Odvodový bonus

Diskusie na politické témy...
Klingonka
Light Star
Light Star

Odvodový bonus

Príspevok od používateľa Klingonka »

Keď som si to prepočítala, tak by mi mal plat zvýšiť o 170 € aj po odrátaní rovnej dane+odvodov. AKOže kto mi to zaplatí ???? Štát ? Súkromník ? Nie je to podozrivé ?

Pokastovali ľudí do 26 skupín (či koľko), takže sa nedá presne zistiť do ktorej skupiny človek patrí-tá kalkulačka je nepresná.

A aké budú dopady na spoločnosť, o tom sa nikde nepíše, keďže nikde vo svete ho nemajú (my máme byť pokusní králici).

Tmavší spoluobčania na tom prerobia, však ? A kto ešte ?

Minimálna mzda sa akože "zruší" a bude iba niečo ako hrubá mzda = tzv. "superhrubá mzda" ?

A ak napr. niekto ešte nezarába, iba končí školu ako sa mu to bude počítať ?

No, vyjadrujte sa... :) (ak chcete)
ehm123
King
King

Re: Odvodový bonus

Príspevok od používateľa ehm123 »

No cele je to o tom, že chcú zrušiť všetky výnimky v daniach a odvodoch. Ďalej chcú zrušiť vymeriavací základ a odvody sa budú platiť podľa zárobku resp. zisku. Doteraz platili vysoké odvody len zamestnanci, ale živnostníci a zamestnanci na dohodu platili menej, resp. nič. Tým, že sa zavedie OB nastane priestor pre zníženie odvodov.

Deficit v štátnom rozpočte by to spraviť nemalo, dokazujú to aj prepočty, ktoré Sulík dával robiť /jeden z nich robil on sám/:

http://www.sulik.sk/media/makrodopadyMESA10.pdf
http://web.sulik.sk/files/12/file_19_1.pdf
http://www.sulik.sk/index.php?section=6 ... ion=1&pg=6
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

aj tak si myslim ze mu to neprejde presne tak ako to on chce...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

vyhodi a zaroven nevpusti do II. piliera ludi mladsich ako 35 rokov. ludia si v II. pilieri budu setrit az od spominaneho 35. roku zivota. peniaze, ktore by ste si "sporili" v II. pilieri "solidarne" rozda cash (na ruku) medzi obcanov. dovrsite vek 35, a to co ste dostavali cash (na ruku) si budete potom odkladat v II.piliery. II. pilier uz vytvara deficit v SP, ktory presahuje 1,4 mld eur rocne. v roku 2030 to budu uz miliardy 2 a mozno 3. pekne vas ten sulik o toto. ze odvodovy bonus je dalsim prostriedkom aby boli bohatsi este bohatsimi tak o tom sa mozete presvedcit aj v jeho kalkulacke. vsak tam dajte nadstandardne prijmy. zacnite povedzme pri 1500 eurach. postupne navysujte vysku mzdy. bohatym prida aj viac ako 500 eur mesacne. pekne vas zasa dostali, zjedli ste to aj s navyjakom!
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Neviem odkedy je účelom odvodového bonusu (klikni a čítaj prosím ťa) robiť bohatších chudobnejšími a chudobnejších bohatšimi? :lol:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

citaj ty:

"Ak bude v II. pilieri (má viac ako 35 rokov), zaplatí ešte 6,66% do druhého piliera."

http://www.strana-sas.sk/odvodovybonus

Kúzelná to veta. Sulík má teda (asi) v pláne vyhodiť/nevpustiť
všetkých ľudí mladších ako 35 rokov z/do II. piliera, ktorí si tam dnes
„sporia“ respektíve budú chcieť sporiť. Tejto skupine ľudí bude
v čistom vyplácať takpovediac „na drevo“ sumu, ktorú by inak odviedli do
druhého piliera. Toto dokazuje aj jeho slávna kalkulačka

http://www.sulik.sk/index.php?section=7

Do súčasných 9% pár % chýba, všakže (2,34%)???

