Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
jo aj to je moznost samozrejme...
-
Jeremy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ano trnava. A toto je iba vyrez z fotky. Vlastne spodna 1/5 z fotky. Ostatne bolo vsetko nebo ale kedze sa strasne slabo blyskalo a iba prakticky osvetlovalo oblohu a blesky boli za oblakmi nic z tohochlapec10 napísal:Trnava?
nabuduce namier vyssie fotak aby si nemal tie svetla z ulice, a daj si dlhsiu expoziciu
vidim ze aj kontrast zelenej a cervenej dava digitalnemu dynamickemu rozsahu celkom zabrat... pripada mi to dake ploche... kazdopadne ako reportazna fotka dokonale postacujuce... akurat tie uhly snimania trosku podivne(presne zaco si ma drbal minule cez icq)
Vrchna fotka super.
btw: ty byvas na poziarnickej stanici, ked mas take info kde kedy hori ?
btw: ty byvas na poziarnickej stanici, ked mas take info kde kedy hori ?
-
chlapec10
Addict
Definuj ploche? lebo sa priznam, ze tie farby vyzeraju viac menej ako to vyzera naozaj...Maki napísal:vidim ze aj kontrast zelenej a cervenej dava digitalnemu dynamickemu rozsahu celkom zabrat... pripada mi to dake ploche... kazdopadne ako reportazna fotka dokonale postacujuce... akurat tie uhly snimania trosku podivne(presne zaco si ma drbal minule cez icq)
Co sa tyka uhlov, tak asi narazas na tu prvu, nehadam sa, urcite je atypicky, ale ber to tak ze objekt nafotke je dom+kosik na plosine, nie auto, a preto muselo byt auto nakrivo aby bol dom ako tak rovny...
nehovoriac o tom, ze cela ulica je ako vidis na kopci a nie je vodorovna
A ak sa spravne pamatam, zdrbal som ta za tu fotku fotografa, co je nieco uplne ine, lebo na tej fotke bol clovek nie objekt, bol tam LEN clovek, a ten bol krivy a nic ine na tej fotke nebolo rovne
Niety byvas na poziarnickej stanici, ked mas take info kde kedy hori ?
aha - v tom pripade fuj ake spatne farby na tom baraku
.. co sa uhlu tyka - jo je atypicky, ale neva, ja len konstatujem.. este mozno trosku rusive urezanie kolesa vpravo dole...
-
Jeremy
Medium Professional
chlapec super akorat mi u druhej vadi ten roh auta
-
chlapec10
Addict
tss divoke dni mame... ani som nestihol dopisat prispevok v Dlhym dielom
a uz som musel bezat do race na amfiteater, vysledok? tu: http://www.cas.sk/clanok/174052/poplach ... eater.html]\
a uz som musel bezat do race na amfiteater, vysledok? tu: http://www.cas.sk/clanok/174052/poplach ... eater.html]\
-
adox
Light Professional
Si všade tam kde horí...už viem asi čím to budechlapec10 napísal:tss divoke dni mame... ani som nestihol dopisat prispevok v Dlhym dielom
Pyroman jeden..
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no martine, jak kukam na tie fotky, moc sa pri tom umelecky nevyzivas... preto by som nechcel robit to co tychlapec10 napísal:tss divoke dni mame... ani som nestihol dopisat prispevok v Dlhym dielom
-
chlapec10
Addict
Ale kdeze
Ale musim povedat ze brat mal podobnu myslienku ako ty
Absolutne vobecno martine, jak kukam na tie fotky, moc sa pri tom umelecky nevyzivas... preto by som nechcel robit to co ty
-
zelovoc
Darca
dnes som scanoval ocove fotky, temu dufam nemusim pomenovat.
btw, je to z Kosic pred rozostavanym hotelom Slovan
btw, je to z Kosic pred rozostavanym hotelom Slovan
-
Jeremy
Medium Professional
dnes som bol fotit frajerku na jej promociach. Hroza nikdy viac. tmave cierne habity. zle osvetlena miestnost, nemohol som sa priblizit teda fotit to z30 metrov hroza aula nabytkom do hnedooranzova... Hambim zsa za tie fotky 
Jeremy : to je kvoli tomu, aby dobre fotky mal len fotograf, ktoreho si studaci zaplatili. Zvysok, teda rodiny (povacsinou) s kompaktami, nema sancu spravit dobru fotku.
Fotil som tak bratrancove promocie. Aj ked som sa dostal dopredu, aula bola nasvietena zle - vsetko do zlta + cerveny interier spravili z fotiek odpad. O rok neskor na moje promocie sa mi zase podarilo nenabit baterie (teda nabil som ich, ale ich kapacita bola miziva) takze fotak zdochol po prvej fotke. Este ze to vsetko fotil fotograf.
Fotil som tak bratrancove promocie. Aj ked som sa dostal dopredu, aula bola nasvietena zle - vsetko do zlta + cerveny interier spravili z fotiek odpad. O rok neskor na moje promocie sa mi zase podarilo nenabit baterie (teda nabil som ich, ale ich kapacita bola miziva) takze fotak zdochol po prvej fotke. Este ze to vsetko fotil fotograf.
-
zelovoc
Darca
ked mas na fotke divoke farby stale mozes to hodit do BW alebo sa pohrat so saturaciousundevil napísal:Jeremy : to je kvoli tomu, aby dobre fotky mal len fotograf, ktoreho si studaci zaplatili. Zvysok, teda rodiny (povacsinou) s kompaktami, nema sancu spravit dobru fotku.
-
Jeremy
Medium Professional
zelovoc - prave to ma prve napadlo. lenze nechcu BW a ja milujem BW vacsinu fotim a prevadzam v gimpe pomocou fotofiltrou do BW kde si uz nastavim aj konrketny film.
k externemu blesku su lepsie tie plastove difuzery alebo to co vyraba lumiquest? resp. oplati sa to?
-
chlapec10
Addict
No postupne, poprve, urcite ano oplati sa hocijaka alterntiva, ci uz to je karticka, cely diffuzer alebo podobne srandy.Toy M@ch!n3 napísal:k externemu blesku su lepsie tie plastove difuzery alebo to co vyraba lumiquest? resp. oplati sa to?
Co sa tyka konkretne znacky, myslim si ze to je uuuuplne jedno, na ebay najdes neoriginaly za par eur, v porovnani s lumiquestom co ak sa nemylim stoji par desiatok.
Co som mal sb-600, tak tam som pouzival karticku z tvrdeho papiera, a k tomu som mal z HK sadu 4 diffuzerov(biely, zeleny,oranzovy a modry) za 5 eur aj s postou.
Sb-900 to mam lahsie, karticku mam zabudovanu, diffuzer som dostal automaticky k tomu v baleni ( Nikon