PROBLEM nejde preinštalovať Windows 7
PROBLEM nejde preinštalovať Windows 7
zdravím...ako z názvu vyplýva nejde mi preinštalovať windows 7 nech sa snažím akokoľvek...bo keď to spustím klasicky cez DVD-čko...inštalácia aj začne ale neskôr to vypíše chybu o nekompabilite windowsu...ale pritom je to nainštalované z toho istého dvdčka......a aj cez bios som sa to snažil...ale znova to isté.....no a dôvod mojej reinštalácie je že mi to vyhadzovalo chyby...a aj keď som sa snažil dať obnovenie systému tak mi to tiež len vypísalo chybu a pomaly mi padal celý systém(to už je teraz jedno ako)....tak ma napadlo že keby odstránim windows tak potom by nemala robiť problém nejaká nekompabilita no nie???...lenže fragmentovať sa ako viete tak jednoducho nedá...aspoň čo ja viem 
-
vikko78
Medium Professional
Re: PROBLEM nejde preinštalovať Windows 7
skus si stiahnuť hirens boot, alebo nejaké live cd linuxu naformátovať disk a potom na čistý hdd nainstalovat win...pred tým ti išiel win v poho?
V biose musíš mať nastavené bootovanie z CD. Hľadaj položku First Boot - a nastav ju na CD. A dáš SAVE. Keď sa ťa opýta , tak potvrď Y
Potom už len vložíš DVD s Windows do mechaniky a reštartuješ počítač.
Ak si to správne nastavil v tom biose , tak ti na začiatku po štarte PC vypíše , že ak chceš inštalovať z CD tak stlač ľubovoľnú klávesu. A ďalej už len inštaluješ Windows podľa pokynov na obrazovke - zformátovať HDD atď.
Ak si to správne nastavil v tom biose , tak ti na začiatku po štarte PC vypíše , že ak chceš inštalovať z CD tak stlač ľubovoľnú klávesu. A ďalej už len inštaluješ Windows podľa pokynov na obrazovke - zformátovať HDD atď.
-
vikko78
Medium Professional
pravdepodobne si si neprečítal dobre založenú tému...kolegovi tá instalácia začne, ale po chvilke mu hocí chybu s nekompatibilitou...takže s bootom to nemá nič spoločné...ramaya napísal:V biose musíš mať nastavené bootovanie z CD. Hľadaj položku First Boot - a nastav ju na CD. A dáš SAVE. Keď sa ťa opýta , tak úpotvrď Y
vikko78 - Podľa toho čo napísal hneď v prvej vete , tak som to pochopil tak , že sa to snaží preinštalovať z prostredia OS pri spustenom Windowse
Ak si si všimol , tak až potom ďalej píše , že to skúšal aj cez bios.
Neviem ako to myslel s tým inštalovať cez bios ?
Asi nabootovať z DVD ? A nenabootovalo mu to ?
To by len on sám musel nejak upresniť ako to vlastne všetko myslel.
A tiež s tou fragmentáciou ...
Ak si si všimol , tak až potom ďalej píše , že to skúšal aj cez bios.
Neviem ako to myslel s tým inštalovať cez bios ?
Asi nabootovať z DVD ? A nenabootovalo mu to ?
To by len on sám musel nejak upresniť ako to vlastne všetko myslel.
A tiež s tou fragmentáciou ...
inštalácie aj nabehne .....ale teraz mi to vyhadzuje BSOD.....s chybou v MEMORY MANAGEMENT....tak a teraz už naozaj neviem čo mám robiť bo pri inštalácii som dal defragmentovať disk ....takže už je kompletne čistý .....viete čo s tým treba ????
-
vikko78
Medium Professional
ramaya: o.k. beriem na vedomie.
Sao Feng:nepletieš si pojem formátovať a fragmentovať? kolko máš modulov ram? daj ich prejsť memtestom a potom uvidíš. kludne ti počas instalácie mohol win prísť na chybu v ramke a nepustí ťa ďalej a to môže byť aj problem pri padaní pc
Sao Feng:nepletieš si pojem formátovať a fragmentovať? kolko máš modulov ram? daj ich prejsť memtestom a potom uvidíš. kludne ti počas instalácie mohol win prísť na chybu v ramke a nepustí ťa ďalej a to môže byť aj problem pri padaní pc
nie nemýlim si tieto dva pojmy ....ja mám už kompletne čistý HDD takže žiadnym testom to dať prejsť nemôžem...keďže žiadny windows nenainštalujem...a mám 2x2GB DDR3
-
vikko78
Medium Professional
môžeš...stiahni si Hirenś boot....toto je boot cd, ktoré normálne nabotuješ aj ked máš čistý hdd a ked sa ti spustí, tak tam máš na výber rozne testy..testy na hdd, testy na ram (aj memtest), testy na cpu a veľa rôznych utilít...inak skus vytiahnuť jednu ramku a tak nainstalovat, poprípade to skus dva razy, raz jednu raz druhú.