a)II. pilier je v sucasnosti 9%
b)sulik navrhuje 6,66% a "sporit" si v nom budu 35 a viac rocni. mladsim bude tychto 6,66% vyplacanych zamestnavatelom na vyplatu.
c) zostava 2,34%. toto je to percento o ktore si polepsia vsetci (do 1373 eur hrubej mzdy, nizsie citaj vysvetlenie), samozrejme v priemere. pohybuje sa to podla sulikovej kalkulacky od cca 12,5 eur mesacne pri vyske hrubej mzdy 1373 eur, kde sa sulikova kalkulacka takpovediac lame (vysvetlim blizsie trochu nizsie) a cca 35,5 eur, ktore prisluchaju minimalnej mzde vo vyske 307 eur.
takze to teraz spriemerujem:
1373 + 307 = 1680/2=840 (priemerna hruba mzda)
12,5 + 35,5 = 48/2 = 24 (priemerne polepsenie si)
teraz das do kalkulacky vypocitanu priemernu hrubu mzdu (840 eur s podmienkami-som ucasnik II.P, nemam deti, nemam manzelku).
poznamka k podmienkam. princip je pri vsetkych zhodny, len sulikova kalkulacka sa "lame" pri inych suctoch vysok hrubych miezd ako v modelovom priklade a zohladnuje pocet deti.
- polepsil si si o 27 eur
- zaklad dane (D=C+A - z jeho kalkulacky) je 1 207,23 eura. 1207,23 * 0,0234 (2,34%) = 28 eur
takze teraz k tomu "lamaniu" sulikovej kalkulacky. pre tento modelovy priklad to je uvedenych 1373 eur (hruba mzda) a druhym zlomom je 840 eur. kazdy kto zarobi v hrubom 307 az 1373 eur si polepsi o spominanych v priemere 12,5 - 35,5 eura respektive 24-28 eur. v sulikovom podani to znamena, ze vsetci co maju nad cca 840 eur do 1373 eur v hrubom su solidarni (ma to v nazve strany) s tymi, ktori maju menej. to je prvy zlom. druhy nastava pri 1373. pravdou je, ze vsetci co prekrocia v hrubom mzdu v tejto vyske uz nedostavaju odvodovy bonus (v sulikovej kalkulacke je oznaceny ako pismeno C.), ale cim viac prekroci hruba mzda tuto spominanu sumu (1373) o to viac si tito bohatsi polepsia.
komu sa nechce klikat sumy par prikladov:
1373 = 12,63
1400 = 22,57
1500 = 60,51
1600 = 101,62
1700 = 142,66
1800 = 183,77
1900 = 224,81
2000 = 265,92
2500 = 434,31
3000 = 555,39
takze stredna vrstva na slovensku zostane aj podla sulikovej "reformy dochodkoveho zabezpecenia, II. piliera" - (lebo to sa fakt inak nazvat ani neda) jedinymi v tomto state danskom solidarnymi s tymi najchudobnejsimi, cize zostanu nadalej neslobodnymi otrokmi vlady, ktorej clenom bude (dufam, ze nebude-pisal som to este v marci, takze tak.) majster sulik. ti bohati budu aj nadalej bohatnut, tak ako za meciara, dzurindu a fica!
teda, ani sloboda, ani solidarita-nic!

PS nestaci citat, ale musis chapat, ze co citas! btw vitaj medzi osvietenymi, ak si pochopil, co si teraz docital.
Prílohy
netto_mzda.JPG
slay
Addict
Addict

Krija, som na tomto fóre už nejaký ten piatok a ty si bez debaty užívateľ, s ktorým sa trápim najviac. Ani teraz tomu nie je inak. Vrátil som sa oddýchnutý z výletu a čakal ma tu tvoj post, ktorý má asi len jedinú funkciu a síce aby kvalitne nasral ľudí. Zo začiatku som si myslel, že si to len odniekiaľ o kopíroval bez rozmyslu, ale Google ma ubezpečil, že nie len že je to tvoj osobný vynález, ale z hrdosťou to publikuješ aj na svojom blogu. To ma dorazilo, radšej som to hneď vypol, lebo titulky ďalších článkov neveštili nič dobré.

