Bol som podvedený, prosím o radu čo robiť

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Jacques80
Amateur
Amateur

Bol som podvedený, prosím o radu čo robiť

Príspevok od používateľa Jacques80 »

Znaham cloveka, ktory sa vyzna ohladom tresneho zakona...ide o to ze som poslal balicek v hodnote cez 200 € no nedostal som zaplatene, mam meno, adresu....nekomunikuje...co mozem robit? alebo ako ho mozem dostat?
// prepacte za SPAM zrejme v zlej teme, ale potrebujem niekoho nazor...tak SS cakam, vdaka
//Goten: presunuté
chrobak
Star
Star

Re: Bol som podvedený, prosím o radu čo robiť

Príspevok od používateľa chrobak »

chcelo by to viac informacii, o co tam islo atd...

inac mna by zaujimalo ako si mohol poslat balik bez toho aby si dostal zaplatene ? ved ked nieco posielas dobierkou tak nikto tomu dotycnemu balik neda pokial to nevyplati. Alebo si to posielal nejakym inym sposobom ?
Svizer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Svizer »

Ze si to neposielal na dobierku je tvoja chyba.Podla toho co som cital v novinach tak suma 200eur nie je trestny cin a teda aj keby si siel na policiu podat trestna oznamenie, tak tym nic nedosiahnes.Okrem toho si myslim ze by si asi tazko dokazoval, ze si poslal balicek v v tom balicku bola vec v hodnote 200eur.
Jacques80
Amateur
Amateur

Myslel som, ze mi zmazali topic ale je len presunuty tak doplnim info
Chcem vas poziadat o radu a moznosti ktore mam..Predaval som telefon mimo fora, ozval sa mi jeden typek cez mail ze ho kupi, mailovali sme si, vsetko ok poslal mi aj screen z IB ze mi poslal dohodnutu sumu (vysse 200 €) tak som poslal na meno a adresu ktoru mi napisal.
Preslo par dni a peniaze sa na ucet nepripocitali, na maily neodpoveda...tak sa vas pytam ak suma nepresiahla minimalnu mzdu ma to cenu riesit cez policiu ? mam meno a adresu, nemala by byt falosna predsa mu pride telefon na nu, cize co mozem robit ? a ako mu mozem zavarit pod zadkom
Jediny dokaz co mam su maily, je to riadny dokaz ? kamarat mi hovoril ze historia mailov, chat z icq sa nebere ako riadny dokaz tak poprosim o vysvetlenie
Point
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

vyznam to nema.. nedokazes to.. a aj keby.. je to len priestupok kedze je to pod 266 evri.. nabuduce si daj vacsi pozor.. da sa poradit jedine toto.. je to smutne..ale nespravis s tym nic
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

Byva velmi daleko..osobne??
Jacques80
Amateur
Amateur

Vysse 400 km, aka ironia 266 €...232 € je hodnota balika...cize jedina moznost navstivit?
a keby dostal priestupok, nemal by mi uhradit sumu + nejaka pokuta na jeho adresu
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nedokazes mu to, ani to, ze v baliku boli veci za tu sumu. emaily a icq konverzacia neobstoji takze jedina moznost ho navstivit. Myslim, ze e stoji za tu cestu. Inak sa rozluc s peniazmi a zober si ponaucenie do zivota.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ked k tym veciam ma blocky, tak to dokazat moze. Ja by som uz pri tejto sume urcite isiel na policiu, pretoze su to slusne peniaze a vysetrovatel nebude musiet velmi vysetrovat, kedze vsetky potrebne udaje bude mat k dispozicii. Staci podat trestne oznamenie, spisat vypoved a policajt ho potom da predvolat na vypoved, potom sa mozno zlakne (policajt moze spomenut, ze ma zaznamy komunikacie o predaji, atd.), ja som jednoznacne za to, aby to Jacques skusil riesit cez policiu.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Ja som bol pred niekoľkými dňami okradnutý o 26 Eur, mám tu aj tému o tom. Je to nič oproti tej tvojej sume, ale chcel som len napísať, aby nikto nikdy neposielal niečo skôr, ako nemá peniaze. Nejaké dôkazy typu screen z IB sa dá ľahko sfalšovať, sám som sa o tom presvedčil. Ak teda dotyčného človeka nepoznáte veľmi dlho resp. osobne, tak v žiadnom prípade nič neposielajte skôr, ako nebudete mať peniaze. Ja som za z tohoto poučil, dobre pre mňa, že išlo "len" o 26 Eur. Každopádne teraz ten môj problém riešim s podporou Steamu, takže snáď mi pomôžu. Tak ako napísal Gothar, tak by som na tvojom mieste určite zašiel na políciu a podal trestné oznámenie. Policajti to budú musieť riešiť a želám ti, aby to dobre dopadlo a buď aby ti bol vrátený mobil, alebo aby si dostal peniaze.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

nechapem ako si sa mohol dat takto oje.kabatit???vsak pokial nemam peniaze neposielam :wink: jedine ze by bol uzivatel vo WL tak mu posielam dopredu :wink:
Jacques80
Amateur
Amateur

