Vytlmenie automobilu
Vytlmenie automobilu
Zdravim Vas,
zosilnovac uz mam kupeny, reproduktory vybrate... a chystam sa na vytmenie automobilu. Samozrejme odporucany je Dynamat Xtreme, avsak cena maleho platiku 20x30 cm je 3,50,-. Na vytmenie cele auta by som ti platov potreboval mozno aj za 200€. Preto rozmyslam nad lacnejsou alternativou. Dynamat planujem pouzit tam maximalne 2 platy pod predne repro, viac nie. Dutiny planujem vystriekat stredne tvrdou PUR penou. Na zadne plato sa chysta vlnkovy molitan. Co ine by ste mi doporucili? Kamarat ma nahovara na gumo-asfalt do dveri, ale podla mna to ma mizerne tlmiace ucinky...
zosilnovac uz mam kupeny, reproduktory vybrate... a chystam sa na vytmenie automobilu. Samozrejme odporucany je Dynamat Xtreme, avsak cena maleho platiku 20x30 cm je 3,50,-. Na vytmenie cele auta by som ti platov potreboval mozno aj za 200€. Preto rozmyslam nad lacnejsou alternativou. Dynamat planujem pouzit tam maximalne 2 platy pod predne repro, viac nie. Dutiny planujem vystriekat stredne tvrdou PUR penou. Na zadne plato sa chysta vlnkovy molitan. Co ine by ste mi doporucili? Kamarat ma nahovara na gumo-asfalt do dveri, ale podla mna to ma mizerne tlmiace ucinky...
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vytlmenie automobilu
Gumoasfalt má veľmi podobné účinky ako asfaltové pláty, čo je v princípe aj Dynamat, takže kamarát zas netrepe dve na tri... To skôr tá PUR pena bude mať mizerné tlmiace účinky... Pri tlmení ide o odstránenie rezonancíí a tie odstrániš zaťažením plechov, PUR pena nič neváži, maximálne Ti vyplní priestor medzi plechmi a možno to bude fungovať, ale ak budeš niečo potrebovať, niekam sa prešpárať, prajem Ti vopred príjemnú zábavu pri odstraňovaní tej peny 
-
Point
Professional
a co tak neco take ako skidamp alebo fatmat.. vlastne konkurencia dynamatu a lacnejsia..hlavne ten fatmat vychadza cenovo celkom dobre.. kukni na stranke.. nejakych 70euro mi to vyslo na predne dvere.. a to je myslim celkom dobry pomer vykon/cena
znamy zainvestoval do dynamatu extreme a je to lahodka, dokonca aj zvuk pri buchuti dvery je uplne iny, luxusny 
Penu nechaj doma ked to budes robit, vid popisane vyssie ...
Penu nechaj doma ked to budes robit, vid popisane vyssie ...
Keď ti pomedzi tu penu zatečie voda (ak ju dáš do dverí, tak s tým rátaj), tak tú vodu odtial už nikto nedostane a pekne ti to bude reznúť.
Trosku som tam tej peny dal na spevnenie, ale tak som si ruky polepil ze dovidenia! Asi ju vyhodim a dojde na Kibo-ve slova (budem sa s tym je*at - no co uz, moja chyba
)
Jimmy to je tak ked nepocuvas nazory inych,... skor to pisu lebo maju z tym skusenosti mnooo

Acer > A co ma byt? Ked sa naserem tak tu penu za 5 minut odstranim (dal som jej tam minimalne). Mimochodom PUR pena sa pouziva pri extremnych instalaciach, kde sa vyplni kazdy potencialny priestor ktory moze rezonovat.
//spravne Kibo poznamenal
//spravne Kibo poznamenal
-
Kibo
Hardcore addict
Používa sa ale na utesnenie, aby Ti neunikal vzduch a nestrácal si desatinky v SPL, nie na vytlmenie samotné 
Jimmy a co sa certis, ved to bolo myslene zo srandy...