Zosietovat Ubuntu / Win 7

Všetko ohľadom Linuxu...
marek2294
Novice
Novice

Zosietovat Ubuntu / Win 7

Príspevok od používateľa marek2294 »

Zdravim.Potreboval by som poradit.Potrebujem zosietovat notebook (Ubuntu 10.04) s pocitacom (Win 7) a zdielat internet na pocitaci.Na internet sa pripajam cez Wifi na notebooku.Ked som zapojil lan kabel, tak po chvile hladania (cca 10 sek) napise na nb Wired network odpojene,teda spojenie nebolo nadviazane, na pc ukazuje neznama siet.Potom som skusil nahodit ip adresu,branu,masku na pc aj na nb, nb s pocitacom naslo, ale na nb nejde internet a teda ani na pc, ked ip adresy zmazem alebo odpojim kabel od nb tak internet funguje.Prosim poradte niekto ako to opravit.Dakujem :)
iwe1
Novice
Novice

Re: Zosietovat Ubuntu / Win 7

Príspevok od používateľa iwe1 »

tiež mám ten istý problém...keď prepojím linux NTB a win 7 PC kríženým káblom a nastavím IP adresy trebárs na 192.168.1.1 a na druhom 192.168.1.2 so subnet 255.255.255.0, tak sa počítače vidia, ale wireless internet prestane šlapať na NTB, hoci hlási, že je pripojenie OK aj cez LAN aj cez WiFi (dá sa to spraviť aj bez routra, switchu?)
mr.speedy
Light Expert
Light Expert

Re: Zosietovat Ubuntu / Win 7

Príspevok od používateľa mr.speedy »

v Ubuntu vytvor novu siet pre eth0 (netmanager - upravit spojenia - kablove) , vyber to pripojenie co tam je (asi auto eth0), upravit, chod do ipv4 a v dropdown menu vyber zdielane pre ine pocitace
09.png
(tym nastavis dhcp server na eth0 a zaroven zapne routovanie), nasledne v dalsej karte vypni ipv6,
25.png
a zaskrtni "dostupne pre vsetkych" a "auto pripojit". vo win7 nastav vsetko na automatiku(kedze DHCP je aktivne), staci restart notebooku a malo by ti to ficat, pred mesiacom som to tiez riesil a ide mi to.
Napísať odpoveď