Napriek tomu, že odvodový bonus je v podstate primitívna myšlienka, na ktorej vysvetlenie stačí pol strany A4, ty "politický guru" si ho očividne ani len námatkovo nepochopil. Čo je horšie klameš a zavádzaš svojou vlastnou hlúposťou ľudí tu na fóre aj na svojom blogu. Môžeš mi klamať koľko chceš, ale je mi nad slnko jasné, že okrem toho že si sa pohral zo Sulíkovou kalkulačkou si nečítal o OB ani písmeno. Lebo inak by si nemohol koncentrovať toľko nezmyslov do jedného postu. Alebo si podpriemerne inteligentný dyslektik. Ale pevne verím, že nie.

V záujme boja proti hlúposti, ti výnimočne venujem svoj tradičný plný post s vyčerpávajúcim vysvetlením. A radšej naň ani nereaguj, poprosím ťa.

krija napísal: "Ak bude v II. pilieri (má viac ako 35 rokov), zaplatí ešte 6,66% do druhého piliera."

Kúzelná to veta. Sulík má teda (asi) v pláne vyhodiť/nevpustiť
všetkých ľudí mladších ako 35 rokov z/do II. piliera, ktorí si tam dnes
„sporia“ respektíve budú chcieť sporiť. Tejto skupine ľudí bude
v čistom vyplácať takpovediac „na drevo“ sumu, ktorú by inak odviedli do
druhého piliera.
Toto dokazuje aj jeho slávna kalkulačka
KLAMEŠ, NIE JE TO PRAVDA. Žiadna "suma, ktorú by inak odviedli do II. piliera" NEJESTVUJE. Odvádzať sa bude to isté čo dnes.
krija napísal: Do súčasných 9% pár % chýba, všakže (2,34%)???
KLAMEŠ, NIE JE TO PRAVDA. Nie nechýba ani halier. Odvádzať sa bude to isté. Čítaj nižšie..
krija napísal: a)II. pilier je v sucasnosti 9%
b)sulik navrhuje 6,66% a "sporit" si v nom budu 35 a viac rocni. mladsim bude tychto 6,66% vyplacanych zamestnavatelom na vyplatu.
c) zostava 2,34%. toto je to percento o ktore si polepsia vsetci (do 1373 eur hrubej mzdy, nizsie citaj vysvetlenie), samozrejme v priemere. pohybuje sa to podla sulikovej kalkulacky od cca 12,5 eur mesacne pri vyske hrubej mzdy 1373 eur, kde sa sulikova kalkulacka takpovediac lame (vysvetlim blizsie trochu nizsie) a cca 35,5 eur, ktore prisluchaju minimalnej mzde vo vyske 307 eur.
Presne na takejto ľudskej hlúposti sú postavené konšpiračné teórie. Boh vie koľko ľudí si tu po tebe tento nezmysel prečítalo a šíri ho ďalej.

KLAMEŠ, NIE JE TO PRAVDA.V súčasnosti sa odvádza 9% z HRUBEJ mzdy. Pri odvodovom bonuse sa odvádza 6,66% zo SUPERHRUBEJ mzdy (súčet hrubej mzdy a odvodov zamestnávateľa = cena práce). Je to ťažká matematika preto názorný príklad:

Hrubá mzda je 1000 EUR z toho 9% je 90 EUR.
Superhrubá mzda je 1000 EUR (Hrubá) + Odvody zamestnávateľa (35,2% z Hrubej) = 1352 EUR z toho 6,66% je 90 EUR.

