NHL (aktualne)

O športe...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: NHL (aktualne)

Príspevok od používateľa guess.whoo »

On ale neni druhy Fetisov ani Chelios :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

To ty nemôžeš vedieť. Ani on samozrejme.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tak ale pri dnesnom style hokeja som si isty, ze ziadny hrac nebude hrat tak dlho ako oni. Je ovela viac zraneni a hra sa ovela tvrdsi hokej za viac penazi ako v minulosti. Myslim, ze mu nebude stat za to hrat tak dlho a v 50-tke behat na invalidnom voziku.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

To môžem aj ja oponovať, že zdravotná starostlivosť ide dopredu, hráči majú lepší kondičný tréning, nefajčia, vývoj výstroje je už high tech a pod.
Dnes je oveľa jednoduchšie vidieť hráča - útočníka okolo 37-38 rokov ako pred 15 - 20 rokmi.

A o tom, že sa hrá tvrdí hokej ako v minulosti? Asi si nič nepočul o Old Time Hockey, že?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja som napisal ze sa hra tvrdsi hokej ako v minulosti nie tvrdi ako v minulosti...a to nemozes vyvratit. Boli zranenia aj budu, otazka lekarskej starostlivosti ide bokom ked hrac inkasuje 6-7 otrasov mozgu za 2-3 sezony, alebo absolvuje kazdu sezonu 1-2 operacie kolena alebo ramena. Starostilovst moze byt aka chce, ale tie slachy ani kosti uz nikdy nebudu take ako "nove". A velmi dobre viem o com hovorim. Cital si niekedy o Fetisovi alebo Cheliosovi? Kolko zraneni mali? Zatial nemal ani Kova nic take ako napr. Gaborik, ale co nebolo moze byt a dost lahko sa to moze stat. Hlavne hviezdam timov, na ktorych posielaju likvidatorov.

a old time hockey urcite ani jeden z tych dvoch nehral. to bol skor wrestling na lade
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

guess.whoo napísal:Ja som napisal ze sa hra tvrdsi hokej ako v minulosti nie tvrdi ako v minulosti...a to nemozes vyvratit.
Ale môžem a veľmi jednoducho. Dead Puck Era 1995-2005 bola éra hromotĺkov, keď ťa mohli na ľade aj zabiť, keď sa niektoré zákroky temer nepískali a keď na drafte sa prv pozeralo na výšku a váhu ako na schopnosti. Momentálne po lock-oute sú hráči pravidlami a rozhodcami celkom dobre chránení, nie nadarmo dvaja najmenší hráči ligy mali najlepšie sezóny po lock-oute (Gionta, St. Louis).
guess.whoo napísal:Boli zranenia aj budu, otazka lekarskej starostlivosti ide bokom ked hrac inkasuje 6-7 otrasov mozgu za 2-3 sezony, alebo absolvuje kazdu sezonu 1-2 operacie kolena alebo ramena. Starostilovst moze byt aka chce, ale tie slachy ani kosti uz nikdy nebudu take ako "nove". A velmi dobre viem o com hovorim. Cital si niekedy o Fetisovi alebo Cheliosovi? Kolko zraneni mali? Zatial nemal ani Kova nic take ako napr. Gaborik, ale co nebolo moze byt a dost lahko sa to moze stat.
Zranenia nepochybne budú, ale tie zranenia sú stále tie isté pričom zdravotná starostlivosť, rehabilitácia a ochranná výstroj ide dopredu. Takže zranenia, ktoré boli ešte pred rokmi career-ending sú teraz už liečiteľné.
O Fetisovovi ani Cheliosovi som nečítal, lebo som ich videl pravidelne hrávať.
Gáborík by pred 15 rokmi skončil kariéru rovnako ako ju musel skončiť napr. Cam Neely. Teraz mu lekárska starostlivosť pomohla.
guess.whoo napísal:Hlavne hviezdam timov, na ktorych posielaju likvidatorov.
Tak zhodneme sa, že na tvrdých chlapcov sú najvhodnejší iný tvrdí chlapci a tak to funguje.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

No ved to hej, lenze ked bude mat chronicke problemy s klbami tak ho ani africky saman nevylieci. je to vsetko o stasti, ale aj napriek tomu ziadny svetovy utocnik nehral tak dlho v dnesnej dobe (2005+). Mozne to vsak je, ale davam tomu fakt mozno 0,1%
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Veď ja netvrdím ani som nikde netvrdil, že to tak bude. Snažil som sa len argumentovať , že nie je možné vylúčiť hranie Kovalčuka v 44 rokoch. Zrejme takto nejak bude argumentovať Devils alebo NHLPA.
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Kovaľčukovú zmluvu arbitrážny sudca odmietol ako obchádzanie platového stropu. Takže jeho zmluva s Devils je neplatná a je z neho opäť voľný hráč.
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: NHL (aktualne)- Kovaľčukova zmluva ovplyvní aj Cháru

Príspevok od používateľa haha11 »

Zamietnutie sedemnásťročného megakontraktu Iľju Kovaľčuka s New Jersey na 102 miliónov dolárov môže priniesť do NHL určenie nových mantinelov.
http://hokej.sme.sk/c/5511610/kovalcuko ... charu.html

O Zdenovi píšu, že bude s klubom Boston Bruins podpísovať viacročný kontrakt, môj tip na dlžku trvania kontraktu je maximálne na 7-9 rokov, sumu zárobku netúším aká bude :P. Som plný očakávaní :D.

