Romovia na Slovensku
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
to tvrdis ty....keby o tom bolo referendum, ci zverejnovat alebo nie, hadaj ako by dopadlo? 
Pochybujem, že by o zverejňovaní národnosti bolo referendum, ak by niekto s takým návrhom prišiel strhla by sa mediálna antikampaň, hlavne sociológia by nad tým krútili hlavouSchYzo napísal:to tvrdis ty....keby o tom bolo referendum, ci zverejnovat alebo nie, hadaj ako by dopadlo?
Hughito: S tou citlivosťou máš pravdu, mňa by to tiež veľmi vzalo
-
tehla
Zatajovanie skutočnosti a zametanie problemu pod koberec ten samotny problem nevyrieši, len prehlbi...
-
seth82
Darca
hughito: OMG. Ty si sám písal, že s cigánmi skúsenosti máš, či už sú pozitívne, alebo negatívne, je jedno, dôležitý je ten fakt, že ako sa tá dievčina z Prahy dostala k tak "dôveryhodným a presným" informáciám o cigánoch, ktoré sama prezentuje? Ako môže preboha ona vedieť, ako to chodí, keď tých zopár cigánov v Prahe tam pracuje, alebo sa povaľuje neškodne na Hlavním Nádraží, kde ich pacifikuje polícia? Tie informácie si vymyslela? Alebo je jej názor iba výsledkom masírovania liberálnych médií a skupín? Pretože ja fakt neviem, ako dokáže tak vehementne bojovať proti vykresľovaniu negatívneho obrazu cigánov v médiách, keď o nich doslova h0vno vie...
Citujem ťa:"aj keby tá/tie štatistika/y boli pravdivé a niekde zverejňované, pýtam sa, ako by pomohli danej situácii?" - Vo svojich príspevkoch som to predsa napísal už zopár krát, to sa tu máme cykliť na jednej veci? Už som ti aj X krát napísal - fakty predsa nemôžu šíriť alebo podporovať nenávisť, negatívne postoje alebo predsudky - fakty iba ukážu holú pravdu a to je všetko.
Citujem:"Už to vidím, ako si to niekto pozrie a len sa utvrdí v tom svojom názore, že aké sú to tí cigáni kur*y špinavé..." - znova zachádzaš do extrémov, prečo? Ak bude jasné, že niekto kradne, vraždí, alebo inak škodí verejnosti, nemám ho nazvať kurvou špinavou, bez rozdielu na etnickom pozadí?
Cigánsky problém nevyriešime, pokiaľ tu bude existovať pozitívna diskriminácia a pokiaľ cigáni zostanú tak chráneným druhom, ako sú práve teraz. Nedotknuteľní políciou, nedotknuteľní médiami, len aby o nich negatívne slovko nepadlo. A toto ľudí kontinuálne nasiera, zmena v podobe presných a verejných štatistík by tomu určite pomohla, veď v nich budú tak bieli, ako aj cigáni a iné národnosti/etniká, tak čomu sa brániť?
Píšeš, že sme tvrdili, že to vieme odhadovať, že kto čo spáchal - snaž sa pochopiť, že my to odhadujeme na základe našej irónie a nechuti, že médiá nie sú schopné a ochotné uviesť veci na srávnu mieru - čo je zlé na zverejnení pravdy? Presne to nás štve, že cigáni sú chránení viac ako my. Vyciciavajú náš štát (spoločne s istými politkmi), pričom my sa musíme bezmocne pozerať, ako im nikto nič nemôže spraviť, alebo sa na nich krivo pozrieť, lebo by hneď vyskakovali strašiaci ako ĽPR a podobne.
Citujem ťa:"aj keby tá/tie štatistika/y boli pravdivé a niekde zverejňované, pýtam sa, ako by pomohli danej situácii?" - Vo svojich príspevkoch som to predsa napísal už zopár krát, to sa tu máme cykliť na jednej veci? Už som ti aj X krát napísal - fakty predsa nemôžu šíriť alebo podporovať nenávisť, negatívne postoje alebo predsudky - fakty iba ukážu holú pravdu a to je všetko.
Citujem:"Už to vidím, ako si to niekto pozrie a len sa utvrdí v tom svojom názore, že aké sú to tí cigáni kur*y špinavé..." - znova zachádzaš do extrémov, prečo? Ak bude jasné, že niekto kradne, vraždí, alebo inak škodí verejnosti, nemám ho nazvať kurvou špinavou, bez rozdielu na etnickom pozadí?
