Chyby na hojko.com

Napíšte nám, či sa vám páči tento board, čo by ste chceli pridať, zmeniť...
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chyby na hojko.com

Príspevok od používateľa weroro »

napriklad moj posledny prispevok v teme programovanie http://www.hojko.com/post1458667.html#p1458667 ziadny z bannerov neodkazuje na iny web ako hojko.com. davam si zalezat (pokial sa nejedna o moj copyright - a aj ten je skryty). Tak isto na to stale apelujem z dovodu, ze by som chcel do sekcie Programátorský kútik: prejavte sa! pridat dake svoje prace a to tak aby sa dali pouzivat priamo tu vo fore, aby som nemusel robit daky externy hosting na hojko ukazky.

//edit Mne zobrazuje vsetky mnou vlozene flash animacie/aplikacie takto:
Prílohy
Schránka01.png
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Aha, tak toto prenechavam niekomu kto rozumie programovaniu :)
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Ano, swf prilohy sa nezobrazuju korektne. Pokusal som sa identifikovat problem ale nedopatral som sa k nicomu. Najprv som myslel, ze to je kvoli highslide, ale nie je. Nahodil som highslide na moje test forum a tam isli swf prehrat v pohode. Potom to odrazu prestalo fakcit a namiesto swf som videl len biely stvorec (presne ako tu na fore). Tiez som mal s tym problem, nakolko tu mam par navodov v swf a teraz je namiesto okna swf len biely stvorec. Ak prideme nato, kde je problem, tak ho samozrejme odstranime. Zatial sa treba zmierit s momentalnym stavom, ze to proste nejde.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Podla mna bude problem v tom, ze ako nazov swf suboru pouzivate PHP s vynutenym downloadom

Kód: Vybrať všetko

./download/file.php?id=77539
ked som si "odsnifoval" cestu k tomu swf suboru a potom som to nahradil v zdrojaku tak to slapalo.
Prílohy
321654.png
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pozeral som v nastaveniach, ale tam nevidím nič také ako určiť či sa má ten daný súbor zobraziť alebo vynútiť na stiahnutie. Zrejme to bude v kode definované, aké prípony ako spracovávať. Neviem ale či je dobrý nápad flash hádzať priamo do stránky
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

No ja som to nazval vynutenym downloadom preto lebo ked dam do adresneho riadka napr. http://www.blabla.bla/nieco.swf tak mi to prehliadac automaticky otvori. Ale ked som dal to php?id=123456 tak sa ma to opytalo ci chcem ulozit swf subor bez toho aby to otvorilo.. to povazujem za vynuteny download. takze nemyslim, ze by php?id=123456 nahradzalo konkretny subor *.swf teda aspon nie v object a embed tagu ale to ja ako neznalec php len teoretizujem a do tejto temy to zrejme ani nepatry. tak sry.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie, nenahrádza. To som ani nenapísal. Ja len píšem že si nemyslím že by bolo dobrým nápadom dávať flash priamo do stránky, radšej nech ho ponúka na download tak ako je to teraz
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Ok dobre to chapem a akceptujem. Nedalo by sa nieco urobit aspon s tymi bielymi okienkami, v ktorych by mal byt ten flash zobrazeny? Odstranit ich a nechat tam len ten link na stiahnutie, popripade k tomu linku pridat aj ikonku, ze sa jedna o flash, tak ako je to pri archivoch.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pozrem sa na to cez deň, dnes mám už unavené oči a hlavu z iného programovania

//autoeditácia príspevku (26 Júl 2010, 12:07)
takže tú chybu spôsobuje vraj nová verzia flash10. To vysvetluje prečo to kedysi išlo a už nie ako niekto písal. Hojko, ak sa ti chce, skús sa pohrať s týmto riešením: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p10409545

weroro: ak ti prekáža ten biely obdlžnik, v nastaveniach si môžeš vypnúť zobrazovanie flashu: http://www.hojko.com/ucp.php?i=prefs&mode=view a budeš tam mať iba podobnú ikonku ako pri rar archívoch. Ja osobne to tak tiež mám nastavené
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Pripomienky ku karme su zamknute tak pisem sem. Len taka kozmeticka pripomienka. Vyska prijatej konkretnej karmy sa odnedavna neukazuje, ale ked si clovek klikne na to :plus: alebo :minus: tak vo vlastnostiach obrazka sa da zistit ci ide o bod ci dva. Viem ze moj objav nevycisti mexicky zaliv, ale detaily vedu k dokonalosti 8)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

výška prijatej/odoslanej karmy sa neukazuje odkedy je tu táto karma na tomto fore (tzn. pol roka)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Neviem, možno je to chyba v mojom prijímači - ale pri načítavaní niektorých kategórií fóra, prípadne pri odosielaní príspevku to trvá nekonečne dlho (20-30 sekúnd) a toto sa mi stáva už nejakú tú dobu (dnes sa mi to stalo už asi 5 krát, počas diskusie v sekcii Politika, nie však pravidelne a vždy, iba niekedy). Robí to na OhňoLíške, ale skúšal som to aj na čerstvo nainštalovanej Opere, je to to isté. Je to mojím pripojením, alebo sa niečo súloží na serveri?
//asi 5 sekúnd to trvalo aj pri odosielaní tohoto príspevku...

