Zdravím, dúfam že som správne trafil sekciu. Môj brat mal dnes veľmi vážny úraz, boli na chate, skočil do bazéna a udrel si hlavu a chrbticu a má opuch na mieche. Chcel by som sa opýtať či s týmto má niekto skúsenosti alebo mi o tom vie povedať niečo viac. Aká je pravdepodobnosť že ochrnie na nejakú časť tela, aké to môže mať dlhodobé následky iné, či sa z toho dá úplne vylízať a podobne. Rentgen bol v poriadku nemá nič zlomené, momentálna vie hýbať všetkými končatinami iba mu veľmi tŕpnu ruky, na CT môže ísť až zajtra po 24 hodinách od úrazu momentálne ho pozorujú, je v nemocnici na Dolnom Kubíne. Do utorka sa nesmie vôbec hýbať takže nie je možný ani prevoz do BA. Ďakujem dopredu za odpovede, ak sa nájde niekto kto mi o tom povie viac a bude ho zaujímať ako sa to vyvíja tak sem dám ďalšie informácie o stave keď sa ku mne dostanú.
//Goten: presunuté
Opuch na mieche
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Opuch na mieche
To s tym CT najskor po 24 hod. od urazu sa mi zda nejake divne, lebo aj mam skusenosti z chirurgie z Kramarov, ze ked sa na RTG snimku objavilo cokolvek neobvykle, ako mohlo byt napr. krvacanie alebo opuch mozgu ci chrbtice po uraze, okamzite sa robilo CT alebo MRI. Ziadne cakanie.
//inak je to dost od veci zaradena tema, lebo to nema nic spolocne so zivotnym stylom a cestovanim.
//inak je to dost od veci zaradena tema, lebo to nema nic spolocne so zivotnym stylom a cestovanim.
Dostal aj korzet na krčnú chrbticu?
Kamoš mal 7.7. pred rokom podobný úraz, keď spadol z basketbalového koša, čo je ešte vyššie, rovno na hlavu tak, že si pritom zlomil 2 krčné stavce. Okamžite po úraze a chvíľkovom spamätaní sa od bolesti sa snažil hýbať všetkými končatinami a hovoril mi, že si necíti jednu nohu a vôbec s ňou nevie hýbať - i keď trochu mu to išlo. Hneď po príjazde záchranky mu nasadili korzet, po prevoze do nemocnice mu urobili rontgen (neviem, či mu robili aj CT) a musel nosiť korzet ešte ďalšie 3 mesiace, pretože v opačnom prípade by hrozilo narušenie miechy a ochrnutie pri neopatrnom pohybe s hlavou. Vylízal sa z toho bez ujmy, ale mal obrovské šťastie.
Pokiaľ tvoj brat nemá zlomené žiadne stavce, tak je podľa mňa dosť pravdepodobné, že z toho vyviazne tiež bez ujmy.
Kamoš mal 7.7. pred rokom podobný úraz, keď spadol z basketbalového koša, čo je ešte vyššie, rovno na hlavu tak, že si pritom zlomil 2 krčné stavce. Okamžite po úraze a chvíľkovom spamätaní sa od bolesti sa snažil hýbať všetkými končatinami a hovoril mi, že si necíti jednu nohu a vôbec s ňou nevie hýbať - i keď trochu mu to išlo. Hneď po príjazde záchranky mu nasadili korzet, po prevoze do nemocnice mu urobili rontgen (neviem, či mu robili aj CT) a musel nosiť korzet ešte ďalšie 3 mesiace, pretože v opačnom prípade by hrozilo narušenie miechy a ochrnutie pri neopatrnom pohybe s hlavou. Vylízal sa z toho bez ujmy, ale mal obrovské šťastie.
Pokiaľ tvoj brat nemá zlomené žiadne stavce, tak je podľa mňa dosť pravdepodobné, že z toho vyviazne tiež bez ujmy.
-
mirak2
Hardcore addict
mama hovori ze ked opadne opuch ze to bude dobre, ale ten opuch moze nieco zakryvat a to dobre byt nemusi