Cigánsky problém nevyriešime, pokiaľ tu bude existovať pozitívna diskriminácia a pokiaľ cigáni zostanú tak chráneným druhom, ako sú práve teraz. Nedotknuteľní políciou, nedotknuteľní médiami, len aby o nich negatívne slovko nepadlo. A toto ľudí kontinuálne nasiera, zmena v podobe presných a verejných štatistík by tomu určite pomohla, veď v nich budú tak bieli, ako aj cigáni a iné národnosti/etniká, tak čomu sa brániť?
Píšeš, že sme tvrdili, že to vieme odhadovať, že kto čo spáchal - snaž sa pochopiť, že my to odhadujeme na základe našej irónie a nechuti, že médiá nie sú schopné a ochotné uviesť veci na srávnu mieru - čo je zlé na zverejnení pravdy? Presne to nás štve, že cigáni sú chránení viac ako my. Vyciciavajú náš štát (spoločne s istými politkmi), pričom my sa musíme bezmocne pozerať, ako im nikto nič nemôže spraviť, alebo sa na nich krivo pozrieť, lebo by hneď vyskakovali strašiaci ako ĽPR a podobne.
seth82: A ty ju poznáš osobne alebo čo ? LOL.
To je jedna vec, ona kľudne môže mať aj osobné skúsenosti, ale to nevieme. Keď však niekto o takomto niečom píše, predpokladajme, že o tom má niečo zistené, napr. naštudovanú literatúru, rozhovory s ľuďmi, ktoré tie priame skúseností majú, prístup k nejakým štúdiám, atď.
Aj na takýchto základoch sa dá mať fundovaný názor na nejakú problematiku, rozdiel je však ten, ak si taký kali pozrie 3 videá na youtube z produkcie náckov a robí tu ďalekosiahle závery.
A policajné orgány nech si takéto štatistiky kľudne interne robia. Napríklad.
Pri cigánov sa hádže do jedného pytla.
Lenže tu sa každá oháňa zázračnou formulkou, že "ja nie som rasista, ja proti slušným cigánom nemám nič, ale tých je minimum. 99% z nich sú zlodeji".
S takýmto prejavmi sa dá dennodenne stretnúť a tiež nijako neprispievajú k vyriešeniu probléme, takisto ako zatajovanie pravdy.
Takisto sa mi ľúbi, ako tu každý píše, ako sa majú cigáni dobre, ako ich živíme a hento a tamto. Tak keď je to taká paráda, prečo sa neriadite ich taktikou ? Narobte si detí, postavte si chatrč na okraji mesta a využívajte tento štát, takisto ako tí cigáni.
Budete sa mať skvelo a nebudeme znevýhodnený.
Treba vidieť aj problém štátu v tejto otázke, ktorý vôbec nie je schopný niečo spraviť, stále sa len sľubuje a nič sa nedeje, problém kulminuje.
To je jedna vec, ona kľudne môže mať aj osobné skúsenosti, ale to nevieme. Keď však niekto o takomto niečom píše, predpokladajme, že o tom má niečo zistené, napr. naštudovanú literatúru, rozhovory s ľuďmi, ktoré tie priame skúseností majú, prístup k nejakým štúdiám, atď.
Aj na takýchto základoch sa dá mať fundovaný názor na nejakú problematiku, rozdiel je však ten, ak si taký kali pozrie 3 videá na youtube z produkcie náckov a robí tu ďalekosiahle závery.
Ja si jednoducho nemyslím, že by to malo nejaký zmysel, takisto ako zverejňovanie štatistík, koľko kriminálnych činov majú na svedomí občania hlásajúci sa maďarskej príslušnosti v pomere k ostatným občanom, alebo či sa viac pácha zločinov na východe Slovenska alebo na západe.aj keby tá/tie štatistika/y boli pravdivé a niekde zverejňované, pýtam sa, ako by pomohli danej situácii?"
A policajné orgány nech si takéto štatistiky kľudne interne robia. Napríklad.
Kľudne ho tak nazvime, ale faktom je, že na Slovensku sa používa zásade množné číslo "cigáni" v takejto spojitosti a to je fakt, čo mám potvrdené z x rozhovor, alebo aj tu z fóra, kde tu drvivá väčšina ľudí podáva štatistky typu 99% cigánov sú takí, len na základe svojich skúseností, ktoré sú zlé.znova zachádzaš do extrémov, prečo? Ak bude jasné, že niekto kradne, vraždí, alebo inak škodí verejnosti, nemám ho nazvať kurvou špinavou, bez rozdielu na etnickom pozadí?