// Tak na stole je nový kontrakt pre Iľja Kovaľčuka od Devils...

http://www.hokej.sk/nhl/clanok76193-New ... l_mlci.htm
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Sú to správy z jedného fóra, takže neviem ich pôvodných autorov.

Tatar v kempe Detroitu s číslom 21

Slovenský útočník Tomáš Tatar podľa očakávania dostal pozvánku do tréningového kempu Detroit Red Wings. Ako informuje internetová stránka Red Wings Central, Tatar by mal mať rovnako ako v úvode septembra na prípravnom turnaji nádejí v Traverse City dres s číslom 21. Pred rokom sa v kempe objavoval s číslom 72, počas sezóny v AHL v tíme Grand Rapids hrával s dvadsaťsedmičkou. Tatar patrí medzi najväčšie nádeje Red Wings, miesto v prvom tíme si môže vybojovať už v tejto sezóne.

(z 27. augusta)

Schyľuje sa k lockoutu

Fanúšikovia zámorského hokeja vo štvrtok stŕpli. Vedenie NHL dalo na krk nôž Asociácii hráčov NHL (NHLPA) v podobe požiadavky na dve zmeny platnej kolektívnej dohody medzi oboma stranami. NHL podľa New York Post navrhuje, aby sa pri viacročných kontraktoch zmenilo posudzovanie platového priemeru. Ak by zmluva vypršala až po dovŕšení 40 rokov, do úvahy smerom k platovému stropu by sa bral priemer príjmov do 40. roku. Druhý návrh znie, aby sa v prípade kontraktov dlhších ako päť rokov pri ich posudzovaní smerom k platovému stropu nepočítal priemer, ale vzali sa do úvahy aj ďalšie faktory, najmä cifra za platovo najlukratívnejší rok. Ak NHLPA s týmito podmienkami nebude súhlasiť, NHL zamietne Kovaľčukov najnovší kontrakt, preregistruje a zmení zmluvu brankára Vancouveru Roberta Luonga a otvorí formálne vyšetrovanie kontraktu Mariána Hossu s Chicagom.

NHL evidentne využila slabú pozíciu NHLPA, ktorej už viac ako rok po odvolaní Paula Kellyho chýba riaditeľ. Hráčska organizácia si síce najala Donalda Fehra, no doteraz s ním nebola schopná podpísať zmluvu a vymenovať ho za výkonného riaditeľa. Hoci sa počas posledného týždňa objavila už dvakrát informácia o dohode medzi Fehrom a NHLPA, nakoniec ju obe strany popreli. Štvrtkové "nakopnutie do slabín NHLPA", ktoré predviedol svojimi požiadavkami na revíziu kolektívnej zmluvy komisár NHL Garry Bettman, však môže konečne zjednotiť hráčov a urýchliť očakávané vymenovanie 62-ročného Fehra na čelo NHLPA. Donald Fehr pôsobil v predchádzajúcich 15 rokoch ako šéf asociácie hráčov bejzbalovej profesionálnej súťaže MLB a je známy ako jeden z najtvrdších športových "odborárov" v dejinách profesionálnych športových súťaží v Severnej Amerike. Viedol niekoľko tvrdých vojen s vedením MLB, najväčšou bol štrajk v sezóne 1994/95, pre ktorý musela byť zrušená finálová bejzbalová Svetová séria. Fehr bol vo všetkých ťaženiach úspešný najmä vďaka tomu, že je výborným vyjednávačom, hoci jeho metódy sa MLB a majiteľom klubov vôbec nepáčili.

Bettmanov súčasný tlak na revíziu hráčskych zmlúv a kolektívnej dohody sa môže po Fehrovom nástupe na čelo NHLPA veľmi rýchlo obrátiť proti NHL. Komisár NHL bude možno ešte s láskou spomínať na Boba Goodenowa, ktorý sa ako šéf NHLPA postaral o dva lockouty, ktoré museli vyhlásiť majitelia klubov - 104 dní v sezóne 1994/95 a počas celej sezóny 2004/05. Súčasná kolektívna zmluva sa skončí 15. septembra 2012 a zdá sa, že sa schyľuje k ďalšiemu lockoutu.

