čo lepšie pripraví na VŠ? SŠ /SPŠ,SOŠ/ alebo Gympel?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ZappBrannigan
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

čo lepšie pripraví na VŠ? SŠ /SPŠ,SOŠ/ alebo Gympel?

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

čo lepšie pripraví na VŠ? SŠ /SPŠ,SOŠ/ alebo Gympel? Chcel by som ist studovat na VS, nieco okolo PC, tak neviem že ci ist do KE za Mechanika PC sieti, alebo na nejaky gypel a potom na VS..

KARMA ISTOTNE
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: čo lepšie pripraví na VŠ? SŠ /SPŠ,SOŠ/ alebo Gympel?

Príspevok od používateľa audiotrack »

škola nemá za úlohu pripraviť ťa na VŠ, ale dať ti potrebné vzdelanie. Ak budeš mať záujem študovať na výške, a bude ťa to baviť a budeš tomu rozumieť, tak ju môžeš skončiť s lepším prospechom ako gymplák aj keď budeš z učilišťa
swiper
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa swiper »

No ako je uviedol audiotrack tak s nim musit suhlasit. Ale zase zalezi ake zameranie si tam vyberas. Ked ide o programovanie tak skor gympel. Ked take opravy alebo spravovat siet a podobne tak skor mechanik pc sieti.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

myslim, ze vystudovany mechanik PC sieti ti do studia informatiky neda nic naviac oproti gymplu... Siete sa naucis na uroven mechanika PC sieti v podstate za jeden semester na vyske :?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a to isté platí o programovaní na gympli čo bolo spomenuté.
swiper
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa swiper »

no mate pravdu ale ja som len zovseobecnil co sa na gymply uci s pocitacmi. Ale povecsine co poznam ludi co sa vyznaju do pc tak tim bola skola ukradnuta malo koho nieco naucila vzdy sa naucili len sami a praxou (skusenostami).
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Veď na gympli pokiaľ si nezvolíš informatiku v treťom ročníku ako zameranie na výšku tak ťa tam nenaučia nič. :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

zalezi od gympla... ale hlavne zalezi od cloveka sameho, pretoze stredoskolske ucivo cele co sa informatiky aj programovania tyka sa da zvladnut bezproblemovo samostudiom za jedny prazdniny, alebo viac menej staci nejaky normalny zaujem o historiu a fungovanie PC, periferii a zakladneho softwaru a to ze pri tom sedis denne - ono sa to na teba nalepi.... mne napr gympel v oblasti informatiky nedal nic, v oblasti programovania nejaky ten zaklad, ktory som aj tak dalej nerozvijal, pretoze nebol a ani nieje a vobec nebude zaujem pokracovat tym smerom.... staci ti taka odpoved?
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

gympel....aj ked som chodil na SPS......ale koly matike je dobry gympel...na gymnaziu sa ucili poriadne a my sme toho mali len za 2 strany..s tym ze na vyske sa naucime...aj som sa to teraz naucil.....na vyske..ale na technickej vo zvolene a nie na informatike v brne :D, v brne to bolo totiz na primackach :D
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

audiotrack napísal:a to isté platí o programovaní na gympli čo bolo spomenuté.
to je pravda... niekto tu pisal, ze kvoli matike na gympel, tak s tym musim suhlasit, najlepsie na gympel so zameranim na matiku...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

piton napísal: to je pravda... niekto tu pisal, ze kvoli matike na gympel, tak s tym musim suhlasit, najlepsie na gympel so zameranim na matiku...
a ja ti budem oponovať tým, že:
1) kde ste nabrali že bude matiku potrebovať? "niečo okolo pc" je veľmi široké spektrum, a ak si vyberie nejakú architektúru pc kde si vystačí s diskrétkou tak mu gympel je nanič. Navyše, nie je ešte ani na strednej. Čo ak zmení svoje záujmy a nebude chcieť študovať informatiku?
2) načo sa bude na gympli učiť dejepis, etiku, chémiu a neviem čo ešte, keď na SPŠ môže byť odbornejšie zameraný a bude mať predmety čo s tým viac súvisia? Napríklad také karnaughové mapy sa na gympli nenaučí, ale na SPŠ elektro určite áno. A som si istý že to bude prvá vec s ktorou sa na informe stretne
3) pozri sa na naše vysoké školstvo. Chlapec sa vyberie do trnavy na UCM a bude sa učiť paskal. Nie je teda jedno či bude sedieť na gympli a bojovať o dobré známky, keď to céčko čo tam budú mať mu bude aj tak zbytočné akonáhle príde na výšku?
4) ...