Pri cigánov sa hádže do jedného pytla.
Za toto sa ja vôbec nestaviam, žiadny chránený druh, práveže by sa mali tresty sprísniť.Cigánsky problém nevyriešime, pokiaľ tu bude existovať pozitívna diskriminácia a pokiaľ cigáni zostanú tak chráneným druhom, ako sú práve teraz.
S týmto v podstate súhlasím, ja nie som zástancom LPR a podobných organizácii, lebo treba uznať, že oni sú rovnako zaslepení jedným pohľadom ako tí rôzni latentní a nelatentní rasisti a "predsudkári".čo je zlé na zverejnení pravdy? Presne to nás štve, že cigáni sú chránení viac ako my. Vyciciavajú náš štát (spoločne s istými politkmi), pričom my sa musíme bezmocne pozerať, ako im nikto nič nemôže spraviť, alebo sa na nich krivo pozrieť, lebo by hneď vyskakovali strašiaci ako ĽPR a podobne.
Lenže tu sa každá oháňa zázračnou formulkou, že "ja nie som rasista, ja proti slušným cigánom nemám nič, ale tých je minimum. 99% z nich sú zlodeji".
S takýmto prejavmi sa dá dennodenne stretnúť a tiež nijako neprispievajú k vyriešeniu probléme, takisto ako zatajovanie pravdy.
Takisto sa mi ľúbi, ako tu každý píše, ako sa majú cigáni dobre, ako ich živíme a hento a tamto. Tak keď je to taká paráda, prečo sa neriadite ich taktikou ? Narobte si detí, postavte si chatrč na okraji mesta a využívajte tento štát, takisto ako tí cigáni.
Budete sa mať skvelo a nebudeme znevýhodnený.
Treba vidieť aj problém štátu v tejto otázke, ktorý vôbec nie je schopný niečo spraviť, stále sa len sľubuje a nič sa nedeje, problém kulminuje.
Tak preco nepredlozis nejaky rozumny plan na vyriesenie romskeho problemu?tehla napísal:Zatajovanie skutočnosti a zametanie problemu pod koberec ten samotny problem nevyrieši, len prehlbi...
A keby sa v mediach separovalo, ako by to prispelo k vyrieseniu problemu?
Boze ludia, ved vam unika zakladna myslienka...
-
mirak2
Hardcore addict
http://korzar.sme.sk/c/5472867/patrocnu ... esnik.html
co na to povedat? 6-rocny chlapec zo susednej osady...sku**** zviera a nie clovek!
co na to povedat? 6-rocny chlapec zo susednej osady...sku**** zviera a nie clovek!
-
seth82
Darca
Lubo$: bavíme sa o kriminálnych štatistikách, nie o riešení cigánskeho problému. Riešenie neexistuje, pokiaľ nebudú pravidlá v tomto štáte platiť pre všetkých, vrátane politikov...
hughito: zlý pokus o iróniu - nepoznám ju, ale na základe dostupných vedomostí o nej (19-ročná študentka z veľkého mesta, ktorá bola donedávna v povinnej školskej dochádzke, ktorá ma istotne "veľa" skúseností s cigánmi vo svojom živle v osadách) si viem celkom reálne vytvoriť obraz o jej životných skúsenostiach s cigánmi. Komu by si skôr veril (ak by si ma z fóra nepoznal) - osobe, ktorá žila v mestečku obklopenom obrovským počtom cigánov viac ako 20 rokov (teda mne), alebo mladej dievčine, ktorá má 19 rokov, žije vo veľkomeste a donedávna bola školopovinná? Skús si to zodpovedať objektívne. To, že má svoje vedomosti z rozhovorov a literatúry - ďakujem pekne za takú odpoveď a za také vedomosti. Fakt relevantné.
K druhej časti sa nevyjadrujem, pretože ma už nebaví opakovať sa...
No vidíš - nepáči sa ti, že sa drvivá väčšina ľudí na fóre a IRL vyjadruje o 99 percentách cigánov negatívne - prečo nepovoliť štatistiky, ktoré by to zatrhli? Veď by bolo hneď jasné, či je 99, 88, 70, 50, alebo menej percent trestných činov spáchaných práve cigánmi a mal by si obrovskú výhodu v tom, že by si tých ľudí mohol zložiť presnými číslami, ktoré by (asi dúfaš) boli viac prospešné pre cigánov.