90 EUR = 90 EUR
takze teraz k tomu "lamaniu" sulikovej kalkulacky... (bludy bludy) ..

..cim viac prekroci hruba mzda tuto spominanu sumu (1373) o to viac si tito bohatsi polepsia.
komu sa nechce klikat sumy par prikladov:
1373 = 12,63
1400 = 22,57
1500 = 60,51
1600 = 101,62
1700 = 142,66
1800 = 183,77
1900 = 224,81
2000 = 265,92
2500 = 434,31
3000 = 555,39
KLAMEŠ, NIE JE TO PRAVDA. Krija nevie pochopiť prečo to tak je, tak radšej strávi čas písaním hlúpostí než by si prečítal manuál k OB :? . Ak by si sa rozumel do OB, vedel by si že tento "krijov fenomén" je tu preto lebo pre výpočet solidárneho zdravotného a sociálneho odvodu existuje maximálny vymeriavací základ v podobe 10 násobku životného minima (10*185) => to je 1850 (superhrubá) čo je 1373 (hrubá). Maximálny vymeriavací základ existuje v presne takej istej výške aj dnes a keby si to vedel, tak ti to dôjde z toho vidno ako sa rozumieš do veci a napriek tomu si dovolíš poučovať. Takže je to presne takto aj dnes a má to svoju logiku a dôvody, ale tam radšej nezachádzam lebo zjavne máš problém z jednoduchšími vecami.
takze stredna vrstva na slovensku zostane aj podla sulikovej "reformy dochodkoveho zabezpecenia, II. piliera" - (lebo to sa fakt inak nazvat ani neda) jedinymi v tomto state danskom solidarnymi s tymi najchudobnejsimi, cize zostanu nadalej neslobodnymi otrokmi vlady, ktorej clenom bude (dufam, ze nebude-pisal som to este v marci, takze tak.) majster sulik. ti bohati budu aj nadalej bohatnut, tak ako za meciara, dzurindu a fica!
teda, ani sloboda, ani solidarita-nic!
Toto je kyselina do tváre odvodového bonusu hodená hlúposťou človeka. Odvodový bonus má presne opačný efekt. Je najviac prínosný práve pre nižšie sociálne skupiny, ktoré chcú pracovať a mať deti. Zrovnoprávňuje zamestnancov so zamestnávateľmi a živnostníkmi. Dáva práve vyššiu ekonomickú slobodu ľuďom. Je v ňom všetko čo v ňom má byť. A tí bohatí na ňom ani len náhodou nezískavajú viac ako chudobní. Vieš koľko dostáva človek s predošlou mzdou 3000eur "podporu" keď sa rozhodne pre "polročnú dovolenku". Zisti si to. A potom si zisti koľko bude dostávať s OB. Zdaňujú sa dnes dividendy, ktoré sú výsadou najmä bohatých? Nie. Potom sa ale budú. A tak by som mohol pokračovať. Odvodový bonus je najmä pre široké vrstvy a hlavná myšlienka je rovnosť šancí, rovnaké zaťaženie práce a kapitálu. Ak by táto vláda nespravila nič len toto, tak by som od nej ani nič viac nechcel. Je to skvelá myšlienka, ktorá asi nebude politicky priechodná. A ľudia ako ty ju špinia vlastnými výmyslami bez toho aby si to aspoň prečítali. To je hanba. Naozaj.
KRIJA napísal:PS nestaci citat, ale musis chapat, ze co citas! btw vitaj medzi osvietenymi, ak si pochopil, co si teraz docital.
Tak toto bol bez debaty zlatý klinec tvojho postu. Klobúk dole pán osvietený politický guru. Tu máš manuál k OB a pred tým než začneš opäť poučovať naozaj čítaj. Lebo zatiaľ si len pri OB nepovedal ani slovo pravdy. Ešte poznámka, je hanba, že ti nikto správne nereagoval na tvoj naivný blog (od marca :slap: a vyše 2tis zobrazení) z toho som sklamaný a dokonca ani tuto na fóre, ale to ma neprekvapuje. Ale zmaž si ten článok na blogu prosím ťa, taká satisfakcia mi bohate postačí za námahu s týmto postom.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dlhe a nic nehovoriace nic, mily slay. vsetko co tam je je hola skutocnost. ale asi to potrebujes v jednej, jednoduchej vete od tvojho guru?! pomaly a dufam, ze velmi oddychnuty a velmi pozorne budes citat nasledovne riadky:

"Uskutočnili sme množstvo zmien a niektoré reformy by boli výrazne zasiahnuté a museli by byť modifikované, ako napríklad dôchodková reforma, ktorá sa ešte len rozbieha."