(z 3. septembra)

S tým Tatarom to vyzerá zaujímavo, keďže tým hráčom, ktorých nemajú kluby v pláne postaviť do prvému tímu dávajú menej zvyčajné čísla a 21 na rozdiel od 72 vyzerá ako normálne číslo.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mam instruktazne video k updateovanym pravidlam v nhl..jedna sa hlavne o:
"illegal check to the head" - hit z mrtveho uhlu do hlavy (pokial to bude rameno na rameno, je to ciste) - rovno 5+DKZ
"clipping" - prisnejsie posudzovat hity zamerane na superove kolena
"contact on icings" - dotykove icingy su zradne a nebezpecne, za kazdy kontakt ktory nie je nutny pri icingu bude min. dvojka - boarding/tripping
"rules of engagement" - 10tka pripadne 10+10 co je DKZ bude udelovany hracom, ktori sa zapoja do sarvatok medzi striedackami, z ladu na striedacku a naopak, pri predzapasovych rozcvickach, medzi trestnymi lavicami a vsetkych podobnych nesportovych spravaniach (gesta, nadavky, atd) a bude sa to riesit disciplinarkou
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Viete že existuje hypotéza, ktorú ešte nikto nevyvrátil, že po ukončení kariéry Mike Silingera v NHL neexistuje hráč, ktorý by nemal spoluhráča alebo dokonca hral s Mikeom Silingerom v NHL?
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Stačí, aby v každom mužstve bol jeden, čo s ním hral a je to. To nie je až taký problém, keď ešte k tomu podľa Wikipedie Sillinger hral v 12 mužstvách.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No veď hej, nikto iný nikdy nehral v toľko mužstvách, ale aj tak je to pre mňa fascinujúce. Cez Curtisa Lesyschina sa Silinger dostane dokonca až Guy Lafleurovi.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Takže máme za sebou začiatok a pár zaujímavých duelov..
Edmonton potvrdil, že to s ním tentokrát nebude až také zlé a to ešte je healthy scratch Omark. Eberle krásny gól.
Naopak Wild a Calgary ukázali, že to s nimi zlé asi bude.

Zaujímavé boli Pensylvánske derby, Bobrovskij prišiel odnikiaľ a ak potvrdí výkony, máme tu prvého kandidáta na Calder alebo minimálne na All-Rookie team na nováčikovsky tradične slabom brankárskom poste.

Price opäť raz nehviezdil, čo z jeho highlight reel zákroku na konci keď prehrali. Zatienil ho aj starnúci Giguere, ktorý bol vykopnutý z Ducks.

Na duele Colorado-Chicago bolo najzaujímavejšie výkony brankárov - Anderson i Turco kryli dokopy cca 80 striel a ani jeden nesklamal. Kane tipujem tento rok na 100 bodov. Ten chalan je nenormálny, ale niekto by mu už mohol ten vydrbaný chránič zubov vraziť do krku...

Samozrejme ide o prvé duely, ale takmer všetky potvrdili predpovede.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

len doplním begbeeho:

na zápase Edmonton - Calgary bol zaujimavý aj knock-out McIntyreho na Ivanansa pri pästnej výmene

http://www.hockeyfights.com/fights/97306

výsledkom Edmonton potvrdil očakavania a Calgary naznačuje začína naznačovať, že zlaté časy sú už preč a treba začať pracovať na omladení mužstva.

duel Colorado - Chicago bol asi najatraktivnejším duelom noci... :), len Coloradu by som vyčítal trochu časte vylúčenia (7), a opäť črtajúcu sa biednu hru v oslabení, kde dostali 2 goly...ale je to len začiatok, dúfam

v Pensylvanskom derby ma zaujal výkon mladeho ruskeho golmana, tiež si myslím, že Philadelphia to v tejto sezone na vychode spolu s New Jersey dotiahne dosť daleko
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

zaujimave to je, pavelec z neznamych dovodov skolaboval, dacjuk s perrym sa pobil, tam bola vtedy dost velka mela a dacjuk zaznamenal gordie howe hetrik...ktory btw nie je zname preco sa vola po gordiem, kedze on bitkar nebol vobec :D dnes som zvedavy na prague premiere
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

ale wiki hovorí niečo iné :D "It is named after Gordie Howe, well known for his skill at both scoring and fighting."

//dnes som pozeral druhú tretinu zápasu Boston - Phoenix a ten Boston nehral nič...ale aspoň som zarobil na live stávke
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

no wiki hovori aj ze on sam mal hetrik iba dvakrat v kariere...
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

ja sa nehádam, len som narážal na to že si písal že nebol bitkár...

//mňa teší Jarova premiéra, dostal iba 1 gól a stal sa 1. hviezdou zápasu http://sport.aktuality.sk/clanok/101358 ... -pohodlne/
Napísať odpoveď