Napada ma jedno, ked ho predvolaju a aj keby zapieral tak policia ho moze usvedcit podla IP z ktorych tie maily boli odoslane...+ screen z IB + meno adresa..co vy na to? to by malo stacit na usvedcenie..aj keby zapieral IP a meno adresa je myslim slusny dokaz, ci?
Ak podam tresne a policia to bude riesit je to hadam bezplatne..az keby som sa s nim isiel sudit tak vtedy by boli poplatky...Proste s mojim stastim a zo skusenosti sa to bude vliect a vliect a aj tak nic z toho nebude :nono:
// kupujuci reagoval na moj inzerat na bazosi, tam ziadny WL nie je..a som zrejme z tych najivnych a stacil mi dokaz z IB...dokonca to bolo cez vikend, ked banky nepracuju ale uvedomujem si ze som mal pockat na peniaze :|
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

Jacques80 napísal:Napada ma jedno, ked ho predvolaju a aj keby zapieral tak policia ho moze usvedcit podla IP z ktorych tie maily boli odoslane...+ screen z IB + meno adresa..co vy na to? to by malo stacit na usvedcenie..aj keby zapieral IP a meno adresa je myslim slusny dokaz, ci?
Ak podam tresne a policia to bude riesit je to hadam bezplatne..az keby som sa s nim isiel sudit tak vtedy by boli poplatky...Proste s mojim stastim a zo skusenosti sa to bude vliect a vliect a aj tak nic z toho nebude :nono:
// kupujuci reagoval na moj inzerat na bazosi, tam ziadny WL nie je..a som zrejme z tych najivnych a stacil mi dokaz z IB...dokonca to bolo cez vikend, ked banky nepracuju ale uvedomujem si ze som mal pockat na peniaze :|

prestan zit v scifi svete toto niesu dokazy ani jedno, nemas ziadny dokaz s ktorym by si uspel.
Proste mas smolu, mal si pockat na peniaze alebo jednoducho poslat dobierkou
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

bol si podvedeny, bohuzial, pokial sa dotycny nerozhodne sam ze ti to vrati, v praxi stym nic nespravis, suma nie je z hladiska zakona "vyssia ako mala" takze sa nejedna o trestny cin, ale len o priestupok...ale je tu sanca, ze ak takto podviedol viac ludi a kazdy znich poda trestne oznamenie a dokaze sa, ze sa jednalo o umyselne konanie s jasnym zamerom podviest, suma sa scita a pravdepodobne presiahne potrebnu vysku a zacne sa viest trestne stihanie vo veci podvodu, no pokial si bol sam, moc sanci nemas, ak natrafis na dobreho policajta ktory to bude ochotny riesit, mozno sa dotycny posere a vrati ti to, inak mozes samozrejme skusit ist tam s nejakym 100kg holohlavym kamaratom poriesit, ale ak je dotycny kur*a prasiva neporiesite nic, lebo nemate ani ziadny dokaz a ak ho napadnete este na vas zavola policajtov a ste v <>
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

prosis o radu? zacni uvazovat predtym nez nieco spravis..
na telefon zabudni a zober si ponaucenie.. pekny den
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

S tým nič neurobíš. Keď budeš mať cestu jeho smerom tak sa za ním neskôr zastav osobne, nech to je aj o pár rokov... :)
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Gothar - No ja som pochopil, že peniaze boli akože poslane, kedže poslal screen ustrižku - to je jednoznačne iba podvrh takýto screen, neviem prečo to neriešil formou dobierky, tak by sa určite nič nestalo, priklaňam sa k nazoru, že ide o ľahky a lacny oj_b, s ktorým dotyčny asi veľa nenarobí :( Políciu skúsiť môže, ale je a bolo množstvo reportáži v tv ako niektori ľudia boli pomerne hlupo obabrani a objasnenie kriminality v takýchto prípadoch nemajú veľke percento. Navyše ako bolo spomenuté, tak ide iba o priestupok, ak by típek zistil dalších poškodených môžu podať trestne oznámenie za trestný čin, takto to polícia bude hodnotiť iba ako priestupok.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som sa opieral o to, ze ma presnu adresu kam to posielal, cize vysetrovatelovi staci poslat list s predvolanim na danu adresu (pretoze by mala byt skutocna) a podla vypovede obvineneho by sa postupovalo dalej, ak by zapieral, tak by bolo dokazovanie zlozite, ak by sa priznal, tak by musel skodu nahradit a zaplatit pokutu.
Jacques80
Amateur
Amateur

Cize podla vacsiny, opravte ma ak sa mylim je to tak, ze podvodnik je kryti ak je to pod 266 € a neprizna sa...to je nase Slovensko :(
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

praxi ano, ale ako hovorim, ak tak podviedol viac ludi rovnakym sposobom a tito ludia podaju trestne oznamenie, tak sa ta suma zratuva
Napísať odpoveď