S trestami s tebou súhlasim, ale skôr hlavne s ich dôslednosťou nezávisiac na tom, či je trestaný/vinný cigán, alebo nie. Vrátane exekúcií za neplatenie nájmov, energií, daní, atď. Aj ak by im mali vzať úrady peniaze, z ktorých si kupujú žrádlo, je mi to jedno. Mojich rodičov by sa na to istotne nepýtali a ak by sa stali neplatičmi, odpojili by ich, poslali exekútorov a TV Narkóza by istotne nepriklusala natáčať, akí sú úbohí a utláčaní.
K tomu poslednému neviem, čo mám napísať, nie som rasista, pretože ak by som bol, tak tu po Anglicku chodievam s nabitou puškou a strieľam všetko, čo nie je biele. Takže asi na tom niečo pravdy bude, ja si snažím utvoriť si personálny odhad o jednotlivcovi a nie o skupine, pričom výnimočného jednotlivca podporujem, ale drvivú väčšinu spadajúcu pod všeobecnú charakteristiku odsudzujem.
Vieš prečo sa neriadime takouto taktikou? Lebo nie sme cigáni
Pretože viem, ako by to dopadlo - už som dal príklad aj vyššie s tou exekúciou. Ďalší príklad je napríklad platenie mestskej dane, alebo poplatkov za tokeny za odvoz odpadu - na našej ulici je zo 10 cigánskych domov, ktorí majú kanvy, myslíš, že za to platia? Myslíš, že platia dane? Riť Paľovu. A kto im čo spraví? - nikto nič, pretože sú chránení, ak by náhodou došlo k exekúcii, prípadne iným drsnejším krokom, už by toho boli plné správy a gypsyhuggers by vyskakovali od rozčúlenia až po plafón. Myslíš, že si vymýšľam? Nie, je to založené na reálnej skúsenosti - pamätáš si, ako na Kysuciach vyhoreli drevené unimo bunky, v ktorých boli ubytovaní neplatiči? Ako cigáni po požiari vymýšľali, že to podpálili skíni a horekovali, že prečo im štát nepostaví nové...Koho by to zaujímalo, ak by sa niečo také stalo bielemu? V Myšli povodne odplavili baraky za ťažké milióny - domy, ktoré si ľudia stavali celý život - vidíš niekde štát stavajúci bytovky pre obete?
A čo sociálne dávky? Myslíš, že keby moji rodičia teraz hodili flintu do žita a opustili by svoju prácu a prihlásili sa na podporu, že by bolo s nimi zaobchádzané rovnako? Veľký trt. Pretože najprv by došli kontrolóri z úradu, skomentovali, že máme doma príliš veľa elektroniky, autá a rodičia by dostali hovno. Ale to, že cigán má v osade murovaný dom, na ňom parabolu z Magia a DigiTV, vnútri hi-fi sústavu, dvd prehrávač, pred domom auto s pravostranným riadením z Anglicka, za ktoré neplatí poistku ani tam a ani u nás - to nikomu nevadí a podporu dostávajú všetci. To nikoho netrápi - počas mojej dovolenky doma som vídaval bežne, ako si cigáni chodili po podpory na autách - ako môže kur*a človek v sociálnej núdzi mať auto, môže si ho dovoliť živiť, platiť zaň poistku a ešte aj dostávať podporu?
O to celý čas ide - u nás sú rovní (teda my, bieli, ktorí aj niečím k chodu štátu prispievame) a rovnejší (teda cigáni, ktorí iba cicajú a celý systém zákonov a pravidiel na nich neplatí). O tom to celé je - môžeš sa dať na podporu a v živote nikdy ťa (alebo mňa) nebudú posudzovať tak, ako cigána. Či sa ti to páči, alebo nie, či si niečo iné myslíš, alebo nie - ja mám s týmto reálne skúsenosti a o opaku ma nik nepresvedčí. Dvojaký meter existuje, ale nik si nechce pripustiť jeho existenciu...
hughito: zlý pokus o iróniu - nepoznám ju, ale na základe dostupných vedomostí o nej (19-ročná študentka z veľkého mesta, ktorá bola donedávna v povinnej školskej dochádzke, ktorá ma istotne "veľa" skúseností s cigánmi vo svojom živle v osadách) si viem celkom reálne vytvoriť obraz o jej životných skúsenostiach s cigánmi. Komu by si skôr veril (ak by si ma z fóra nepoznal) - osobe, ktorá žila v mestečku obklopenom obrovským počtom cigánov viac ako 20 rokov (teda mne), alebo mladej dievčine, ktorá má 19 rokov, žije vo veľkomeste a donedávna bola školopovinná? Skús si to zodpovedať objektívne. To, že má svoje vedomosti z rozhovorov a literatúry - ďakujem pekne za takú odpoveď a za také vedomosti. Fakt relevantné.
