Wake on LAN PC Chips M811 v 3.1
Wake on LAN PC Chips M811 v 3.1
prosím vás mám jeden problém a neviem ako ho vyriešiť..mám pc s doskou PC Chips M811 v3.1 a potreboval by som to pc sparviť tak aby som ho mohol prebudit magic packetom cez net..pokial mi je známe tak doska tuto funkciu nepodporuje priamo ale podporuje ju v kooperacii s pci rozširujúcimi kartami..pozeral somsa do manuálu a bolo tam cosi ako power on PCI Device Master to mám na ENABLED.v manuali sa píše niečo také žby to malo fungovať ked je počítač hybernovaný.V pc sa mi taktiez nachádza pci sietová karta ktorá funkciu wake on lan podporuje..ked som mal pc v hybernovanom stave kontrolka sietovej karty nesvietila a neviem si vysvetlit prečo..možno mám niečo zle nastavené v biose..skuste mi prosím poradiť pomohlo by mi to dakujem:)
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Wake on LAN PC Chips M811 v 3.1
Wol (wake on lan) funguje aj pri vypnutom PC , a este povol aj WOL na sieťovej karte v nastaveni sieťovky v správcovi systému , pridávam screen , potom by to malo fungovať .
Re: Wake on LAN PC Chips M811 v 3.1
Ja mam obdobny problem. Zacnem odznova.
Mam PC. Integrovana sietova karta je KO, tak tam mam pridavnu. V pridavnej zial viem len zapnut to co je na druhom obrazku vyssie. To z prveho tam nemam.
Dalej toto PC je zapojene cez ethernet do routra a ten router do ADSL routra (nastaveny ako bridge).
Ako mam vlastne nastavit aj ten router aj PC aby sa dalo prebudit PC?
Na ADSL routri mam klasiku 192.168.1.1, uz co ide dalej router tak tam mam 10.10.10.1.
Budem musiet aj IP prerobit aby boli na oboch zariadeniach rovnake?
Mam PC. Integrovana sietova karta je KO, tak tam mam pridavnu. V pridavnej zial viem len zapnut to co je na druhom obrazku vyssie. To z prveho tam nemam.
Dalej toto PC je zapojene cez ethernet do routra a ten router do ADSL routra (nastaveny ako bridge).
Ako mam vlastne nastavit aj ten router aj PC aby sa dalo prebudit PC?
Na ADSL routri mam klasiku 192.168.1.1, uz co ide dalej router tak tam mam 10.10.10.1.
Budem musiet aj IP prerobit aby boli na oboch zariadeniach rovnake?