////OK, danke schon...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Vyzerá to tak, že je niekedy preťažená databáza a tak sa musí dlho čakať, kým sa nejaké spojenie uvoľní (a ak je preťažená ešte viac, tak to aj vypíše chybu, že sa nedá otvoriť viac spojení na DB).
goten
VIP
VIP

Vieme o tom. Na opravu treba fyzický prístup k serveru. Hneď ako bude mat hojko voľno od každodenných povinností chystá sa do BA odstrániť tento problém.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Problemom sa stal prechod na Ubuntu 10.04, ked aktualizacia prebehla hned v den, kedy bola tato verzia vydana. Problem je sposobeny pri praci s diskom, ked sa z nicoho nic hromadi %wa, cize I/O wait. Problem je to vsak softwarovy, nie na strane hardware. Na starej verzii Ubuntu islo vsetko v pohode, ale po aktualizacii sa zvysil ako load, tak aj tieto narazy z nicoho nic, ktore sa objavuju aj 2x za hodinu a trvaju par sekund, max. minutu. Vyzera to na chybu v novej verzii Ubuntu, viacej ludi sa na internete stazuju na problemy, ale s podobnym problemom sa nikto nehlasil. Nepomohla ani zmena MySQL na Prescota Server, ani update Kernelu na testovaci build, problemy nadalej pretrvavaju. Moznostou je este pockat na Ubuntu 10.04.1, ktore by malo byt k dispozicii 12. augusta a dufat, ze budu fixnute urcite chyby a pride s novym Kernelom. Ak problem bude pretrvavat, tak jedinou moznostou je cesta do serverovne v Bratislave, kde by sa museli zalohovat data a server nanovo nainstalovat na verziu 10.04 Server Edition s tym, ze na dalsi den by sa to vsetko nastavilo a spustilo.

Edit: Pridavam este graf vytazenia, kde vidiet narazy. V rocnom grafe vidiet, ze zvyseny load zacal odo dna prechodu na Ubuntu 10.04.
Prílohy
loadaverage.png
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Už dosť dlho mi nefunguje spustenie .gif súboru z prílohy... akonáhle kliknem na nejaký gif, tak začne načítavať a tak to aj zostane...
Mám operu
Čo to má byť?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Dunlop mám rovnaký problém. Riešim to buď kopírovaním odkazu obrázku a potom ho vložím do nového tabu, alebo použijem Internet Explorer
goten
VIP
VIP

Chyba nieje na strane fóra ale v Opere. Konkrétne vo verziách 10.5x a 10.60. Vo verzií 10.10 sa prehrávajú animované gif obrázky bez problémov. Tento problém sa však netýka všetkých animovaných gifov. Testoval som to a opere vadia animované gify s veľkosťou viac ako 200KB pri vyššom rozlíšení. Takže buď vyššia veľkosť a menšie rozlíšenie alebo menšia veľkosť a vyššie rozlíšenie.
V prílohe si to môžete overiť.
nizke_rozlis_vyssia_velkost.gif
(699.45 KiB) 449 stiahnutí
vyssie_rozlisenie_pod_200KB.gif
(189.75 KiB) 446 stiahnutí
vyssie_rozlisenie_cez_200KB.gif
(361.79 KiB) 446 stiahnutí
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

Ked si zobrazim hlavnu stranku so vsetkymi forami, tak posledy prispevok v sekcii "INFO" ma Audiotrack a jeho meno je napisane cervenou farbou. O par sekcii nizsie, je zasa zelenou farbou...
goten
VIP
VIP

No nie. :shock: Dík za upozornenie a zato, že si si to všimol. Buď audiotrack hackol hojkov účet a pridelil si admin rank alebo to je chyba v color mode. Čo myslíš?
Ak nevieš odpoveď, tu máš niekoľko indícií:
http://www.hojko.com/post1352801.html#p1352801
http://www.hojko.com/post1361690.html#p1361690
http://www.hojko.com/post1376975.html#p1376975
http://www.hojko.com/post1383549.html#p1383549
http://www.hojko.com/post1464793.html#p1464793
Napísať odpoveď