K druhej časti sa nevyjadrujem, pretože ma už nebaví opakovať sa...
No vidíš - nepáči sa ti, že sa drvivá väčšina ľudí na fóre a IRL vyjadruje o 99 percentách cigánov negatívne - prečo nepovoliť štatistiky, ktoré by to zatrhli? Veď by bolo hneď jasné, či je 99, 88, 70, 50, alebo menej percent trestných činov spáchaných práve cigánmi a mal by si obrovskú výhodu v tom, že by si tých ľudí mohol zložiť presnými číslami, ktoré by (asi dúfaš) boli viac prospešné pre cigánov.
S trestami s tebou súhlasim, ale skôr hlavne s ich dôslednosťou nezávisiac na tom, či je trestaný/vinný cigán, alebo nie. Vrátane exekúcií za neplatenie nájmov, energií, daní, atď. Aj ak by im mali vzať úrady peniaze, z ktorých si kupujú žrádlo, je mi to jedno. Mojich rodičov by sa na to istotne nepýtali a ak by sa stali neplatičmi, odpojili by ich, poslali exekútorov a TV Narkóza by istotne nepriklusala natáčať, akí sú úbohí a utláčaní.
K tomu poslednému neviem, čo mám napísať, nie som rasista, pretože ak by som bol, tak tu po Anglicku chodievam s nabitou puškou a strieľam všetko, čo nie je biele. Takže asi na tom niečo pravdy bude, ja si snažím utvoriť si personálny odhad o jednotlivcovi a nie o skupine, pričom výnimočného jednotlivca podporujem, ale drvivú väčšinu spadajúcu pod všeobecnú charakteristiku odsudzujem.
Vieš prečo sa neriadime takouto taktikou? Lebo nie sme cigáni
A čo sociálne dávky? Myslíš, že keby moji rodičia teraz hodili flintu do žita a opustili by svoju prácu a prihlásili sa na podporu, že by bolo s nimi zaobchádzané rovnako? Veľký trt. Pretože najprv by došli kontrolóri z úradu, skomentovali, že máme doma príliš veľa elektroniky, autá a rodičia by dostali hovno. Ale to, že cigán má v osade murovaný dom, na ňom parabolu z Magia a DigiTV, vnútri hi-fi sústavu, dvd prehrávač, pred domom auto s pravostranným riadením z Anglicka, za ktoré neplatí poistku ani tam a ani u nás - to nikomu nevadí a podporu dostávajú všetci. To nikoho netrápi - počas mojej dovolenky doma som vídaval bežne, ako si cigáni chodili po podpory na autách - ako môže kur*a človek v sociálnej núdzi mať auto, môže si ho dovoliť živiť, platiť zaň poistku a ešte aj dostávať podporu?
O to celý čas ide - u nás sú rovní (teda my, bieli, ktorí aj niečím k chodu štátu prispievame) a rovnejší (teda cigáni, ktorí iba cicajú a celý systém zákonov a pravidiel na nich neplatí). O tom to celé je - môžeš sa dať na podporu a v živote nikdy ťa (alebo mňa) nebudú posudzovať tak, ako cigána. Či sa ti to páči, alebo nie, či si niečo iné myslíš, alebo nie - ja mám s týmto reálne skúsenosti a o opaku ma nik nepresvedčí. Dvojaký meter existuje, ale nik si nechce pripustiť jeho existenciu...
Ano Seth suhlasim s tebou, pravidla by mali platit na kazdeho rovnako, co je to rom, ci biely, ci madar, ci Slota, ci Fico. Ale debata tu bola o mediach. a ja sa opat pytam, ako pomoze 'pomenovanie' rasy v TV k vyrieseniu problemu?
-
seth82
Darca
Kriste pane, kto tu písal o tom, že to vyrieši cigánsky problém? Minimálne to zníži napätie ľudí, ktorých denno-denne nasiera toto zakrývanie pravdy. Aspoň mne osobne by to stopercentne ulahodilo a prestal by som sa nad tým zamýšľať, ak by sa publikovala PRAVDA, fakty a ak by dané osoby dostali, čo si zaslúžili. Chcem až toľko veľa?