Ivan Mikloš v roku 2004!

http://www.banky.sk/11260-sk/miklos-nep ... atelny.php

PS klames, ale to ma neserie, na to som si za tie roky zvykol. no ty sa netrapis so mnou, ale sam so sebou, a to ma tesi co raz viac :smt059
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

krija: takze ziadne ospravedlnenie, ze zavadzas, alebo nieco podobne?

uplne od veci?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie, ja ze zavadzam? ja som sem dal fakty a to priamo zo zdroja, cize od sulika! mali by ste sa ospravedlnit vy a to za to, ze ste ignoranti, za to, ze taky ako ty da prednost na cerveno zvyraznenym kecom, pred trochou matematiky. ale vsak ja si uvedomujem, ze s matematikou to ide v nasom skolstve prudsie dole z kopca ako v inych oboroch.

PS ked uz nemate nic k veci, nereagujte na mna!
Prílohy
01a-630x553.png
011-630x548.png
02a-630x552.png
021-630x553.png
slay
Addict
Addict

Krija hanbím sa, že som s tebou vôbec niekedy diskutoval. Nemáš ani toľko hrdosti aby si priznal, že si sa mýlil. Úprimne ťa ľutujem, si chudák. :smt096
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay napísal:Krija hanbím sa, že som s tebou vôbec niekedy diskutoval. Nemáš ani toľko hrdosti aby si priznal, že si sa mýlil. Úprimne ťa ľutujem, si chudák. :smt096
tieto citove vylevy si si mohol odpustit. mas problem si priznat, ze si totalne mimo.

a) ak si si nahodou nevsimol, mna nezaujima, ze PRECO to tak je, ked viem, ze to tak je. aby si to lahsie pochopil tak napisem priklad. onedlho si pripomenieme zhodenie bomb na H a N. myslis si, ze niekoho zaujima, ze preco ich americania zhodili, alebo skutkovy stav, ze ich zhodili?
b) pricital si si manual od OB, ktory ma vyse 200 stran, ale nedokazal si vyvratit to, co mimochodom na slovensku mne a miklosovi nevyvratil este nikto!
c) odpovedou na pismeno b) je fakt, ze OB ma byt financovany z penazi, ktore si teraz odvadzame na 2. tunel pilier.
d) z pismena c) vyplyva, ako to aj obrazky sulikovej OB kalkulacky potvrdzuju, ze bud dostanes OB a zaroven si v 2. pilieri "nesporis", alebo si "sporis" v 2. pilieri, ale OB sa rovna almuzne! ziadna ina moznost tu nie je, pochop to konecne!
e) kedze aj diskusia o OB iba dokazala mudre slova jedneho pana co raz povedal, ze ludi delime na tri skupiny. prva je ta co sa uci pozorovanim, druha je ta, co sa uci citanim a kedze ty si si precital, ale nic si nepochopil a zaroven ako nikto na slovensku nedokazal vyvratit, ze sulik chce OB financovat z penazi "sporitelov" tak ty patris do tretej kategorie: taki co do smrti budu curat na plot pod el. napatim.
teda za f) ak sem da niekto nieco relevantne, teda to, ze OB nie je (nebude) financovany z penazi co teraz ludia posielaju do DSSiek tak potom reagujte a mozete si zobrat potom celu moju karmu.

//autoeditácia príspevku (04 Aug 2010, 23:46)
slay napísal:Zdaňujú sa dnes dividendy, ktoré sú výsadou najmä bohatých? Nie. Potom sa ale budú.
Uznávam, že príklad je maximálne zjednodušený, no počet akcionárov, či suma vyplatených dividend nemenia nič na podstate veci, a síce, že zavedením dane z dividend by sme dividendy zdaňovali dvakrát.

Napriek vyššie uvedeným skutočnostiam mnohí ľudia považujú za nespravodlivé, že dividendy nie sú zdaňované. No nie je to tak, dividendy v skutočnosti zdaňované sú, a síce tým, že nie sú odpočítateľnou položkou u toho, kto ich vypláca. To znamená, vyplatená dividenda neznižuje základ dane firmy a keby bola u príjemcu uplatnená daň z dividend, došlo by k dvojitému zdaneniu.