stredná škola s vysokou nemá nič spoločné. Nepripraví ťa vedomosťami, ani systémom nakoľko na výške sa študuje úplne inač. Musíš sa pripraviť sám, a je jedno na akej strednej budeš. Maxmimálne tak môžeš získať nejaký bod na skúškach za to, že si z gympla. Neviem aké sú v dnešnej dobe pravidlá, ale osobne v tom žiaden rozdiel nevidím. A ako posledný argument: čo ak sa na školu nedostane? Uplatní sa lepšie s priemyslovkou alebo učilišťom kde bude mať výučný list, prax a odborné znalosti, alebo s gymplom z ktorého vylezie ako niekto kto nevie nič praktické? Éra, kedy bol gymplák niečo viac už dávno skončila. Takéto argumenty ako niektorí dávate mi pripomínajú mojích rodičov pred 8 rokmi. Svet sa ale zmenil
nitr0
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nitr0 »

presne tak..jedine co mi gympel dal bola anglictina, ktoru som sa tam fakt naucil, na vyske je len taka o nicom..ale od matiky az po neviem co, je vsetko na vyske odznova lebo to aj tak zachvilku zabudnes, cize matiku sa naucis pocitanim, pocitanim a pocitanim a tak aj vsetko ostatne..proste ked sa budes tomu venovat tak to zvladnes s hocicim..ja osobne ale troska lutujem ze som siel na gympel..no uz je to za mnou :)
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

a vedeli by ste mi poradit nejaku konkretnu skolu zameranu na informatiku a nieco omacky okolo toho? som z PP, ale nemam problem so ZA, KE , BA atď..
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa holenda »

Dobry gympel ta nauci vseobecnemu rozhladu, ktory sa ti zide v celom zivote a z neho mozes ist studovat ako informatiku, tak aj pravo, medicinu, alebo co ta v priebehu studia oslovi... Ak matematicky gympel, tak uroven oproti normalnemu bude rovnaka, akurat budes mat matematiku este na vyssej urovni a podla mna matematika je predmet, ktory rozvyja logicke a abstraktne myslenie, ktore sa ti pri programovani urcite zide. Na sps moze byt matematika aj programovanie na rovnkej urovni ako na matematickom gymnaziu, ale ostatne predmety budu slabsie a to ti moze casom chybat (aj ked samozrejme o tom nebudes vediet, lebo clovek co nema, tak to mu nechyba...) V ramci KE ti viem z istotou odporucit: ak vseobecne vzdelanie, tak Gymnazium na Srobarovej 1 http://www.srobarka.sk/ a ked chces sa vybrat skor tou cestou matematiky, tak matematicka trieda Gymnazia na Postovej 9 http://www.gympos.sk/ . A ohladom vyucby programovania na gymnaziach: to budes urcite sklamany, ucia sa tam iba zaklady. Samostatne studium je nevyhnutne, ak sa chces tomu venovat. Ale podla mna je doplnujuce samostudium nevyhnutne v akomkolvek obore, ak chces byt v nom naozaj dobry...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

A keď chce ísť človek z elektra na psychológiu čo ho pripraví? :P
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eru »

a podla mna je to odborna skola ak mas dobru predstavu co chces robit a na aku vysku pojdes. ak mas tak staci ist na podobnu odbornu a tam ta poriadne naucia vsetko co potrebujes
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa holenda »

otazka znie: chces sa naucit to co potrebujes, alebo aj nieco naviac?
Napísať odpoveď