-
KaptMichal
King
hughito: odporúčam prečítať diskusiu k mirakovmu článku a uvidíš čo ľudia chcú od médií počuť!
Taky kali zazil s ciganmi dost nato aby tu mohol nieco pisat.hughito napísal:Aj na takýchto základoch sa dá mať fundovaný názor na nejakú problematiku, rozdiel je však ten, ak si taký kali pozrie 3 videá na youtube z produkcie náckov a robí tu ďalekosiahle závery.
Kde to ten svet speje, ked sa pobiju 6 rocne deti a uz je to v mediach...tvarite sa ako keby neviem co...6 rocne dieta este nema rozum, tak mu snad nebudem nadavat do degesov a zvierat.
Ked som bol dieta ja, v takom veku som dostal do huby neraz, ani nespocitam, kolko krat som prisiel domov s krvacanim z nosa, lebo sme mali 'ferovku' alebo ked mi hodili trjuholnikove pravitko do kutika oka, a tiez ma behom sekundy zaliala krv, alebo ma o niekolko rokov starsi chlapec nakopal medzi nohy a nemal som ani 6 rokov...a skoda, ze som sa neobjavil na ziadnom mainstreamovom denniku
Ked som bol dieta ja, v takom veku som dostal do huby neraz, ani nespocitam, kolko krat som prisiel domov s krvacanim z nosa, lebo sme mali 'ferovku' alebo ked mi hodili trjuholnikove pravitko do kutika oka, a tiez ma behom sekundy zaliala krv, alebo ma o niekolko rokov starsi chlapec nakopal medzi nohy a nemal som ani 6 rokov...a skoda, ze som sa neobjavil na ziadnom mainstreamovom denniku
-
Scorpion90
King
Drviva vacsina ciganov ma iq do 80, zvacsa este menej. Mlci sa o tom, ale ti co robili prieskumy vedia svoje. Je to dosledok vychovy + nedostatku vzdelania + cudnych pomerov v osadach. S takymito ludmi sa neda pohnut, nic sa nenaucia, pretoze su neschopni zapamat si elementarne veci. Je to obrovsky problem, nakolko najlepsie riesenie - zbavenie sa ich raz a navzdy - neprichadza do uvahy a ich normalizacia nie je mozna (resp. je to proces, kt. konca by sa pravdepodobne nedozili ani najmladsi navstevnici tohto fora)
V kazdom pripade je nevyhnutne zastavit ich populacnu exploziu - ci uz podmienenim plnou skolskou dochadzkou dietata alebo rapidnym znizovanim pridavkov s rastucim poctom deti
Dalej pri podozreni na zanedbanie vychovy dietata - co je samozrejmost v takmer kazdej ciganskej rodine - davky poskytovat vyhradne v materialnych statkoch
Az ked by vyrastla nova, vzdelanejsia generacia ciganov, kt. by sa hanbila za svoj povod by sa realne nieco zmenilo
Suma sumarum som skeptik, nakolko mozme penit kolko chceme, moze nas aj roztrhnut od zlosti, mozme snivat o svete bez potmavsich - nehumanne riesenia nebudu nikdy realizovane a realizacia humannych rieseni potrva xyz rokov..
V kazdom pripade je nevyhnutne zastavit ich populacnu exploziu - ci uz podmienenim plnou skolskou dochadzkou dietata alebo rapidnym znizovanim pridavkov s rastucim poctom deti
Dalej pri podozreni na zanedbanie vychovy dietata - co je samozrejmost v takmer kazdej ciganskej rodine - davky poskytovat vyhradne v materialnych statkoch
Az ked by vyrastla nova, vzdelanejsia generacia ciganov, kt. by sa hanbila za svoj povod by sa realne nieco zmenilo
-
mirak2
Hardcore addict
ale pokusal ta niektory kamarat na tvari? vidis ten rozdiel?Lub0$ napísal:Kde to ten svet speje, ked sa pobiju 6 rocne deti a uz je to v mediach...tvarite sa ako keby neviem co...6 rocne dieta este nema rozum, tak mu snad nebudem nadavat do degesov a zvierat.
...snazim sa, ale nevidim...mirak2 napísal: ale pokusal ta niektory kamarat na tvari? vidis ten rozdiel?