Aj pri úrokoch, a aj pri dividendách dochádza k zdaneniu presne raz, s tým rozdielom, že dividendy sa zdaňujú u platiteľa a úroky u príjemcu.

http://www.sulik.sk/index.php?section=1&id=88

Že Európska únia vydala smernicu 90/435/EWG, http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/sit ... 501-sk.pdf ktorá v článku 5 vyslovene zakazuje zdaňovať dividendy pri vyplácaní do iného členského štátu?

http://www.sulik.sk/index.php?section=1&id=106

slay sulik finta bude asi v tom, ze jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj vsak to nie su dane! to su odvody! komedianti!
slay
Addict
Addict

Naozaj veľmi vyčerpávajúco som ti vysvetlil prečo sú tvoje tvrdenia úplné hlúposti. Doložil som to jasnými termínmi, vysvetleniami aj primitívnou matematikou. Každý kto si môj post prečítal bude vedieť, že jednoducho klameš Krija a pravdepodobne nerozumieš ani fungovaniu dnešného systému a úplne s istotou nerozumieš ani fungovaniu odvodového bonusu. Maj trochu cti, keď vieš že si pochybil tak aspoň si to priznaj.

btw. tie dividendy sú irelevantné pre náš spor a ty to dobre vieš...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

este raz ti odcitujem, co som vyssie napisal ako prve a ty mi laskovo napis, co si tym traktatom z toho vyvratil, lebo pre mna nie je dolezite poznat cestu, ale kracat po nej a je uplne irelevantne ako som sa k tomu dopracoval. chapes aj to do p*c*, ze proti tvojmu vypoctu nic nemam, ale nevyvratil si proste nic, dokonca ani to, ze ludia s nadstandardnymi prijmami budu mat viac!
krija napísal:vyhodi a zaroven nevpusti do II. piliera ludi mladsich ako 35 rokov. ludia si v II. pilieri budu setrit az od spominaneho 35. roku zivota. peniaze, ktore by ste si "sporili" v II. pilieri "solidarne" rozda cash (na ruku) medzi obcanov. dovrsite vek 35, a to co ste dostavali cash (na ruku) si budete potom odkladat v II.piliery. II. pilier uz vytvara deficit v SP, ktory presahuje 1,4 mld eur rocne. v roku 2030 to budu uz miliardy 2 a mozno 3. pekne vas ten sulik o toto. ze odvodovy bonus je dalsim prostriedkom aby boli bohatsi este bohatsimi tak o tom sa mozete presvedcit aj v jeho kalkulacke. vsak tam dajte nadstandardne prijmy. zacnite povedzme pri 1500 eurach. postupne navysujte vysku mzdy. bohatym prida aj viac ako 500 eur mesacne. pekne vas zasa dostali, zjedli ste to aj s navyjakom!
vyvratil si nieco z cerveno-vybodovanych viet? rozumies tomu co sa pytam?
slay
Addict
Addict

Áno vyvrátil som. Celé tvoje klamstvo je postavené na tvrdení, že namiesto súčasných 9% sa bude odvádzať cca 6% a ten zvyšok je ten "prínos bonusu" ktorý Sulík vyplatí na drevo. Tento základný kameň tvojej hlúposti som vyvalil aj s koreňmi. Týmto tvrdením si dokázal, že si len obyčajný patetický klamár a o problematike nevieš nič. To, že napriek tomu tu takto neuroticky vyskakuješ len poukazuje na tvoj pochybný charakter.