"pri inštalácii som dal defragmentovať disk ....takže už je kompletne čistý " defragmentáciou len ukladáš súbory jeden za druhým---nemažeš hdd....HDD sa maže formátovaním, takže len formátovaním dosiahneš čistý disk
"pri inštalácii som dal defragmentovať disk ....takže už je kompletne čistý " defragmentáciou len ukladáš súbory jeden za druhým---nemažeš hdd....HDD sa maže formátovaním, takže len formátovaním dosiahneš čistý disk
sorry kámo...tak to som sa sekol....mal som na mysli že som ho dal formátovať ...moja chybavikko78 napísal:môžeš...stiahni si Hirenś boot....toto je boot cd, ktoré normálne nabotuješ aj ked máš čistý hdd a ked sa ti spustí, tak tam máš na výber rozne testy..testy na hdd, testy na ram (aj memtest), testy na cpu a veľa rôznych utilít...inak skus vytiahnuť jednu ramku a tak nainstalovat, poprípade to skus dva razy, raz jednu raz druhú.
-
vikko78
Medium Professional
samozrejme..len zisti presne, ktorý modul to robí...inak zatial na 2gb ddr3 ti pôjde win7 plynule....potom ju len dosadíš
a keď mi chybu našlo už aj v druhej ramke???.....sú to zatial len dve chyby...a je to vôbec možné že komp mi plynule bežal 1týždeň a potom začali štrajkovať rámky??...je to bežné???.....
-
vikko78
Medium Professional
ano. je to možné...neboli taktované? poprípade si nemenil napetie v biose? lebo napr. taktovaním cpu sa ti automaticky taktujú aj ramky..tak neviem či si náhodou takéto niečo neskúšal...ak máš chybu v každom module ram, tak to daj reklamovať...
nie nič som netaktoval......no chyby mi našlo v oboch ale v druhej to nieje až tak vážne pretože som sem dokázal nainštalovať KUBUNTU......nebude to len nejakým napätím alebo nejakou konfiguráciou???....a ešte som chcel doplniť že keď do počítača vložím aj prvú rámku (tam kde bolo hrozne veľa chýb) tak prestáva ísť....ale na tej druhej kde ich až toľko nenašlo tak to šlape bez problémov ...nebude to naozaj iba nejakým nastavením???....alebo voltážou???
-
vikko78
Medium Professional
to sa robí v biose...skus kuknúť do biosu a daj tam default nastavenia....poprípade daj ramky na auto..inak ak si nič netaktoval, tak bios budeš mať nastavený správne...tak či tak budeš reklamovať obidve, ked sú na nich chyby...ide ti na tej druhej spojazdniť aj win?
už aj na tej druhej ramke to vypisuje chyby...takže jediná možnosť je ich reklamovať ano????...vieš no zasa čakať 3týždne na nové to sa mi zrovna nechce 
-
vikko78
Medium Professional
hmmm. s tym ja už nič neporiešim...
SaoFeng - stiahni boot ISO memtest, napal, bootni a spusti aspoň do rána. Mám tucha, že je to RAM.
PS.
ak si nerobil zásahy do BIOS, tak na príspevky predošlých autorov zabudni.
PS.
-
vikko78
Medium Professional
lokkju napísal:SaoFeng - stiahni boot ISO memtest, napal, bootni a spusti aspoň do rána. Mám tucha, že je to RAM.
PS.
čo keby si si poriadne prečítal všetky príspevky...už dávno zistil, že má chyby na oboch ramkách a ty tu vklude napíšeš, že máš tucha, že to bude ram....
ale aj tak dík....reklamujem to
...potom napíšem ako to dopadlo
no nakoniec som to tam poslal a do 3 dní my prišli nové
no nakoniec som to tam poslal a do 3 dní my prišli nové