//uz za doby mojho otca sa chodilo domov s rozbitymi hlavami a nic sa nedialo, aj ja som este stihol ochutnat taku dobu trosku, ale dnes...
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2010, 19:36)
Tu mate k tej vasej 'cenzure' v mediach:
Obraz pravicového extremismu v českých médiích
http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... =2007_8349Společnost Newton Media, a.s. ve spolupráci s Nadací Open Society Fund Praha zpracovala rozsáhlou mediální analýzu obrazu pravicového extremismu v českých médiích. Analýza obsáhla více než 31 tisíc příspěvků uveřejněných v období od 1. července 2008 do 31. prosince 2009 a od 1.ledna do 31. března 2010. Cílem analýzy bylo zachytit, jakým způsobem média informovala o událostech souvisejících s pravicovým extremismem v období velkého nárůstu pochodů a demonstrací krajní pravice.
V období, kdy se uskutečnily evropské a krajské volby, probíhala kampaň před zrušenými parlamentními volbami a kdy se krajní pravice aktivizovala, aby se ucházela o hlasy voličů. Jak shrnuje jedna z oponentek Klára Kalibová z organizace In Iustitia: „ (...) zpracovaná analýza představuje významný počin na poli poznání způsobu, jakým média informují o krajní pravici.“
Hodnocení pravicového extremismu ze strany médií se postupně měnilo s tím, jak se měnila tematická struktura zpráv. Zatímco v prvních osmi měsících převládaly zprávy o akcích a pochodech extremistů, po zbytek sledovaného období získala v důsledku žhářského útoku ve Vítkově větší prostor témata kriminality a snahy o potírání extremismu.
Publikované příspěvky často vyznívaly vůči pravicovému extremismu spíše neutrálně než negativně. “Za alarmující je možné označit zjištění, že neutrální zprávy představovaly v první polovině období 52 % všech zpráv. Zároveň je pozitivní, že v druhé půli se poměr otočil a naopak 62 % všech zpráv vyznělo negativně”, uvádí Eva Dobrovolná z Amnesty International. “Analýza ukazuje, že extremistické skupiny záměrně jednají tak, aby překročily práh pozornosti médií. Jejich vstup do médií je tak snazší, než pro mnohé oponenty extremismu z řad občanské společnosti” uvádí dále oponentura AI.
Nejvíce medializovanou událostí související s pravicovým extremismem byl žhářský útok na dům obývaný Romy v severomoravském Vítkově, druhou nejčastěji zmiňovanou kauzou bylo projednávání návrhů na zákaz Dělnické strany před Nejvyšším správním soudem. Třetí událostí, jež vzbudila největší zájem médií, byla demonstrace Dělnické strany v Litvínově s následným pochodem na sídliště Janov v listopadu 2008.
Výrazný podíl na publicitě negativně vyznívající vůči pravicovému extremismu měly mimo jiné i odsuzující výroky celostátních politiků, které média zejména po událostech ve Vítkově hojně přinášela.
Největší pozornost pravicovému extremismu věnovaly regionální tituly, přičemž nejvíce unikátních zpráv se objevilo v regionálních médiích (tisku a rozhlase) Ústeckého kraje. Z jednotlivých médií přinesla největší počet příspěvků Mladá fronta DNES. Naprostá většina příspěvků publikovaných v médiích měla charakter zpravodajství, pouze 15 % tvořily komentáře, analýzy anebo rozhovory.
Největšího zviditelnění se prostřednictvím médií dostalo Dělnické straně, jejíž podíl na celkové publicitě všech sledovaných subjektů extrémní pravice činil více než polovinu. To však souviselo především s probíhajícím soudním řízením o jejím zákazu. Rovněž představitelé Dělnické strany byli těmi osobami, jejichž jména byla ve spojení s extrémně pravicovými uskupeními a jejich aktivitami zmiňována nejčastěji. Jméno předsedy DS Tomáše Vandase bylo obsaženo v každé desáté zprávě. I na dalších místech žebříčku figurovali především funkcionáři DS, např. její místopředsedové Petr Kotáb a Jiří Štěpánek. Výraznější výjimku pak tvořil na třetím místě Filip Vávra. Ten je považován za hlavního ideologa neonacistické organizace Národní odpor, která byla zmíněna hned po Dělnické straně v druhém největším počtu příspěvků.