Odmietam sa s tebou viac na túto tému baviť, klameš a nepriznáš to ani keď je to už dokázané a očividné. Svoje requiem si môžeš v tejto téme hrať sám, mňa na to nepotrebuješ. Každý kto má záujem o odvodový bonus si ho môže naštudovať svojpomocne, vyhne sa tak tvojmu zavádzaniu.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay ja neuroticky vyskakujem? sa uvedom clovece, ze co tu vypisujes. to kto ma tu nazval chudakom? kto tu vypisuje svoje psychologicke analyzy mojho spravania a mojho charakteru? odpovedz mi na tie moje dve otazky, alebo sa tu konecne prestan rozlievat, lebo si totalne mimo! o tom, ze si nieco vyvratil mozes ist snivat niekam inam, ale nerob to takto verejne, tu na fore.
nkv
Novice
Novice

for krija

Príspevok od používateľa nkv »

vyhodi a zaroven nevpusti do II. piliera ludi mladsich ako 35 rokov. ludia si v II. pilieri budu setrit az od spominaneho 35. roku zivota. peniaze, ktore by ste si "sporili" v II. pilieri "solidarne" rozda cash (na ruku) medzi obcanov. dovrsite vek 35, a to co ste dostavali cash (na ruku) si budete potom odkladat v II.piliery.

- Toto nedokázal ani Fico s Tomanovou a to strašne veľmi chceli a tak museli najprv presvedčiť ľudí, že z I. piliera budú mať vyšší dôchodok (kto ho zaplatí zabudli povedať) a potom im veľkodušne umožnili sa vrátiť späť. To ale znamenalo svoje peniaze venovať štátu pre súčasných dôchodcov

- Princíp fungovania sa mení iba v I. pilieri : dôchodok = OB (životné minimum - daň a odvody), II. pilier sa princíp fungovania nemení iba sa matematicky upraví % výška príspevku a možno sa upraví vek vstupu. Predpokladám, že sa z dôchodku bude platiť daň a odvody.

- Spomínaná hranica 35 rokov zo samotným OB nemá nič spoločné a vzťahuje sa len na vstup nových ľudí do II. piliera. V súčastnosti je vek vstupu do II. piliera cca 18 - 25 rokov (záleží kedy si začneš sporiť na dôchodok, štát od roku 2002 neplatí soc. odvody za študentov). Sulík navrhuje vlastne cca 10 ročný odklad vstupu do II. piliera, ktorý by mal umožniť vybudovať si najprv rodinu a dobre sa zamestnať. Predpokladám, že bude možné vstúpiť aj skôr keďže príspevok si budeš platiť zo svojho príjmu priamo DSS a nepôjdeš cez SP ako teraz.

II. pilier uz vytvara deficit v SP, ktory presahuje 1,4 mld eur rocne. v roku 2030 to budu uz miliardy 2 a mozno 3.

- Deficit vznikol prerozdelením finančných prostriedkov. SP dostáva od občanov o polovicu menej a to chýba pre terajších dôchodcov. Tento efekt je dočasný a zanikne postupne ako ľudia budú dostávať dôchodok z dvoch zdrojov (SP a DSS). OB by možno tento efekt zmiernil nakoľko SP bude dostávať celý odvod a DSS dostanú svoj príspevok navyše.

pekne vas ten sulik o toto. ze odvodovy bonus je dalsim prostriedkom aby boli bohatsi este bohatsimi tak o tom sa mozete presvedcit aj v jeho kalkulacke. vsak tam dajte nadstandardne prijmy. zacnite povedzme pri 1500 eurach. postupne navysujte vysku mzdy. bohatym prida aj viac ako 500 eur mesacne. pekne vas zasa dostali, zjedli ste to aj s navyjakom!

- OB má garantovať minimálny príjem, spravodlivý a jednoduchý soc. systém, primeraný dôchodok, účinný a spravodlivý spôsob platenia daní a odvodov. OB nemá a nebude fungovať ako tzv. milionárska daň.
- skreslený pohľad OB nemôže za to, že väčšina ľudí má príjem niekde medzi min. a priem. mzdou bodaj by zarábali mzdu vyššiu ako je tvoj bod zlomu (10x ŽM). Myslím, že to nedosahujú ani v Bruneji (ľudia tam neplatia dane, kráľovstvo žije z predaja ropy).

