tam pchat ked sa mi to neda ani len nainstalovat win:-(
Prave som ale skusil vistu a ta hnusoba tam ide ... tak teraz netusim co mam spravit ked tam chcem mat napriek tomu WIN7
-
JAnci3D
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
hmm nedá sa náhodov Vista inovovať na 7čku?
Nemam bohuzial original vistu takze neviem ci mozem pouzit neoriginalnu a potom ju aktualizovat na win7 co mam original.
No dneska sa mi ale problem podarilo vyriesit nasledovne:
Spravil som si kopiu WIN7 a vhodil som do toho bootovaci sektor s neoriginalnej visty. A potom modifikovanu win7 napalil. Vsetko je v tomto navode:
http://www.unawave.de/windows-7-tipps/c ... ml?lang=EN
Teraz mi nabehne v pohode instalacka ale zasa mi povie ze mam dynamicku particiu a nemoze nainstalovat na to win ani ho sformatovat. Tak som ho napojil cez usb redukciu do notebooku a sformatoval som ho vo windowse. Cisto sformatovany som ho nahodil znova do PC ale teraz mi pise zasa "bootmgr is missing" a nemozem sa dostat zasa do instalacky. Mam pocit ako keby to bol zacarovany PC kde totalne nejde nic tak ako by ist malo. No je pre mna dolezite to spojazdnit a budem moc vdacny ak mi niekto dokaze poradit.
No dneska sa mi ale problem podarilo vyriesit nasledovne:
Spravil som si kopiu WIN7 a vhodil som do toho bootovaci sektor s neoriginalnej visty. A potom modifikovanu win7 napalil. Vsetko je v tomto navode:
http://www.unawave.de/windows-7-tipps/c ... ml?lang=EN
Teraz mi nabehne v pohode instalacka ale zasa mi povie ze mam dynamicku particiu a nemoze nainstalovat na to win ani ho sformatovat. Tak som ho napojil cez usb redukciu do notebooku a sformatoval som ho vo windowse. Cisto sformatovany som ho nahodil znova do PC ale teraz mi pise zasa "bootmgr is missing" a nemozem sa dostat zasa do instalacky. Mam pocit ako keby to bol zacarovany PC kde totalne nejde nic tak ako by ist malo. No je pre mna dolezite to spojazdnit a budem moc vdacny ak mi niekto dokaze poradit.
-
JAnci3D
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
jasné že môžeš neoriginálnu Vistu upgradnuť (teda ak sa to da), nainštaluj Vistu bez licenčného kľúča a 30 dni ju máš originál
za ten čas to hádam stihneš upgradnuť .. a aj tak licenčný kľúč budeš davať pri upgrade nanovo 
Dakujem kazedmu kto sa aspon pokusil mi poradit
Vsetko sa mi to uz konecne podarilo spravit. Trvalo to omnoho dlksie ako som bol zvyknuty ale ide to. Prvy problem som vyriesil podla navodu ktory som poslal v predchadzajucom prispevku a ten druhy som odstranil tak ze som zapojil HDD cez USB redukciu do notebooku a cez win7 som cez ovladaci panel nastroj pre spravu pocitaca a sprava disku zmenil HDD z dynamickeho na normal. Hned instalacka frcala ako ma. Inak 512MB RAM ma velmi prijemne prekvapilo ide to dost dobre na kancelarsku pracu...
Win 7 na 512 MB RAM
To nemyslíš važne to fakt ide???
I ked je pravda že win si zoberie z RAM podla jej velkosti. XP ma min 128 a mne išiel na 90 mega
. To len tak bokom
I ked je pravda že win si zoberie z RAM podla jej velkosti. XP ma min 128 a mne išiel na 90 mega
J slape to pohode a na kancelarsku pracu co je office + internet je to dostatocne. Ja som cakal omnoho horsiu reakcnu dobu ale bol som prijemne prekvapeny. No neviem co to spravi casom lebo kazdy win ide delovo ked je cerstvo nainstalovany ale ked sa o to ludia prestanu starat ide to len dole vodou 
Noo to je síce pravda ale to platilo predovšetkým pri XP a starších windowsoch. Windows 7 je ovela menej nachylnejši na to že sa časom spomaluje. Ked budes pouzivat cistice diskov ako napr. ccleaner a pod. tak ti to pojde pekne dost dlho a u 7 pomaha vraj aj defragmentacia diskov co u XP to nemalo skoro ziaden ucinok.