-
seth82
Darca
Lubo$: poniektorí tu odmietate extrémistické linky, ktoré sa tu niekedy objavia, pričom ty sám si tu postol link podobného razenia, akurát z opačnej armády na fronte. Na stránke od cigánov, pre cigánov a o cigánoch istotne nájdeme nestranný komentár...
Mimochodom - pozreli ste si dnešné správy na Narkóze? Pretože tam bol krásny príspevok o tom, ako si u nás v našej oblasti, odkiaľ pochádzam, robia cigáni, čo chcú. Konkrétne to bol príspevok o Žehre, kde je samozrejme majorita cigánov a niektorí z nich si po návrate z UK začali surovo, bez povolenia, stavať domy na území národnej prírodnej rezervácie Dreveník. Samozrejme, keď sa Narkóza vypytovala starostu (tiež cigán) on nevedel, že sa to tam stavia a nedal ani povolenie, pričom jedným z vlastníkov nelegálnej stavby bol jeho brat (alebo bratranec, neviem presne). A hneď tam začal cigán do kamery vyskakovať, že v Bratislave sa stavia "štadión" nelegálne a všetko je v poriadku...
Dokonca sa tam vyjadril aj jeden z ochranárov, ktorý doslova povedal, že pokiaľ tú stavbu nik nezastaví práve teraz, tak "ako to v tejto republike chodí, nikto s tým nič nespraví" - myslel práve na to bezprávie, ktoré existuje u nás na východe, kde si cigán môže robiť, čo chce, ale ak by spravil niečo také biely, tak by z toho bol koniec sveta, súdy, konfiškácie, exekúcie, zápisy do registra trestov, atď atď.
Dokonca tam bol aj jeden príspevok, v ktorom ukazovali, ako v Myšli po zosuvoch ľudia prišli skoro o všetko a zvyšok vecí zamkli v pivnici - aj tú im vykradli - čo myslíte, kto to bol?
Mimochodom - pozreli ste si dnešné správy na Narkóze? Pretože tam bol krásny príspevok o tom, ako si u nás v našej oblasti, odkiaľ pochádzam, robia cigáni, čo chcú. Konkrétne to bol príspevok o Žehre, kde je samozrejme majorita cigánov a niektorí z nich si po návrate z UK začali surovo, bez povolenia, stavať domy na území národnej prírodnej rezervácie Dreveník. Samozrejme, keď sa Narkóza vypytovala starostu (tiež cigán) on nevedel, že sa to tam stavia a nedal ani povolenie, pričom jedným z vlastníkov nelegálnej stavby bol jeho brat (alebo bratranec, neviem presne). A hneď tam začal cigán do kamery vyskakovať, že v Bratislave sa stavia "štadión" nelegálne a všetko je v poriadku...
Dokonca sa tam vyjadril aj jeden z ochranárov, ktorý doslova povedal, že pokiaľ tú stavbu nik nezastaví práve teraz, tak "ako to v tejto republike chodí, nikto s tým nič nespraví" - myslel práve na to bezprávie, ktoré existuje u nás na východe, kde si cigán môže robiť, čo chce, ale ak by spravil niečo také biely, tak by z toho bol koniec sveta, súdy, konfiškácie, exekúcie, zápisy do registra trestov, atď atď.
Dokonca tam bol aj jeden príspevok, v ktorom ukazovali, ako v Myšli po zosuvoch ľudia prišli skoro o všetko a zvyšok vecí zamkli v pivnici - aj tú im vykradli - čo myslíte, kto to bol?
-
Scorpion90
King
Inak ak som to dobre pochopil, tak Hughito sa ciganov nezastava, len sa snazi najst menej extremne riesenie ako par horucich hlav..
ciganov sa podla mna zastaval svizer..
ciganov sa podla mna zastaval svizer..
Ani ja sa rómov nezastávam, viem ako to na Spiši chodí (mám tam príbuzných), ale odmietam riešenie nahnať ich do vagóna odviesť ich tam kde o nich nebude ani chýru ani slichu. Takýto spôsob sa vykonával v minulých storočiach s otrokmi a sami dobre viete ako to dopadlo. Riešiť tento problém je potrebné s chladnou hlavou a triezvym úsudkom
.
-
seth82
Darca
http://www.expres.sk/vysielanie/reporta ... tocne.html Napríklad toto je svinstvo. Takýchto by som istotne podporoval a v živote by som na nich krivé slovko nepovedal...Škoda len, že takých výnimiek je málo a nechápem ľudí, ktorí môžu v takomto prípade zahýbať k rasovej otázke.