Štvorstranový žiarič
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Štvorstranový žiarič
Ahojte.
Dlho som uvazol nad moznostou pokryt si okolie svojho domu domacou WiFi sietou a kedze dom ma hrube steny a problem je chytit signal uz cez 2 izby v nom (AP v izbe1 --> notebook v izbe3), tak priamo z domu vysielat nemozem... tak som sa rozhodol zainvestovat a chcem si na strechu domu namontovat WiFi ziaric na styri strany (E,W,N,S). akurat mam problem zohnat to na slovensku neviete o dakom predajcovy na Slovensku? nepisal by som sem keby mi google pomohol ale bohuzial.
Dlho som uvazol nad moznostou pokryt si okolie svojho domu domacou WiFi sietou a kedze dom ma hrube steny a problem je chytit signal uz cez 2 izby v nom (AP v izbe1 --> notebook v izbe3), tak priamo z domu vysielat nemozem... tak som sa rozhodol zainvestovat a chcem si na strechu domu namontovat WiFi ziaric na styri strany (E,W,N,S). akurat mam problem zohnat to na slovensku neviete o dakom predajcovy na Slovensku? nepisal by som sem keby mi google pomohol ale bohuzial.
-
DjBass
Darca
Re: Štvorstranový žiarič
Ako to chceš dať na strechu? Tak, aby to vysielalo dole alebo to chceš vysielať niekde do okolia domu? Myslím, že ak by si to dal iba normálne na strechu, tak v dome nechytíš nič, keďže to bude vysielať do strán, nie dole.
K tým smerom... nebude stačiť všesmerová anténa? Prípadne by som tam dal 4 sektorové.
Inak, koľko dB anténu máš na AP momentálne? Nebude stačiť, ak ju vymeníš za výkonnejšiu?
K tým smerom... nebude stačiť všesmerová anténa? Prípadne by som tam dal 4 sektorové.
Inak, koľko dB anténu máš na AP momentálne? Nebude stačiť, ak ju vymeníš za výkonnejšiu?
-
weroro
Flash coder
Ja mam v dome uz od dneska dve APcka (na kazdom poschodi jedno) takze v dome uz problem so signalom nemam ale chcem mat signal aj v okoly domu (v zahrade, v parku ktory je cez cestu od mojho domu) a tak by so dal na strechu vysielac na vsetky svetove strany a trochu ho sklopil k zemy (nech nevysielam do vedlajsej dediny
). Momentalne mam tusim ak dobre citam na krabici od APcka 20dBm ale koly tym mojim hrubym murom na dome, mimo neho, cize vonku nechytim nic. preto zhanam ten ziaric. Potrebujem pokryt plochu v polomere cca150-250metrov od domu a samozrejme aj v jeho blizkosti chcem nieco chytit, nie len v tej vzdialenosti.
-
weroro
Flash coder
To mi bude stacit smerova antena? (druhy link od teba) lebo jednu doma mam, dokonca tuto istu 16dB a sada mi na nu prach. som myslel, ze to vysiela len do urciteho bodu a bez rozptylu. ak to postaci tak neni co riesit. smerovu 16dB si viem zohnat , hned rano pojdem kupit dalsie (hned ako to otestujem s touto jednou samozrejme). K tej prvej antenke - no to asi potrebovat nebudem, uz ked som teraz dokupil to druhe AP.. teraz ma napadlo, ako pripojim styri smerove anteny do jedneho vysielaca? myslim ako spojim 4 picktail-y? je na to daka krabica do ktorej to napicham (nakrutim)?
-
hojko
Site Admin
Vsesmerova antena vysiela na vsetky strany, ale pozor, treba si pozriet specifikaciu anteny, pretoze je mozne, ze prave pod antenou signal mat nebudes. Na okolie domu by som ale 16dBi antenu povazoval ako zbytocnost s tym, ze by mohlo dojst aj k zlemu vplyvu na organizmus (ktory ale tusim nebol nikdy potvrdeny). Tam by postacila malicka 5,5dBi antenka.
Existuju rozbocovace pre antenu, nieco taketo: http://wifi.aspa.cz/antenni-slucovac-2- ... hz-z86422/
Existuju rozbocovace pre antenu, nieco taketo: http://wifi.aspa.cz/antenni-slucovac-2- ... hz-z86422/
-
weroro
Flash coder
Ehm Dakujem Hojko. Teraz sa citim dost zmetene chces mi povedat, ze ak mam cely dom preplneny WiFi ziarenim "moze" to ohrozit zdravie? Mam totiz 3 rocnu dceru a 1 rocneho syna pytam sa to koly nim.
-
DjBass
Darca
Sorry, dal som ti tam zlý odkaz, myslel som niečo takéto.
Ak nemáš v okolí domu nejaké prekážky, ktoré by mohli obmedzovať silu signálu, tak bude stačiť aj nejaká slabšia anténa ako píše hojko.
Veď si daj do googlu "skodlivost wifi" a nájdeš mnoho diskusií, kde sa dohaduje o škodlivosti. Je známe, že WiFi na zdravie vyplv má, no zatiaľ sa nevie aký a či je vôbec škodlivý. Tu máš jeden článok.
Ak nemáš v okolí domu nejaké prekážky, ktoré by mohli obmedzovať silu signálu, tak bude stačiť aj nejaká slabšia anténa ako píše hojko.
Veď si daj do googlu "skodlivost wifi" a nájdeš mnoho diskusií, kde sa dohaduje o škodlivosti. Je známe, že WiFi na zdravie vyplv má, no zatiaľ sa nevie aký a či je vôbec škodlivý. Tu máš jeden článok.
-
weroro
Flash coder
ok super vyriesene hojkov zlucovac teda nepotrebujem.. vyriesil som to tou vsesmerovou.