- prečítaj si tzv. manuál k OB (240 strán) : http://web.sulik.sk/index.php?section=6
- prečítaj si http://blog.etrend.sk/mihalblog/tag/odvodovy-bonus/
slay
Addict
Addict

nkv: Márna snaha, s krijom nepohne nič. Prisámbohu nič! :wink: Ale ja ti dám aspoň :plus: , keď som sa nejakým zázrakom dostal po 100 rokoch zo zápornej :lol:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nkv v sucasnosti je este stale v platnosti zakon, ze vstup do 2. piliera je dobrovolny. takze prvy omyl. s tymi mainstreamovymi hovadinami o 2. pilieri a jeho vyhodnosti na mna nechod. precitaj si nieco od martina thomaya, alebo dokonca martina chrena a ivana svejnu. na stranke www.hayek.sk docela slusne popisuju, ale nie vycerpavajuco, lebo svejna je autorom reformy, ze co to je za bordel ten druhy pilier.

a 2. pilier neriesi demograficku krizu a ani ju nezmiernuje. klucom k pravde je INFLACIA. pochopis ako a preco vznika a prides na to aj sam, ze 2. pilier je konina!

padol aj mytus o tom, co som tu ja uz asi niekde tvrdil, ze vraj stat nema dosah na nase financie. figel chce financovat z penazi z 2. piliera dialnice, sulik s mihalom svoj odvodovy bonus...

thomay vo svojej knihe o 2. pilieri pise o tom, ako dzurindovci tvrdili, ze po zavedeni 2. piliera nebude treba zvysovat vek do dochodku. thomay im to vyvratil. ak si podla sulika zacnu setrit ludia az v 35. co vlastne tvrdim ja, tvrdil som to tu ako prvy a nikto z vas s tym nic neurobil a ten vek teda suvisi s OB a nie, ze nie. lenze tajomstvom 2. piliera je aj to, ze cim dlhsie si tam budes "setrit", tym viac tam budes mat, pricom cisty vynos teraz neriesim, lebo ten moze byt celkom realne blizko nule.

pri posune vekovej hranice odchodu do dochodku sa nebudu uvolnovat pracovne miesta po starsich ludoch. precitaj si kolko dostane mlady po skole - nezamestnany v tej sulikovej knizke. aha vy ste ju citali. lenze toto nie je statistika, toto nie su keci, toto je ekonomia. mam strach, ze mladi zaobstaraju seba, svoje dieta ako nezamestnani, bez prace, bez vlastneho domova z kolkych to eur? 185 per capita? iba sa pytam, ja hovadiny po nejakom plesatom pakovi citat nebudem.

takze jednou vetou: sulik chce svoj OB financovat z penazi, ktore by sme si inak odviedli na svoj ucet v 2. pilieri. a ty si iba dalsi co to potvrdil a nie vyvratil.

PS cenim si ale, ze si sa kvoli tomu zaregistroval na hojkovi :-)

slay, neviem na co narazas tou karmou, lebo ja som na minus za tych pomaly 5 rokov co som tu, resp. co tu je karma nikdy nikomu neklikol. v tomto ste borci vy.
slay
Addict
Addict

slay, neviem na co narazas tou karmou, lebo ja som na minus za tych pomaly 5 rokov co som tu, resp. co tu je karma nikdy nikomu neklikol. v tomto ste borci vy.
Ja som ťa predsa ani len náznakom nijako nespomenul. A neviem kto sú "vy". Ja osobne som rozdal rovnako plus aj mínus, lebo asi nemá zmysel rozdávať len plus. Ak by to tak robili všetci, asi by bola karma zbytočná, nie?

Nechcem už komentovať tvoje teórie o odvodovom bonuse. A ja uznávam chyby druhého piliera, ktorý by bol postačujúcim riešením asi len vo veľmi ideálnom prípade. Len by som sa chcel opýtať. Ako si ty osobne predstavuješ riešenie demografickej krízy, pokles produktívnej a nárast neproduktívnej zložky spoločnosti, neudržateľnosť prvého piliera a tak ďalej? Snáď máš dosť rozumu aby si chápal neudržateľnosť prvého piliera, druhý nie si ochotný brať ani len ako prvotnú aktivitu a pokus o riešenie. Tak by ma zaujímalo čo navrhuješ.
Napísať odpoveď